Keresés

Részletes keresés

Bacu Creative Commons License 2003.11.23 0 0 3
Hi csbacsy!

Szintén kandós villamosmérnök vagyok, most vagyok harmadéves. Én elvégeztem a menedzserit is, ahol már lenyomtam egy kooperatív évet, most pedig gondolkozom rajt, hogy itt is ezt csináljam-e?

Neked hogy sikerült találnod kooperes helyet?

Hipis vagy?
Ha igen, akkor mesélhetnél Klatsmányi híradástech vizsgájáról, illetve Vézner digit rendszerek tervezéséről!

Remélem nem süllyed el a topik!

Előre is köszönöm válaszodat!

Előzmény: csbacsy (2)
csbacsy Creative Commons License 2003.06.24 0 0 2
Uraim, üdvözletem!

Sajnos elfeledtem a nyitott topicomat, és így nem válaszoltam, de igérem a saját tapasztalataimat le fogom írni.

Amúgy sikerült találnom magamnak (harmadik nekifutásra) koop-os céget, még szorgalmi időszakban. Heti 2 napot vállaltam júli. 1-ig ami aztán szépen felment "amennyi időm van" -ra, úgyhogy egy kicsit nehezen vizsgáztam le.

Úgy néz ki, hogy a pénzre nem lesz panasz, eddig normálisan fizettek / szeptemberig számlaképesen csinálom /. Tanulva az eddigi hibáimból ezt is lepapíroztam.

krusty:
Valahogy abban, hogy nem rúghatnak ki én sem hiszek. De ugye egy diáknak sokminden szépet kell mondani :( mert ez persze az iskolának éri meg legjobban. Zsebre tesz kb 30 nap oktatásért minimum 260.000 Ft-ot. Ráadásul amint már koop-osoktól hallom tanítanai igazán újat nem tanítanak.

Kálmánka:
Abban igazad van, hogy nem ez volt a szemem előtt, de a "topicba" belefér bőven

Egy dologgal még adós vagyok: Kandó - villamosmérnök

krusty Creative Commons License 2003.04.27 0 0 1
A pontos jogi státuszt nem tudom, de az biztos hogy kooperosként a 10 hónap alatt közelebb vagy a próbaidőshöz mint a full time alkalmazotthoz. Ebből adódóan bármikor kirughatnak valamilyen szakmai indokkal, tudok is ilyen srácról. Akkor aztán rohanhatsz néhány napon belül új cégért. Az hogy valakit 10 hónapig nem lehet bárhonnan kirugni - sweet dreams :-))

Amennyire hallottam, sok helyen kimondottan ezért nyomatják a koopot. Negyedéves főiskolás azért valamennyire képben van az adott témában, lehet dolgoztatni, fizetni zsebre is lehet neki a 45 ropin felül (vagy nem is kell), a sitt melót is megcsinálja, mert ha már elkezdte, rá van utalva a cégre a 10 hónap alatt, és ha megorrol ránk kit érdekel, jövőre jön az újabb madár.
Persze ez nem általános, hallottam tök normális helyről is, ahol utánna fel is vesznek teljes állásba, meg fizetnek is normálisan. Csak figyelni kell, hova megy az ember.

Amúgy ha valaki tud valami jó zsíros koopos állást info / hálózatok témakörben, az ne kíméljen :-)

Előzmény: csbacsy (-)
Kálmánka Creative Commons License 2003.04.20 0 0 0
Lehet nem ide tartozik, de talán mégis:

Hamarosan végző gépészmérnök vagyok (leszek, BME), és kis gondolkodás után úgy döntöttem, hogy az utolsó évemben önszorgalomból, mivel az iskola csak nyárra ir elő nekem kötelező szakmai gyakorlatot, keresek magamnak valami témával foglalkozó cégnél valami hasonló lehetőséget (ingyen munka a cégnek, nekem gyakorlat, valami kis tanulás, elméletileg mindenki jól jár...) Azt nem hittem, hogy majd kapkodni fognak utánam, de azt sem gondoltam volna ami történt: több 100 mailt küldtem szét (valóban igy volt, amelyik cég fenn volt az interneten annak küldtem), telefonáltam rengeteget, könyörögtem, mindent csináltam, de sehova sem kellek!

Na ez mitől van?

Pedig hát jó iskola, nem tartom magam hülyének, nyelvet is beszélek, autóm is van, számlaképes is vagyok, minden megvan ami egy cégnek kellhet, de mégsem...

csbacsy Creative Commons License 2003.03.19 0 0 topiknyitó
Ezt a topikot azért nyitom, mert hátha valami segítséget tud majd egyszer valami támpontot adni annak aki ilyenen szeretne részt venni.

Kooperatív képzés lényege: elvégzed a fősikolát - de nem záróvizsgázol le - majd 1 évig (10 hónap) egy cégnél dolgozol heti 4 napot, 1 napig oktatás van iskoládban. Te hallgató maradasz még egy évig, ez alatt kell megírni a diplomamunkádat, amit - elvileg - a gyakorlati hely ad neked. (Itt eltérőek a tapasztalatok, van ahol ragaszkodnak hozzá, van ahol nem foglalkoznak vele)
Ez - ha jól tudom - alapítványi körülmények között valósul meg.

pénzügyek és hasonlók:
A 'válaszott' cég kiír egy pályázatot, amit pályázni kell. Tapasztalatom szerint ma Mo-n a vállalatok nagy része nem is tud erről - a nagy multik igen -, és eléggé húzódoznak. Ez bizonyos szinten érthető, hiszen nem tud kirúgni téged 10 hónapig, és te 'kvázi' alkalmazott vagy. Ellenben ő adhatja ki a szakdolgozat témádat, amit ugye meg kell írni. Ma nálunk egy vállalatnak 75.000 Ft-ot kell fizetni havonta, de hallottuk azt is, hogy van ahhol többet adnak. Ennek te (kb. 60%-át) kapod meg ösztöndíjként - ugyancsak, ha jól tudom.

Innentől megpróbálom leírni, hogy hogy sikerül mindezt véghezvinni, ill. ha valakinek vannak tapasztalatai írja ide, had okuljunk.

Esetleg ha valamely vállalatot érdekel, talán tudok - tudunk - olyan személyt aki bővebb felvilágosítást tud adni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!