Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.11 0 0 19
valóban, a népesség legszegényebb rétege számára a segély része a medicaid. de azért ez nem egy nagy dicsőség, sem neked, sem amerikának... ugyanis a lakosság nagyobbik felének semmiféle egészségbiztosítása sincs.
Előzmény: 72esZsu (17)
nosebendlake Creative Commons License 2005.10.11 0 0 18
Bocsi, de nem értem a kérdést. Vagy gúnynak szántad?
Előzmény: dexy (16)
72esZsu Creative Commons License 2005.10.11 0 0 17
A gyerekem 21 eves koraig ingyenes orvosi ellatasban reszesul, mivel jogosult a Medicaid szolgaltatasra. Ezt pedig a Social Sercice irodakban lehet igenyelni. Mindez North Carolina-ban tortent. Erdemes megkerdezni pl. a mexikoiakat, szerintem kivetel nelkul igenybe veszik a szolgaltatast.
dexy Creative Commons License 2005.10.05 0 0 16
A UK-ban is lehet valasztani?Nem eroltetik Rad a termeszetes szulest?  
Előzmény: nosebendlake (14)
amarante Creative Commons License 2005.09.10 0 0 15
Június végén szültem az USA-ban, és olvasgatok néhány itteni kismamafórumot, ennek alapján a következőket tudom mondani: természetesen van fájdalomcsillapítás, és szerintem nem igaz, hogy mindenáron a természetes szülés hívei lennének az itteni orvosok. A nők általában megbeszélik az orvosukkal előre, hogy mit szeretnének, mik az elképzeléseik a szülésről, sokan még szülési tervet is készítenek, amelyben minden részletre kiterjedően leírják, hogy mit szeretnének, pl. automatikusan adjanak-e neki epidurális érzéstelenítést, kérdezzék-e meg tőle időnként, hogy szeretne-e fájdalomcsillapítást, használjanak-e magzati szívhangmonitort, indítsák-e meg a szülést mesterségesen, sőt, amennyire én látom, nagyon sokan előre azt is megbeszélik, hogy császármetszést szeretnének. Természetesen fontos, hogy az orvosnak és az anyának az elképzelései, preferenciái illeszkedjenek, szóval elég nagy a jelentősége az orvosválasztásnak. Aztán olyanok is vannak sokan, akik inkább szülésznőnél szülnek, mert állítólag sokkal humánusabbak ők, és valóban a természetes szülést igyekeznek elősegíteni.
Az itt született gyerekek automatikusan amerikai állampolgárok, de nem igaz, hogy 21 éves koráig ingyenes az orvosi ellátás és a gyógyszerek (valaki korábban ezt írta). A gyereket is biztosítani kell, és a biztosításban foglalt feltételeknek megfelelően kell fizetni az egészségügyi ellátásért.
A kórházi tartózkodás valóban nem hasonlítható a magyarországihoz. Igaz, hogy normál szülés esetén két napig tartják benn az embert, viszont ez idő alatt egyágyas, fürdőszobás, tévés stb. szobában. Egy felnőtt (többynire a férj) éjjel-nappal bent tartózkodhat az anyával, számára - legalábbis abban a kórházban, ahol én szültem - van egy kinyitható fotelágy. Tulajdonképpen inkább olyan az egész, mint egy szálloda.
No, hát ennyi, ha van mág konkrét kérdésetek, kérdezzetek.
Itt egy link, ami egy minta szülési tervhez mutat: http://birthplan.com/example.htm

Előzmény: nosebendlake (14)
nosebendlake Creative Commons License 2005.08.26 0 0 14
Én Európában szültem, Nagy-Britanniában. Három napot voltam kórházban, császármetszés után. Akik simán szülnek, már hazaszoktak menni néhány óra, vagy max egy nap után. Ez saját döntésük, de a személyzet is azon van, hogy minél előbb menjenek haza (az egyébként egészséges nők és babáik).
A témához visszatérve, én úgy tudom, hogy bár lehet természetesen szülni, de az USA-ban is nagy az orvosi beavatkozások és császármetszések aránya.
Előzmény: II.George (6)
72esZsu Creative Commons License 2005.08.25 0 0 13
2002-ben szültem az USA-ban. Mivel a Social Service jogosultnak talált, fizette a szülést és a kórházi költségeket. Hat napig élveztem a kórház vendégszeretetét. (külön fürdőszobás szoba, étlap reggelente) Nem dobtak ki a kórházból, amíg nem voltam teljesen jól. Egy percig sem engedték, hogy fájdalmaim legyenek, epiduráltak kétszer, a vége császármetszés lett. A gyermek 21 éves koráig ingyenes orvosi ellátásban részesül, a gyógyszerekért sem kellett fizetni. Rendszeresen járt hozzánk védőnő, aki minden látogatáskor ajándékot hozott. Már itthon vagyunk, nem élvezzük ezen előnyöket.
Elayne Creative Commons License 2000.08.15 0 0 12
Igen, foleg azert. De szerintem az is benne lehet, hogy ha valaki elfogadna "boritekot", akkor azt a tobbi rogton feljelentene, nem? De egyebkent is mas a hozzaallas itt a munkahoz, multkor pl. az interneten rendelt mosogepemet amikor a postas felhozta (masodik emeletre, gyalog), hosszas liheges utan tudott csak szohoz jutni, hogy hat ez jo nehez volt. Gondoltam, adok neki valamit, ha mar igy ki is hangsulyozza, de amikor meglatta, hogy a penztarcam utan kotoraszok, elszaladt. :))
II.George Creative Commons License 2000.08.13 0 0 11
Igy egeszen mas a helyzet!
Abban meg tokeletesen igazad van, hogy itt nem ismerik a "boritekot"!
Talan azert nem, mert megvannak fizetve?
Előzmény: Elayne (10)
Elayne Creative Commons License 2000.08.10 0 0 10
Attol fugg. Nekunk nem, mert kint elunk az USA-ban, es a biztositasunk 100 %-ban fedezi a terhesgondozas es szules koltsegeit, es itt nem kell az orvosok zsebebe plusz penzeket dugdosni, ugyhogy nekunk itt olcsobb. Nyilvan annak, akinek nincs van masfajta biztositasa van, sokkal dragabb.
Előzmény: II.George (9)
II.George Creative Commons License 2000.08.10 0 0 9
Tudom, semmi kozom hozza!
De ez nem egyszerubb es olcsobb otthon?
Előzmény: Elayne (5)
Elayne Creative Commons License 2000.08.10 0 0 8
Korhaztol es a szules tipusatol fuggoen 3500-5000 USD korul mozog csak a szules ara, plusz az egyeb vizsgalatok, plusz a korhazi koltseg. Sima szulesnel 2 napot, csaszarnal 4 napot tolt az ember a korhazban.
Előzmény: II.George (6)
BEA Creative Commons License 2000.08.10 0 0 7
Szia !
Kanadaban nem szultem ,de azert nem olyan "durvak " a dolgok es ,ha ker valaki pl. fajdalomcsillapitast ,azt nem hiszem el ,hogy ne kapna meg .

Itt (Toronto ) nemregiben egy magyarszarmazasu no (Szabo ) perelte a korhazat ,vagy az orvost ,
mert nem volt megelegedve .
Az csaszarral szult ,ha jol emlekszem az esetre .

udv. es good luck !

B .

Előzmény: Kirké (3)
II.George Creative Commons License 2000.08.10 0 0 6
Es kozel 3ezer USA$ (vagy tobb) a szulest levezeto orvos, es a korhaz szamlaja!
Es masnap mehetsz haza!
Mert azt felejtsd el, hogy 1-hetig a korhazban leszel mint Europaban!
Előzmény: Piszkos Fred (4)
Elayne Creative Commons License 2000.08.10 0 0 5
En ugy tudom, hogy aki elvegez egy szulest elokeszito tanfolyamot, az valaszthat, hogy ker-e pl. epiduralt, es nagyon sokan kernek is.
Ha meg lesz erdeklodes, szeptember vege fele beszamolhatok, hogy milyen volt (kint fogok ugyanis szulni).
Piszkos Fred Creative Commons License 2000.08.09 0 0 4
Keressetek ra Mr. Spock hozzaszolasaira, aki jonehany eve szuleszkent dolgozik az USA-ban.
Nekem ugy remlik, hogy ha nem kersz fajdalomcsillapitot akkor nem kapsz, ha kersz akkor kapsz.
Előzmény: Kirké (3)
Bodza Creative Commons License 2000.08.02 0 0 1
Mondtam: mert ha az USA-ban születik akkor azonnal amerikai állampolgár lesz. Barátnőmék úgy gondolják,ez azért nem árt. Ki tudja merre tart nemzetünk.
Előzmény: jeegynullas (0)
jeegynullas Creative Commons License 2000.08.02 0 0 0
Hajra a sehany eves (mondhatni nulla) kisleanyert! Vagy kisfiuert! De miert nem itthon?
Előzmény: Bodza (-)
Bodza Creative Commons License 2000.08.02 0 0 topiknyitó
Ki mit tud erről?
Azt hallottam, hogyha az USA-ban szül egy bármilyen állampolgárságú nő,akkor a gyerek egyenesen amerikai állampolgár lesz. Igaz ez? és az is igaz, hogy az USA-ban csakis a természetes szülés dívik? Semmi fájdalomcsillapitás,semmi altatás, semmise?
Kinek van tapasztalata?3
Nem engem érint, hanem az egyik barátnőmet, de mindenáron szeretnék segíteni neki

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!