Keresés

Részletes keresés

Tibó Creative Commons License 2002.10.09 0 0 49
Nem válaszolt semmit. Nekem ez annyit tesz, hogy elképzelése sincs...
Mondjuk a fidelitásznak se hallottam még, és Felbermann is inkább kérdezett.
Van itt valaki aki ért valamihez???
Előzmény: Tibó (45)
Behemót Creative Commons License 2002.10.09 0 0 48
Kossuth út délután szintén elégtelen.
Kiváncsi vagyok hányszor állta már végig a sort.
Behemót Creative Commons License 2002.10.09 0 0 47
Sóstói út,
Korányi út,
Orosi út,
Tokaji út.

Közlekedésszervezés? = nulla.

Hol van a beígért csalóközi, és kosbor utcai körforgalom?

dejo Creative Commons License 2002.10.08 0 0 46
Csabainé már az www.interjuk.hu-n kuksizza a kérdéseket. Eddig kettőt kapott "szegénykém".
Előzmény: Tibó (45)
Tibó Creative Commons License 2002.10.08 0 0 45
:(
Így van. (mindjárt felhozom a Mádis topicot is...)
Bp egy nagy fekete lyuk, ma rájöttem végre.
Csak sajnos nem a büdösebbik fajtából, mert akkor legalább lehetne élvezni...
Elszippant mindent. Hajrá Nyíregy!!!
Előzmény: _LaJoS_ (44)
_LaJoS_ Creative Commons License 2002.10.04 0 0 44
ez sajnos az utolsó szóig igaz...
Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.04 0 0 43
A Fidelitas kérdései a polgármesterhez

2002.10.04.

A Fidelitas nyíregyházi sajtótájékoztatón ismertette kérdéseit, melyet a város polgármesteréhez intéznek. A politikai szervezet szerint Nyíregyháza az elvándorló fiatalok városa.

Október 4-én a Fidelitas nyíregyházi szervezete sajtótájékoztatón ismertette kérdéseit, amelyeket Csabai Lászlóné polgármesterhez intéznek. A Fideletas nyíregyházi elnöke Palicz György személyes tapasztalatainak ismertetésével kezdte a tájékoztatót.

- A közelmúltban tartottuk a tízéves érettségi évfordulót, amelyen kiderült, egykori osztálytársaim többsége Budapesten tanult tovább, és a végzés után ott is maradt. Elmondták, esélyük sem volt arra, hogy itthon képzettségüknek megfelelő állást találjanak. Az is közismert, hogy a bérek is jóval elmaradnak az országos átlagtól. Nyíregyháza a fiatalok városa. Huszonegy középiskolájában tízezernél is több fiatal tanul. A város üzemelteti, fenntartja támogatja ezeket az iskolákat, aztán az érettségizők legtöbbje a főiskola vagy egyetem elvégzése után már nem jön vissza. Legtöbben a fővárosban helyezkednek el. A nyíregyházi középiskoláknak a főváros polgármesterétől kellene lassan támogatást igényelniük, mert az itt érettségizők később ott dolgoznak majd. A város vezetése közpénzeken rengeteg tanulmányt, és tervet készíttetett a város fejlesztésére. Ezekben mind elsők közt szerepel: olyan munkahelyek megteremtése, amelyek itt tartják a városban a fiatal értelmiségieket. Ezzel szemben, semmi nem történt. A város vezetése, polgármestere semmit sem tett az elmúlt nyolc évben ebben az ügyben! Gyakorlatilag csak a végzős pedagógusoknak van esélyük arra, hogy végzés után a szülő városukban helyezkedjenek el.

A Fidelitas azt kérdezi a polgármester asszonytól:
- Miért nem követte az elkészített fejlesztési koncepciókat gyakorlati megvalósítás?
- Vannak-e olyan tárgyalások folyamatban, amelyek révén a fiatal diplomások Nyíregyházán is dolgozhatnak majd?
- Várható-e, hogy az ipari parkba olyan vállalkozások települnek, amelyek igénylik a kvalifikált munkaerőt?
- Milyen konkrét elképzelései vannak a fiatalok elvándorlásának megakadályozása érdekében, hogy Nyíregyháza a jövőben valóban a fiatalok városa lehessen?
- revayz -

dejo Creative Commons License 2002.10.03 0 0 42
Az ifipark # korcsma!
Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.02 0 0 41
Minek ifjúsági park? Fölösleges pénzkidobás.
Van elég dizsi Nyíregyházán.
Előzmény: Don Valentino (40)
Don Valentino Creative Commons License 2002.10.02 0 0 40
Csak halkan kerdem, tud valaki valami bovebbet az ifiparkrol? A szavazatom mulhat rajta.
krix_krax Creative Commons License 2002.10.02 0 0 39
Mádi Laciról is írhatsz egy ilyen értekezést! :)
Előzmény: Törölt nick (37)
krix_krax Creative Commons License 2002.10.02 0 0 38
Kedves dejo!

Örülök, hogy megszólítottál. Hozzászólásaim mégha indulatosnak és vagdalkózósnak tünnek, nem olyan hangulatban írom. Csak tele van már a hócipőm bizonyos dolgokkal, amiről órákig tudnék mesélni.
Csak címszavakban:
Az elmúlt 1 hónapban volt részem le"hazaáruló"zásban (ezt írásba is kaptam), ganalyozásban és hasonló alpári kifejezések elviselésében és megtanultam már én ezeket a dolgokat magamban lekezeleni. (A sztorit leírhatom, ha nagyon érdekel benneteket, mert megdöbbentő és közéleti)
Szerencsére nem tekintek egyetlen egy fideszes, vagy éppen hozzám nem közel álló embert ellenségnek. Legfeljebb ha politikai dolgokról, vagy olyan témákról esik szó, amiben nagyon különbözik a nézetünk és a további elmérgesedő helyzet elkerülése végett inkább nem találkozunk, vagy (és ez fordul elő legtöbbször) ezeket a "kényes témákat" nem érintjük. Ugye érted. :)

Felbermann szerintem ha nyerne, akkor sem lenne olyan hasznos a városnak, mint ahogyan ez most látszik, látszhat. Sajnos szerintem benne nincs meg a kellő affinitás a polgármesterkedéshez. Igaz, kinek a pap, kinek a paplan.

Egyet viszont szerintem mindenki tud: Csabainé nyerni fog, és bízzunk abban, hogy a be nem változz igéretei számát csökkenteni fogja.

Előzmény: dejo (35)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.02 0 0 37
És mit tett azóta a körzetért?
Írd már le légyszi, hogy mit ígért és mit valósított meg belőle?
Előzmény: dejo (35)
dejo Creative Commons License 2002.10.02 0 0 36
Boccs javítok: "Csak" 2-1 az arány!
Előzmény: dejo (35)
dejo Creative Commons License 2002.10.02 0 0 35
Krix!
Engem nagyon zavar ez a lehengerlő stílusod, noha értem az okát, meg nem értem miért kell így vagdalkózni.
Próbálj meg a mások fejével gondolkodni és hidd el, hogy mások másként látják a dolgot.
Végre itt lenne az ideje, hogy ne ellenségeket keressünk és lássunk a másikban!
Különben én is Csabainéra fogok szavzni, mert nincs jobb. Felbermann lenne még akit zokszó nélkül el tudnék fogadni, de sajnos neki nincs sok esélye. Örülnék ha második tudna lenni a szavazatok 15-20%-ával.

Kölönben Csabainé megígérte, tavasszal hogy győzni fog. Meg is tette, 3-1 arányban oszlottak meg a rá és Mádi L. képviselő úrra leadott szavazatok. :-{)E

Előzmény: krix_krax (33)
_LaJoS_ Creative Commons License 2002.10.02 0 0 34
Ez az elköltözés-dolog, úgy látszik, működik. Pl. nagyon sok diplomás kénytelen elköltözni Nyíregyházáról, ugyanis a beígért szellemi munkahelyteremtésből eddig semmi sem valósult meg. Mivel vannak olyan emberek, akik nem azért végzik el az egyetemet, hogy utána Nyh. munkanélküliségi statisztikáját rontsák, el kell költözniük Nyíregyházáról, bármennyire is szeretik a várost, és szívesen élnének itt. Ezeknek az embereknek pl. rossz véleményük lehet a polgármesterről, aki csak szajkózás szintjén említi meg évente egyszer-kétszer a szellemi munkahelyteremtést, mint fontos kihívást, de látszatja nincs a dolgoknak. Az ígéretek be nem váltása teszi elégedetlenné az embereket, az elégedetlenkedő emberek pedig szerinted költözzenek el. (Remélem, ez a te személyes véleményed volt, nem pedig a hivatalos mszp álláspont...)
Előzmény: krix_krax (33)
krix_krax Creative Commons License 2002.10.02 0 0 33
Pistikém!
Valószinüleg Te is alkalmas vagy polgármesternek, hiszen feltételezem, hogy Neked is van 8 elemid, olvasni, írni, számolni csak tudsz valamennyire. 8 osztályos polgármestert is választottak már meg anno. Kiváncsi vagyok, mennyi szavazatot kapnál? Lehet, hogy akkor az a 10 000 szavazat Neked nagyon is SOK lenne! :))

Még valami.
A 110 ezer Csabainé ellenes, vagy nem támogató ember közül ezek szerint még mindig nincs EGY, aki fel meri venni vele a versenyt, vagy legalább jelöltetni próbálná magát.

Egyébként meg akinek nem tetszik Csabainé, az költözzön el. Ez még mindig korrektebb ajánlat, mint anno "nekünk" a kötél! :))))

Előzmény: Törölt nick (31)
krix_krax Creative Commons License 2002.10.02 0 0 32
Magamba szálltam és sajnos továbbra is tartom a véleményem.
Most pedig ismét várakozó álláspontra helyezkedem, amíg megtudjuk, hogy ki nyer és mekkora fölénnyel.
Előzmény: _LaJoS_ (30)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.02 0 0 31
Azért ne feledjük már el, hogy egy 120 ezer lakosú városban Csabainét 10 ezer ember választja meg...
110 ezer ember nem.
_LaJoS_ Creative Commons License 2002.10.02 0 0 30
Egy röpke félmondatot leszámítva válaszoltam a kérdésedre is: Nem tudhatjuk, hogy mit tenne, de az Állatparkot tudtommal nem kell létrehozni, mert az megvan, az örökösföldi piacért és az ifi parkért pedig ők sem tehetnek kevesebbet Csabainénál (merthogy amit ő csinált ez ügyben, az 0). De ha ugyanazt a semmit nyújtanák, a te szemedben ők már rosszfiúk lennének (sőt, ehhez nekik még oda sem kell kerülniük...), szemben a milyen jól tevékenykedő Csabainéval. Az elmúlt 16 évből 12-ben Csabainé vezette a várost. Olvass vissza, hogy miket nem csinált meg (köztük nem egy olyan dolog, amit még tanácselnök korában is ígért)! Úgy gondolom, hogy attól, hogy valaki szoci/szoci-szimpatizáns, még nem kellene rögtön abban is követnie a ,,nagy elődöket'', hogy nem kell (nem szabad!) gondolkozni, mert az csak árthat. Nem árt az néha, hidd el (ha apránként kezded, talán nem fájdul majd bele a fejed :))!

A 3. ponttal kapcsolatban (szvsz) tévedésben élsz, mert a külföldi befektető nagy ívben lesz.rja, hogy egy polgármester milyen szép ruhában jelenik meg, mond-e okosokat. És azért, mert Szekszárdon népszerű, nem biztos, hogy Párizsban is az (ahonnan az a külföldi befektető idejönne). Csak az számít, hogy milyen körülményeket biztosít az adott város az idetelepüléshez. Milyen adók/adókedvezmények várják, van-e szakképzett munkaerőpiac, milyen a közlekedési és távközlési infrastruktúra, stb. Ebben pedig tökmindegy, hogy a polgármester időnként jópofizik-e valahol.

4. ponthoz:
Egy kicsit is szálljatok már magatokba és nézzetek szét az országban, hogy van-e még olyan város, ahol ennyire közkedvelt, népszerű, ismert a polgármester nemcsak helyi, hanem országos szinten?!

Tehát inkább te szállj magadba, mert szétnéztünk, és van.

Előzmény: krix_krax (27)
krix_krax Creative Commons License 2002.10.02 0 0 29
> Hogy beszélsz a rokonodról?!
Szégyenlem is, hogy a rokonom! Hidd el! Gondolatban már százezerszer kitagadtam a családból! :)
Előzmény: dejo (28)
dejo Creative Commons License 2002.10.02 0 0 28
- 2 konkrétan fikázó van Lacikánkról is.
Leszerepelt emberről minek még szót ejteni? Most is olyan területen van, amihez állítólag ért. Röhögnöm kell.

Hogy beszélsz a rokonodról?!
:-{)E
Előzmény: krix_krax (26)
krix_krax Creative Commons License 2002.10.02 0 0 27
_Lajos_ -om!
A kérdésre nem válaszoltál! Tehát ismét:
Kiváncsi lennék, hogy a FIDESZES fecskeörs mit tenne majd ... (és itt szabadon választható a téma)

3. Ponthoz:
Nagyon is fontos!!! Ha a városvezetésről és mondjuk a polgármesterről is kedvező kép, vélemény van kialakulva egy városban szerintem a "külföldi tőke és a nagybefektetők" is szívesebben választanak egy stabil vezetésű várost, mint pl. Debrecen.

4. Ponthoz:
Budapest polgármestere tényleg népszerű, ebben igazad van. Személyes véleményem viszont, hogy most Demszkájnak nem kellene győznie, mert... de ez már hosszú.
Debrecen polgármestere viszont csak Debrecenben népszerű és ismert. Egyébként az ország többi városában azt sem tudják, ki az?

5. Itt talán félreértettél. Nem azt akartam mondani, hogy "meg van mondva, kire kell szavazni", hanem szerencsére a városlakók józan ítélőképessége látja azt, hogy alkalmasabb polgármester, mint Csabainé (szerencsére) nincs. Lásd: Kormányváltás (ha párhuzamot vonhatok e két téma között)

A "pofa be-t" azért mondtam (igaz, nem szokásom magam megmagyarázni), mert ezzel is érzékeltetni szerettem volna, hogy Csabainén kívül más NEM nyer, amig az indulók között lesz.

Egyébként meg azt mondasz, amit akarsz! :) Éljen a szólásszabadság!

Előzmény: _LaJoS_ (25)
krix_krax Creative Commons License 2002.10.02 0 0 26
- A megtette vagy nem-hez:
Mint mondtam már, nem egyedüli városvezető a Csabainé. Tehát nem Csabainé építi az Ifiparkot, az utakat, a felújításokat, hanem .....
Ha valamit elbaltáznak, akkor mindig a Csabainé a hibás?

- S megnézted már kik nyitották a fikázós Csabainé topikokat?

- 2 konkrétan fikázó van Lacikánkról is.
Leszerepelt emberről minek még szót ejteni? Most is olyan területen van, amihez állítólag ért. Röhögnöm kell.

- Nem nyitok újabbakat, mert már a tisztelt tasztaltársak megtették helyettem. :)

Hozzáfűznivaló?

Előzmény: Tibó (24)
_LaJoS_ Creative Commons License 2002.10.01 0 0 25
Kiváncsi lennék, hogy a FIDESZES fecskeörs vajon mit tenne majd Állatpark, Örökösföld piac, meg Ifjúsági Park létrehozásáért

1. Az Állatparkot tudtommal nem kell létrehozni, mert az megvan.
2. A másik kettőért annál kevesebbet nehéz tenni, amit Csabainé tett. Most is annyit fog tenni, mint eddig is?

van-e még olyan város, ahol ennyire közkedvelt, népszerű, ismert a polgármester nemcsak helyi, hanem országos szinten?

3. Miért számít az, hogy Nyíregyháza polgármestere népszerű-e mondjuk Pécsett?
4. Budapest, Debrecen.

Az emberek (választópolgárok) tudják, hogy Csabainé a legalkalmasabb polgármester jelölt és kész.

5. Azok az idők már szerencsére elmúltak, amikor az embereknek (a választópolgároknak) meg kellett mondani, hogy mit tudjanak, és hogy ki az alkalmas. Lehet, hogy te ezt fájlalod, de ez van.

Szóval pofa be

Éljen a szólásszabadság :) Bármit lehet mondani, ami nekem tetszik. Gratulálok.

Előzmény: krix_krax (23)
Tibó Creative Commons License 2002.10.01 0 0 24
Csak a legkevésbé rossz a sok közül.
Ennyi.
Na jó, ez túlzás, de mielőtt beírsz talán nézhetnéd a tényeket. Megtette vagy nem. Nem. Akkor meg mi a baj?
9 azaz 9 Csabainés topic van, ebből 7 itt a keleten.
Nem elég? Miért nem nyitsz? He?
2 konkrétan fikázó van Lacikánkról is. Miért nem nyitsz többet? He?
Fideszes, mszpst meg már számolni sem tudom.

Hozzáfűznivaló?

Előzmény: krix_krax (23)
krix_krax Creative Commons License 2002.10.01 0 0 23
Mostmár nagyon unom a Csabainé állandó fikázását!
Egy kicsit is szálljatok már magatokba és nézzetek szét az országban, hogy van-e még olyan város, ahol ennyire közkedvelt, népszerű, ismert a polgármester nemcsak helyi, hanem országos szinten?!?!?!?!?! Ebben a témában miért nem nyitott még senki sem topicot? He?
Az meg végképp jelzésértékűnek mondható mindenki számára, hogy ez "A Nő" tud valamit, mert ha nem így lenne, akkor nem választották volna meg többször is, és meg fogják választani most is!!!
Tudom, most mindenki felhördül, de kedveseim, anno megjósoltam a FIDESZ bukását is, így inkább maradjatok csendben, amíg Csabainé valóban győzni fog! Aztán majd lehet tovább fikázni.
(FIDESZ bukésa után mennyi nagyokos hozzászóló lapított -itt, ezen a fórumon is- pár napig, mint szar a fűben!)

Másrészt pedig azt hiszem a várost nem egyszemélyben Csabainé vezeti, hanem a városi közgyűlés. Abban meg vannak FIDESZ hívők is. Őket miért nem szidjátok?? Talán azért, mert ha náluk kopogtattok, még nagyob kudarc ért volna benneteket? :)) Ugyan!
Kiváncsi lennék, hogy a FIDESZES fecskeörs vajon mit tenne majd Állatpark, Örökösföld piac, meg Ifjúsági Park létrehozásáért. Azt hiszem egyértelmű: Semmit. Mint eddig is.

Szóval pofa be és várni a választást. Az emberek (választópolgárok) tudják, hogy Csabainé a legalkalmasabb polgármester jelölt és kész.

Hozzáfűznivaló?

_LaJoS_ Creative Commons License 2002.10.01 0 0 22
"Az egész országban" c. részt nem értettem, és nem értem most sem. Mi van az egész országban?
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.01 0 0 21
Mit nem értesz? Egy Kft-ben annyit fizet amennyit akar, azaz nem fizet. Köztisztviselőként viszont ott a most is megemelt bértábla, és az ezzel járó jogok. Meg ugye a kötelező diplomás minimálbér, amiről Csabainé környezetében hajlamos elfeledkezni.
Előzmény: _LaJoS_ (20)
_LaJoS_ Creative Commons License 2002.10.01 0 0 20
?
Előzmény: Törölt nick (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!