Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.04.06 0 0 41
Naaaaaaaaaa, te engem ilyesmire csak ne használj példának, mert megharaplak.:-)))
Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.06 0 0 40
Mondjuk ez így marhaság szerintem.
Mitől IRL adat, hogy mondjuk ez a színtévesztett windows crash (alias Vörös Halál) moderátor?
(nem t'om, az-e v. sem, csak példa)
Mi IRL adatot tudhat meg ebből bárki az illetőről?
Ez ugyanolyan, mint amikor nickhamisításra való hivatkozással törlitek a letiltottak új nickjeit.
Hülyeség.
Előzmény: bgrbftby (35)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.05 0 0 39
Kösz.:-)
Előzmény: bgrbftby (38)
bgrbftby Creative Commons License 2003.04.05 0 0 38
Igaz, mi is így látjuk.



(A harasztok egyetlen csúcsiniciálisa az ún. négymetszésű csúcssejt. Annak három sík fali részéből három szegmentum [utódsejtcsoport] segítségével képződik a dermatogén, alapmerisztéma és pleróma, míg domború fali részéből a gyökérsüveg.

A zárvatermőknél ellenben:
~ kétszikűek: három iniciáliscsoportból kolumella-iniciális, kéreginiciális és központi hengeriniciális csoport képződik + a dermokalyptrogén funkcióközössége
~ egyszikűeknél 2 gyökércsúcs-altípus ismert:
- pázsitfű-altípus [3 iniciáliscsoportból kalyptrogén, bőrszövet + elsődleges kéregszövet, központi henger szövetei képződnek]
- liliom-altípus [egyetlen iniciálisblokkból kolumella, központi henger + oldalsó származékok képződnek, utóbb old. szárm.-ból elsődleges kéreg + bőrszövetképző dermatogén])

Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.05 0 0 37
Hát épp ez az alapvető probléma.
Esetleg némi önismeret nem ártana, mielőtt valaki eldönti, hogy vállalja-e a moderátorságot, avagy nem.

(Mondd csak kedves moderátor, nem tudod véletlenül, hogy mi a különbség a harasztok és virágos növények gyökércsúcsa között?)

Előzmény: bgrbftby (36)
bgrbftby Creative Commons License 2003.04.05 0 0 36
"Az Index összes fóruma moderált. A moderátorok tevékenységüket a szerkesztőség felkérésére, társadalmi munkában végzik. Alapvető feladatuk, hogy lehetőleg biztosítsák a normális beszélgetést. A moderálás ebből adódóan szubjektív; egyetlen kontrollja, hogy a különböző véleményű, vérmérsékletű moderátorok látják, figyelik és alkalmanként felülbírálják egymás tevékenységét, intézkedéseit.

Az egyes fórumokat külön moderátorkörök moderálják. A moderátorkörök a saját Szervezeti Működési Szabályzatuk alapján működnek."

[Modus Moderandi]

Előzmény: Törölt nick (32)
bgrbftby Creative Commons License 2003.04.05 0 0 35
"1.7. Bárki valós, személyes adatának (név, lakhely, munkahely, beosztás stb. – ún. “IRL adatok”) engedély nélküli közzététele tiltott – és így törlésre kerül –, amennyiben az érintett azokat (az Index bármelyik fórumán) nem saját maga hozta nyilvánosságra. Ellenkező esetben is kötelező hivatkozni az illető felhasználó azon hozzászólására, ahol személyes adatait közzétette vagy arra egyértelműen utaló csatolást (linket) helyezett el."

[Modus Moderandi]

Márpedig az, hogy ki moderál ténylegesen az Indexen, IRL adat. Melynek engedély nélküli személyhez kötése (nicken keresztül - lásd talik) nem engedélyezett IRL információ közzététele.

Szívesen.

Előzmény: szitibank (33)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.05 0 0 34
Te sem tudod véletlenül, hogy a harasztok... ?
Előzmény: szitibank (33)
szitibank Creative Commons License 2003.04.05 0 0 33
>Modik identitását engedélyük nélkül megvilágítani tilos.

Merthogy ki/mi tiltja meg ezt nekem? Az alkotmány? A PTK? A BTK? A genfi konvenció? A Hágai nemzetközi bíróság? Vagy esetleg egy elszállt arcú role play gamer?

Előzmény: Purusa (30)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.05 0 0 32
Ne haragudj, de tartok tőle, hogy nagyon is jól értem.
Ahogyan te is, úgy én is tisztában vagyok vele, hogy ki kicsoda a játékban.
Ha viszont nem a puszta nickekre figyeltek, hanem a mögötte levő emberekre, akkor részben visszakanyarodunk korábban felvetett problémákhoz, mint jogok, szólásszabadság, meg ilyesmi, részben pedig új problémák is keletkeznek.
Az imént felvetett kérdéseimre nagyjából ismerem a választ, ti viszont nem tudnátok válaszolni oly módon, hogy ne keverednétek ellentmondásba magatokkal.
Én az emberi tényezők, és érzések figyelembevételével tökéletesen megértem, hogy miért töröltétek azt a topicot, viszont mint már nem egyszer hangoztattam, a véleményem az, hogy moderátori intézkedéseket nem érzelmi alapon kellene hozni.
A puszta egyszerű tények alapján a topicnyitó csak egy nick, és nincs lehetőségetek egyértelműen beazonosítani egy korábbi nikkel (még akkor sem, ha egyébként mindenki tudja, hogy ki és mi volt), és éppen ezért nincs is rá jogotok, hogy ilyen beazonosítások alapján töröljétek egy tényleg általános problémát érintő topicját az illetőnek.

(U.i.: a sok szórlikacsú, gyűrűslikacsú faszerkezet, meg radiális és tangenciális hosszmetszet, meg ritidóma között még ez is megteszi. De ha nagyon unom, majd inkább megnézek egy filmet.:-) Amúgy nem tudja valaki, hogy mi a különbség a harasztok, és a virágos növények gyökércsúcsa között? Mármint leszámítva, hogy az előbbieknél csak egy iniciális van.)

Előzmény: Purusa (31)
Purusa Creative Commons License 2003.04.05 0 0 31
Ne haragudj, nem érted a problémát. Kérlek gondolkozz el kicsit, kérdezősködj, és utána majd tudunk beszélgetni róla. (Már ha mindenképpen pont ezekről az unalmas ökörségekről akarsz beszélgetni. Normális dolgok - pl. szex, világegyetem, halak meg minden - helyett.)
Előzmény: Törölt nick (28)
Purusa Creative Commons License 2003.04.05 0 0 30
I. Modik identitását engedélyük nélkül megvilágítani tilos.

II. Az a személy, akiről te beszélsz, az adott időpont után körülbelül két évvel kezdett moderálni, így a vonatkozó összeesküvés-elméletet még csiszolni kell kicsit, szvsz.

Már megint túlbeszélünk egy idióta álproblémát.

Előzmény: Orgyilkos Királyfi (24)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.05 0 0 28
Amíg lehetetlenség arra rájönni, hogy ki a célszemély - még csak nem is sejthető annak pontos kiléte -, addig bőven lehet ilyesmiről írni.
De hogy valaki célzottan támadjon egy másik felhasználót bármilyen - nem igazolt, vagy nem igazolható - állítással az Indexen, az nem műx.

Mit nem mondasz.:-)
Dehát Orgyilkos Királyfi egy mindösszesen 68 hozzászólásos nick.:-)))) Csak egy nick, ugye?
Hogyan lehetne egyértelműen pontosan azonosítani a célszemély (????????) kilétét? Hiszen még a topicnyitóról sem tudunk semmit.
Milyen másik felhasználót támad célzottan? Hiszen nem is ismer más felhasználókat. Vagy ha igen, akkor ezt honnan is tudjuk? Vagy csak kisujjból szopott feltételezések alapján hoztok döntéseket?
A "másik felhasználó" az itt most egy másik nicket, vagy egy másik embert jelent?
Mert ti szoktatok arra hivatkozni, hogy a nick az nem ember, tehát nem illetik meg az emberi jogok. Ez alapján tehát nickről van szó.
Ha én sejtem, hogy melyik (megszűnt, törölt, eltüntetett, olvashatatlan stb.) nickről van szó, akkor mennyivel többet tudok az illető nick kilétéről, mint amennyit itt akárki leírt, kitárgyalt partnereiről lehet tudni?

Előzmény: Purusa (27)
Purusa Creative Commons License 2003.04.05 0 0 27
Magánügyekkel kapcsolatos kíváncsiságokat magánmailek, vagy -beszélgetések formájában lehet kielégíteni; de az Index fórumait nem ilyesmire találták ki. Sőt, a Modus egyenesen tiltja az ilyesmit.

Általános/gyakori problémákról természetesen bárki nyithat topicot.
A személyes érintettségről viszont csak akkor, ha azt nem nevesített (nem félreérthetetlenül beazonosítható) személlyel szemben teszi.

Amíg lehetetlenség arra rájönni, hogy ki a célszemély - még csak nem is sejthető annak pontos kiléte -, addig bőven lehet ilyesmiről írni.
De hogy valaki célzottan támadjon egy másik felhasználót bármilyen - nem igazolt, vagy nem igazolható - állítással az Indexen, az nem műx.

Előzmény: Törölt nick (25)
Purusa Creative Commons License 2003.04.05 0 0 26
1. Szerintem igen szerencsétlenül időzített általános, közérdekű stb. problémafelvetés volt, mivel közvetlenül előtte többször is törölni kellett konkrét személyt azonos váddal támadó burkolt és kevésbé burkolt hozzászólásokat.

2. Vindi kampánya idején teljesen más moderációs helyzet állt fenn: sokkal kevesebb modi tevékenykedett, részben más szabályok alapján.
Ráadásul senki sem kérte soha az ominózus részek törlését egészen addig, míg maga Vindi nem.

Aztán volt egy időszak, mikor - explicite bevallottan - a moderátorok azt a taktikát próbálták követni, hogy direkt bent hagyták mindkét fél undorító hozzászólásait 2 topicban, hátha elszégyellik magukat, és természetes(?) emberi intelligenciájuk felülkerekedik sárdobálási késztetéseiken.
Nem kerekedett.
Azóta minden hasonló kísérlet eltűnik.

3-4. Bocs, de ez magánügy, keményen IRL. Senkinek semmi köze hozzá az érintetteken túl, tehát nincs helyük az Index fórumain.

Előzmény: Orgyilkos Királyfi (24)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.04 0 0 25
Légyszí, tényleg tegyétek vissza.
Sokakat érdekelhet a téma.
Amúgy sem értem.
Ha valaki egy általános és sajnos nem is ritka jelenség kapcsán véletlenül személyesen is érintett, akkor nem nyithat róla topicot?
Hiszen a fél HUSZ az aktuális topicnyitó egyetlen konkrét személyes ügyéről szól.
Teljesen logikátlan és következetlen amiket csináltok, mert ennyi erővel törölhetnétek a megcsalós topicokat is, mondván, hogy aki elpanaszolja, hogy felszarvazták, az burkoltan anyázza a hűtlen pasiját/nőjét.
Előzmény: Purusa (23)
Purusa Creative Commons License 2003.04.04 0 0 23
Válasz itt.
Előzmény: Orgyilkos Királyfi (22)
Purusa Creative Commons License 2003.04.04 0 0 21
Ha gondolod, mesélj. De róluk nem érdemes, legalábbis engem nem érdekelnek.

Nem, nem baj, dehogy.
Igen, szerintem vannak.
Teljesen. Mint a gombás bőrbetegségek kínosabbjai.

Előzmény: Orgyilkos Királyfi (7)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.04 0 0 19
Szia!
Látom még nálad sem múlt el tegnap óta.:-)
Nem baj.:-)))))))
:-******
Előzmény: Orgyilkos Királyfi (18)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.04 0 0 17
Itt nem esett a hó.
Viszont reggelre szépen kisütött a nap, és rózsaszín virágokat fedeztem fel az erkély alatti fán.:-))
Előzmény: Purusa (10)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.03 0 0 16
eukaliptusz faszerkezet fak/fák íz az összes nikket.:-))
Előzmény: Holland Ismerős (14)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.03 0 0 15
Á, szerintem mégis próbáld ki.
1000%, hogy milliószor jobb, mint a fű.
(Mondom ezt teljes bizonyossággal, annak ellenére, hogy még soha nem füveztem.:-))
És nem árt hozzá tenni, hogy az egyik nem zárja ki a másikat.
(Illetve nem tudom, mert még csak az egyiket próbáltam, emiatt viszont úgy érzem, hogy a másikra nincs semmi szükségem.:-))
Előzmény: Purusa (13)
Purusa Creative Commons License 2003.04.03 0 0 13
Kösz, vannak más kábszereim.
mosoly
Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.03 0 0 12
Ez egy elég szelektív látásmód, az igaz, viszont tök jó érzés.

Nem próbálod ki? :-)

Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.03 0 0 11
Itt nem.

Talán, mert többnyire azt látom a világból, amivel tele van a szívem.:-)))

Előzmény: Purusa (10)
Purusa Creative Commons License 2003.04.03 0 0 10
De, észrevettem. Mindjárt esik a hó.
vigyor

"Halkan havaz
s hajunk legyezi a tavasz.
Mi e csoda? Mi ez a hó?
- Nem föntről, az Égből való."

Előzmény: Törölt nick (8)
Cheese Creative Commons License 2003.04.03 0 0 9
Kívül már valószínűleg mindenki leült. És te biztos vagy benne hogy neki nincs véletlenül egy Szingapúri Ismerős valahol a környezetében?
Előzmény: Orgyilkos Királyfi (7)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.03 0 0 8
Tavasz van.:-)))

Tényleg nem vetted még észre?

Előzmény: Purusa (5)
Cheese Creative Commons License 2003.04.03 0 0 6
Hát persze! Nehogy azt mondd hogy te bárkinek hagynád! :)

Ha a szerkesztőség biztosította neked a lehetőséget akkor menj csak nyugodtan!

Előzmény: Orgyilkos Királyfi (4)
Purusa Creative Commons License 2003.04.03 0 0 5
Vazzeg, ne váljál már te is azokhoz hasonlóvá pusztán azért, mert néha velük lógsz...

Persze hogy elszálltak azok a hozzászólásaid, hisz - mint te magad is jól tudod - egyetlen céljuk volt: a célszemély basztatása édes nyálba burkolva.

..Unatkozol? Vagy miért kezdtél piszkálni kívülállókat? Vagy tényleg elfertőződtél már artikailag?

Előzmény: Orgyilkos Királyfi (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!