Keresés

Részletes keresés

dredd24 Creative Commons License 2002.09.17 0 0 5
Sajnos erzesek/erzelmek megfogalmazasaban sosem voltam eros, de ez az erzes annyira egyedi es annyira mas mindentol, amit ismertem elotte, hogy nem tudok semmit mondani, ami csak hasonlo lenne hozza. Talam a legkozelebb az all, amikor jo magasrol beleugrasz egy medencebe, de ez sem hasonlit ra.
Előzmény: gummigutti (3)
dredd24 Creative Commons License 2002.09.17 0 0 4
Kotel nelkul sokkal jobb :))) Sajnos meg nincs nagy tapasztalatom benne, de az ejtoernyozes egeszen fantasztikus!
Amugy a "bevallom ferfiasan" jelentesen meg nem gondolkoztam el egyszer sem, koszi a kerdesfelteves(eke)t! ;)

Dredd

Előzmény: --http-- (2)
gummigutti Creative Commons License 2002.09.17 0 0 3
le tudnád írni plaszikusan, milyen érzés, mit érzel az elrugaszkodás előtt, és mit az elrugaszkodás után? ez nagyon érdekelne...
Előzmény: dredd24 (1)
--http-- Creative Commons License 2002.09.17 0 0 2
Milyen érzés lehet kötél nélkül ugrani, ha kötéllel már kellemes az elrugaszkodás után?

(Remélem nem számít offolásnak, de engem ebből a hozzászólásból egyedül a 'bevallom férfiasan' mondatrész ragadott meg, de az nagyon, teljesen hatalmába kerített, sőt tulképpen tegnap óta gondolkodom rajta. Lehet, hogy el kellene hallgassam a töprengésem, hiszen nem ebbe a topikba való.
Megpróbáltam felfejteni ennek a szólásmondásnak a hinterlandját, hiszen csak-csak van valami tartalma, nem olyasmi, mint a 'hogy szavamat ne felejtsem', 'szó, ami szó' stb.

- lehet, hogy a nők nem vallanak be dolgokat, a bevalláshoz férfiasság kell?

- a nők is bevallanak dolgokat, de nem annyira erősen, markánsan, nem olyan kerekperecszerűen, hanem csak szelíden, mint a dadogós őzgidák, esetleg hímezve-hámozva?

- mi lehet a különbség a férfias bevallás és a nőies bevallás között (ha feltételezzük, hogy a nők is bevallanak)? az igazságtartalmuk azonos, csak a tálalás más, vagy másfajta igazságszegfragmentumokat emelnek ki, logikai összetevőket tolnak előtérbe, mások a hangsúlyok a bevallás során?

- esetleg a férfiak képesek az igazságot a maga totalitásában bevallani, míg a nők csak a részigazságok bevallásáig képesek (akarnak?) eljutni?

- a férfiak terjesztették el, hogy megtévesszék a nőket, mintha ők tényleg bevallanának?

Felettébb bonyolult kérdés. Nemhogy a megoldáshoz, de még a kérdés helyes megfogalmazásáig sem jutottam el. Mindenesetre még soha nem találkoztam nővel, aki ezt rebegte volna: „bevallom nőiesen, hogy...")

Előzmény: dredd24 (1)
dredd24 Creative Commons License 2002.09.16 0 0 1
Na jó, kezdem a sajátommal :)
Én idén nyáron próbáltam ki, eddigi első és egyetlen ugrásom Új-Zélandon volt, egy Taupo nevű helyen. 47 méter magasról, alul a Waikato folyó, ami a Lake Taupo nevű - kb. Velencei-tó nagyságú - tóba ömlik. Majd ha megtanulom hogyan kell képet betenni a hozzászólásba tudok tenni azt is.
Hatalmas élmény, mindenkinek csak javasolni tudom. Én előtte - bevallom férfiasan - nagyon be voltam parázva, pedig azt hittem majd csak úgy ugrani fogok, de nem. Mindenesetre végülis leugrottam (illetve ledőltem a platformról), és talán ez volt a legnagyobb dolog benne - ti. hogy le mertem ugrani. Maga a zuhanás és amikor visszahúz a kötél már nagyon élvezetes, csak az az első lépés....
Köszönöm a főnök megszólítást bár nem vágytam rá, de kedves :)

Byez

Dredd

Előzmény: vészkombájn (0)
vészkombájn Creative Commons License 2002.09.16 0 0 0
"Ide várom a tapasztalatokat, élményeket, javaslatokat."

Természetesen főnök, gyüjtjük, szállítjuk.

Előzmény: dredd24 (-)
dredd24 Creative Commons License 2002.09.16 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Sokat filóztam, melyik rovatban indítsam ezt a topicot, végül emellett döntöttem. Hiszen ez a sport (vagy nem sport?) minden csak nem hétköznapi és tömegsport :)
Ide várom a tapasztalatokat, élményeket, javaslatokat. Van-e Magyarországon állandó ugróhely? Honnan a legjobb ugrani?
Szerintem pl. beleugrani a Sziget porába egy daruról nem ugyanaz az érzés, mint egy hídról a völgybe, ahol egy folyó folyik...
Várom a hozzászólásokat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!