Keresés

Részletes keresés

Szabadbatthyany Béla Creative Commons License 2005.02.18 0 0 8
Ki tudja, mikor nyit a gödöllői TESCO?
Sándor63 Creative Commons License 2003.02.09 0 0 7
Magam is Gödöllői vagyok,
és úgy gondolom, hogy a Tesco-ból több haszna fog származni a városnak (nem az önkormányzatnak), mint az összes butikosból együttvéve.

Egy felkészült butikos feleannyi adót fizet egy évben, mint a félállású pedagógus feleségem! (Csak nem bicajjal jár...)

Előzmény: yellowww (6)
yellowww Creative Commons License 2001.11.17 0 0 6
Mr.Hat-alom!
mint már éreztettem veled(Önnel). igazad van! egy platformon állunk!
öt éve én is egy multi miatt csuktam be jól menő boltomat. de most nem tudok mit csinálni! ill. tudnék. ha reggelente 2 órával korábban kelnék, és többet autózva bejárnám a péket, tejest, meg mondjuk a város másik végében, talán még magyar kézben lévő @ diszkontot. mert más nincs nyitva éjszaka! ha élni akarok ezt teszem.
és hogy szerezzek még egy jó pontot nálad! soha nem veszek, árulok pld.: D...n tejterméket, édességet, stb..meg ijeneket.
mi a f@szt csináljunk?
Előzmény: Mr.Hat-alom (5)
Mr.Hat-alom Creative Commons License 2001.11.17 0 0 5
A tisztességtelen piaci verseny része, hogy olcsó tud lenni, mert a beszállítóknak ő diktál, ő szabja meg az árakat, de a profit nála csapódik le.

A kisvállalkozók is tudnának ilyen olcsók lenni, ha törekednének arra, hogy beszerzési szövetségeket alakítsanak és fellépjenek nagybeszerzőként a gyártóknál, de a cél ma nem ez azért, hogy maradjon minden ugyanígy !

Mihez vezet ez vajon ?

Előzmény: yellowww (4)
yellowww Creative Commons License 2001.11.17 0 0 4
bocs a helyesírásért! néha kapkodok.
Előzmény: yellowww (3)
yellowww Creative Commons License 2001.11.17 0 0 3
kedves topicgazda!
ha hiszi, ha nem. és itt most nem akarok részletekbe belemenni, de:
a t.-be lényegesen ólcsóbb, és sajnos frissebb a pékáru, mint a péknél. nagyobb a tejtermék választék és ólcsóbb, mint a tejnagykerben. a többiről nem is beszélve. és mindent megkapok egyhejen akár hajnali 4-kor is. arról nem is beszélve, hogy mindez útba esik. mielőtt ölre mennénk (nem fogunk!) hidd el nem jószándékból teszem! de nincs más. és nem egyedül vásárolok ott.
Előzmény: Mr.Hat-alom (2)
Mr.Hat-alom Creative Commons License 2001.11.17 0 0 2
Kedves Hozzászóló !
A Tesco az nem NAGYKER!Ha Ön a büféjét onnan tölti
akkor nem csinál mást mint akkor ha az alapanyagokat a sarki füszerestől szerezné be ,a kollegájától !
Előzmény: yellowww (1)
yellowww Creative Commons License 2001.11.17 0 0 1
kedves Mr.Hat-alom!
egyáltalán nem állok a multik pártján! sőt! ki nem állhatom őket. ezért álljon itt két "dolog", csak úgy:
-átlagos vasárnap du.-n a kispesti tescoban: sok tagú c...családok hangosan sétálgatnak a pultok között, és békésen háborítatlanul zabálják a kirakott élelmiszereket. szőlőt, gyümölcsöt, pékárut, stb. senki nem(mer)szólni.
-jómagam minden nap hajnalban (4-5.óra)bevásárolok a fenti tesco-ban. a vett árut (friss!)alapanyagot a 6-kor nyitó büfémben árulom.többekközt. így kényelmes. ha mutatsz egy maszek éjjel-nappali nagykert, friss pékáruval, tejtermékkel, stb. esküszöm odamegyek vásárolni. egyenlőre ez van.
yellowww, aki ki nem állhatja a tescot! is!
Előzmény: Mr.Hat-alom (-)
Gyanuszkop Creative Commons License 2001.11.17 0 0 0
Hát ez biz0ny sz0m0rú!
Előzmény: Mr.Hat-alom (-)
Mr.Hat-alom Creative Commons License 2001.11.17 0 0 topiknyitó
A "városi okosok" nagy üdvözlettel fogadták a TESCO áruház érkezését kis városunkba !

Vajon miért is jó ez ?

Gödöllőn sok olyan család él, akinek az egyetlen megélhetését jelenti kis vállalkozása, a kereskedelem területén. Ezután kb. 25 féle adót fizet, amelyből néhányat felsorolnék ( ezek között van olyan, amelyet közvetlenül a VÁROSNAK fizet !! ) :

- üzlete után építményadó
- iparűzési adó
- szja bizonyos része
- gépjárműadó
- egyéb adónemek, parkolási hozzájáulás,valamint
további olyan adók amelyek áttételesen más
vállalkozás adóján keresztül jut el a város
kasszájába.

Amelyek nem a város kasszájába folynak be:

- állami adónemek
( olyan hosszú, hogy annak felsorolása egy
közgazdasági tanulmány része lenne ! )

A TESCO mellett szóló érvek :

1. A TESCO áruház egy országos multinacionális üzletlánc része, amely NEM GÖDÖLLŐI SZÉKHELYŰ, így a városunkba adót várhatóan NEM FIZET !

2. A TESCO mindent árul ( jajj-de jó ! ), például gumicumit, görkorcsoját, horgászdamilt, karajt és libacomb felsőt ! Ez mind olyan termék amiről eddig a gödöllői polgárok csak álmodoztak, hogy végre ezt a TESCO-ban vásárolhassák meg.

3. A TESCO áruház mindezt befogja szerezni részünkre, egyrészt magyar vállalkozóktól ( 90 napos fizetési kondícióval, bizományba, amennyiben nem adja el, úgy visszaszállítja majd Kovács Úrnak ! ) másrészről kínai és dél-koreai ismeretlen személyektől, akik 1 és 20 Ft.- között már mindent tudnak szállítani !

4. Vajon hány gödöllői "LOKÁL-pilóta" vállakozó fog tönkremenni, mert az ő érdekiket is védeni kellene már valakinek, ha ők már azt se tudják, hogy mit csinálnak és mit szavaznak. ( Példa: azokban a nagyvárosokban, ahol már nyíltak ilyen központok, a helyben lakó kisvállalkozók százai mennek folyamatosan tönkre ! - Kérdés: Akkor ki fog ebben az országban adót fizetni ? Miből fogják családjukat eltartani ? Vajon a gazdaság és a helyi emberek védelme vagy a ZÁSZLÓ küldözgetése az igazi hazaszeretet ? )

5. Most jön Gödöllő és a TESCO áruház meg a franc tudja, hogy még kik, frenetikus árukészletükkel, de nekik is fejlődni kell !! Épüljön hát, TESCO, PLAZA, nem kell már itt vállalkozni, majd ők megmondják, hogy Te mennyit költhetsz, hol és az mennyibe kerül neked.

6. Ezt a folymatot meg kell gyorsítani, épüljön hát minél előbb ilyen központ Máriabesnyőn ( a következő búcsú idejére ), Galgamácsán is, Turán is, mert mégiscsak milyen dolog az, hogy nekik majd Gödöllőre kell járni vásárolni. A folyamatot még azért is kell gyorsítani, mert a MAGYAR, ADÓZÓ vállakozóknak a lassú halál túl sok szenvedést okoz - rossz belegondolni ! ( Emlékeztető: Nem egy afrikai országról hanem Magyarországról beszélek ! A "gyarmatosításnak" ma már nem kell évekig tartania ! )

7. Utolsó példa: Egy ismerősöm szőrmebundát akart Bécsben az egyik vásáron árusítani, és az ottani hatóságok megkérdezték, hogy mennyiért akarja értékesíteni a termékeit. Megmondta az értékesítési árat, majd eltanácsolták azzal, hogy ez túl alacsony és veszélyezteti a tisztességes piaci versenyt, rontja a helyi kereskedők helyzetét ! Ausztria nem egy nacionalista ország ( hála Istennek ), hanem szereti és védi a gazdaságát, állampolgárjainak megélhetését mindennél fontosabbnak tartja ( VAN ILYEN ?! )

Üdvözlettel

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!