Keresés

Részletes keresés

F. C. King Bastard Creative Commons License 2003.10.11 0 0 5

...mármint onnantól. Olyat is hallottam, hogy a "legfeljebb" szót is előszeretettel használják a marketingben, mert a nép felületesebb fiai hajlamosak összekeverni a "legalább" értelmével (monnyuk értékesebb összetevők tekintetében).

Ez utóbbi vagy igaz vagy nem. :-)

Előzmény: F. C. King Bastard (4)
F. C. King Bastard Creative Commons License 2003.10.11 0 0 4

Akár ne is f0lytassák... :-)
Előzmény: polites (3)
polites Creative Commons License 2003.10.10 0 0 3
Ti is úgy vagytok vele, hogy ha egy reklámban meghalljátok az "akár" szót, akkor már tudjátok, hogy át akarnak verni benneteket?
:)))

Én úgy látom, hogy kizárólag megtévesztésre használják. (Persze jogilag átmegy.)

Kenderice Ákos Creative Commons License 2003.09.30 0 0 2
Szerintem az ilyen szerződések törvénytelenek.
És ha törvénytelen, akkor semmis is.
Nincs olyan, hogy fizessek valamilyen szolgáltatásért, amit nem végeznek el. Az ingatlanügynökség csak akkor tarthatná a markát, hogyha be tudná bizonyítani, hogy ő küldte a vásárlót. Ha meg nem ő küldte, akkor semmit sem tett érte, tehát nem jár neki ló**** sem.

Előzmény: old daddy (-)
kispester Creative Commons License 2003.09.29 0 0 1
Leirom,hogy itt a sokat szidot Usaba hogyan mukodik a dolog.Ismeros el akarja adni a lakasat(New York city).Kijon az ingatlankozvetito(3%-ert dolgozik).Megirjak a szerzodest.Par nap mulva jon egy hapsi,digitalis fenykepezogepevel,csinal par fotot,videot.Aznap este mar mind fent van a ceg weboldalan.A hetvegi New York Times-ba betesznek hirdetest.Szerveznek nyitott haz szeru dolgot(aki akarja,eljon es megnezzi,ingyen).6 het alatt kikuldenek 20 vevojeloltet.6het utan a lakas eladva... Mindezt 3%-ert!!!!
Előzmény: old daddy (-)
kispester Creative Commons License 2003.09.29 0 0 0
0 szerzodest kotnek az ingatlankozvetitovel.Mindegyik rablobanda.
Előzmény: old daddy (-)
old daddy Creative Commons License 2003.09.28 0 0 topiknyitó
Kérem, akinek ingatlanügynökségekkel gyűlt meg a baja mostanában, itt tegyék közzé tapasztalataikat!
Nekem a budapesti BOSNYÁK Ingatlanforgalmazó Kft. -vel van tapasztalatom. Ettől a cégtől mindenkit óva intek. Összeszedett információk szerint fentnevezett cég abból él, hogy:
1. Kiragasztott, postaládákba dobált szórólapokon elárasztja a fél várost a hirdetéseivel, miszerint lakást vásárolna a „környéken”.
2. Ha valaki lépremegy és felhívja őket, egy ügynök kiszáll a lakásra és aláirat a tulajjal egy olyan szerződést, amely az ő részükre 4 hónapos KIZÁRÓLAGOSSÁGOT (és persze 4%+ÁFA jutalékot) biztosít, abban az esetben is, ha az ingatlan eladására az ő KÖZREMŰKÖDÉSÜK NÉLKÜL kerül sor, sőt, még a szerződés felmondása esetén is. Az ügyfél többnyire gyanútlanul aláírja, mert aki nem kellően dörzsölt és tapasztalt e téren, az nem képes azonnal felmérni ennek a jelentőségét.
3. Ezután elmennek és a következőkben NEM CSINÁLNAK SEMMIT.
4. Ha az ügyfél türelme elfogy, vagy időközben vevő akad az ingatlanra, ők mivel a földhivatalnál naprakészen figyelik az ingatlannyilvántartást, mgjelennek és tartják a markukat a jutalékért. Ha a felháborodott ügyfél ezt megtagadja, perelnek, és mivel a szerződés valóban így szól, az eladónak előbb-utóbb fizetni kell.
A trükkre akkor jöttem rá, amikor 6 hétig egyetlen érdeklődőt sem küldtek. Ekkor felhívtam őket, és javasoltam: ha ők valamilyen okból általuk eladhatatlannak itélik az ingatlant, akkor közös megegyezéssel lépjünk ki a szerződésből. Erre a hölgy hangja szinte „kivirágzott”, érezhetően csak erre várt. Rendben van! – mondta, és mindjárt ki is számította sofort, hogy hány százezret kell ezért fizetnem. Szerencsére nekem az eladás nincs a körmömre égve, úgyhogy jót mosolyogtam a dolgon.
A szerződés 5/e. pontja különösen aranyos, ezért ezt ideidézem szó szerint hogyaszondja:
„Az itt írt megbízási díj megfizetésére a megbízó akkor is köteles, ha: .....e.) a megbízó a 3.) pontban megjelölt 4 hónapos időtartam lejárta után, de jelen szerződés megkötésétől számított 1 éven belül olyan személlyel, vagy ezen személy közeli hozzátartozójával köt adásvételi szerződést akivel a megbízott ismertette az ingatlan címét a szerződés hatálya idején.”
Ugy gondolom, hogy ezrével akadhatnak olyan ingatlanvásárlók, akik néhány tízezer forintért boldogan megesküsznek rá, hogy az iroda velük az ingatlan címét – ugymond – ismertette. Egyúttal kérem a jogban járatos topictársakat, szerintük jogérvényes e egy ilyen szerződés?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!