Keresés

Részletes keresés

schgy Creative Commons License 2005.06.02 0 0 12
Alapvetően használj Firefox-ot, vagy Mozillát a UserAgentSwitcher kiterjesztéssel (extension) és ezzel erőteljesen lecsökkented a nem működő lapok számát (jóval 1 % alá kerül) és a nem szépen megjelenített, bár használható lapok száma sem lesz 1% fölött.
Ezzel együtt előfordulhat, hogy valami web-browserrel elérhető elég speciális alkalmazás nem fog menni, ha ez a számodra elengedhetetlen, akkor a legegyszerűbb a VirtualPC megvétele és futtatása, ami egy pc-t emulál a gépeden és abban használhatod az IE-t (a Mac-os IE-t régen nem fejlesztik,tehát a Firefox, vagy a Mozilla a jól beállított Switcher-rel kompatibilisebb a pc-s IE-vel, mint a Mac-os IE). Persze lassú lesz, de gyakorlatilag csak egyetlen dologhoz fogod használni.
schgy
Előzmény: nalimt (11)
nalimt Creative Commons License 2005.05.27 0 0 11

Most akarok mac-re váltani.

Írjatok már 1-2 konkrét példát: melyik oldal nem megy, pontosan mi a baj velük?

version9 Creative Commons License 2005.01.20 0 0 10
az a gond, hogy a safariban ugyanugy baszasok vannak a css ertelmezesben mint az IE-ben, es kulon kell irni a _szabvanyos, valid_ kodba bele a hacket, hogy a safari alapjat kepezo khtml motor jol jelenitse meg az oldalat. namost mac & safari nelkul en pl nem tudom tesztelni benne az oldalam, es hat a valid kod mint latjuk nem eleg. (az IE-hez sem, de azt tudom tesztelni, oke, tobb hack kell IE-hez, dehat meg mindig 90%-on all)
morticia addams Creative Commons License 2005.01.16 0 0 9
de legalább tényleg mennek.

azt hiszem, ez az egész probléma valahol inkább magát az elvégzendô munkát, annak minôségét illetô szemléletbeli kérdés: ott, ahol még az igazán rohadt sok idôt, energiát, embereket, stb. mozgósító "termék" (pl.cd-rom) esetén sem veszik a fáradtságot, hogy a meló végén mac-kompatibilissá is tegyék a cuccot, mit várhatsz el egy website esetén? nagyjából semmit.
Előzmény: Törölt nick (8)
morticia addams Creative Commons License 2005.01.15 0 0 7
egyetértek.
Előzmény: Szomjaskutya (4)
morticia addams Creative Commons License 2005.01.15 0 0 6
kérdés, hogy mire alapozod a kérdést: a magyar oldalakra, vagy úgy egyáltalán, általános tapasztalatra?

mert én úgy látom, hogy elsôsorban a magyar site-okkal van probléma. amíg itthon váltig hangoztatják, hogy a világ 99%-a winfost és IE-t használ (nem igaz), addig bôven belefutnak a Mac-esek akár gépet is lerohasztó site-okba. (kedvenceim a különféle java-appletek, ami persze nem csak magyar jelenség)

Előzmény: Törölt nick (-)
Szomjaskutya Creative Commons License 2004.08.15 0 0 4
Ugyanazért nem Mac-barátok a weboldalak, amiért nem szabványos HTML/CSS kódot irnak a "vebdizájnerek". (De utálom ezt a szót :-( )
MaccG5 Creative Commons License 2004.07.10 0 0 2
Nalam teljesen jol jon be az index... legalabbis nem tunik hianyosnak Safari alol.

Altalaban azok az oldalak, amik pc-s iexplorerre vannak optimalizalva, azok a pc-s mozilla bongeszokkel sem mukodnek egyutt. Az iexplorer eleg gaz sajnos, es nem is nagyon igyekeznek a fejlesztessel. M$-ek nagyon le vannak terhelve a "csodalatos" longhorn fejlesztessel ugylatszik...
dombi_bm Creative Commons License 2004.07.05 0 0 1
A szabvanyos HTML kodokkal altalaban nincs gondja a bongeszonek. Nagyon sok oldal azonban valamelyik bongeszohoz igazitja weboldalat es a tobbi bongeszo tamgoatasat elhanyagolja. A sajat oldalunkon rengeteg CSS meghivast hasznalunk, ami az oldalunk kuljeset definialja. Ez sajnos nem mindegyik Internet Explorer-ben mukodik, de ez nem a mi hibank, hanem az IE-t keszito cege.

A CSS kompatibilis bongeszok remekul jelenitik meg az oldalunkat, beleerte (Mac-en) az Operat, OmniWeb-et, Mozzila-t, Firebfox-ot, Camino-t, Netscpae-et, az Apple Safarijat es a tobbit. Gyakran emiatt erdemes tobb bongeszot is tartani a gepen. Egy Mac-es bongeszo listat a kovetkezo oldalon talalhatsz:
http://beszeljukmac.com/comments.php?id=P1525_0_1_0_C

Errol a listarol tolts le nehanyat magadnak es ha valamelyik oldal nem mukodik az egyik bongeszovel, probald ki egy masikkal majd. Sok sikert!

Dombi
unnamed Creative Commons License 2004.07.05 0 0 0
Életemben nem láttam még Mac-et (na jó, ez kis túlzás), ott milyen böngészővel nyomulsz. Mert az index és ez a fórum is egyaránt megy IE/Netscape/Mozilla/Opera alatt. Ezek közül valamelyik csak van mac-en?
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.05 0 0 topiknyitó
mi lehetne a megfejtés? szégyentábla? kínpadra vezettetés? vagy mi?
valóban nem értem, hogy miért nem képes valaki úgy tervezni és kivitelezni valamit, fôleg a neten, hogy az működjön macintoshon is, windowson is - hogy a többit ne soroljam. és ezekért ezeknek fizetnek is.
...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!