Keresés

Részletes keresés

7241gabi Creative Commons License 2002.11.25 0 0 25
Ismét egy ffi, akit csak az eredmény érdekel...:-))
7241gabi Creative Commons License 2002.11.25 0 0 24
:-)
Előzmény: Tgyta (23)
Tgyta Creative Commons License 2002.11.25 0 0 23
:-))
Sikeres az a férfi, amelyik több pénzt keres, mint amennyit a felesége el tud költeni. Ezzel szemben viszont sikeres az a nő, amelyik megtalálja ezt a férfit.
:-)
Előzmény: 7241gabi (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.13 0 0 21
Nálam nem az önérvényesítés kell a sikerhez, hanem inkább az erőfeszítés. Az aztán már mindegy, hogy ez a belső ellenállásokkal/nehézségekkel való megbírkózáshoz, vagy más emberek megfelelő "irányításához" szükséges. De maga a folyamat még nem siker nekem.
Előzmény: 7241gabi (16)
Sárkány Creative Commons License 2002.11.08 0 0 20
A folyamat is tetszik, de a vége is. Vagyis a siker. Utána elégedettséget érzek, meg boldogságot. Aztán másik folyamat elindításába kezdek....
Igen, abban lehet valami hogy a ffiak csak a végeredményt nézik. Ha az nem tökéletes baj van, pedig lehet hogy belead apait-anyait az ember, de csak ennyire futotta. Télleg van benne vmi...
Előzmény: 7241gabi (15)
7241gabi Creative Commons License 2002.11.07 0 0 19
Szia mAlter!

Hát, mint tudjuk a szereposztó díványok is sikerre vezethetnek bizonyos nőtípusoknál. Úgyhogy ez is belefér.
Gabi

Előzmény: mAlter (0)
7241gabi Creative Commons License 2002.11.07 0 0 18
Hát, olyasmit, hogy érvényre juttatni az akaratodat, kiállni a véleményed mellett, akár másokkal szemben is. Mindezt persze úgy, hogy nem vagy akaratos, önfejű, stb, azaz még ippeg szimpatikus maradsz. Elég nehéz meghúzni a határvonalat.
Előzmény: trash (17)
trash Creative Commons License 2002.11.07 0 0 17
mit értesz azon, hogy "önérvényesítés"?
Előzmény: 7241gabi (16)
7241gabi Creative Commons License 2002.11.07 0 0 16
Szia Mosi!
Is-is.
De pl. az érdekelne leginkább, hogy azok a sikerek, melyek elérése során bárkivel kontaktusba kerülsz, igényelnek-e Nálad önérvényesítést?
Pl. a futásnál ezt nem hiszem, hiszen hiába futunk társaságban, ott mi vagyunk meg a táv. De ahol már kommunikáció is beiktatódik...
Gabi
Előzmény: Törölt nick (13)
7241gabi Creative Commons License 2002.11.07 0 0 15
Szia Sárkány!
És mi tetszik jobban az alkotás folyamata vagy a végeredmény?
Merthogy azt olvastam, hogy a ffiak pl. csak a végeredményt becsülik valamire, míg a nők a "folyamatban levés"-t is.
Gabi
Előzmény: Sárkány (14)
Sárkány Creative Commons License 2002.11.07 0 0 14
Siker: ha amit elkezdtem azt be is fejezem. Ez bármi lehet, az élet, gyereknevelés, könyv, pulóver amit kötök, vacsora stb.

n35

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.07 0 0 13
Lehet, hogy későn kérdezem, de 7241gabi, te most azt kérdezted, hogy általában szerintünk mi a siker, vagy azt, hogy személy szerint nekünk mi jelent sikerélményt?
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.04 0 0 12
Naszóval, az is siker nekem, ha a környezetemből valamivel ki tudok emelkedni (azt hiszem, ez valami olyan lehet, mint amit Hiver írt). Persze fontos a vonatkoztatási csoport megfelelő megválasztása is. Például a futók között nem érzem olyan nagy sikernek a félmaratonjaimat, mint a volt osztálytársaim körében. Valószínű, hogy a visszajelzés is számít, mert hát csak jobban "elájulnak" nagyszerű teljesítményemtől az osztálytársak, mint a futók. (De a dícséret meg csak jobban esik egy futótól, mint egy nemfutótól, szóval bonyolult dolog ez.)
Siker a fejlődés is,ebben pedig egyértelmű a vonatkoztatási csoport szerepe, legalábbis nálam, a cél mindig a következő szinten levő csoportba kerülés. (Ez persze nem jelenti azt, hogy mindig rosszul érezném magam a pillanatnyi helyemen.)
Na most ennyi, mert már kezdek belegabalyodni, majd jövök még.
Előzmény: Törölt nick (4)
v_joe Creative Commons License 2002.11.01 0 0 11
Talan a siker tul altalanos fogalom a tarsadalmi sztereotipiakhoz kepest. Sikerelmenyre, kisebb sikerekre mindenkinek szuksege van, es mindenkinek vannak un. sikeresebb periodusai az eleteben.
Sokminden behatarolja hogy mit neveznek az emberek sikernek. II. vh. utan nagyaszuleimnek siker volt ha minden nap rendesen ehettek, ma mar ez nem szamitana kulonosebb sikernek, akkor mindenki szamara egyertelmuen az volt.
Mivel maga a fogalom annyi kulonbozo dolgot takar, talan az erzes szemszogebol kellene megkozeliteni.
Vajon feltetelezhetjuk-e hogy egy New York-i broker ugyanazt erzi mondjuk egy milliardos sikeres uzlet megkotesekor mint egy VII. keruleti kamasz fiu mikor vegre osszeszedi a batorsagat es megfogja hazafele a valasztotja kezet aki nem utasitja vissza.
Szerintem a ket erzes kozel azonos, biologiailag biztosan.
Innentol mar annyira szubjektiv dolog a siker, hogy talan ertelmetlen foglalkozni a kerdessel.
Sikeres az aki annak erzi magat es talan aki sikeresnek erzi magat az boldog. Tehat boldog embereket kell keresni es aztan megkerdezni hogy miert is boldogok. Es elmondjak a szemelyes, knb. sikerre adott definicioikat.

Ha a media szemszogebol, vagy tarsadalmilag nezzuk a dolgokat a siker sokkal altalanosabb es jobban nemekre bomlik.
De szerintem ez annyira altalanositas mintha a szepsegrol beszelnenk es azt hoznank ki hogy a szoke kekszemu magas vekony lanyok a szepek.
Az aki 30 evesen bankigazgato sikeres, de lehet mar 3-szor elvalt, nem neveli gondosan a gyerekeit es keptelen normalis maganeletet elni. Ugyanigy lehet valaki sikeres, elismert tudos es mellette egy zarkozott elviselhetetlen ember. Tarsadalmilag mindketten sikeresek, ellentetben a 42 eves pincerrel aki 3 szobas panelben felesegevel neveli 2 gyermeket. A sarki zoldseges es a postas is sikeresebbnek gondolja magat nala, megis sikeresnek mondhato mert eletenek egy pillanatara sem gondol szomoruan vissza.

Sorry, nehezen kuzdom le a dumagep enemet, ezert sokat irogatok.

trash Creative Commons License 2002.11.01 0 0 10
Másodiknak pedig egy barátom jut eszembe, aki fizikus-kutató. Róla azért gondolom, hogy sikeres, mert már letett valamit az asztalra, ami - persze csak egy picit - de lendít a fejlődésen.

(monológot befejeztem :-) )

Előzmény: trash (9)
trash Creative Commons License 2002.11.01 0 0 9
a saját és mások sikerét nem ugyanazon elvek alapján itéljük meg. Márcsak azért is mert, nem állnak rendelkezésre ugyanazok az információk.

Pl. ha egy miniszterelnök vitathatatlanul sikeres. Pedig ilyen kategória eddig nem merült fel, de ez jutott eszembe elsőnek arra, hogy kit látok sikeresnek.

trash Creative Commons License 2002.11.01 0 0 8
szerintem ez nem igazán szabad választás kérdése, eléggé determinált biológiailag.
Előzmény: 7241gabi (7)
7241gabi Creative Commons License 2002.11.01 0 0 7
Amennyiben önmagát a hagyományos értékrend szerinti nőként definiálja.
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.31 0 0 6
A siker hétköznapi definíciója és mértékegysége általában a pénz. Azért hajkurásszuk a karriert, mert az vezet el a Nagy Lóvéhoz, a karrierhez meg a jó diploma, a kiváló kapcsolatok, de ezek is mind a Lóvéra kacsintanak hosszútávon.

Holott nyilvánvaló, hogy mindenkinek a saját álmai beteljesülése jelenti a sikert. Ha festő akart lenni és sikerült: akkor is sikeresnek érezheti magát az ember, ha nem gazdagodott meg belőle. Ha valaki nagy családot szeretne, sok csirkét meg virágot a kertbe, és úgy is lesz, miért ne tarthatnánk sikeresnek. Akkor is, ha az életmódja nem divatos.

Női szempontból meg: hát ha valaki nő, közben felsővezető egy nagy cégnél, bombabiztos egzisztenciával, duzzadó bankszámlával, nos, ő az esetek többségében nőként kudarcot vallott.

Hiver Creative Commons License 2002.10.31 0 0 5
Szijja Gabi! Csak idetaláltam :o)
Naszóval: Nekem elsősorban az a siker, amikor olyan dolgokat teszek, amire csak nagyon kevesen képesek. (Pl. futás, matekverseny) Azt hiszem az a típus vagyok, aki szeret vmivel kitűnni a többi ember közül, szeretem, ha mások elismerik, amit csinálok. (Exhibicionizmus? Nem tudom.)
Hogy ez most női avagy férfi tulajdonság-e, azt nem tudom.
Általában olyan dolgokban próbálok sikert elérni, ahol alapvetően rajtam múlik minden, csak magamra számíthatok. Persze sokan segítenek az úton, de ha pl. nem jön össze vmi, csak magamat hibáztathatom. Amikor csapatban dolgozom, akkor sokkal kevésbé cél a nagybetűs siker, inkább csak az, hogy a rám eső feladatrészt rendben megoldjam - nem tudom, érzékelhető-e a különbség, ha nem, majd megpróbálom részletesebben leírni.

Egyenlőre ennyi, majd még jövök.

Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.25 0 0 4
7241!

Siker nekem önmagamat legyőzni, olyan dolgokat véghezvinni, amiken magam is meglepődök (aztán elhinni, hogy tényleg meg tudom csinálni).

Mosi

(Majd még lesz hozzászólnivalóm, csak még érlelődik a gondolat.)

trash Creative Commons License 2002.10.17 0 0 3
nekem a siker az (lenne), hogy visszagondolva az életemre azt mondhassam végig jól éreztem magam.

Hogy mi az önérvényesítés azt nem tudom, egyszerűen nem használom ezt a szót. De gondolom ez is mond valamit :-)

f31

Előzmény: 7241gabi (-)
pint Creative Commons License 2002.10.17 0 0 2
khm. ui: f
Előzmény: pint (1)
pint Creative Commons License 2002.10.17 0 0 1
Nekem a siker azt jelenti, hogy elölt az alkotás fantasztikus és felemelő érzése. Ehhez nem kell életút, pénz, pozíció, bár azért az is segíthet benne. Ahhoz az kell, hogy alkoss, éspedig kiválót. Hogy büszke legyél valamire, amit létrehoztál.

A férfi/nő különbség is ebben mutatkozhat meg, hiszen mást jelenthet a kiváló alkotás a számukra.

mAlter Creative Commons License 2002.10.16 0 0 0
Remélem beelőznek időközben a nullázással. :))

Egyrészt ugye mi a siker? Kinek mi. Ha klasszikus értelemben vesszük, akkor a siker az ismertség, a kiemelkedés, de lehet valaki sikeres anya vagy sikeres kertész is. A kiemelkedéshez szükség van az önérvényesítésre akár férfi legyen az illető akár nő. És ez nem valami elítélendő dolog. Egy közösségnek mindig szüksége van példaképekre, sikertörténetekre. A férfi és női gondolkodás különbözőségéről pedig már született egy pár topik itt, de arról, hogy a sikerhez vezető úton miképpen játszik szerepet, szívesen meghallgatnám a véleményedet, hogy értsem mire gondolsz "konkrétan" :)). Netán a női adottságok sikerre való váltására gondolsz?

egy f

Előzmény: 7241gabi (-)
7241gabi Creative Commons License 2002.10.16 0 0 topiknyitó
Kezdjük a sikerrel.
Engem nagyon érdekelne a T. Törzsasztal látogatók véleménye arról, hogy ki mit nevez sikernek, önérvényesítésnek, s ezt a saját életében hogyan éli meg. Egyáltalán szerintetek szükséges-e a sikerhez az önérvényesítés?
Nők és férfiak:
Szerintem az emberek más-más "technikákat" alkalmaznak amikor sikerre törekszenek. Teóriám szerint ez a nőknél és a férfiaknál különböző. Érdekelne, hogy Ti ezt hogyan gondoljátok. Mostanában nagy divat hangsúlyozni, hogy a férfi és a nő gondolkodása alapvetően más, gondolom - ha ez igaz - akkor ez a sikerhez vezető út megválasztásában is megmutatkozik.
Hogy a véleményeket "csoportosítani" lehessen, érdekes lenne látni, hogy a hozzászóló ffi, avagy nő. Ezért, ha a nickből ez egyértelműen nem derül ki, kérlek jelezzétek f vagy n betűvel a hozzászólás végén.

egy n

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!