Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2003.01.19 0 0 211

Idézek a BAJA.HU* portálról:

"Ki szolgáltathat a (régi kábelTV) hálózaton?
galai 2003.01.17

PetőfiNépe mai híre: Per zajlik a bajai kábelhálózat értékesítése kapcsán. A SugóNet Kft. azért igényel majd 100 millió forintot kártérítésként, mert hiába volt 10 évre szóló együttműködési megállapodása a város cégével, ezt nem vették figyelembe a hálózat eladásakor. Alperes így az önkormányzat, a Kommunális Kht. és a jelenlegi tulajdonos, a FiberNet is. A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma közbenső ítélete szerint van jogalapja a 100 milliós kártérítést kérő keresetnek...>

A SugóNet Kft. tulajdonosa, Straubné Edelényi Rita úgy véli, a bajai önkormányzat nem kellő körültekintéssel értékesítette annak idején a kábelhálózatot. Ők ugyanis 2000. március 1-jén tíz évre szóló együttműködési megállapodást kötöttek a Kommunális Kft.-vel, a hálózat akkori gazdájával: a város tulajdonában lévő, azóta kht.-ként működő cég alkalmassá teszi a kábelhálózatot a kétirányú információáramlásra, míg a SugóNet elvégzi az internet szolgáltatáshoz szükséges beruházásokat, fejlesztéseket és a hálózaton keresztül internet szolgáltatást nyújt. Júniusban azonban a képviselő-testület döntése nyomán – miután cégétől a városi önkormányzat 111 millió 700 ezer forintért, azaz könyv szerint áron átvette – eladták a hálózatot 250 millió forintért (+áfa) a FiberNet-nek. Utóbbi a szerződés szerint per és tehermentesen vette át a hálózatot. Továbbá úgy, hogy az előző üzemeltető, tulajdonos által korábban szerződésben vállalt kötelezettség nem terheli. A Kommunális Kft. értesítette a felperest, hogy felmondják a 10 évre szóló megállapodást, mert eladták a hálózatot az önkormányzatnak, az pedig versenytárgyaláson értékesítette. Ezt nem fogadta el a SugóNet. Novemberben megpróbáltak egyezségre jutni a felek, ám a SugóNet 14 milliós igényét sokallták, így a kft. 2000. december 20-án beadta keresetét 99 millió 516 ezer forint kártérítésre, három alperest megjelölve.

A felperes a jogalap tisztázására kért közbenső ítéletet, míg az alperesek mind jogalap, mind összegszerűség tekintetében kérték a kereset elutasítását. A bíróság előbbit tartotta megalapozottnak, mert álláspontja szerint az együttműködési szerződés az alperesek hibájából lehetetlenült, így azok kártérítési felelősséggel tartoznak. Hogy mennyivel, az további bizonyítást igényel. A per tehát folytatódik, a témára visszatérünk.

Géczy Zsolt forrás: www.petofinepe.hu

Szerk. megjegyzés: Mi, a város internetező közössége és adófizetői, kiknek nyújtott szolgáltatás sérüléséről, s egyben egy bővebb közösségnek - a helyi adófizetők - pénzéről van szó, szeretnénk egyszer tisztán látni. A mi pénzünkből valakik lehet, hogy kapnak vagy 100 milliót. Milyen számlával igazolható költségeik voltak? Ez mennyire volt/van arányban a 100 millióval? Ki/kik volt(ak) az(ok) a jogi közreműködő(k), aki(k) előkészítették e jogügyletet? Mi az akadálya annak, hogy ugyanazon a kábelhálózaton szolgáltathasson a jogát sértettnek érző szerződő fél? (Csak merjük remélni, hogy a 100 milliós keresetet nem a kizárólagosságon/monopóliumon alapuló gazdasági számításokra alapozták...) Hogy is mondta a nagyKormányos? Virágozzék száz virág! Engedjétek be őket is, hisz erre minden technikai lehetőség adott, s nekünk se lesz rosszabb a szolgáltatás. Ha én lennék a testület, erre kötelezném is a hálózattulajdonosokat! Ne feledjék (a Továbbra kattintva) a folytatást is elolvasni és ne habozzanak, kérem csapjanak a billentyűk közé, várjuk a hozzászólásokat!"

__________________________________________________

Én úgy vélem, a téma megértésében komoly segítséget jelent a BAJA.HU kebelén működő Bajai Szalon fórum egyik vitatopikja, melyben Márfai Péter valami hihetetlen türelemmel és energiával mutat rá a kérdéskör legapróbb szösszeneteire is.

Ennek a címe: Mindennapi városi problémák

Mijo

Mijo Creative Commons License 2001.11.22 0 0 210

Válaszom "Az internet szerepe régiónk életében." című topicban.

Mijo

Előzmény: marfai (208)
marfai Creative Commons License 2001.11.22 0 0 209
Kedves Mijo!
A felrakott anyagban Szommer Karcsi szövege még nincs benne.
Márfai P.
Előzmény: Mijo (207)
marfai Creative Commons License 2001.11.22 0 0 208
Kedves Mijo!

Ki fojtana meg kit, meg miről van szó?

Mit óhajtasz tőlem lényegében? Nem értelek.

Milyen tenyér? Milyen pénz?

Kérlek, hogy nagyon pontosan fogalmazz.

Márfai P.

Előzmény: Mijo (207)
Mijo Creative Commons License 2001.11.21 0 0 207

Ugyan már, kedves Péter, ne röhögtess ...:)))).., méghogy "A polgármester informatikai tanácsadó testülete"....! Amögött az írott anyag mögött fotókon látható társaság, melyet alább ( www.baja.hu: "A téma: Baja informatikai koncepciója" ) a figyelmünkbe ajánlasz, egyik fele kapásból meg tudná fojtani a másik felét egy kanál vízben, és fordítva :(((!!! Szép kis tanácsadó testület ..... Egyáltalán mikor állt ez így össze, és milyen kritériumok alapján ?
Szinte már meglepőnek sem tekintendő mindezek viszonylatában, hogy a "Karcsi", azaz az a személy - mint kiderült most: Szommer Károly -, aki a Város polgármesteri hivatala informatikai vezetője, általad szóba sem kerül, holott a 202-es számú hozzászóló őt említi "szerzőként". Nincs okom kételkedni benned, bár nem világos előttem, hogy miért egy "lejárt lemez" szolgáltatja a kezdőritmusokat, a hivatali hangász helyett :(!?Azt is szívesen vettem volna tőled, ha rámutatsz a beszélgetésünket kiváltó hozzászóló homályos szerepkörére !
Ami pedig a tenyér nyutigálását illeti, én - jól tudod te is :)- erre céloztam: "Majd a testület dönthetne az anyag kapcsán, ami egyben anyagi fedezet biztosítását is kellene, hogy jelentse."

Amúgy meg egyáltalán nem értem, hogy mi a fészkes fenét keres ez az egész ebben a témakörben, fel is helyezem az általad "infoKoncepció" néven említett anyag tartalmát a következő topicba: Az internet szerepe régiónk életében..

Mijo

marfai Creative Commons License 2001.11.21 0 0 206
Kedves Mijo!
Bocs nem értettem az utolsó felvetésed: kinek a tenyere, és miért tartja?
A koncepciónak nincs keze, de az informatika, a tudásalapú társadalom fejlesztése pénzbe kerül. Neked nem tűnt fel? :-)))) Némi beruházásra Neked is szükséged volt, amikor elkezdtél foglalkozni a hálóval.
Ha arra gondolsz… az "érintettek" nem pénzért szólnak hozzá, mint ahogy Te sem, ha megteszed… :-)))
Márfai P.
Előzmény: Mijo (204)
marfai Creative Commons License 2001.11.21 0 0 205
Kedves Mijo!

Mi érdekel a dologból? Készült egy hivatali anyag az informatika fejlesztéséről a Hivatalban. Az "érintettek" megnézték. Azt mondtuk, hogy jó lenne a Városra, a Térségre vonatkozó elgondolásokat is leírni. Aztán Maros Zoli leírta. Egy keveset én is beleírtam. Gálai Anti is hozzáírt (ő sokat). Most mindenki letöltheti az infoKoncepció nevű helyről.
Az így elkészült fogalmazványt kiraktuk a BAJA.HU-ra, szóljon hozzá mindenki, aki akar…
A Szolgáltatókat összehívták ma egy találkozóra, hogy ők is mondjanak a dologhoz valamit, különös tekintettel az egyes cégek lehetőségeire. Ezen a találkozón munka okán nem tudtam ma részt venni.
Nézd meg a szöveget, és mondjál Te is valami használhatót. Előbb-utóbb összejön az előterjeszthető koncepció, amit majd az önkormányzat bizottságai megtárgyalnak, és a Testület is remélhetőleg elfogad.
Valami ilyesmi zajlik most.
Nekem tetszik. :-)))
Márfai P.
Hja igen, a többes szám a polgármester infotmatikai tanácsadóit jelöli. A "Karcsi" az kérlek Szommer Károly, a Hivatal informatikai vezetője. A Baja.hu-n a szöveg a tanácsadók összejövetelén készült fotók között elhelyezett linkről érhető el. A cikk címe: Baja informatikai koncepciója ...

Előzmény: Mijo (204)
Mijo Creative Commons License 2001.11.21 0 0 204

Kedves Márfai Péter, téged szólítalak meg, mint olyan kommunikációra képes megemlítettjét az alábbi kimondottan érdekes "hírnek", aki válaszolni is szokott, ha kérdezik :)!

Érdekes a tartalom, már csak bejegyzője és az "eddig kaptunk egy anyagot" kitétel összefüggésében is, talány hogy a beíró milyen apropóból használja ezt a többes számot, milyen szerepkört tölt be ebben a specifikus műfajban, mint ahogy a prózai "Karcsi" is bizonytalanságra ad okot. ( Vergi szindróma :))...)

További meglepetést okoz, hogy egy bajai kötöttárugyár miként kerül a képbe, ki adott számukra megbízást és milyen díjazással, egy több ízben is "anyagként" emlegetett, talán újabb valamiféle "projekt" elkészítéséhez, esetleg egy általam nem észlelt pályázat útján végzik ezt a rejtélyesen komoly munkát !?
Egyáltalán milyen jellegű "anyagról", miről is van itt szó, amire össznépi vitát kíván gerjeszteni a beíró, vagy tudom is én ki ?
Miben vagy te többekkel együtt "érintett": www.baja.hu ..., www.bajavaros.hu ..., kábeltévével, Emitel-lel karöltve ...?

Mindenesetre ha nem is egyértelmű - sőt ..!!! -, miről van szó, már az is biztató, hogy nem idegenből érkezett "messiások" révén, hanem helyi szellemi tőke segítségével kíván a Város, ki sem tudja mire megoldást találni. Már ha még áll rendelkezésre hagyományos tőke :)...., hiszen mint az utolsó mondatból kiderül, itt valakik a tenyerüket tartják valamiért !? Reméljük nem "vergihez" hasonlóan :(((.

Mijo

oszibá Creative Commons License 2001.11.21 0 0 203
Való igaz, hogy elkezdődött valami a Bajai Információs Társadoalommal kapcsolatban. Eddig 2 alkalommal volt megbeszélés Dancsa alpolgármester úrnál. Az elsőn Széll polgármester úr is részt vett.
Eddig kaptunk egy anyagot amit a hivatal informatikai vezetője a Karcsi készített. Ez elsősorban a hivatallal kapcsolatos kérdéseket tárgyalta. Erre való tekintettel a Duna Kötöttárugyár informatikusai elkészítettek egy anyagot, amely a második alkalommal került az érintettek elé. (Dancsa,Márfai, Gálai, Maros, Karcsi ).
Ehhez az anyaghoz fűztek gondolatokat ( Gálai, Márfai ). Az igy létrejött anyagot egésziti ki a Karcsi a hivatal dolgával és ez kerül elküldésre a kábel tv szolgáltatóknak ill. az Emitelnek, hogy tegyék hozzá saját lehetőségeiket. Az így elkészült anyagot célszerű lenne nagyobb fórum számára hozzáférhetőnek tenni és vitára bocsátani. Majd a testület dönthetne az anyag kapcsán, ami egyben anyagi fedezet biztosítását is kellene, hogy jelentse.
E_Rita Creative Commons License 2001.11.17 0 0 202
Friss hírek a Fibernetről:
2001-11-17 Petofi Népe

Részleges eredményt hozott a szerdai jánoshalmi kábeltelevíziós egyezteto tárgyalás, amit a mintegy 400 forintos elofizetésidíj-emelés csökkentése érdekében tartottak. Ez egy éven belül hetvenhét százalékos emelkedést jelenthet.
Jánoshalma
...Bedo István, a FiberNet Rt. marketing vezérigazgató-helyettese bejelentette, hogy cége az áremelést megtette, errol az illetékes hatóságokat is tájékoztatta. Hangsúlyozta, hogy a térség településein a hálózatok üzemeltetése veszteséges, mely a felméréseik szerint mintegy havi 2000 forintos elofizetési díj esetén lenne nullszaldós............

2001-11-16 Petofi Népe
A FiberNet milliárdos követelése
A FiberNet Kommunikációs Rt., amely 1,8 milliárdért vásárolta meg Kecskeméten a Telemozi Kft.-t, több mint 1,2 milliárd forintos szavatossági igényt jelentett be.

A héten tartott kecskeméti képviselo-testületi ülés nyilvánosságra került eloterjesztéseiben már olvasni lehetett a város 14 milliós kamatkövetelésérol és a FiberNet milliárdos szavatossági igényérol. Ám az utóbbi összeg csak a városháza folyosóján hangzott el számszeruen.
Érdeklodésünkre dr. Szécsi Gábor polgármester sem cáfolta, hogy több mint 1,2 milliárd forintos igénybejelentésrol van szó, amit o nem tart jogosnak. Viszont bonyolult és komoly körültekintést igénylo az ügy, ezért a város végleges álláspontját csak jogászokkal folytatott, alapos konzultációk után alakítja ki a közgyulés. A FiberNet eddig 1,5 milliárdot fizetett ki a kábeltelevíziós cég vételárából, a fennmaradó összeget különféle fejlesztésekben és szolgáltatásokban tartozik megfizetni. Információink szerint az 1,2 milliárdos igénybejelentésen belül a legnagyobb összegu vitára az elofizetok számának alakulása, valamint a kábeltévés elofizetési díj körül kialakult anomáliák adnak okot. "
-------------------------------------
Ahova a Fibernet beteszi a lábát...... ott a jogászoké lesz a foszerep.

A bajai jogászokkal egyelore egy oldalon ülnek a tárgyalóteremben, de nem biztos, hogy ez mindig igy lesz !!!

Mijo Creative Commons License 2001.10.29 0 0 201

"2001 Szeptember 24. Komoly műszaki fejlesztések a TvNetWork Rt.-nél

TvNetWork Rt. 2001. szeptember hónapban komoly fejlesztéseket hajtott végre az Előfizetők mind tökéletesebb ellátása érdekében.
Folyamatban van TvNetWork Rt. közvetlen BIX kapcsolatának megvalósítása, ezzel párhuzamosan kiépült a Szeged - Budapest 10MB kapcsolat. A szegedi műszaki központ új helyre költözött.
BAJA, KISKUNHALAS, KECEL városokban elkészült a településenkénti, 2MB-os kapcsolat. Ezek a fejlesztések, az érintett területeken, hosszútávon biztosítják az előfizetői sávszélesség igényeket.
TvNetWork Rt. a hálózatának műszaki felépítését, az összeköttetési szerződéseket úgy alkotta meg, hogy a további sávszélesség bővítések már fejlesztési munkákkal nem járnak - automatikusan megvalósulnak.
TvNetWork Rt. köszöni azoknak az Előfizetőknek a türelmét, akiknél az átállás bárminemű nehézséget okozott."

Előzmény: Mijo (200)
Mijo Creative Commons License 2001.10.29 0 0 200

Elmegyünk egymás mellett ! Valami megoldás mégiscsak lészen talán ? Németh Józsi - Possessor - hol vagy ? Még jó, hogy Rábel Csaba kollégátok megjelent. Kezdésnek a Bajai Szalonban, onnan idézek tőle sokunkat érintő sorokat.

".. az új bajai ktv már szolgáltat Internetet, amelyért magam vagyok a felelõs. A technikusaink nagyon sokat dolgoznak azon, hogy a legjobb minõségben juthasson -majd- bárki a világhálóhoz, online. Azonban nem mi vagyunk a hibásak abban, hogy egy adott területre még nem jutottunk el. Ennek oka csupán, hogy ugye két cég tevékenykedik a városotokban, és egyik sem kívánja a másikat romba dönteni, tiszteletben tartják egymás területeit. Van mód természetesen a MIKRO-n keresztüli kiszolgálásra, és azt is elérhetõ áron tudjuk biztosítani .."

Kedves Csaba, remélem a regisztrációd mielőbb sikerül, és várom "világmegváltó" megjelenésedet :)!

Mijo

ZöPö Creative Commons License 2001.10.27 0 0 199
Ha azt hiszed, hogy Budapesten a vízcsapból is az Internet folyik:

Naiv Ügyfél esete a kábeles internettel

Muhaha! (c:

Mijo Creative Commons License 2001.10.22 0 0 198

Nem akarsz venni még egy ISDN2 vonalat, neked ár alatt adnám ( pálinkát, bort, malacot, baromfit, porcelán fejű babát beszámítok ), biztos jól jönne egy tartalékba, ha a már meglévő esetleg szarakodna :)?

Ezzel a kimitigérttel nem szabad játszani, nekem emiatt borult szoknya egykor a fejemre, azóta is feketeseggűnek vagyok tekintve :(! Na, öregem, gyönyörködjünk tovább a Romanticában, csak ne zokogna állandóan benne valamelyik megcsalt latin amazon :(((....

Csicsi, én rövidesen módosítani fogom a szolgáltatómat: az EmitelNet helyett, az EmitelNyet lehetőségeit helyezem előtérbe :)!!!

Mijo

Előzmény: Thernitibi (197)
Thernitibi Creative Commons License 2001.10.22 0 0 197
Természetesen amit ígértek a Fibernetesek, az már a múlté. (Igen, nagy valószínűséggel a Romantica miatt vezettük be a kábeltévét.)
Juteszembe, ha tudom, hogy net-lehetőségem belátható időn bellül nem lesz a kábelen, akkor inkább a UPC mellett döntöttem volna.
Előzmény: Mijo (195)
Mijo Creative Commons License 2001.10.22 0 0 196

ISDN2 vonal kéz alatt ELADÓ ! Megegyezünk.

Mijo

Mijo Creative Commons License 2001.10.22 0 0 195

"Kérem ezt azért, mert amit megigértek, (és amiért sokan bevezették a KTV-t) valósítsák meg, továbbá a Város vezetői is bebizonyíthatják, hogy internet ügyben nem csak bort isznak, és vizet prédikálnak."

Csicsi, én erről a mondatodról megfeledkeztem, de most ismét eszembe jutott. Mára teljes mértékben elbizonytalanodtam. Ki/kik és mit is ígértek végeredményben egykor ? Meg én miért is vezettettem be vajon a kábelt :(!? Kezdem azt hinni magamról, hogy a "Romantica" miatt ..:((....

Mijo

Előzmény: Thernitibi (178)
oszibá Creative Commons License 2001.10.09 0 0 194
Melyiket válasszam a kábel T+vék közül??
A kérdés nem rossz, de a választási lehetőség = 0.
Amelyik felénk jár a f@s (@=o) nincs Internet, másik + sz@ar le bennünket, jövő nyárra ígérik a vonal kiépítésit a Szent Antal utca elején.
A műholdasok a fülük botját sem mozdítják.:-(((
Kury Creative Commons License 2001.09.20 0 0 193
Tegnap elkészült a sávszélesség bővítése a kábelinternetnél.Egyszerűen csak ülök a gép előtt és megbabonázva nézem a monitort,mert ilyen sebességet csak hallomásból ismertem(egyetemen tanuló haveroktól).
Letöltési sbesség 200kbyte/s!!!100 mega adat lejön kb. nyolc perc alatt.
Persze sokan mondják biztos,várd ki a végét,majd ha sok előfizető lesz,stb.De erre csak azt tudom mondani,ha csak az egy tizede lesz a sebesség ,akkor is super,nem beszélve arról,hogy mindegy a nap melyik órájában internetezek.Én bízom abban (mint ahogy eddig sem csalódtam az ÚJ káBELTV-sekben,a tv csatornák minősége I.osztályu),hogy az előfizetők számának növekedésével a sávszélesség is folyamatosan nő,mivel a helyi hálózat 10Mbytes!
Bár az EMITEL új ISDN akciója már közelít a realitáshoz,de ezzel a rendszerrel és sebességgel nem tudja felvenni a versenyt,esetleg ha az ADSL szolgáltatást bevezeti.

Üdv: Kury

Kury Creative Commons License 2001.08.30 0 0 192
Azért,ha minél többen kitöltenénk azt a kérdőívet,kezdésnek nem lenne rossz!!!

http://www.axelero.hu/internetezni_jo/adsl_reg1.shtml

Előzmény: Kury (191)
Kury Creative Commons License 2001.08.30 0 0 191
Ezt a levelet hozta ma a postás:

Tisztelt Megrendelőnk!

Ön kitöltötte ADSL Otthon szolgáltatásunk online regisztrációs kérdőívét.Az Ön által rendelkezésünkre bocsájtott adatokat rendszereinkben rögzítettük,azokat műszaki felmérés céljából a technológiai hátteret biztosító szolgáltató felé továbbítottuk.
A felmérés eredményeképpen sajnálattal közöljük,hogy jelenleg az Ön területén az ADSL szolgáltatás nem valósítható meg.

Ezen adatok segítségével azonban feltérképezhetővé válik,hogy az ország mely területein van szükség az ADSL technikát használó hálózatok fejlesztésére,mielőbbi kiépítésére.Ezeket a folyamatokat rendszeresen figyelemmel kísérjük,és mindent megteszünk annak érdekében,hogy az Ön területén is minél hamarabb elérhető legyen szolgáltatásunk.

Amint az év során az Ön által megadott címen és telefonszámon az ADSL kiépítése műszakilag megoldható,az Axelero Rt. munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot.

Köszönjül,hogy kitöltötte kérdőívünket!

Budapest,2001.augusztus 27.

Üdvözlettel :

Az Axelero csapata

Köszönjük Emitel!!! :-((((((((((((

Előzmény: Kury (179)
oszibá Creative Commons License 2001.08.28 0 0 190
Hát nem sok üres helyet láttam.
Előzmény: Thernitibi (189)
Thernitibi Creative Commons License 2001.08.28 0 0 189
Igen, és azon töröm a fejem, hogy mikor kerülök sorra.:-))
Előzmény: oszibá (188)
oszibá Creative Commons License 2001.08.28 0 0 188
Ha röviden válaszolhatok, akkor DÁ.
Képet meg kaptad?
Előzmény: Thernitibi (187)
Thernitibi Creative Commons License 2001.08.28 0 0 187
Ha azt mondom hogy véletlen, akkor elhiszed?
Előzmény: oszibá (186)
oszibá Creative Commons License 2001.08.28 0 0 186
Egész olcsó!
Tiborom mi ügyben kerestél a múltkor.
Remélem nem vírust, küldtem?
Előzmény: Thernitibi (185)
Thernitibi Creative Commons License 2001.08.28 0 0 185
30000 Ft
Előzmény: oszibá (184)
oszibá Creative Commons License 2001.08.28 0 0 184
Ez nem rossz, de mennyi a havi rezsi?
Előzmény: E_Rita (182)
ZöPö Creative Commons License 2001.08.28 0 0 183
Matáv-ISDN 2001. augusztusban, Baján? :-o
Előzmény: E_Rita (182)
E_Rita Creative Commons License 2001.08.28 0 0 182
Sajnos úgy tűnik, még ISDN ügyben is jócskán elmarad körzetünk lehetősége az Emitel anyavállalatának más körzetkeben nyújtott lehetőségeitől. Nekem úgy tűnik, hogy lemaradásunk inkább nő mint csökken -:)

A megoldás: Matáv ISDN!
Amennyiben Ön rendelkezik hagyományos, analóg vonallal, augusztus 21-től augusztus 31-ig óriási kedvezménnyel 7000 Ft egyszeri belépési díjért cserélhet Matáv ISDN-re.
Ha a nagyon egyszerű szerelést is elvégzi részletes útmutatóink alapján, akkor mindössze 2000 Ft egyszeri belépési díjért válthat ISDN-re (ISDN Szereld magad csomag).
Mindkét ajánlatunkhoz tartozik 10 000 Ft forgalmidíj kedvezmény, amelyet négy hónap alatt egyenlő részletekben használhat fel a Matáv hálózatán belüli beszélgetésre és internetezésre. Számoljon utána, ez igazán megéri!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!