Keresés

Részletes keresés

Százbolha Creative Commons License 2002.10.25 0 0 1
Na, akkor javaslom, hogy ide ne csak a digisek irogassanak.

Nagyon szomorúnak tartom, hogy a digisek képesek megszervezni egy photosig clón oldalt az analóg oldal meg nem.

A Fotóvilágon (ott vegyes csapat van) már megindult egyszer-kétszer erjedés ez írányban, de az anyagi szűkösség mindig leállította.

Nekem jelenleg megfelel az erdeti PhotoSIG, az analogósok úgysem mutatnak nagy számban képeket az utóbbi időben.

------------------------

Sok sikert a digis kollégáknak DigiSIG-jükhöz.

Százbolha

Előzmény: Birdie (0)
Birdie Creative Commons License 2002.10.25 0 0 0
sztorno, ez hamarabb megvolt:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9080148
Előzmény: Birdie (-)
Birdie Creative Commons License 2002.10.25 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Ide lehetne akkor irni a probelmokat, megbeszélni mit hogyan...

Pontozásról:

Én az átlag szerinti pontozást részesítem előnyben, a photosigen ami van, hogy ha sokan nézik, sok pontot kapsz nekem nem tetszik. Eddigi legjobb képemre kaptam max 21 pontot, más meg gagyi képekre kap 40-50 pontokat, csak mert nagy a haveri köre? Szal értitek. Meg -1 pontot se lehet nagoyn adni, mert ha nem tetszik a tulajnak, akkor jól lepontoz. Az értékelés értékeléséhez a tulajnak nem lenne lehetősége, csak másoknak (ami alapvetően nem szólna bele a fotói pontátlagába).

A felrakható képek korlátozásáról:

Átlagtól függ. Akinek jó átlaga van, vagyis sok jó képet tett fel, az többet, ekinek gyenge átlaga van, kevesebb jó képet rak fel, az kevesebbet tehetne fel. Kezdetben mindenkinek lenne 3-as átlaga, vagyis napi 2 képet lehetne feltenni. Utánna ahogy nő vagy csökken az átlag, úgy növekedhet, vagy csökkenhet a feltehető képek száma.

A géptípust előre megadott listából kell kiválasztani, ha ott nincs, lenne egy egyéb mező is. Az egyéb mezőbe felvett gépeket az admin folyamatosan pakolná be a rendszerbe és illesztené az addigi képeket az új géptipushoz... Igy elkerülhető lenne, hogy ne lehessen rákeresni adott gépre, mert valaki úgy irta be, hogy G2 PowerShot :)

A kategóriák sokkal szűkebbek lesznek, mitn photosigen, mert az tényleg túlzás. Szerintem. Néhány fontos adatot én is kötelezően kérnék, legalább érzékenység, rekesz, záridő kombinációt (bár pl. panorámáknál ennek nincs túl nagy jelentősége, persze ott is meg lehetne adni). Ami fotosigen nem jön be, hogy túl kevés rekesz közül lehet választani. Itt ebből több lenne. Zársebességből és rekeszből is kb. 1/3 Fé-stopokra gondoltam...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!