Keresés

Részletes keresés

Csupka Creative Commons License 2005.02.01 0 0 9
:))))
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.01 0 0 8
örülök, hogy megoldódik :-))))
Előzmény: Törölt nick (7)
Csupka Creative Commons License 2005.02.01 0 0 6
Nem lézetik, hogy legalább egy üzletszabályzatot nem mutattak neked (akár elektronikusan!!!) abban benne kell lennie mindennek, hogy hogyan adhatsz telefonon megbízást, neked mit kell tenni és neki mit kell tenni, van-e hangrözítés (ezek után igen szomorú vicc lenne, ha nem lenne), mennyi időn belül kapod meg  teljesített megbízásról szóló visszaigazolást és mi van, ha ezt ők elmulaszják, mennyi időn belül emelhetsz kifogást.  Az is érdekes, ha egyáltalán nincs velük szerződésed, mert legutóbbi emlékeim szerint a tőkepiaci törvény elég komolyan szabályozza az egyes ügyletek írásba foglalását.... De ahhoz, hogy valamit lehessen konkrétan mondani, tényleg ismerni kell a nálad levő doksikat, meg az üzletszabályzatukat. Ez az alap, aztán lehet visszahallgatni beszélgetést, meg minden egyebet. Ha úgy áll történet, ahogyan mondod, akkor ez a buli  vsz. a brókercég sara.
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.31 0 0 4
gyűjtsd össze milyen dokumentumaid vannak, papírok, nevek, telefonszámok, szerződések megbízások stb.
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.31 0 0 3
anyádnak 0
Előzmény: bindera (0)
bindera Creative Commons License 2005.01.31 0 0 0
O felelősség
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.31 0 0 topiknyitó
JOGI SEGÍTSÉGET KÉREK! AZAZ MILYEN FELELŐSSÉGEL TARTOZIK EGY BRÓKERCÉG A BRÓKEREIÉRT?


A történet:
A Concorde Direct brókercéggel vettem hó elején 1000db Sportingbet angol részvényt. Pár napra rá a maradék pénzen ami az ottani számlán volt, vettem még részvényt.Ők azt mondták, hogy még 150db fért bele, és milyen jó, mert még a pár nappal ezelőtti áron megtudták venni. Én örültem mint majom a farkának. A Sportingbet részvények szépen húznak felfele, ezért pénteken még utaltam át nekik pénzt, és abból ma délelőtt akartam volna venni még részvényeket. A telefont felvevő bróker kijelentette, hogy ő nem az én brókerem, nem foglalkozik velem, keressem a brókerem. Ekkor azt hittem, hogy a délutános bróker az enyém. Délután hívom ugyanazt a számot, közli, hogy ő sem a brókerem, nekem valszeg nincs is brókerem, de majd megcsinálja amit kérek. Na és itt kibukott a szög a zsákból:
kiderült, hogy pár héttel ezelőtt mégsem vették meg nekem azt a 150db részvényt, így megmaradt a számlámom még 100eFt. Mivel az akkori részvények 1.85 angol fontot értek, most meg délután 2.39 font, így jelentős nyereségtől estem el, ha 150darabbal számolok. Mivel ma délelőtt a részvények 2.34fonton álltak, így a délelőtti és a délutáni különbözet is jelentős. Mondjuk még nem tudom, hogy az átutalt 200e, és a megmaradt 100eFt-ből mennyi részvény és milyen áron is lett megvéve. Amúgy a brókereik, pláne a délelőtti banda hihetetlenül arrogáns, türelmetlen, és kimérten bunkó.
Szóval hogyan tudom rajtuk behajtani az elmaradt hasznot, azaz a brókerük által megvettnek mondott 150db 1.85 fontért megnemvett , és azóta jelentősen megdrágult részvények közötti különbözetet?



És ki ismer angol tőzsdével is foglalkozó brókercéget/irodát?
Mert ezekkel tele a hócipőm. Most szerdán csak ezért kénytelen leszek felmenni Budára, és kiverni a balhét panaszkönyvestül.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!