Keresés

Részletes keresés

gebild Creative Commons License 2003.11.24 0 0 4
Sanya_67

Akkor az ügyvédem mondta, hogy az OTP-nél kb 4 hónap az átfutási idő. Az nekem akkor soknak tünt. Ma már másképpen látom.:(

gebild

Előzmény: Sanya_67 (1)
bencsné Creative Commons License 2003.11.24 0 0 3
Nekem azt mondták, hogy részben igen, de mint azt egy másik topic-ban írtam, "rugalmas" a válaszadás (bank, fiók, hiteligénylő).

Ja, a Budapest Bank nem ad hitelt építkezésre, és megelőlegező szocpol sincs.

Előzmény: wecky (2)
wecky Creative Commons License 2003.11.20 0 0 2
otp-nél beszámít a telek?
Előzmény: Sanya_67 (1)
Sanya_67 Creative Commons License 2003.11.20 0 0 1
Szia!

Miért nem az OTP-t próbáltad, ott ilyen nincs. Bár most állítólag nagyon nyomják a Budapest bankot de az ugyanolyan mint ahogy te jártál.
Én végül az OTP-nél vettem fel hitelt, kicsit hosszú volt, de segítőkészek voltak.

Sanya

Előzmény: gebild (0)
gebild Creative Commons License 2003.11.20 0 0 0
A sztori:

Még februárban kinéztünk egy házat. Elkezdtünk bankot keresni és kikötöttünk a Raiffeisen-nél. "Persze mindent el tudunk intézni, minden szép és jó" - mondták az elején. Azután kiderült, hogy a telek nem számít bele a fedezetbe így pótingatlant kell benyújtani. Persze mondanom sem kell ezeket mindíg utólag 1-2 hét várakozás után közölték. Benyújtottuk a pótingatlant amiről kiderült, hogy elidegenítési tilalom van ajta. Na ezt le kellett vetetni így újjab napok teltek el. Az adásvételi szerződés lejárta elött 3 nappal kellett menni a közjegyzőhöz ahhol kiderült, hogy mivel apósom a haszonélvezője a pótingatlannak ezért őt kézfizető kezesként bevonják a kölcsönszerződésbe. Én aki az adós vagyok én csak a házammal felelek a kölcsönért, Apósom pedig a teljes vagyonával. Próbáltunk egyezkedni a bank jogászával, de hajthatatlan volt annak elenére, hogy még a közjegyző is azt mondta, hogy ez a szerződés "túl van biztosítva". Na itt szépen felálltunk és kisétáltunk az ajtón. Ez 500ezer forint buktát jelentett. Ennyivel kért ugyanis többet az eladó az új szerződésért és a plusz 2 havi várakozásért. Átmentünk a Wolksbankhoz. Itt is minden szépen idult. Itt beszámít a telek nem kellett pótingatlan. Már tudtuk a menetet és elég simán ment minden a kifizetésig. Itt csak anyi a szívás, hogy amíg a tulajdoni lapra nem kerül rá a jelzálog addig a piaci kamatozású hitelt kell törleszteni. Gondoltuk ez nem sokkal több. Az első 2 hónap eltelt szépen. Nem is volt gyanus, hogy csak 43ezret vonnak. De utána kiderült, hogy 43ezer helyett 73 ezret kellett volna fizetni és ezt most visszamenőleg levonják. Rohanás a földhivatalba kiderült, hogy azért nincs még tulajdoni lap mert elöbb van az a széljegy amit a Wolksbank adott be (amit csak akkor jegyeznek be ha már tulajdonosok vagyunk) és utána áll a tulajdonjog bejegyzés kérelem. Ez magától így marad örökre. Irány a bank, engedély a sorrendcserére onnan a földhivatal. 11.06-án adtam be a papírt és még mindíg semmi. Ezután közölték, hogy soronkívüli bejegyzés kérelmet is be kell adni ahhoz, hogy gyorsabban megtörténjen a bejegyzés. Igaz, hogy a széljegy már vagy 2 hónapja ott várakozik, a papír beadásától számított 8 napon belül kell bejegyezniük a széljegyet. És ez még nem minden. A bank csak minden hónap 10-ig fogadja el és küldi át a tulajdoni lapokat a jelzálogbanknak. Milyen érdekes, hogy nekik az az érdekük, hogy a kuncsaft minnél tovább fizesse a piaci kamatozású hitelt. Szóval eddig rengeteg pénz és idő fekszik benne ebbe a kis "ház vásárlási projektben". Össze sem merem számolni mennyi mert biztos sírva fakadnék. És még nincs vége. De ha most megint nem lesz tulajdoni lap és megint 30ezerrel többet kell fizetnem akkor én valakit felgyújtok az biztos!!!

gebild

gebild Creative Commons License 2003.11.20 0 0 topiknyitó
Közel 8 havi házvásárlási procedúra végén (vége felé mert még nincs vége) döntöttem úgy, hogy megírom az egész sztorit. Talán másnak megkönnyítem a dolgát, ha tudja mire kell odafigyelni. Várom mások tapasztalatait is ezzel a témával kapcsolatban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!