Keresés

Részletes keresés

Csokis Creative Commons License 2003.11.15 0 0 32
Köszi, vettem, olvastam, válaszoltam.
Előzmény: Sam R.A. Banesh (27)
thx7 Creative Commons License 2003.11.13 0 0 31
SZerintem MM . Eddig ott találtam jobb dolgokat , Bár rossz tapasztalatom mindkettővel van.
murray Creative Commons License 2003.11.13 0 0 30
szerintem is az EW egy fokkal azért jobb.
csinovnyik Creative Commons License 2003.11.13 0 0 29
na én nem általánosítanék, de megjegyzem, hogy a MMban több alkalommal próbálkoztam eladókkal, sose volt szerencsém. nem tudják, nem akarják és egyébként is.... múltkor a budakalászi ew-ben próbálkoztam (nem volt tömeg), eladó, pénztáros, árukiadó kedves, készséges. abszolút kellemes meglepetés volt. mondom, nem általánosítok, de ha legközelebb kell valami, először az ew-t próbálom.
Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2003.11.13 0 0 27
Csokis, mail.
Előzmény: Csokis (26)
Csokis Creative Commons License 2003.11.13 0 0 26
Szintén tegnap, csak MM Kispesten. Valami noteszgépen gondolkozom, főleg, amióta láttam, hogy a HP-Compaq már 76e-től van. Időm volt, irány a MM! Viszonylag simán sikerült becserkésznem egy eladót is, úgyhogy már nyeregben éreztem magam. Nem akartam félművelt boxolónak látszani, ezért úgy döntöttem, hogy elmondom, mit akarok, aztán ajánljon. Hát elég gáz volt. Árulják a cuccot, de gőze nincs a csókának, hogy:
a.) Lehet-e a WinCE-n kívül mást is tenni a gépre?
b.) Hogy lehet rá sw-t venni? (Ők nem árulnak, csak egyféle térképet, és kész.)
c.) Milyen bővítő cuccok vannak hozzá? (Náluk csak dokkoló egység van.)
Hogy a búsban vegyek meg valamit 100-130 rongyért, ha esetleg kiderül róla, hogy nem használható arra, amire akarom, csak csecsebecse?
Ja, és HP-Compaq egyáltalán nincs náluk, csak 130-180ezres csodák.
hurráoptimista Creative Commons License 2003.11.13 0 0 25
Oké, lehetséges, nem is helyes általánosítanom. :-) Az az eladó egy fokkal jobb lehetett az átlagnál. Azért a 128mb-ot elosztani 800k-val... hááát. nem nagy kunszt. ;-)
Előzmény: murray (24)
murray Creative Commons License 2003.11.13 0 0 24
tegnap a budakalászi electroworldben a digifényképezö osztályon voltam és kérdezgettem a srácot hogy ha kb egy 800kbos felbontásu képeket csinálok abból mennyi fél rá egy 128mb-os smart-cardra adtam a hűlyét de jó kb számot mondott..
Ő azért vmit konyitott a dolgokhoz
Előzmény: hurráoptimista (23)
hurráoptimista Creative Commons License 2003.11.13 0 0 23
Akár Elecro World, akár Media Markt: általánosságban elmondható, hogy az eladók szakmai felkészültsége, értékesítői alkata a híg fossal vetekszik. Bénák, érdektelenek, de nagyon, még alapvető információjuk sincs semmiről. Abszolút nincsenek érdekelve téve hogy eladjanak és meg is látszik. Minden EW-ban volta már, minden Media Marktban megfordultam nem is egyszer, de mindenhol ezt tapasztaltam. Alig jobbak, mint a műszálas köpenybe beleizzadt nénike a Corvin műszaki cikk osztályán, azzal a különbséggel, hogy míg ezeken a trendi helyeken 100 %-ig fiatalok dolgoznak mélyen alulfizetve, addig a nénike szegény már 20-30 éve állhat a hideg neonfényben... Ez a velejéig romlott kapitalizmus kérem, igaz, a szocializmus sem volt jobb.

Amiben viszont mindkét multi jó: a választék verhetetlen, különösen a MM-é. Jók az akciók és olcsónak is mondhatók az áraik... A Keravill, a Herta a közelébe se mehet egyiknek, a Murányi is becsődölt...

Érdemes tájékozódni az adott termékkel kapcsolatban innen onnan, prospektusok, ismerősök, vagy teszt-jelleggel kipróbálás (pl. hangfalak). Eladóban ne bízzon senki, szart se tudnak, inkább higgyjen mindenki magában, a rokonok/ismerősök értékítéletében és a Jó Szerencsében.

Astra DTI Creative Commons License 2003.11.03 0 0 22
az embereknek nincs jobb dolguk, programjuk, szórakozásuk mint vasárnap este hatkor elektromos cuccok után kajtatni, esetleg puszta szórakozásból, unalom űzésből?
jóléti államokban hétvégén de főleg vasárnap nincs ilyen cirkusz, mivel minden be van zárva... egyrészt valszeg az embereknek jobb program is eszükbe jut, másrészt, a hétvégi bérezés olyan magas, hogy nem biztos, hogy megérné nyitva tartani,
és mivel a vásárlóközönség nincs úgy elkényeztetve mint itthon, nem is jut eszükbe, és talán szem elött tartják, hogy a pult mögött is ember van....

csak úgy

miKEy Creative Commons License 2003.03.03 0 0 20
Szerintem egyik sem....
ha jobban körülnézel a piacon, általában olcsóbban vásárolhatsz,mint az EW ben vagy az MM-ben, ez leginkább a számítástechnikai cuccokra igaz..
novemberben ott voltam az 2. EW nyitáson...
nagyon buli volt éjjel álldogálni, pia, zene, buli :)
De ami benn volt utána...kb. 2,5 órás sor lett perceken belül, se ki se be...én nekem mint annak a rendje a pénztárok előtt nem bírta a gyomrom, ki kellett volna eresztenem egy hatalmas galamb sorozatot, de mondtam magamban nem vagyok paraszt (úriember vagyok), és gondoltam addig kimennék, oda mentem egy Biztonságihoz, és kikéreckedtem, hogy utána visszajöhessek, mondtam neki belügyi riadóhelyzet van...nem értette, nem akartam hangosan üvölteni, hogy hatalmasakat fogok majd kinn *fingani* :) semmit nem értett..és már fogyott a türelme, és erre ennyit mondott: mennyé akko bazmeg ... én csak annyit tettem hozzá, hogy te bazmeg hülye paraszt... és kirobogtam..elvégezni a dolgomat :P (hallottam, hogy betegséget lehet kapni, úgyhogy nem volt más választásom, még meg is vertem volna azt a biztonságist, hogy valahol sikerüljön elvégezni a dolgomat, de legközelebb tuti, hogy az orra alá fogom) még csak meg sem értik az emberek problémáját, fogalmuk sincs az udvariasságról vagy bármi másról.. azt hiszik, hogy ők valami hatalmi szerv...közben csak egy koszos kis bőr (nem a normálisakat szeretném bántani), aki az én pénzemből él!!! hát azóta kerülöm az EW-t, és rájöttem szinte mindent olcsóbban meg tudok venni egy kis odafigyeléssel. Akciókat kivéve!
sziasztok
kábelbúvár Creative Commons License 2002.11.15 0 0 19
A balhé kedvéért biztos érdemes kimenni!
Előzmény: puki33 (18)
puki33 Creative Commons License 2002.11.15 0 0 18
nem tudjatok mikor nyit pontosan az uj EW?
nemmegmondtam Creative Commons License 2002.10.15 0 0 17
novemberben nyit a második EW soroksáron valahol.Azthiszem hétvégén én is csinálok egy árfelmérést mindkét helyen..:)
Előzmény: Infomaker (16)
Infomaker Creative Commons License 2002.10.15 0 0 16
milyen novemberi nyitás? Újabb áruház a budaörsin túl?
Előzmény: nemmegmondtam (14)
pillanatragazzo Creative Commons License 2002.10.15 0 0 15
általában véve az árakat nem tudom összehasonlítani, csak egy-két dologét. most éppen notebookot hajtok, mert a cégnél ugatéroznak, hogy a privát (jogtiszta!)szoftvereimet is a cégesen tartom, stb, stb. nézek egy toshiba csillagháborús modellt, amire úgy rá tudnám beszélni magam, még a mostani cégesnél is jobbnak tűnik, mm: 700e, ew: 560e. nem csekély a különbség. sandán azt gyanítom, hogy az ew-ben rosszul láttam, a hétvégén megyek vissza megnézni, hogy biztosan ugyanaz a típus-e. de szerintem igen.

amúgy a mm-ről vannak rossz és vannak nagyon jó tapasztalataim is, olyanok, amik ellentmondanak a már itt is leírtaknak. akit érdekel, megtalálhatja a media markt-os topicokban. (asszem nobodybuilder néven követtem el).

nemmegmondtam Creative Commons License 2002.10.15 0 0 14
Szerintem nem a kereskedő tehet arról ha valami cucc elromlik,mivel nem ők gyártják.Olcsó húsnak hig a leve..ugye.Nemzetközi kitekintést nyerve a MM joval nagyobb csoport mint a Dixons csoport.Európa szinten MM közel 300 áruház,EW 2 áruház.Persze az árháborúval csak mi,vásárlók nyerhetünk,mert ugye jó márkát olcsón kapni nehéz lenne nélkülük..:))Kiváncsi leszek novemberben mi fog történni az EW nyitásnál,és erre mi lesz a válasz az MM-től.Egy biztos,kommunikációban jobb a Media,még..
Előzmény: kukaca (13)
kukaca Creative Commons License 2002.10.15 0 0 13
Hi
A MM-ot ismerem, zsivány egy banda:
)))))
Valaki helyesen írta le lentebb, hogy alulfizetett szakbarbárok.
Személyes tapasztalat: Ezek a fondorlatos, direkt erre a célra kiképzett eladók, meglátják az emberen, ha komoly érdeklődő és vásárolni is akar, erre mit tesznek?...elbújkálnak vagy ha ez nem sikerül nekik próbálnak valami elég általános gagyi dumával levenni a lábadról. Gyakran fingjuk sincs, hogy milyen jellegű, paraméterű műszaki cikket árulnak. A kiszolgálás pocsék!
Az árúk minőségéről csak annyit, kb 10 nagyobb értékű elektronikai cikket vásárolt a környezetemben (köztük én is) pár ember. Ebből, talán még anyám, fél éve vásárolt hűtőszekrénye üzemel megbízhatóan. A többi cikket javítják, kicserélték, stb.
Jobban szét kell nézni a piacon, nem minden arany ami olcsó!!!
pl: televízió sharp, kiderült, hogy eur szabványnak nem felel meg és a mai napig nincs OIRT hangja vagy nagyon eldugták benne ezt a hangnormaváltó funkciót....
Fényképezőgép, rádiótel. aksi stb...nem sorolom
Az itt árult készülékek javarésze emlékeztet azokra a szép időkre, amikor még a haverom hordta pestről a gagyi cuccokat...amiket boltban a fenti dolgok miatt nem volt ildomos árulni...
Mindezek ellenére vannak jó tapasztalatok is, úgyhog ynem kell mindent készpénznek venni.
Jó vásárlást!
Csáó
miriuta maci Creative Commons License 2002.10.15 0 0 12
"A sütőmet négy hétre ígérték erre négy alaptt kihozták"
Bocs. Négy nap alatt kihozták, úgy látszik támad a dyslexia:-)

Számítógépet meg az ember ne ilyen helyen vegyen.

miriuta maci Creative Commons License 2002.10.15 0 0 11
Mindkettőben jártam, vásároltam is.

A MM választéka jobb viszont információhoz jutni valakitől szinte lehetetlen küldetés. Tájékozódni is elég nehéz mert szerintem rendkívűl zsúfolt.

Az EW választéka kisebb viszont amijük van az áttekinthetően van elhelyezve. Van egy Óz a nagy varázsló féle sárga út, ha azon végigmegy az ember lényegében minden árucsoporttal találkozik, mint az IKEA-ban. Az eladók készségesek és maga a vásárlás sem túl bonyolult. A sütőmet négy hétre ígérték erre négy alaptt kihozták.

Szóval magam részéről az EW-re szavazok, az árakban nem láttam jellemző különbségeket.

nemmegmondtam Creative Commons License 2002.10.15 0 0 10
Az egyik ismerösöm mesélte,bevitte a számítógépét az EW PC klinikára(mert a gépet ott vette),mindig fagyott neki a cucc,cirka 3 órát váratták,aztán odaadták neki a gépet.Kb 5 hét múlva szédszedték otthon az egyik ismerősével,tele volt használt cuccal és kevesebb memóriával a gép.Tehát kvázi nem merem így kijelenteni finoman fogalmazva átvágták őt mint naiv kezdő számitógépest.Na ennyit erről.A biztonsági őrségről nem kívánok véleményt nyilvánítani...:))
bonyolult Creative Commons License 2002.10.15 0 0 9
MM kezd eleg erdekes brigad lenni.
Story 1.: valaki allitotta hogy szuper minosegben hivnak elo filmeket. Mondom nosza, teszteljuk. 4 tekercs a horvatorszagi nyaralasrol, mindet elbasztak, illetve nem ok, hanem a veluk szerzodesben allo fenykepesz (tulhivott ,foltos, stb.). Visszamentunk hogy minosegi kifogasunk van a kepeket illetoen, erre a valasz: "Hat, nem csodalom..."
Ugyanez pepitaban: csaj bevitte a kepeket szinen a MM-ba elohivatni es elvesztettek. Reklamaciora a valasz: "Bocs"!!! Kerdem en, mi van ha a kepek mondjuk Mexikoban keszulnek ahova az atlagember max. egyszer jut el eleteben!?
Story 2.: Atlag magyar csaladapa megveszi a komplett hazimozi szettet. Viszi az ugyfelszolgalatra hogy ervenyesitsek a jotallasi jegyet, erre kiderul hogy a pakkbol hianyzik a DVD. MM dolgozo elso szava: "Biztosan kivitte mar a boltbol es a DVD-t berakta az autoba".
Van valasztek, az teny, de nem art resen lenni...
Köt-Köt-Kötöde Creative Commons License 2002.10.15 0 0 8
Nemreg tort ki Nemetorszagban egy botrany a MediaMarkt miatt, ugyanis tobb szazan jelentkeztek akik uj arut vettek de az mar hasznalt volt. Pl. dig.kameraban egy eldugott konyvtarban 80 kepet tarolt az elozo tulaj, radiotelefonban az elozo tulaj sajat telefonregisztere stb.
Infomaker Creative Commons License 2002.10.15 0 0 7
Igen, amikor kiválasztottam a polcról a megfelelő mikrót az EW-ben, már ökölbe szorítottam a kezed, hogy nehogy beszóljon a csávó, hogy csak kiállítva van, mert bepereltem volna a seggét is :)))

Aztán volt raktáron.

Előzmény: nemmegmondtam (6)
nemmegmondtam Creative Commons License 2002.10.15 0 0 6
egyszer már probálkoztam az Ew-nél de az ötödik kiválasztott termék után is azt az infot nyomták,hogy sajna csak a kiállított darab van belöle amit nem adhatnak el a szállítási hat.idő 2-5 héten belül.Nem kértem volna engedményt csak hadd vigyem,de nem...a kis üzletek megölése inkább "trend" ma már,ha körbenézel a világban szakkereskedőket kis boltokat már csak elvétve találsz..én amondó vagyok jobb ha minden egy helyen,nagy választékban..
Előzmény: Infomaker (5)
Infomaker Creative Commons License 2002.10.15 0 0 5
A választék tekintetében kapásból tamáskodnék:

szürke mikrót kerestünk, mert egy inox sütő felett lenne beépítve, az sem baj, ha festett metálszürke.

Mediamarkt: van, de a legolcsóbb 60.000 ft
Tesco: van, de 70.000 ft, és az utolsó darab, széttapizva, stb..

Auchan: ugyanez

Electro World: kb 3 féle szürke volt, mind 40.000 ft alatt.

A véleményem az, hogy _szigorúan a háztartási gépek tekintetében_ ott van a legnagyobb választék. pl. sehol sem láttam még annyi sütőt, főzőlapot, hűtőt.

Üdv.:
Infomaker

Előzmény: nemmegmondtam (3)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.15 0 0 4
Mindkettő elég arrogáns társaság, hacsak ki nem fogsz véletlenül egy kedvesebb eladót. Tégy le a vásárlás öröméről, a szakértő kiszolgálás igényéről. Válaszd ki az árut ahogy tudod - tájékozódj barátoktól, fórumokból, ha van bőr az arcodon akkor menj szaküzletbe ahol megfizetik a hozzáértő és segítőkész eladót aki akkor is elmagyarázza neked a dolgokat, ha tudja, hogy utána az MM-ben EW-ben fogod megvenni az árut - majd nézd meg mindkét kisbolt-és-versenytárs-tönkretevő óriást, válaszd az alacsonyabb árat, tedd az árut a kocsiba, fizess és távozz mielőbb.
nemmegmondtam Creative Commons License 2002.10.15 0 0 3
A választék tekintetében szerintem az MM magasan felülmúlja az EW-t árak tekintetében viszont járatlan vagyok..sajna.Viszont szeretnék műszaki cuccokat (nem keveset) vásárolni és néhány vélemény érdekelne hol érdemesebb.
Előzmény: Kilroy (2)
Kilroy Creative Commons License 2002.10.15 0 0 2
Csak a Media Marktot ismerem (azt is csak egy kicsit), szvsz elég jó.
Előzmény: nemmegmondtam (-)
nemmegmondtam Creative Commons License 2002.10.15 0 0 1
csak azért dobtam a témát mert aktuális lesz az EW nyitása novemberben,érdekel mások hogy látják a témát,megint mi következik:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!