Keresés

Részletes keresés

Beltane Creative Commons License 2004.03.26 0 0 40
Amikor Kanadában bevásároltam a nagynéném helyett, akkor egy fiatal srác fogott egy nagy kocsit, belepakolta a 30 kisebb zacskót + dobozokat, és kitolta a kocsimhoz :)

Amikor Magyarországon bevásároltam magamnak, akkor egy fiatal srác fogta a kocsimat, s felajánlotta, hogy visszatolja a helyére. természetesen, a benne megtalálható 100forintos érméért cserébe.

Előzmény: sz (34)
blingdella Creative Commons License 2004.03.15 0 0 39
EU-s kisgepesseg:
nemetorszagban sincs ingyen a zacsko,kornyezetdelmi okokra hivatkozva lehuzna 8-20 centtel. finnorszagban szinten.

sztem azert kell kulon fizetni a dobozert, mert sok pizzas vallalkozo nem kepes arra, h elore belekalkulalja az arba. meg ez a szokas, na.

v_peti Creative Commons License 2002.01.03 0 0 38
Németországban már láttam olyant, hogy nem műanyag bzacskót adnak ingyen, hanem vászontáskát 1 DM-ért.
Előzmény: szalka (35)
ready Creative Commons License 2001.12.30 0 0 37
Nem az elmes szerkezet, hanem a pentaros mukodteti a futoszalagot a labaval...Nekem ott a kasszaban 2 honap alatt tonkre is ment a gerincem...ott is hagytam oket
Előzmény: eMM (22)
sz Creative Commons License 2001.12.30 0 0 36
Persze, ez teljesen igaz...
Előzmény: szalka (35)
szalka Creative Commons License 2001.12.30 0 0 35
Hat ez az marha jo hogy a seggedet is kinyaljak kitoljak a kocsihoz, taxit hivnak stb, de rekordot dontenek szemetgyartasban. Minden egyes nagybevasarlas utan 20-30 zacsi megy a kukaba es engem elborzaszt es remelem Mo ebben nem akarja masolni a nyugatot.
Előzmény: sz (34)
sz Creative Commons License 2001.12.29 0 0 34
Amikor Kanadában bevásároltam a nagynéném helyett, akkor egy fiatal srác fogott egy nagy kocsit, belepakolta a 30 kisebb zacskót + dobozokat, és kitolta a kocsimhoz :) Hm, nem is tudom, hogy busszal/gyalog hogyan tudtam volna hazavinni. Gondolom nem vettem volna annyi mindent :)
Előzmény: szalka (33)
szalka Creative Commons License 2001.12.29 0 0 33
Teljesen egyetertek. Ahol "ingyen" adjak a zacskot, az semmi mast nem jelent, minthogy a termek araba belekalkulaljak a zacsko aranak kifizeteset is.
Pizzanal detto, ha ingyen a doboz, akkor az szepen benne van a pizza araban alapbol, azaz mindenki fizet erte, aki elviszi es aki ott eszi (nincs is szuksege a dobozra) az is.
Tehat a csomagoloanyag arat igy is ugyis a vasarlo fizeti ki. Viszont van egy piszok nagy kulonbseg, ha ingyen van a zacsi az altalaban szar minosegu utana max kukaszacsinak felhasznalhato, mig a kulon fizetett zacsi altalaban jo minosegu igy a zacsit utana fel lehet ertelmesen is hasznalni.
Tenyleg nyugaton mindent bezacskoznak es minden zacsi doboz "ingyen" van es minden otszor be van csomagolva aztan csodalkoznak, hogy mi a franctol van akkora nagy szemettermeles, hat ettol.
Kanadaban elek nehany honapja es nap mint nap kiakadok azon hogy miert kell mindent zacskozni es mindent kulon. Es igen a penztarosno bele teszi nekem a zacsiba a cuccokat, de a zacsik picik es gyengek es tesz vagy 3-4 cuccot egy zacsiba utana kezdi a kovetkezot. Igy aztan egy hetvegi bevasarlasnal legalab 10-15 zacsiba szetpakoljak a cuccokat amit aztan vigyed haza ha tudod(mindenki autoval van azokat nem erdekli, de engem igen), nem kocsoval vasarloknak, meg penztar utan nekiall ertelmesen atpakolni, mert a halom kiszacskot nem tudod letenni a buszmegaloban a padra, cagy a buszon az ulesre anelkul, hogy ne szorodnanak a cucok ezerfele. Ezutan otthon mindenkinek az elso dolga kidobni a semmire se hasznalhato zacsikat.
Szoval szerintem az "ingyen" zacsi kifejezetten ROSSZ dolog. Nem kene mindent atvenni ami nyugatrol jon, mert pl a zacsi es doboz es csomagoloanyag hasznalat irtozatos eltulzasa kifejezetten negativ dolog.
Előzmény: zsiragy (25)
pynky Creative Commons License 2001.12.29 0 0 32
Nekünk a jupátban simán felszámolták a borjó dübarit, és sima sertést hoztak helyette. Utána a faszi értetlenkedett egy sort... A halászlevemben meg annyi halászlékocka meg zsir volt, hogy beleszagoltam, aztán otthagytam.
Előzmény: McFart (31)
McFart Creative Commons License 2001.12.29 0 0 31
Elgondolkodtatott ez a zacskos dolog. A zacsko sok helyen ingyen van. Tenyleg nevetseges, hogy tobbezer ft vasarlas utan 25-50 forintokat szamolnak fel erte. De az is igaz, hogy ha ingyen van akkor a paraszt 100asaval viszi oket, nem annyit amennyi kell. Igy aztan a tescoban es mas helyeken is osztjak a zacsit, ami szerintem ugyanolyan kinos:).
Mondjuk otthon en szemetesnek hasznalom a zacsikat, egyszerubb kiballagni veluk a kukahoz, mint a vodorrel, amit raadasul vissza is kell vinni.

Ha egeszeben nezed a dolgot a zacskot tuti a vasarlo fizeti, ha mas nem akkor valamifele kozos koltsegkent az arresben. De ha igy nezed akkor te bemesz a boltba vasarolsz egy csomo mindent, mit szamit az a 25HUF? Jobb zacskokkal, bevasarlokosarakkal jarkalni a varosban?

Borravalot en nem adok alapbol, tolem odaverheti magat a foszer a padlohoz, akar tobbszor is, en leszarom. ha nem izlett a kaja vagy nem volt rendes a kiszolgalas en biza nem adok.
mamutban is bemegyunk valami etterembe, a pincer kb 10 perc utan talalt oda, kertunk 3 koktelt ami fel ora volt, aztan kihozta, ekkor mondtam hogy a szamlat is hozza, ujabb fel ora. Csodalkozott hogy basztam neki borravalot adni. Megcsak a koktelvalasztasban sem segitett (megjkegyzem fel haz sem volt). Hogy a faszba merjek ezeknel kajat rendelni, amikor a pincer azt hiszi hogy nekem tesz szivesseget hogy kiszolgal. kocsmaban ugyanez a helyzet, ha a pincer nem eleg furge vagy tul feledekeny en biza nem adok borravalot.
egyik heleyn multkor kertem egy deci egri bikavert, erre kihozott valami szart. Mondtam neki hogy ez nem egri es nem is bikaver. Fazon vitatkozott, mondtam neki, hogy jo hivja a fonokot. Jott a faszi, mondom mi bajom. Azt mondja semmi gond, nem kell meginnom es kifizetnem se kell. Mondom ez meg szep, de en meg akarom inni azt a bikavert, azert kertem. Mondjuk korekt volt, mert felbontott egy uveget es abbol ontott. Mondjuk nem semmi latvany hogy egy 100HUF/deci bort egy pult melle helyezett 20 literes muanyag kannabol toltik ki... Azota jartam ott tobbszor, nem volt gond. Sokal figyelmesebbek a cincerek.
Par eve a jupatban viszont majdnem megvertek, amikor nem visszakuldtem a rantotthust, hogy sussek meg megegyszer, mert nyers:)

Előzmény: 42 (30)
42 Creative Commons License 2001.12.28 0 0 30
Hát először 40, aztán hozzá kell adni még 2-t, hogy pont az ideális mennyiség legyen belőle. :-))
Előzmény: sz (29)
sz Creative Commons License 2001.10.21 0 0 29
ja, már látom! :))

40 dkg liszt, 2 dkg liszt

akkor most mennyi? :)

Előzmény: NaNe (17)
sz Creative Commons License 2001.10.21 0 0 28
Két év alatt nem veszett el? :)
Ha megvan, elküldhetnéd nekem! Köszi :))
Előzmény: NaNe (11)
MaCS Creative Commons License 1999.11.08 0 0 26
Halihó!

Csak egy rövid megjegyzés:

4/1997. (I. 22.) Korm. rendelet az üzletek működéséről és a belkereskedelmi tevékenység folytatásának feltételeiről

22. § (1) A kereskedő külön költség felszámítása nélkül köteles - a helyben fogyasztott termék kivételével - a megvásárolt árut jellegének megfelelő módon becsomagolni.

Üdv: MaCS

zsiragy Creative Commons License 1999.10.01 0 0 25
Ez hülyeség, hogy ingyen adják a zacskót.

Ingyen soha semmit nem adnak.

Ahol automatice mindent bezacskóznak (Magyarországon pl. Cora, Auchan, Tesco) Ott a zacsik árát fel nem osztott költségként hozzácsapják az árréshez = mindenki fizet érte.

Ahol külön kell a zacsit venni, ott csak fizet érte, akinek kell is.
Ennyi.

Előzmény: NaNe (14)
Mike Creative Commons License 1999.09.29 0 0 24
Kedves lejszlokam, miert kritizalsz, ha fogalmad sincs rola?
A Pizza Hut-ban ingyen adnak a kecsopot, ha volna nekik. De nincs. Igaz az iltrenoban sincs. Pizzahoz kecsop, hat ki hallott mar ilyet. A pizzahutban egyebkent adnak valami szoszt, ha kersz az egesz finom. Sot mi tobb a vastag barbekjus pizzajuk szerintem tok finom, foleg azzal a fuszeres paradicsomszosszal, vagy mivel. De anelkul is jo. Ezt nyugodtan mindenki veheti reklamnak. Es a teszta is jo, nem olyan ehetetlen mint a iltrenoban., Ami nem tetszik, hogy vagy negyed orat kell varni, mire kihozzak.

Mike

A jankfud elelmiszerlancok meg suxx, draga is, szar is. Csak igy finoman :)

Előzmény: vitézlejszló (23)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!