Keresés

Részletes keresés

Renraku Creative Commons License 2004.12.06 0 0 6

....tilapó..... :DDDDD

 

köszike

 

 

Előzmény: csotri (5)
csotri Creative Commons License 2004.12.06 0 0 5

Boldog névnapot!

 

...tiklosó...tiklopó...stb.

Előzmény: Renraku (4)
Renraku Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4
ja, a puntósat elbarmoltam....:)
Előzmény: csotri (3)
csotri Creative Commons License 2004.12.01 0 0 3

Azannya! Új nick?

 

Köszi a tippeket!

Előzmény: Renraku (2)
Renraku Creative Commons License 2004.12.01 0 0 2

Lobi !

 

http://audacity.sourceforge.net/about.php

http://mpesch3.de1.cc/

http://www.hallogram.com/soundforge/

http://www.highcriteria.com/

 

A Nero is tud mp3-ból audiót, az tuti.

 

ezeket is megkuksizhatod.

 

pusz

kenájhevömákoskifli

Előzmény: csotri (1)
csotri Creative Commons License 2004.12.01 0 0 1

Köszönöm szépen a választ, kimerítő volt! Otthon majd meg is nézem, hogy az NTI CD-Makernek van-e ilyen funkciója (gyárilag azzal jött a masina ugyanis, nem Neroval).

 

Meggondolandó, hogy a lejátszhatóság miatt audioCD-re megírt számokat MP3-ban tömörítve archiváljam. ez annyiból kellemes, hogy maga is egy lejátszható formátum, de nem járok esetleg jobban, ha mondjuk a disk image file-okat tömörítve archiválom? Van olyan  progi, ami mondjuk mp3-ból audiocd trackra konvertál?

Előzmény: azbeszt (0)
azbeszt Creative Commons License 2004.12.01 0 0 0

Kell hozzá egy CD író program, ezekben nagy valószínűséggel minden benne van, amire szükséged lesz. Ilyen például a NERO, amelynek van egy wave editora, abban lehet felvételt készíteni mikrofon vagy line bemenetről. Lemented egyenként a számokat, majd a CD íróval audio lemezt írsz.

 

Azért én meggondolnám az MP3-at. A kazetta azért annyira nem hifi, megfelelő tömörítéssel nem sokat vesztesz, az MP3-at lejátszó CD walkman-eknek, meg az asztali DVD drive-oknak pedig mostanában zuhant sokat az ára.

 

Találsz olyan ingyenes hangrögzítő programot, amely "röptében" kódol MP3-at, tehát a felvétel készítéséhez nem lesz szükséged gigantikus számítógépre, és egy lemezen több archív anyagod elfér. EZ azért is jó, mert én nagyon félek a CD-k tönkremenetelétől. Majd mikor elkezdenek rohadni (sokkal hamarabb, mint ahogy a szalagok tönkremennek), könnyebb lesz másolatot készíteni, ha még le lehet olvasni valamit. Én használok egy olyan programot (most nem jut eszembe a neve), ami egy síma magnóként működik, van benne kézi és automata felvételi szintszabályozás, a választásom szerinti formátumban (Wav, mp3, stb.) rögzít, és ha a számok között gombot nyomok, lezárja az aktuális track file-ját, és újat kezd. Nagyon egyszerű, de használható.

Előzmény: csotri (-)
csotri Creative Commons License 2004.12.01 0 0 topiknyitó

lehet, hogy láma a kérdés, ha megerőltetném magam, biztos utána tudnék nézni, de hát lustaság fél egészség, és biztos csinált már más is ilyet.

 

Régi, pótolhatatlan kazettáimat szeretném CD-re menteni, és nem MP3-ban, hanem audioCD formátumban, hogy primitív körülmények közt (autórádió, 3 éves hifitorony) is hallgathatóak legyenek.

 

Milyen MS és/vagy free szoftverekkel, milyen műveletsorozattal tehetem ezt meg egyszerűen/jó minőségben?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!