Keresés

Részletes keresés

JensonButton03 Creative Commons License 2019.09.12 0 0 3

Szia, Gépi festéssel kapcsolatban keresd az SclBaut. Én velük csináltattam, abszolút jól és gyorsan dolgoztak.

bumbi2552 Creative Commons License 2019.09.12 0 0 2

Sziasztok! Tud valaki ajánlani gépi festéssel foglalkozó céget? Köszi!

szalka Creative Commons License 2003.02.28 0 0 1
holdanyo:
A dolog engem is erdekel, nincsen egy keped arrol a falrol veletlenul? Ha van rakjal fel ide nekunk legysziiii.
Nem kell az egesz szoba ha nem akarod(bar erdekelne, hogy hoghy megy a dolog butorral), de marcsak egy darabka a falbol is segitene.
Előzmény: Holdanyó (0)
Holdanyó Creative Commons License 2003.02.18 0 0 0
Hohhó, egy 0!!

Azért némi tanács is :-))
Mi is sk. festettünk a párommal, merthogy óccsób vót, és nem kellett küzdeni a mesterekkel, hogy antikolt konyhát szeretnék, meg barnásbordó hálót...

Szóval az alapozásról annyit, hogy tapétára és falra festettünk..
Tapéta sk., fal előkészítése festő (bár dobtam volna ki az első megmozdulásakor, olyan pocsék munkát végzett)
Festékkeverés: egy bizti, héra festéket ne vegyetek, mert büdös mint a dög...
Jó a faust, meg a mittomén mi...
Színezőpasztából azt kevertek, amit csak a fantáziátok diktál.. Kevertetni felesleges, tiszta átverés. Piszok drága, és a végeredmény ... hát....
Mi használtunk Faust színezőt, Alpine színezőt és azt a kicsi dobozkás magyar is, aminek nem tudom a nevét... igazából minőségi különbséget nem talátam.. (Az Alpine a legdrágább)
Fal antikolás: nálam az a technika jött be, hogy az alapszínnel (nálam napsárga) lehengereztük a falat, hagytuk megszáradni. Aztán összegyürmészett lepedővel vörösesbarna pacákat vittem fel a falra (kb. 1 m2 területen), és azon frissiben ráhengereztük mégegyszer az alapszínt (sárgát) aztán gyors, körkörös mozdulatokkal, szintén egy lepedődarab segítségével összetöröltem..
Nos: a végeredmény: a receptért az azóta a lakásban járó mesterek könyörögnek a receptért (merhogy a zasszony is pont ilyet akar..), köztük egykori szobafestő...
Érdemes megpróbálni...

Sok sikert (ja, és számolj utána a két hétig tartó izomlázzal, és a levakarhatatlan festékpacákkal még a hátad közepén is :-))

Üdv: H.

Előzmény: bali1a (-)
bali1a Creative Commons License 2003.02.18 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Szeretném kifesteni frissen szerzett lakásomat, de pénzem nem maradt mesteremberre, illetve nem arra szeretném költeni. Tudom, hogy egy sima diszperzites festés nem különösebben nagy feladat, de most valami színes és modernebb festésre pályázom. Gondolok itt azokra a "felhős", "szivacsos" hatásokra, amiket ma sok újságban is látni.
Kérdéseim:
- Ha most fehérre van festve a fal, akkor kell-e alapozó festés. (Itt nem az alapszínre, hanem speciális alapozó festékre gondolok.)
- Számít-e, hogy az alap mész vagy diszperzit?
- Milyen festéket érdemes használni?
- Van-e tényleges különbség a 2eFt-os és a 15eFt-os festék között. (A praktikerben van pl 2eFt-ért, de csak a 12eFt-ost hajlandók kikeverni.)
- Tudtok-e valami jó helyet, ahol olcsón kevernek színes festéket, vagy vegyem meg a 2eFt-os diszperzitet és a 300Ft-os színezőpasztát és csináljam magam?
- A "Legjobb Otthon" című lap szerint a "felhős" festés igen egyszerű, de pár festékboltos állítása szerint a kezdőknek mindig nagyon csúnya lesz. Tapasztalat? Hány réteget használtatok?
- Esetleges egyéb ötletek, ha nem teljesen sima, egyszínű falat szeretnék?
-Bármilyen segítség, ötletet jöhet a témában.

Most már viszont befejezem, mert túl sok lesz :))
Előre is kösz mindenkinek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!