Keresés

Részletes keresés

L4U58U8 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 219
A "bolime kurac Mijo Baja Klub" kifejezés többszöri, nyomatékos használata melegen ajánlott. :-)))
Előzmény: Tiborcsik (218)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.03.18 0 0 218
Legyen benne minél több bajai kötődés, az se baj, ha bunyevác is van.
Aztán nem árt az irományt megtűzdelni néhány szláv szóval, mint egy Závada regényben. :)
Előzmény: oszibá (216)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.03.18 0 0 217
Jé, nem hittem volna, hogy ez a topik még valamikor aktuális lesz. :)))
oszibá Creative Commons License 2005.03.18 0 0 216

Jobb, ha rögtön meg írod az önéletrajzod, és 100 évre visszavezeted a családfádat.

+ Anyakönyvi kivonat.

Előzmény: Farkasch Attila (214)
L4U58U8 Creative Commons License 2005.03.17 0 0 215

"Muity Mijo" vagy "Mijo" nick e-mail címére írj egy levelet a kéréseddel.

Előzmény: Farkasch Attila (214)
Farkasch Attila Creative Commons License 2005.03.17 0 0 214
Talán itt kell megkérdeznem hogy hogy lehet bejutni a másik bajai régióba? Abba amelyik nem nyitott?
yokez Creative Commons License 2001.01.22 0 0 213
örülök, hogy örülsz, zazi!:-)
(a profi forradalmárokat meg nem forradalmároknak hívják, az entellektüelek pedig nem állnak le Veled társalogni. a többi stimmel.)
Előzmény: zazike (212)
zazike Creative Commons License 2001.01.22 0 0 212
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ:-)))))))))))
A Te szádból yoke? még a f_szkalap szó is dícséret, Te kis hős, Te kis amatőr forradalmár, meg nem értett entellektüel.
yokez Creative Commons License 2001.01.22 0 0 211
részletesen alább: 152-153
Előzmény: yokez (210)
yokez Creative Commons License 2001.01.22 0 0 210
Tib!
Őszintén szólva eddig észre sem vettem az új topikodat. Most megnéztem, de hát kár ezért bömbölni.
Szvsz már a megnyitása is naivitás volt. Zazit meg felfoghatod kaméleonnak, napraforgónak, katalizátornak, provokatőrnek, a „bajai pajzsnak", vagy f_szkalapnak, tökmindegy, igyekezete ellenére nem főszereplő ebben a történetben.

Ennek a topiknak pedig nem veszett el az aktualitása, hiszen a bajai sajátneves topik a nyíltság szempontjából éppen olyan „zárt", mint amikor szünetelt.
A bajai topik pontos mása (lombikban) az ország politikai közéletében uralkodó kommunikációnak. A legkomolyabb kérdésekben is ugyanez a mellébeszélés folyik, ami a bajai régióban: nem lehet egyetlen nyíltan feltett kérdésre sem választ várni, ha az a kérdezettnek bármilyen szempontból kellemetlen. Ilyen értelemben már tökéletesen „közéleti" a bajai topik. És ez sajnos (konkrét cikizésem ellenére) nem egyetlen párthoz köthető magatartás, hanem a politikai pályán maradás stratégiájához ma Mo-on egyelőre elengedhetetlen feltétel. Az ördögi kör itt bezárulni látszik. Ahová a hatalmi érdek befurakszik, ott ez lesz a „törvény", mert ellenkező esetben „egzisztenciavita" tör ki, ez pedig a hatalom (és/vagy a befolyásolási lehetőség) megkérdőjelezéséhez vezethet. „No Comment!" Aztán már csak emberi tartás, meg szerencse kérdése, hogy egy ilyen tűzfészekben hogyan alakulnak a dolgok. Hiszen pillanatnyilag a legbiztosabb talpon maradási lehetőség a valóság és a látszat felszínén való evickélés, és a tömegmédia által példaként sugallt elnagyolása, elrajzolása a dolgoknak. A lényeget - jól megértve - mindig víz alatt, a mélyben tartani, a felszínt pedig Mari néni vagy a házmester látószintjén elsimítani.
Verbális szinten a bajai sajátneves ugyanígy működik. Abszulút kidolgozott stratégia, látszólagos „törvényekkel".
Az, hogy a második nagy moderálás előtt miről is volt szó, és mi volt a „tét", most már a kívülálló számára kideríthetetlen marad, holott ennél jobban nem kérdőjeleződtek meg a topikbéli „törvények", éppen működési zavaruk folytán. Ez a fajta kommunikáció és hatalmi stratégia nyilvánvalóan csak diktatórikusan tartható fenn - egyelőre csak moderátorral, később tetszés szerinti eszközökkel behelyettesítve.

Hogy mi történt az általad siratott előző nagy kimoderálásban? Semmi különös, ami nem a fenti stratégiától eltérő. Csak akkor még olyan „szűzlányosan" zajlott minden. Amikor konkrét „esemény" történik, akkor viszont nem lehet már vaktölténnyel puffogtatni. AjKas szerepe itt kulcskérdés. A bajai topikon való jelenléte a „törvények" szentesített kijátszása volt, amely jól példázza a mindenkori „hatalom" gátlástalanságát. Ha viszont ugyanez a gátlástalanság (esetünkben kassajozsó-ként) ellenőrizetlenül jelenik meg, riadó van és készültség. Itt már etye-petyével nem érhetsz célt. AjKas törvényenkívüliségére hiába mutatsz rá szépszóval, amíg nem lősz rá, vagy bárkire, akinek köze lehet hozzá, állva marad. Itt már az összes locsi-fecsi mindkét oldalról felesleges energiapocsékolás... Hiába irritál mindenkit, amíg a „hatalomnak" megfelelő eszköz, addig kénytelen vagy elviselni.
Aztán pedig „új" fejezet következik... Új magyarázat, új mellébeszélés... Uncsi.

Előzmény: Tiborcsik (206)
yokez Creative Commons License 2001.01.22 0 0 209
megnéztem Szolnokot is!:-)))))) szegény mijo, lehet, hogy nem is ő ajKas?:-))))))))))))))))
Tiborcsik Creative Commons License 2001.01.22 0 0 208
De hogy én mit fogok kapni a szolnokiaktól megint, Mijó mijatt.....
yokez Creative Commons License 2001.01.22 0 0 207
"...illendo lett volna Mijó szándékos, a yokes elleni védelem nevében Veszprémben és Szolnokon tett belerondításait is kitörölni..."

Dehogy kell kitörölni! Az Mijó nick alatt jelent meg, így legalább nyoma van a neten is annak, hogy mi volt a "téma" a kimoderált anyagban - ne csak a vinyón foglalja a helyet:-)), emléket állítva ajKas ámokfutásának.

De hogy valójában mi is történt itt "Kassa József" körül (hiszen telefonhívásból is tapasztalom, hogy a tűzhöz közel lévők sem értik valójában), három embernek kell tudnia - vagy kettőnek. (Majd talán egy kis bajai matematikus kikalkulálja magában, hogy mi is a net-képlet megoldása?)

Előzmény: Tiborcsik (205)
Tiborcsik Creative Commons License 2001.01.21 0 0 206
Pontosabban dehogy itt, hanem ott, a másik topikban van a helye, yokez, te is rossz helyre írtál.
Hányszor mondjam, EZ a topik okafogyott (hacsak be nem zárják újra Baját), az a topik ottt, a "Nagy Bajai Kimoderálás anatómiája" szól a kimoderálás elemzésérol.
Uff: Tib
Tiborcsik Creative Commons License 2001.01.21 0 0 205
A december 27-i kimoderáláskor minden hozzászóló normális hangnemben és terjedelemben, másokat nem idézve, egyetértve szólt hozzá, mindössze a törlést kéro nem értett mindezzel egyet. Ezért volt az egész nagy gyalázat.
A január 21-i kimoderáláskor, vagyis ma este csak a yokes hosszú idézeteit és provokatív hozzászólásait törölték (megjegyzem, a yokes a hosszú idézeteit csak azután tette be a bajai topikba, miután ternitibi is tett be ilyet, érdekes az övét is kitörölték, de ez már a közleményekbe nem ment át), benn maradt viszont a topikban (ellentétben a dec.27-vel) az összes többi hozzászólás, elsosorban a Tiborcsikéi, és zmaroséi.
Úgyhogy ez nagy haladás, most már nem lehet AKÁRMIT és AKÁRKIT kitörölni onnan.
Mindazonáltal, ettol még itt van a helye annak, hogy a december 27-i kimoderálást feldolgozzuk, egyáltalán nem okafogyott, és remélem, a jószándékú bajaiak teljes figyelme és aktív részvétele mellet fog ez a feldolgozás megtörténni.

(Ps. csak halkan jegyzem meg, ha már yokest kitörölték Baján, akkor illendo lett volna Mijó szándékos, a yokes elleni védelem nevében Veszprémben és Szolnokon tett belerondításait is kitörölni ugyanezen nemes elv alapján:)

Üdv: Tib

yokez Creative Commons License 2001.01.21 0 0 204
Okafogyott a topikod, hiszen megtörtént a Második Bajai Kimoderálás is. Mi a fenén kell még csodálkozni?:-)
Előzmény: Tiborcsik (203)
Tiborcsik Creative Commons License 2001.01.21 0 0 203
"A Nagy Bajai Kimoderálás anatómiája" c. topikot megnyitottam a bajai régióban. Megnyithattam, jogom volt hozzá.
Ok átrakatták a "T.szerk" rovatba. Megtehették? Joguk volt hozzá? Vagy csak hatalmuk?
Azért ez muris nem? Annyira szégyelliik bunüket (bár el nem ismernék) hogy eltirhították a többi bajai szeme elol. Hátha akkor kevesebben tudnak róla. Mintha bizony azok nem találhatnnak rá amott. De ez az átrakás már csak azért is indokolatlan, mert ugye nyitottam egy topikot a nickeknek is a törzsasztalon is errol a témáról. És ugye a szokvány szerint a "T.szerk"-be csak az a topik kerül, ami az Indexhez szól, az pedig a bajaiaknak szól.

Mi a véleményetek minderrol?

Üdv: Tib

yokes Creative Commons License 2001.01.21 0 0 202
Már az is valami, ha nem ajKas-ként nyomja magát a neten. így azért jobban áll neki, nem?:-)
Előzmény: Tiborcsik (200)
Ati-pati Creative Commons License 2001.01.21 0 0 201
Látod Tiborcsik a Nagy Testvér figyel téged! (Ennek a Mijo gyereknek nincs semmi más dolga?)

Ati-pati

Előzmény: Mijo (199)
Tiborcsik Creative Commons License 2001.01.21 0 0 200
Ej Mijó, már megint kajabálsz...
Mijo Creative Commons License 2001.01.21 0 0 199

Jó, jó, ez nagyon jó .......

"Tiborcsik válasz erre | adatok | e-mail 2001-01-20 09:46:26 (272)

Kedves Mumu!
Mostanában nincs időm a kisgizdákkal foglalkozni, meg egyéb országos politikával sem, ugyanis elég nekem a magam baja. Elvagyok avval, hogy az egyik topikban (szerintem) világraszóló gyalázat történt. 2000. dec. 27-én 6-8 jó szándékú hozzászóló topiktárs több mint 50 hozzászólását törölték zsinórban, indokoltlanul. Ez szerintem (és remélem mások szerint is) a netdemokráciába vetett alapvető hitünket rengette meg, ezért itt, az Index-fórumokon felér bármilyen országos hírrel.
Igen, a netdemokráciáét, melynek lényege a szabad (kényszer- és félelem) mentes, valamint a felelősségteljes (személyiséget és archiválást vállaló) véleménynyilvánítás. Ha nem mondhatom el, ami másnak nincs ínyére, ha félnem kell, hogy véleményem miatt atrocitások érhetnek, ha nem merem vállalni személyiségemet, ha félő, hogy szavaimat meghamisítják, akkor nem érdemes fórumozni-topikozni.
Ez a tömeges kitörlés a "Bajai régió, kötetlenül, saját névvel" című topikban történt meg, érdemes elolvasni a dec. 27-29 között ott "megmaradt" hozzászólásaokat. Aztán, hogy ne lehessen a gyalázatot tisztázni, hátha a feledés homályába merül, nem átallották az egész bajai régiót zárolni valami 10 napra. Ez miatt nyitottam a "Megnyitni a bajai régiót! MOST" című topikot, szintén olvasmányos topik.
Most végre újra kinyílt a bajai régió, és sok töprengés után megnyitottam a " Nagy Bajai Kimoderálás anatómiája" című topikot. Vívódtam vívódtam, érdemes-e úgymondd "tovább szítani" a hangulatot, de úgy gondolom, vétkesek közt cinkos aki néma.
És nyitok egy "Bajai kimoderálások nickes topikja" című topikot is, mert a "csak nickes tasztaltársak" a bajai régióban csípőből elűzetnek-kitöröltetnek, ott ilyenek a szabályok, ebben a topikban javaslom a nickeknek hozzászólni a témához.
Hát, ilyes dolgok foglalkoztatnak engem az ezredfordulón, nem holmi torgyánok, lányiak, és fiaik-lányaik.
Üdv: Tib

[előzmény : Mumu, 2001.01.20 05:11]"

De ! Ej, ej: "Elmodhassák" ; "enyimével" ; "modják" :((((

Előzmény: Tiborcsik (197)
Tiborcsik Creative Commons License 2001.01.21 0 0 198
Mi van???
No comment...
Előzmény: Mijo (195)
Tiborcsik Creative Commons License 2001.01.21 0 0 197
Zazike, és ajKas és egyéb alnickek!
Megkérek mindenkit, a kimoderálás témával ne itt (a "megnyitni..." témájú topikban) offoljatok, ott van nektek a "Bajai kimoderálások nickes topikja" Ime:

Tiborcsik válasz erre | adatok | e-mail 2001-01-20 09:55:24 (0)

Ezt a topikot egyrészt azért nyitom, hogy a Nagy Bajai Kimoderálással kapcsolatos véleményeket a nickek (akik ki vannak tiltva a bajai régióból) itt elmondhassák. Elmodhassák, még akkor is, ha véleményük az enyimével ellenkező.
Másrészt hogy itt, modják el, ne más célból nyitott topikban. Ne kelljen nekik más topikot használni kényszerből.
Harmadrészt, ide be lehet írni minden egyéb bajai kimoderálást, az eddigieket is, az ezután következőket is. Már természetesen ha az a kimoderálás ellenkezik az Index moderálási szabályaival, ergo igazságtalan.

Úgy gondolom, ez a topik az elején telni fog, és remélem, idővel el fog süllyedni. Vagyis bajai szimpatizáns lévén nagyon remélem, hogy idővel teljesen meg fog szünni a bajai régióban a kimoderálás rossz hagyománya.

Üdv: Tib

Előzmény: zazike (189)
yokes Creative Commons License 2001.01.20 0 0 196
Úgy látszik, hogy a Baján nem tud megegyezni a két kuveros, hogy melyikük vigye el a balhét ajKas-ként, rákenik a legjobban utált Tasztaltársaikra. Szép sorjában. (Remélem én is sorra kerülök - vagy már szarba sem vesznek?:-))

Ahelyett, hogy végre bocsánatot kérnének a fél várostól...

Mijo Creative Commons License 2001.01.20 0 0 195

Zoltán és Kornél, örömmel észlelem, hogy végre otthonotokban is van számítógép, és elofizetéses internetkapcsolat, így nem cégköltségre kell a továbbiak során szórakoznotok !
Megértem, ha ebben a kétes társaságban snassz számotokra saját nevetek alatt megjelenni, de ami az utóbbi kinyilvánításaitokat illeti, ama féltucat egyenkénti nevetek alatt, bátorkodlak benneteket emlékeztetni, hogy legközelebbi femina felmenoiteket én sem emlegetem, különösen nem kérkedek azzal, hogy egykor, általatok jelzett "problémám" ellenére miként jártak rá fo büszkeségemre, mint macika a lépesmézre. Értitek kedves fiaim, ugye ?
Ha esetleg képességeimben továbbra is kételkedtek - megbízásra kételkedtettek -, úgy ínyenc lévén - mivel ma már elobbiek számomra meglehetosen éltes korúak - bizonyítandó, szívesen besegítek nálatok a háztartásba úgy oldalborda, mint lemeno hetero téren ! Tumultus miatt, idoben történo igényjelzést kérek.

Mijo

zazike Creative Commons License 2001.01.20 0 0 194
Bocs, csusztam pár hozzászólást. Úgy látom, ismerősek a nickkek neked is. De vigyázz, ne légy túl személyeskedős.
Előzmény: a696 (193)
a696 Creative Commons License 2001.01.20 0 0 193
A 173-s hozzászólásodban szereplőhöz!
Előzmény: zazike (192)
zazike Creative Commons License 2001.01.20 0 0 192
Húúú vazzzzzeeeeee! Most miről, kiről beszélsz?
a696 Creative Commons License 2001.01.20 0 0 191
A szakirodalom ismeri azt, amikor egy gyermek nemzésére képtelen férfit elragadnak az indulatai. Ez többek között abban nyilvánul meg, hogy a környezetével lényegesen agresszívebb. Nehezen tolerálja a nála termékenyebb társait és kivetíti rájuk saját keserűségét mely, mint kisebbségi érzés jelenik meg nála. Ezt a kisebbségi érzést egy nagyfokú arrogancia és intoleráns magatartás kíséri. Gyakori kísérőjelenség még az énkép többszöröződése, melyek néha egymással is vitatkoznak ill. rivalizálnak!
Előzmény: zazike (175)
kassajozsó Creative Commons License 2001.01.20 0 0 190
Jártattod a szadat teis mindíg,de most, igzad is van! Tibccsik ez a naygpofájú annyira elrugazskoddot a hülyeségeivel, hogymár a saját fattyu brátai is kiröhögikk.Csaka veszkedést aakraj,hergelli a Mijot,az meg arjtam tölti ki a bossszú!
Előzmény: zazike (189)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!