Keresés

Részletes keresés

Főgedra Creative Commons License 2003.03.07 0 0 3
Ha nem volt kihámozható az előbbiekből: NEM A MOBILOZÁS ELLEN VAN KIFOGÁSOM.
Még szerintem arra is rájöttem, kedves szakember, hogy átjátszóállomás (ahogy Ti, mobiltelefonos szakemberek hívjátok :) nélkül nincse mobilozás.
Megismétlem, az egyértelműség kedvéért: átjátszóállomás kell, de ne olyan helyre telepítsék, ahol X év alatt (mint a cikkben szereplő iskola esetében) rejtélyesen elszaporodnak az egészségügyi problémák - melyek persze származhetnak mástól is, de a cikk szerint éppen, hogy ilyen, régebben telepített antennák közelében fordulnak elő az esetek.
Hogy ez újabb problémákat vet föl a mobilgyártók oldalán? Hogy kutatni kell, és biztonságosabb helyre, biztonságosabb módon, újabb árnyékolási technikákat kell kidolgotni?
Lehet, de nem hiszem, hogy bármely mobilcég szeretne néhány évtized múlva ugyanabban a cipőben járni, mint jelenleg a dohánygyárak.
Én szeretném, ha ez a problémafölvetés nem volna indokolt, és kétséget kizárólag kiderülne, hogy a technológia nem rejt veszélyeket.
De valljuk be: ahhoz, hogy ezt elhiggyük, már túl sokszor csaptak be.
Egyébként: természetesen mindenki olyan stílusban kommunikál, amelyet ő kulturáltnak tart, de még a mobilcégek alaklmazottaitól - tehát az egyik érdekel féltől is, akiktől a mi, kívülállók egészségi állapota is függhet - elvárható, hogy komoly problémafölvetésre a semmitmondó irónián túlmenő érveket hozzanak.
A gúnnyal engem személy szerint semmivel nem győztél meg.
Előzmény: RadiX (2)
RadiX Creative Commons License 2003.03.07 0 0 2
Ha nincs antenna (bazisallomas-nak hivjak egyebkent), akkor nincsen mobilozas sem. Welcome to the stone age.
Előzmény: Főgedra (1)
Főgedra Creative Commons License 2003.03.07 0 0 1
A mobilhasználat ellen nincs kifogásom: ez szükséges eszköz.
Kifejezetten az átjátszóantenna a kérdés tárgya: A sajró, és úgy általában a tömegkommunkkáció híreit szükséges távolságtartással szemlélem, de a Le Monde valószínűleg nem jelentet meg felelőtlen cikkeket.
Ez a cikk konkrétan egy Rufus nevű színész küzdelméről szól, akinek mind a lakhelyén, mind a gyerekei iskolájában aktuális a probléma.
Meg aztán, anélkül, hogy különösebben elszállnék a New Age-es meglátásoktól, mégis úgy gondolom, hogy ahány sugárzás, annyi lehetséges veszélyforrás, főleg, ha olyan típusú sugárzásról van szó, amelyikhez még nem volt idő hozzászokni.
Előzmény: _DNS_ (0)
_DNS_ Creative Commons License 2003.03.07 0 0 0
Elképzelhető hogy ebben van valami igazság is, de szvsz nem hiszem hogy egy ilyen átjátszóállomás rákot okoz. Rákot 1000 féle más dologtól lehet kapni.

A régi analóg telefonoknál volt hogy nagy a sugárzása, de a mai modern telefonoknak nincs káros sugárzása, legalábbis én igy tudom.

ha meg hazudnak nagy 0-ák :)

Előzmény: Főgedra (-)
Főgedra Creative Commons License 2003.03.07 0 0 topiknyitó
A francia TV2 mai reggeli adásában (szélessávon az interneten is: http://www.france2.fr/semiStatic/61-481-NIL-NIL.html#), említik egy velines-beli iskola esetét, ahol gyanús, rákos és egyéb megbetegedések értek főleg gyerekeket.
További kutakodás után - nem kellett sok, ráakadtam a Le Monde (http://www.lemonde.fr/recherche_articleweb/1,9687,311458,00.html?query=Rufus&query2=&booleen=et&num_page=1&auteur=&dans=dansarticle&periode=365&ordre=pertinence&debutjour=&debutmois=&debutannee=&finjour=&finmois=&finannee=&G_NBARCHIVES=765+560), valamint az Humanité cikkére is, mindegyik említ egyéb eseteket - ahol ha a mobilszolgáltatók nyilván nem is , de a józan ész mindenképpen óvatosságot, mitöbb, gyanakvást diktál.
Ezeket a cikkeket azonnali lendületemben találtam meg, biztos nem csak ennyit írtak a kérdésről, és biztos nem csak általánosságokat.
Emlékezzünk a tíz évvel ezelőtti esküdözésbe fajuló állásfoglalásokra a mobilgyártók részéről: ezeknek cáfolataképpen olvashattuk nemrég az Indexen az első generációs mobilfelhasználók körében gyakori rákos elfajulásokat.
Vagy ne is említsük a néhány évtizeddel ezelőtti állásfoglalásokat a dohányipari óriások részéről, ,ellyek szerint a cigaretta nem okoz rákot. Mindenki értesült a néhány éve elért áttörésekről: ma már a dohányipari óriások nem annyira azzal foglalkoznak, hogy letagadják a nyilvánvalót, mint inkább azzal, hogyan kerüljék el a milliárdos kártérítési igények teljesítését.
Egyszóval, nem volna haszontalan, ha leírnátok véleményeteket, - tapasztalataitokat - ebben az ügyben.
Olyan idők járnak, amelyekben bármelyikünk feje fölé, vagy a szomszéd ház tetjére egyszercsak odaállítanak egy relé-, tehát nem jelfogadó, hanem jelközvetítő antennát - legyen az mobilszolgáltatói vagy egyéb -, és ezt követően csak az ima marad: vajon mit, és merre sugároz, és mikor követelii az egészségünket.
Nem könnyű ügy, merta téma még "nem bejáratott".
Örülnék, ha nem csak a mobilszolgáltatók nickbe burkolózó képviselői válaszolnának.
Meggyőződésem, hogy a kérdés fontos.
Meggyőződésem, hogy sokunk - és gyerekeink!!!! - egészsége, élete múlhat a megoldáson.
Annak is örülnék, ha valamelyik mobilszolgáltató érdekkörébe tartozó érintett nem moderáltatná ki ezt a kérdést és ezt a topicot.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!