Keresés

Részletes keresés

klevír Creative Commons License 2003.05.11 0 0 5
Ti itt valóban arról fogtok vitát indtani, hogy hisztek-e??? Vagy a másik hisz-e? Ezt megkérdőjelezni sem szabadna, vagy nincs megfelelő alapotok a szócsatára.
Azon elmélkedjetek inkább, megéri-e bármelyik vallásra "föltenni" az életet.
Dr. Morell Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4
"A "hit"ről nem sok fogalmad van. Csak a csinnadrattát látod, amit sokan hitnek neveznek. Tudod ki "hisz"? Azok, akik nem csak a templomba elmenve hisznek. Azok, akik tesznek is, a hitüknek megfelelően. Kevés ilyen ember van. Sajnos. De túl sok a fogadott prókátor, akik maguk sem hisznek úgy ahogyan kellene. Csak azt hiszik."
Akkor mégis csak hisznek... ;)

Ha hiszem, hogy hiszek, akkor már hiszek, nem ?

Ha hiszem, hogy jól hiszem, akkor attól még hihetek rosszul abban amiben hiszek, hogy jól hiszek. Vagy ha úgy hiszem, hogy rosszul hiszek, asse biztos, hiszen hinni sokféleképpen lehet, nem feltétlenül jól vagy rosszul, hiszen az chak két véglet és a kettő között is lehet hinni, te ezt hiszed vagy nem hiszed ?

"A hit kevés. A gyakorlat a lényeg, az számít."
Ez nem teljesen igaz... én pl. anno tesiórán sok gyakorlatot végigcsináltam, de sokmindenbe nem hittem. pl. az UFOkban is chak 15 évesen kezdtem el hinni, pedig már előtte is sok gyakorlatot csináltam.

"Akiket te ismersz, ebből kifolyólag NINCS benső tapasztalata, és fogalma sincs miért kellENE hinnie, maximum csak próbálkozik vele, és azt hiszi hogy hisz."
Nohiszen... De ha elhiszi, hogy hisz, akkor már hiszi azt, hogy hisz... és hogyan hihetne másképp valaki, ha nem hisz abban, hogy hisz ? Hinnie kell, hogy hisz, mert különben nem hisz semmiben se.

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.19 0 0 3
"Szerintem így van ezzel a legtöbb hívő."

Még szerencse hogy nem vagyok "hívő", nem vagyok "legtöbb", és nem csak úgy "hiszek".
()

"Megmondták nekik, hogy valamiben hinni kell, és azóta kétségbeesetten próbálnak meg hinni;"

A "hit"ről nem sok fogalmad van. Csak a csinnadrattát látod, amit sokan hitnek neveznek. Tudod ki "hisz"? Azok, akik nem csak a templomba elmenve hisznek. Azok, akik tesznek is, a hitüknek megfelelően. Kevés ilyen ember van. Sajnos. De túl sok a fogadott prókátor, akik maguk sem hisznek úgy ahogyan kellene. Csak azt hiszik. Aztán látják hogy nem jön be. kb. 50 év után ismerik fel, hogy a rendszerrel valami gáz van. Te EZEKET ismerted meg, ezeket látod.
()

"még maguk sem tudják, hogy miben, és minek."

A hit kevés. A gyakorlat a lényeg, az számít. És itt nem a misérejárás gyakorlatáról van szó, hanem benső gyakorlatról. Egyáltalán, kevesen tudnak ennek létéről is. A prókátorok közül is.
A "de minek" szókapcsolatod is arra utal hogy te, neked nem felróhatóan, nem tudod "minek" kell hinni. Igazad van, sokan nem tudják "minek" hisznek. Semmilyen benső tapasztalatuk nincs. Akik TUDJÁK miért, azoknak van tapasztalatuk, és tudják miért. Akiket te ismersz, ebből kifolyólag NINCS benső tapasztalata, és fogalma sincs miért kellENE hinnie, maximum csak próbálkozik vele, és azt hiszi hogy hisz. Te is azt hiszed hogy hisznek, és azt hiszed hogy a "hit" annyi amit ők hisznek (azt hiszik hogy hisznek).
A "hit" tehát nem azonos azzal, amit a legtöbben "hit" címszó alatt művelnek. Valami mást keress.

Előzmény: tomésdzserri (-)
luyo57 Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2
vazzeg asszem tok.
saját farkába harapó kígyót gyártottál, az, aki hitében kételkedik, kétségbeesve igyekszik hinni, az nem hívő, az, aki meg hívő, azt hitében nem éri olyan élmény, amit leírtál.
Előzmény: tomésdzserri (1)
tomésdzserri Creative Commons License 2002.11.15 0 0 1
vazzeg, tudsz olvasni?
Előzmény: luyo57 (0)
luyo57 Creative Commons License 2002.11.15 0 0 0
Miért, téged az asztal körül szoktak kergetni, ha nem mondod hangosan, hogy "hiszekhiszekhiszek" ? Muszájból nem lehet hinni, ha nem hiszel hát nem hiszel, hitetlen vagy. Mi itt a probléma?
Szerintem kisstílű provokatőr vagy, de ez is a te magánügyed.
Előzmény: tomésdzserri (-)
tomésdzserri Creative Commons License 2002.11.15 0 0 topiknyitó
Szerintem így van ezzel a legtöbb hívő. Megmondták nekik, hogy valamiben hinni kell, és azóta kétségbeesetten próbálnak meg hinni; még maguk sem tudják, hogy miben, és minek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!