Keresés

Részletes keresés

Biscuit Creative Commons License 2003.02.06 0 0 12
Az anyjukat. Most azonnal újratárgyalom az szerzôdésemet, és jaj lesz nekik. :-))) Még jó, hogy mint individuum a mocskos erôszakos fajtából való vagyok.
Előzmény: csudi (10)
nyman Creative Commons License 2003.02.05 0 0 11
Amikor a fizetesi igenyt jelzik a nemek, milyen szorast lacc a tapasztalataid alapjan? Mongyuk spec en epitoiparban dogozom, itt az uccso statisztika szerint 17%-all (vagy 14-el?) magasabb a nok atlagkeresete, mint a ferfiake. Gyanitom a vezetok eseteben is. Persze itt a fizikai dolgozok elviszik az aranyt.

A noi egyenjogusagos topikba vot egy ket adat nem olyan reg beszurva. Az a gond, hogy az ilyen jellegu statisztikakkal oleg konnyu tevutra terelgetni. A friss diplomasoknal egyre magasabb a noi diplomasok aranya nyilik az ollo. Az mar egy masik kerdes, hogy ha a pillanatnyi "piackepesebb" tehat jobban eladhato kepzettsegeket nezzuk akkor mi lesz az arany, mivel lehet jobb vezeto beosztasba kerulni.

A ilyen jellegu statisztikak metodoligiajat meg nem lattam, persze lehet, hogy azert mert lusta voltam utanna bogaraszni. Kivancsi vagyok, hogy lehet osszehasonlitani tarsadalmi csoportokat, hogy ne torzuljon az a szam. Mer ha tenyleg csak a vezeto beosztasuakat nezegetjuk nem szerint, az sok tevedest hordozhat magaba. Lehet hogy egeszen mas okok bujnak meg a dogok mogott. Gondolok itt arra, ha kulonbozo gazdasagi teruleteket csak szamokkal nezunk (oktatas, egeszsegugy, epitoipar, konnyuipar stb), akkor asztat lattyuk, hogy hu a k*rva eletbe itt ott mekkora kulonbsegek vannak.

Ez nem feltetlenul a vezetokhoz, de januar elejen az egyik multi cegnel lattam egy statisztikat, hogy ki mennyit toltott efektiv munkaval, mennyit volt betegallomanyban stb. Individumok voltak, es nem a nemek kozti kulonbseget akartak demonstralni, hanem, hogy tavaly jelentosnek lacco elteres volt a korabbi evek allapotahoz kepest, tehat valami (talan egeszsegugyi) problema van. Erdekes volt latni, hogy a holgy alkalmazottak ugy elso ranezesre is kimondottan sok napot toltottek tavol a munkatol es nem csak a tavalyi evben. Persze ilyen jellegu atlag nem is keszult, de elgondolkodtato volt. Lehet ha egy fajlagosan szamot kepeztek vona, visszaosztjak a munkaban toltot napokat a fizetessel, akkor forditott arany is kijohetne.

Ezzel csak asztat akartam erzekeltetni, hogy sajnos nagyon fekete vagy veher hozzaallassal kezelik a statisztikusaink (es szociologusaink) ezeket az adatokat.

Előzmény: csudi (10)
csudi Creative Commons License 2003.02.04 0 0 10
Pedig ez igaz, ko pontos statisztika, minel magasabb beosztasban van egy no, annal nagyobb az ollo. Szellemi foglalkozasuaknal atlagosan 40%-kal alacsonyabbak a fizetesek, vezetoknel eleri az 50%-ot.

nyman, igen, komcsi szagu szoveg ket individum kozott, de mi tarsadalmi csoportokrol beszelunk itt.

Előzmény: Biscuit (8)
nyman Creative Commons License 2003.02.03 0 0 9
Tok termeszetes, hogy manapsag akar az egy asztalnal ulo, ugyanolyan koru vegzetsegu akar azonos nemu ugyanazt a feladatot vegzo stb. emberkenek nem azonos a fizetese. Ez beralku kerdese. En spec nem ertem eszt az egyenlo munkaert egyenlo bert cimu komunizmusbol rankmaradt baromsagot. Pl en is azert dolgozok a tetves fovarosban, mert itt 3x-4x annyit keresek mint a szulovarosomban.

Kulonben meg hogyan lehet osszehasonlitani 2 poziciot?

Egyebkent en ugy latom, hogy verseny van minden teruleten, tehat nem a nem dominal sok esetben. Hanyagnak a megjegyzesevel meg nem talalkoztam, miszerint : "Ugyanakkor olcsóbbak vagytok a cégeknek, szinte biztos, hogy a férfiak ugyanazért a pozícióért többet kérnek és ha ezt mindet összevetjük, már látszik, hogy bizonyos beosztásokban sokkal gazdaságosabb nőket alkalmazni"., szal lehet, hogy azert is vannak bizonyos kulonbsegek, mert sokan mar eleve kisebb jovedelemigennyel inditanak.

Szvsz egy vezeto tok mindegy mien nemu, ha jol csinalja a dogat.

Előzmény: Biscuit (8)
Biscuit Creative Commons License 2003.01.27 0 0 8
Ha ez igaz, elképesztő. Szerencsére nem tudom, mennyit keresnek a velem azonos pozícióban lévő férfiak, de ha jóval többet, azt felháborítónak tartanám. Ti hogy vagytok ezzel?
Előzmény: Hanyag (4)
szalka Creative Commons License 2003.01.23 0 0 7
Nem egeszen latom a dolog kozotti osszefuggest. Miutan a csaladok 9x%-ban dolgozik a no mindenkepp nem igazan latom miert menne JOBBAN a csalad rovasara, ha a no felelos pozicioban dolgozik vezetokent, mintha kizsigerelos agyonhajszolt 10-12 orat gurizo es ezert kevest fizetes kapo legalacsonyabb szintu beosztottkent van tavol a csaladtol? Sot valoszinu mint vezeto jobban beoszthatja az idejet. Masreszt ha mar dolgoni kell a nonek - anyagi okok miatt- akkor a csalad lelki nyugalmanak jobb ha a nonek van ambicioja es szereti amit csinal, nempedig kenyszerbol dolgozik es emiatt frusztralt es idegbeteg.
Előzmény: Peasant (6)
Peasant Creative Commons License 2002.12.10 0 0 6
"külföldön is találkoztam igen ambíciózus női vezetővel."

Jó ez a modern világ! :-( A család mehet a MÉH telepre.

.................................................- Peasant -

Előzmény: lokihun (2)
lokihun Creative Commons License 2002.11.12 0 0 5
Ez kb. így van.
Előzmény: Hanyag (4)
Hanyag Creative Commons License 2002.11.12 0 0 4
Ha beleszólhatok, én is úgy látom, hogy elsősorban középvezetői szinten elég sok nő van manapság. Ami egyébként nem is csoda, hisz sokesetben munkabírásban és szorgalomban is vertek (minket) férfiakat. A megbízhatóság is soxszor mellettetek szól pl. nincsenek jelen olyan erőteljesen az életmódból adódó problémák, (pl.: piázás stb.). Ugyanakkor olcsóbbak vagytok a cégeknek, szinte biztos, hogy a férfiak ugyanazért a pozícióért többet kérnek és ha ezt mindet összevetjük, már látszik, hogy bizonyos beosztásokban sokkal gazdaságosabb nőket alkalmazni.
Előzmény: lokihun (3)
lokihun Creative Commons License 2002.11.11 0 0 3
Lehet, hogy rosszul látod. Szerintem a vállalati-irodai életben egyre több a nő.
Előzmény: sigfrid (-)
lokihun Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2
Ebben a tekintetben "gyanúsan" modernek vagyunk, noha szerintem az előítéleteink ugyanazok mint más országokban. Egyebekben pedig én már külföldön is találkoztam igen ambíciózus női vezetővel.
Előzmény: Jeremiah (1)
Jeremiah Creative Commons License 2002.11.11 0 0 1
Azért a 150 emberből még mindig elég kevés a 10, nem igaz? Persze szép, hogy annak a fele viszont magyar. Külföldön ennyre kevés nő dolgozik vagy csak hiányzik belőlük az anbíció?
Előzmény: Aranymálinkó (0)
Aranymálinkó Creative Commons License 2002.11.11 0 0 0
Tavaly a (multi) cégünk központjában voltunk egy értekezleten, a cég teljes vezetése (1. + 2. szint). 4 országból kb. 150-en voltak jelen, ebből kb. 10 nő. A 10 nő közül 5 volt a magyar...
Előzmény: sigfrid (-)
sigfrid Creative Commons License 2002.10.31 0 0 topiknyitó
Elolvastam azt a cikket a noi vezetokrol, es nagyon tetszik, hogy a magyar nocik ilyen jol allnak az europai atlaghoz kepest, csak akkor miert van az, hogy a vallalatok vezeto szekeiben meg is inkabb pasasok ulnek? Vagy rosszul latom?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!