Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2004.07.05 0 0 327

 

Lajoskám, nem kell semmiből sem kiszállnod, lám, a türelmed rózsát termett, mától szabad a pálya, ide már a jövőben nem tehetik be a lábukat a szokott, de megszokhatatlan kellemetlenkedők.

Innentől bármit megbeszélhetünk a csőbehúzás és keresztrefeszítés szándéka nélkül. Vélemények különbözők, de azokat kulturáltan itt most már bárki szabadon és retorziók nélkül előadhatja.

 

Mijo

 

 

Előzmény: sydbaj (325)
sydbaj Creative Commons License 2004.07.05 0 0 325

     Akkor ebböl a buliból végkép kimaradok

 

<BLOCKQUOTE id=af36ebf9>

     Akkor ebböl véképen kiszálok....

Nincsen értelme vitatkozni ha nem ismerjük a pontossan a körülményeket.Azért avatkoztam  ebbe az ügybe mert még most sem tudom felfogni, hogy mi kényszerit egy embert enyire drasztikus cselekedetre.

 

   Ha már a tisztaságot, rendet emlitetted volt szerencsém tapasztalni, hogy mennyire elhanyagoltak a lakotelepek a környéke. Mind azt amit te elmondtál én írnám akkor biztos kaptam volna érte, hogy elfogult vagyok és rosszindulatú.

  Szeretek életképeket megjelentetni eseményekről.Ez történt velem Baján......

Bent a város-közepén....BÁCS-HUS elötti térség ..... szépen bevolt füvesitve, a járda tökéletes állapotban, mivel könnyeb kereszül gyalogolni füvesitett területen, igy idövel egy szépen kitaposott csapás keletkezett.Elnéztem  a járókeleöket,75% a csapást választotta,tünödtem rajta hogy ugyan miért ??,,el lennének késve,vagy esetleg a távolság rövidebb,vagy nemtörödömség??? volt még ojan is hogy pont a közepén megálltak beszélgetni,nem tudom mi lehetett az  a fontos dolog amit egy füvesitett területen kelett megbeszélni.Alacsony keritéssel is körül volt keritve, még az is nyugottan átlépték.

Gondoltam megkézdezek vakit, hogy nem e könnyebb a járdán eljutni a lépcsökig,hát bizony elis mondták ugy hirteleniben, hogy mivel és kivel foglalkozzak.

 Nem dicsekvésből mondom de SYDNY arról híres világszerte hogy nagyon tiszta.

 

    
 

</BLOCKQUOTE>
sydbaj Creative Commons License 2004.07.04 0 0 305

   Bocsánat...ha vannak sok lehetöségek, akkor miért nem képes az emlitett úr megoldást találni a sérelmére????

Beletörödés az a gyáva geinctelen emberek megoldása. 

Nem feltételezem ha  elfogadható megegyezést tudnának találni akkor az úr nem élt volna a lehetöséggel.

 

Szabadlegyen egy példát mondanom... általában a szabvány 3.5 m kocsibejátó van minden háznál amit a városnak a kötelessége az uttestöl a keritésemig megcsinálni.

Kértem a várost hogy egy méterrel szélesebb legyen a bejárat,mert a camionommal nem tudok beállni biztonságossan az udvaromaba, egy "kisokos" tisztviselő kereken kijelentette, hogy ez van és ez a szabály ezt kell szeretnem.Felajálottam hogy az exra költségket felvállalom mivel több anyagra van szülség.Még akkor is nemleges volt a válasz.

Na ne is mndjam hova küldtem el a legénykét,még az embereit is elzavartam mielött elkezték volna a munkát.Tárgyalás lett belöle,a Isten tudja mivel nem vádolt a város, de odasem figyeltem még az idézést sem olvastam el.Biró türelmessen végighalgatta az város érvelését ami semmi más nem volt mint süket sablomos duma a rendeletekről. Csupán annyit kérdezett tölem a bíró,hogy mi az én problémám,elmondtam hogy keskeny a bejárat ahhoz hogy egy nagy géppel beálljak az udvaromba, és ezzel biztonságosabb a forgalom az uttesten.Nem akarom nyújtani az ügye,szélesebb lett a bejáratom, a bíró megróta a várost hogy ijen jelentéktelen ügyekre költik az adofizetök pánzét,"ÉS AZ Ö IDEJÉT "a jövöben legyenek kissé rugalmassak kivételes esetekben.Mert jogos volt a kérésem és észszerü.Még exra pénzt sem kellett fizetnem a bejáratért.Tiz napot kapott a város, hogy elvégezze a munkát.

Mindent meglehet oldani HA VAN EGY KIS AKARAT sem a szerzödések sem a rendeletek nem veszitenek értékeiböl,kivételek mindig vannak és lesznek is, és az elöljáróságok kötelessége megoldani.Az egyénnek is vannak jogai .MINDEN KAPU MELETT VAN EGY KISKAPU,ez az ügy nem következett volna be ha valamivel humánusabban kezelték volna.Ez az én meglátásom, lehet, hogy az érveléseim nem megfelelök a büröráciát meggyözni,de én is valami drasztikus modszetrt választottam volna ha nincsen remény a jogaim gyakorlására.Demokrácia nem csak a társadalomnak biztositsa a jogokat, az egyini jogokat is illik tiszteletben tartani., a társadalomnak,kiváltképen a jogi intézményeknek.

 

 

 

 

<BLOCKQUOTE id=5ceb2b42>   

</BLOCKQUOTE>
Mijo Creative Commons License 2004.07.04 0 0 303

 

Lajoskám, a borsó enni jó, kár azt zsengén falra hányni! Ez az ember bizonyára nem gyönyörében vetemedik, önmagának ártó dolgokra. Számtalan őnála még sanyarúbb sorsban élő ember él nálunk, már ha a lassú haldoklást életnek lehet nevezni.

Engem több ízben is megloptak, padlóra kényszerítettek. Ha visszafordíthatatlanul az tudatosulna bennem, hogy már semmi esélyem se lészen többet felállni, nagy valószínűséggel én is önkezűleg dobnám el az életem. Ahogy súlyos betegségem esetén is tenném. Ez lehet egyeseknek mulatságos, én akkor is így gondolom.

 

Mijo

 

 

Előzmény: sydbaj (302)
sydbaj Creative Commons License 2004.07.04 0 0 302

 Remélem, hogy használja a jozanabbik eszét és feladja ezt a értelmetlen tiltakizást.

Akármit is mondanak rola, nyomorusát elkeseredését probálta egyedüllétáben kifejezésre juttatni. Furcsa dolgokra tudja az egyedüllét kényszeriteni az embereket.

Lehet hogy az othoni törvények ebben az esetnen nem bitositsák azokat a jogokat ami öt megilletné,ezt nem vitatom.

De a morális szempontból még mindig azon az állásponton vagyok, hogy ha a hömérséklet a lakásában nem éri el azt a szintet ami a szerzödésben van,akkor az ő oldalán kellene az igazságnak lenni. 

 

Előzmény: Thernitibi (300)
zvajda Creative Commons License 2004.06.30 0 0 301
Na most akkor mi van?A sztrájk befejezve?
Előzmény: Thernitibi (300)
Thernitibi Creative Commons License 2004.06.27 0 0 300
Tisztelt Lajosbátyám

Mint írtam vala, nem történt gúnyolódás, legfeljebb annyi, hogy valaki nem kevés rosszindulattal, demagógiával, gúnyolódásnak minősítsen egy hozzászólást.
Amúgy ebben a történetben vigyázni kell olyan szavak használatával, mint "humanitás", "moralitás". Erre a történetre sokkal inkább az "öntörvényűség" szó lenne a megfelelő. Mert ugye, ebben az esetben is annyi történt, hogy egy embert jogilag szembesítettek öntörvényű életfelfogásának, magatartásának következményeivel. Most pl. a Szolgáltatási szerződés öntörvényű értelmezésével, amelyben pontról pontra le van írva, hogy mikor mi az eljárás menete. De hogy a fizetési készségnél maradjunk, amint a szomszédok mondják, volt pár év, amikor Kalmár úr nem fizetett közös költséget. Hogy miért? Csak. Érdek módon, élnek abban a házban kevesebből is élő nyugdíjasok, akik ha sokallják, ha nem, bizony fizetik a fűtés, és melegvízellátás összevont költségét, legfeljebb (ahogy ők mondják), nem ülnek annyit a szemben lévő ivóban.

És ami ebben a történetben a "legszebb", ahogy öntörvényű emberek képesek egymásra találni.
Tehát Lajosbátyám, nem kell itt az első fájdalmas siránkozásnak álcázott demagóg böffenetre felülni, mert egyáltalán nem biztos, hogy az látszik, ami a puszta valóság.
Arról nem is beszélve, hogy a vesztes fél bármely pillanatban változtathatna ezen az állapoton, pl úgy, hogy lakótelepi ingatlanát eladva (cca. 9-10mill.) venne egy hasonló értékű magánházat.
Gondolj csak olyan egyszerű, kézenfekvő dolgokra, hogy ebbe a történetbe miért nem avatkozik bele a Jogvédő Liga? Vagy a Lakástulajdonosok Egyesülete? Vagy az Állampolgári Jogok Biztosa?
Gondolom, ezek eléggé beszédes kérdések, amiket feltettem.

Előzmény: sydbaj (282)
sydbaj Creative Commons License 2004.06.27 0 0 299
Erre igazán nem gondoltam,ezt nem volt szerencsén látni.
Kissé furcsának találtam hogy sima 4-2 re kikapott ki a magyar-csapat.
Nem vitás kicsit nagyon kiproltak bennünket.Nem szényen a legjobbiktól kikapni.
Előzmény: Törölt nick (296)
sydbaj Creative Commons License 2004.06.27 0 0 298
Erre igazán nem gondoltam,ezt nem volt szerencsén látni.
Kissé furcsának találtam hogy sima 4-2 re kikapott ki a magyar-csapat.
Nem vitás kicsit nagyon kiproltak bennünket.Nem szényen a legjobbiktól kikapni.
Előzmény: Törölt nick (296)
Thernitibi Creative Commons License 2004.06.27 0 0 297
Muity Mijo!

Még mielőtt nemzeti hőst farigcsálnál egy arra nem méltó anyagból, kérdezzél meg pár, tőled sikeresebb embert, mit is jelent az a mondás, hogy: "Segíts magadon, az Isten is megsegít!"
Sajátos megvilágításból előadod "igazságaidnak" Kalmár úr ügyében, sok mindenben nem fedik a valóságot.

(Amúgy pedig jó lenne, ha elmesélnéd, hol történt gúnyolódás Kalmár úrral kapcsolatban.)

Előzmény: Mijo (284)
sydbaj Creative Commons License 2004.06.27 0 0 295
Dehohy nem, nem is vagyunk rosszak ha már titeket is megtudtunk verni.
Lehet hogy eddig nem tudtátok,a MELBURNE olimpis után ketdödött az austrél vizipolo az itmatadt magyarok felügyelete alatt.
Előzmény: Törölt nick (294)
sydbaj Creative Commons License 2004.06.26 0 0 293
Nem mitnha Mionak szüksége lenne hogy valaki megvédje,(Ó boy what a fack) mivel nem reagál a sértésre, igy gondoltam utolagos engedélyével szólok egy pár szót.
Kelemetlemül érinti az embet hazugnak titulálják.
Ami az olvasást illeti az még megy, lehet hogy helyesirás az döcög,de egyefene azét legalaább igy tudok angolul,németül is értekezni emberekkel a magyaron kivül..
Lehet hogy részedre furcsa, de ha esetleg valaha tégedet is ennyire durván megsétenének, higyél meletted is kiállnék.Ez ugy automatikussan ki kivánkozik az emberből.
Megyek nézem a teniszt.

Előzmény: Törölt nick (292)
Mijo Creative Commons License 2004.06.26 0 0 291

Lajos, Baján piszok sok ügyvéd él, több, mint amennyit egy ekkora város éltetni tudna, ahol érik ott fojtogatják egymást, nagyon nehéz nevet szerezni, egzisztenciát teremteni, létüket valahogy nem igazán jellemzi a konjunktúra.
Hadd ne mondjam, mint minden szférában, naná, hogy ebben is jelentős számban találhatók olyanok, kik képtelenek bírni a konkurenciaharcot, és annak "rendje szerint" lecsúsztak/lecsúsznak, az életük kisiklott :((..., közöttük több nagy tudású egyéniségé is.
Öt üveg általad említett sörbe fogadok veled, hogy karitatív alapokon, számára ismeretlen klienst egy se fogadna! Aszongyák, ők is a piacról élnek ... Amellett, hogy akad közöttük több önzetlen és nagyszerű barátom is, tapasztalatom szerint az orvostársadalom jelentős hányadával együtt, az egyik legsmucigabb szférát képviselik.
A másik, ami fontos szempont: én azt hiszem a vidéki jogásztársadalom, még nagyon hadilábon áll a nemzetközi joggal. De ha lenne is erre szakosodott és missziót vállaló, ha a honi kiadások is kifizethetetlen magasságokat súrolnak, akkor vajon hányszorosát jelentenék ezeknek a nemzetközi porond vonzatai :((.!?

Lajos, egy jog létezik a szegény ember számára: joga van szép csendesen elpusztulni!

Mijo

Előzmény: sydbaj (289)
Mijo Creative Commons License 2004.06.26 0 0 290

Például én azt a topicot, alig-alig látogatom.
Ha olyan valamelyikbe másoltad volna, amelyiket te nyitottál, akkor előbb felfigyeltem volna rá. Jómagam, ha időm jobban engedi és éppen olyan lesz a hangulatom, részleteiben fogok figyelmet szentelni rá. Én nem fogom átlépni.
Hogy miért éppen ott jelent meg, a fene sem tudja, lehet, hogy az új főszerkesztő ilyennek bedobásával is "bizonyítani" akar.

Előzmény: sydbaj (289)
sydbaj Creative Commons License 2004.06.26 0 0 289
MIJO.ÉN AZON VOLTAM MEGLEPÖDVE, HOGY A NÉPSZABI OLDALÁN JELETT MEG EZ AZ ESZMEFUTTATÁS.

AZON JOBBAN MEGVAGYOL LEPÖDVE,HOGY SENKI NEM REAGÁLT RÁ ÉRDEMILEG.MIÉRT???...ez részemre érthetetlen."Pató Pál elmélet, nem írok nem olvasok és europai vagyok(LETTEM!!)"
*************************************************
Ha már ennyire bezárodtak a kapuk Miklos ügyében, ugy a városi, megyei,országos biróságokon, akkor a nemzetközi emberijogok hivatalához fordulok, Onnan biztos fog kapni orvoslást, azt egy ország hatoság sem nem teheti meg hogy ne reagáljon rá.
Egyetlen pozitiv bizonyitéka van,azaz,hogy az ő lakásában nem történt meg az a szolgáltatás aminek kellene hogy megtörténjen.Szerzödésével is tud bizonyitani. Mint idividual emberkét keresném a jogaim orvoslását, nem mint egy közösség tagja,mert még egy közösségben is vannak individuális jogaim.
Lehetetlen hogy ne lenne Baján egy ügyvéd aki már perszisböl is felválallná az ügyét nemzetközi vonalon. Azért még nálatok is felfigyelnek ha nenztközi forumokhoz fordul egy polgár.Még akkor is ha a megmaradt régiek vannak ott ahol nem lenne szabad, hogy legyenek. Éhségszrájkal nem fog eredményre jutni,legfejjebb hüjének fogják nézni azok az emberek akiknek minden mindegy az egyéni hétkoznapi prolémájukon kivül..

.

Előzmény: Mijo (284)
Mijo Creative Commons License 2004.06.26 0 0 288

Lajoskám, köszönöm, a szívemből szóltál - HELYETTEM!

(Én ITT JELEZTEM, hogy engem az új klubfórum megnyílásáig BÁRKI BÁRHOGY IS PROVOKÁL, azt reagálás nélkül hagyom. Tehát ilyenek esetén ne lepődj meg!)

Mijo

Előzmény: sydbaj (286)
sydbaj Creative Commons License 2004.06.26 0 0 287
Kedves Tibi,lehet, hogy nektek nem mondott újat,nekem sem, mert ezt én is tudom, de képtelen vagyok ugy szavakba önteni,ahogy illene.
Ha már benne éltek, akkor nem az lenne a tisztessége, hogy változtatni kellene ??? Igy ahogy ma van ettöl jobb nem lessz csak rosszabb.
Isméz tévednék???
Előzmény: Thernitibi (283)
sydbaj Creative Commons License 2004.06.26 0 0 286
ELÖSZÖR:: kikérem magamnak, hogy hazugsággal,csúsztatással vádolsz!!Csupán az észtevételeimet probálom kifejezni.Az még nem biztos hogy ugy is van.De az az enyém,nem mások gondolatait szajkozom.

MÁS::kik tartoznak bele abban a toy-toy szövetségbe???Nevezd meg öket hátha megtetszik és felvételemet kérem.

Har::akkor sem riszáltam magamat amikot mésoknak már a valagán véthojagok voltak.

NEGY::én soha nem neveznék senkit hazugnak még akkor sem ha az ellenketéjéröl meggyözödtem.

Öt::az is bizonyitható, hogy nagyinteligens és a nagyhüje között nagyon kicsi a határvonal.Néha ojan kicsi,hogy az ember fel is cserélheti öket,vagy nem???

Előzmény: Törölt nick (285)
Mijo Creative Commons License 2004.06.26 0 0 284

A bemásolt cikket megtaláltam, rendkívül érdekesnek tartom több szempontból is, egy vele kapcsolatos analizálásra alkalmas topicba át is fogom másolni, ahol ennek nem lesz off jellege.
Lajos, sajnos ma még ott tartunk, ha valaki elkezd széllel szemben pisálni, azt könnyűszerrel képesek egyesek bolondnak tekinteni, de ami szomorúbb, másokkal tekintetni is.
Na de mi van, ha akad ilyen "megátalkodott"!?
Ha a szegény ember sír, hogy meglopják, hogy méltatlanságok érik, akkor leginkább egy szélmalomharc kezdődik, hiszen minálunk a szegényembert, ha szólóban pofázik, szarba se szokás venni. [A szegény ember akkor jelent csak figyelmet (történelmi példák igazolják), ha milliós tömeget képez, és kapát-kaszát lenget azok feje fölött, kik addig szarba se vették.]
Tehát a csórónak, Lajoskám, egyszerűen nincs pénze arra, hogy saját érdekét mással, arra illetékessel képviseltesse! Az ingyenes jodsegélyszolgálat nálunk szerintem legfeljebb fővárosi szinten dívik, az ilyenek meg érzésem szerint nem valószínű, hogy a mi helyi lakossági gondjainnkkal vesződnének.
Ugyanakkor meg, ha módost ér méltánytalanság, akkor az megengedheti magának a képviseltetést még akkor is, ha az ilyennel járó procedúra hosszú éveket is vesz igénybe, még akkor is, ha komoly költségvonzatot is jelent. A komoly itt relatív, hiszen ami a szegénynek nagyon-nagyon komoly, az a módosnak bagatell.
A Kalmár Miki annak a rétegnek a tagja, ki nem engedheti meg magának a magas költségekkel járó képviseltetést.

Lajos, van neked fogalmad arról, hogy a mi országunkban hányan vetnek önkezűleg véget életüknek végső elkeseredésükben? Hányan nyomorognak, és hányan halnak éhen? Hányan halnak meg, mert nem telik nekik életmentő gyógyszerekre? Sorolhatnám még, de azonnal a pofámba vágják: túlzok és patetikus vagyok! Nem, Lajos, ezt, amit előadok, akár fel is lehet szorozni, még akkor is igaz marad!
Ma még ott tartunk, hogy a szegénynek szégyellnie "illik" szegénységét, ezért inkább választja esetenként vagy az azonnali direkt halált, vagy a Kalmár féle lassú kínszenvedést.
Mert mondjon ki mit akar, nem hinném, hogy bárki számára is két hét ételnélküliség, az egészsége javát szolgálná. Ne felejtsük el, itt elkeseredett lelkiállapotról van szó, és nem egy afféle emelkedett lelkű szervezettisztító böjti kúráról!

Mijo

Előzmény: sydbaj (282)
Thernitibi Creative Commons License 2004.06.26 0 0 283
"BEMÁSOLTAM EGY CIKKET A NÉPSZABIBÓL:::: Pogonyi lajos tollábó,ami rámutat arra hogy mijen ma a magyarság társadalmi strukturája."

Neked bizonyára érdekes a cikk, de mi benne élünk.
Ezért olyan sok újat nem mondot nekünk, benszülötteknek:-)

sydbaj Creative Commons License 2004.06.26 0 0 282
KÖNNYÜ GUNYOLODNI A MÁSOK NYOMORÚSGÁN..... Párszor emliteést tettem róla, hogy az életben még létezik humanitás is.
Remélem más ezközöket fog alakalmazni a jövöben igza érdekében.
Furcsa ez az egész ügy,morális szempontból neki van igaza,miért fizessen ő azért hogy fagyoskodjon.Viszont a burorácia hatalma ellen képtelen védekezni.Ugy néz ki hogy othon is megtanulták az a mondást, hogy "fack you jack I am ok".(A mi fajtánk könnyen tanul.)
Csupán egyet nem értek, ha tényleg igaz az hogy az alsó lakások hömérséklete elfogadhatatlan, akkor, hogy hogy rajtakivül senki nem, vagy kevesen tesznek pnasz ellene???
Vagy még annyira hatását érezteti a mult , hogy amit fellüről elhatároznak annak ugy is kell hogy legyen??? mert ez a törvény,rendelet, vagy a szerzösés???
Liberális mondással élek,azért vannak a törvényel,hogy azokat megszegjük,és azok a törvények a jók amelyeket kilehet kerülni.
Amikor azt mondom hogy az életszemlélettel van a probléma a tásadlmunknál,akkor levagyok dorongolva.
EZ AZ ESET ERRE EKLATÁNS PÉDA. Kellene , hogy legyen egy morális alapa társdalomban,hogy... STOP innen,,,, ne......TOVÁBB!!....itt egy ember életéről van zsó, még akkor is ha jogilag,ellepték a bürörácia hullámai.
HA ESETLEG HASONÓ ESETEK TÖRTÉNNÉNEK NÁLUNK AKKOR ITT AZ TÁVFÜTÉSI-VÁLLALAT ELLEN NYUJTANÁNAK BE KÁRTÉRITÉST, MERT NEM TELJESITETTE AZT A KÖRÜLMÉNYT AMI SZERZÖDÉSBEN FOGLALTATOTT.FÜGGETLENÜL ATTÓL HOGY ESETLEG A SZOMSZÉDOMNÁL MINDEN ELFOGADHATÓ....KOLLEKTIV SZERZÖDÉSEKET NEM ÍROK ALÁ,MERT AMI NEKEM PIROS AZ MÁSNAK EPPEN LILA.éN LAKOM A LAKÁSBAN NEM A SZOMSZÉD
BEMÁSOLTAM EGY CIKKET A NÉPSZABIBÓL:::: Pogonyi lajos tollábó,ami rámutat arra hogy mijen ma a magyarság társadalmi strukturája.

Előzmény: Mijo (280)
Thernitibi Creative Commons License 2004.06.25 0 0 281
"És ezek nem akármilyen nyakukba szakadt a szerencse típusú paprikajancsik voltak ám, hanem csontkenény üzletemberek, akiket talán nem is igazán tekint hülyének a környezetük!"

Talán nekem is be kellene mutatnom egy VOLT barátom szart se érő életútját a nagyérdeműnek.
Hogy ki ő? Hát a paprikajancsik paprikajancsija:-DDD

(Kezdhetjük a "harcot"?)

Előzmény: Mijo (280)
Mijo Creative Commons License 2004.06.25 0 0 280

Lajoskám, ha akkor jössz, amikor nem fogja éppen folytatni a demonstrációt, akkor bizonyára szívesen fogadja a fíííínom itókát. Ekkor majd valahol én is a környékeden fogok ólálkodni :))...

Nem tudtam még meg, mi késztette e szüneteltetésre, annyival még tartozom neki, hogy a három nappal ezelőtt készült felvételeket ide helyezem.
Komolyan mondom neked, érzésem szerint ez az ember leginkább attól tartott, mi lesz a kutyájával abban az esetben, ha ő kibukik, és kórházba szállítják. Szerintem ezt nem szervezte le, számára megnyugtató módon.
Ahogy ismerem, ha nem kap valamilyen megnyugtató elégtételt kálváriájában, ez fel fog menni Pestre ott folytatni, amit most abbahagyott. Nem lennék meglepődve, ha az itteni gúnyolódások is hatással lennének rá, mivel nekem valami olyasmit mondott, hogy ott majd teljesen szem előtt lesz, és reméli az már mindenkinek meggyőző bizonyíték lesz ...

Nézd, én ebben az ügyben krónikusi szerepkört vállaltam, a rendelkezésünkre álló fórum lehetőségét igénybe véve. Nekem nincs jogom ilyenkor kételkedni, más keservén mulatni, annak igazságtartalmát analizálni, hiszen évek óta bizalommal van irántam. Hogy ővele együtt én is ízléstelen élcelődések tárgyává váltam, ez számomra teljesen közömbös, én ilyen téren már edzett vagyok, de őt azért bizonyos fokig sajnáltam, és mivel tudtam, hogy az itt megjelenő írások elé kerülnek, a lehetőségekhez mérten igyekeztem tartani benne ezek miatt a lelket.
Lajos, egyesek elfelejtik honna jöttek, akkorára nőtt az arcuk, mint a várkapu, de hát ugye nem szabad Botondról se megfeledkezni, ahogy a kiszámíthatatlan sorsról sem :(((... Ma fent, holnap lent.
Éppen ma volt nálam egy vadkerti barátom, aki csak a közös ismeretségi körünkből csinált egy futó leltárt, hogy az utóbbi két-három év során hányan mentek totálisan tönkre. És ezek nem akármilyen nyakukba szakadt a szerencse típusú paprikajancsik voltak ám, hanem csontkenény üzletemberek, akiket talán nem is igazán tekint hülyének a környezetük! És lám, mégis!!! Pedig megfontoltság jellemzi szinte mindegyiket. És itt említem meg azt is, hogy nem is olyan régen még, Soltvadkert volt az ország leggazdagabb vidéki települése :(((....
Miről is beszélek??? Csupán arról, engem nem lep meg, hogy kalmármiklósaink ragaszkodnak ahhoz a kevéshez, ami a jussuk maradt elcseszett világunkban, hogy nem szívesen törődnek bele vélt, vagy valós meglopottsági helyzetükbe.
Egyébként ez a fazon nem a közutálatnak örvendő rendőrt testesítette meg aktív korában sem, emlékezetem szerint vagány, faszagyerekként haverja volt "mindenki" a városban, nem volt jellemzője a néppel történő kibabrálás.

Mijo

Alább: Kalmár Miklós és az ő Betti névre hallgató kutyája




Előzmény: sydbaj (279)
sydbaj Creative Commons License 2004.06.25 0 0 279
Biztos hogy szivessen elfogyasztaná,ha jövök akkor hozok a részére egy jó austrál sört,mert ez a legjobb a világon.
Remélem nem utasitaná vissza.
Előzmény: Thernitibi (277)
Thernitibi Creative Commons License 2004.06.24 0 0 277
Mijo

Üzenem, hogy ezt neki:-)))

Előzmény: Mijo (275)
Mijo Creative Commons License 2004.06.24 0 0 276

Híreim szerint Kalmár Miklós felfüggesztette demonstrációját.
Részleteket nem tudok, csak annyit, hogy nagyobb nyomaték kedvéért, Budapesten a Kossuth téren kívánja folytatni, éhségsztrájkja minden perce felügyelet alatti kontrollja mellett.

Mijo

Mijo Creative Commons License 2004.06.24 0 0 275

"Kalmár Miklós igazsága

Népszabadság Online • 2004. február 12. • Szerző: Bajai Gál Zoltán

Egy nyugállományú közlekedési rendőr, Kalmár Miklós 62 esztendős baja-újvárosi lakos nem érti a világot. Régen egyszerű volt számára minden. Ha valaki túl gyorsan ment, hát felírta az adatait. Éldegélt özvegy magányában, csendben a két bajai tízemeletes panel egyikében. Öntözgette a fáit – vagy hatvan akácot ültetett saját költségén a kietlen panelrengetegbe –, nevelgette Betti névre hallgató farkaskutyáját. Ha valamit a fejébe vett, nem tágított tőle. Most – és ezután így lesz minden szombat délután 2 órakor – a Sugovicában úszkál. (Ha ifjabb Schirilla megtette, ő is meg tudja tenni!)

Valami különbség azért van múltbeli és jelenlegi cselekedetei között. Fáit jókedvéből ültette az emberek örömére, most az elkeseredését vezeti le a jeges Sugovicában.

Kalmár Miklós számára minden egyszerű volt egészen 1996-ig. Akkor úgy érezte, nem igazság, ami vele történik. A rosszul tervezett, elavult fűtőrendszerből semmi meleget nem kapott. A fűtőmű derekasan fűtött, a tizediken a legnagyobb hidegben is tárva-nyitva kellett tartani az ablakokat, de mire a víz leért a rendszer végpontján levő földszinti lakásába, egy cseppnyi meleget sem adott.

– Ha nincs szolgáltatás, nem jár érte fizetség – így diktálta Kalmár Miklós igazságérzete. Mint kiderült, rosszul diktálta. Hogy nem tud meleget szolgáltatni a lakásába, azt nem vitatta ugyan a lakótelep fűtését ellátó Kommunális és Szolgáltató Kht., a fűtési díjra azonban igényt tartott. A törvény szerint jogosan, így a perköltséggel együtt Kalmár Miklós kicsinyke nyugdíját a végrehajtó hosszú időn át a felére kurtította. Tiltakozása, az egész ország érdeklődését kiváltó főtéri éhségsztrájkja – lapunkban hírt adtunk róla – legfeljebb azt eredményezte, hogy a 207 ezer forint után most újabb számlát kell kiegyenlítenie. (Igaz, a szolgáltató most csak 60 ezret kért, a perköltség további 17 ezer forint.)

Kalmár Miklós 62 esztendős bajai panellakos nem érti a világot. Panaszkodik, hogy nem tud aludni, kikészültek az idegei. Hét közben körömszakadtáig harcol a fűtőművel az igazáért, szombat délben pedig belemerül a jéghideg vízbe."

Előzmény: sydbaj (272)
zvajda Creative Commons License 2004.06.24 0 0 274
Tudod?Mintha azt hallottam volna,hogy egyszer már kifizették a számlákat vagy elengedték vagy valami hasonló kedvezményt kapott.Ez még a másik éhségsztrájk idején volt.Most újra felgyulemlettek a sötét felhők.
Előzmény: Thernitibi (273)
Thernitibi Creative Commons License 2004.06.24 0 0 273
Lajosbátyám

Nyugi, ebbe a történetbe nem fog belehalni.

Előzmény: sydbaj (272)
sydbaj Creative Commons License 2004.06.24 0 0 272
Akkor rendben van,,,minden??? már ugymint jogi alapon???
Hagyátok nyuottan meghalhat...talán szép halott lessz belőle. KALAP-KABÁT.... Kell egy szép temetést rendezni a részére???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!