Keresés

Részletes keresés

inverz Creative Commons License 2005.11.12 0 0 76

Nos kissé régi, már-már őskori, 1999-ben indított téma vált aktuálissá ismét, hiszer a Magyar - Horvát pályázat a 2012-es  EB rendezéséért versenyben maradt...

Solt Creative Commons License 1999.10.14 0 0 74
Engem az érdekelne, hogy az MLSZ frissen megválasztott vezetője vajon komolyan meg volt-e lepve, hogy feltehetően a kelet-közép európai országok sem miránk (mármint őrájuk a magyar fociból élőkre), hanem a portugálokra szavaztak.
Az összes ország legfontosabb érdeke, hogy az EB-n játszhasson, komolyan gondolták ezek, hogy a szlovákok majd kitalálják, hogy majd ezeknek a fasza magyar fiúknak megszavazzuk az EB, és akkor itt 500 km-es körzetben úgy fellendül minden, mint a csuda.
Hát a fellendülésből még _itt_ sem érzett volna senki semmit (hacsak nem egy profinak nevezett csapatban játszik), max jobban elfért volna az a tucatnyi újságíró az 50,000-es stadionban. (BTW, mi a lószarért járnak azok még mindig oda?)
A szlovákok, a csehek, a jugók, a horvátok, a románok nem hüjék. Szépen le akarják darálni a botlábú magyarokat a selejtezőkben, ahelyett, hogy mondjuk pont a portugálokon elvérezve otthonról nézzék az házigazda magyar fiúk csoportmérkőzéseit.
A hüjék itt vannak, és a TVben mutogatják magukról a szegénységi bizonyítványt.
névtelen Creative Commons License 1999.10.14 0 0 73
szerintem tilsák be a magyar focit!!
Dolgozzanak a focisták!
Ne a pénz miatt jáccák az agyukat!!!

És térjünk vissza a témára, ha lesz valami jó kis hobbi-örömfoci CSAK a játék kevéért...

Fearconn Creative Commons License 1999.10.14 0 0 72
Egyetértek! Ha valaki infrastruktúra fejlesztést akar, akkor azzal kéne elszámoltatnunk a "nagy testvért", hogy mire megy el a benzin árból az útalapba folyó összeg? Most komolyan, akik a fejlesztési összegek miatt támogatták az EB-t, belegondoltak, hogy emellett mekkora lett volna azoknak a kiadásoknak az összege, amelyek társadalmi megtérülése zérus lett volna? A turisztikai és "ország-image" építő indokok meg sántítanak. Egyrészt a pénzesebbek szerintem az ausztriai helyszíneket favorizálták volna, hozzánk meg jöttek volna a keleti régióból. Vow. A foci EB-re meg nem azért jönnek a külföldiek, hogy országunk szépségében gyönyörködjenek. Legfeljebb romlott volna az országról alkotott kép, ha kishazánk szurkolói kellő műsort szolgáltatnak a keményebb élményekre vágyó angol, német stb szurkolókkal. Ha az idei napfogyatkozás, meg a jövő évi milleneumi ünnepségek 4-5 évre nem biztosítanak kellő reklámot hazánknak, akkor az EB se ért volna el semmit.
Előzmény: Turbo (70)
fasügér Creative Commons License 1999.10.14 0 0 71
<b> valóban </b> görög volt a falóban
fs
Előzmény: Turbo (70)
Turbo Creative Commons License 1999.10.14 0 0 70
Kedves Wégé,

amit leírsz, azt egyrészt elfogadom, másrészt nem. Elfogadom objektív hozzáállásként, hogy nem kell a honi labdarúgás színvonala alapján megítélni ilyen kezdeményezéseket, noha magam éppen összekapcsolom, de tudom, hogy ez szubjektív, sértődős álláspont (utálom és idegesít a sok nulla, a pályán és a klub- meg MLSZ-vezetőségekben). Ez tehát OK.

Ami engem bánt, az az, hogy mondják: micsoda beruházásokkal — sport- és vendégfogadó létesítmények stb. — járt volna az EB. Ez mind nagyon szép, csak az az (egyelőre!) 60 milliárdos keret fáj nagyon, amikor az ország működése szempontjából sokkal fontosabb szektorokra nincs, mert nem akarnak ennyi pénzt sem, akkor mi miért akarunk klottgatyában divatbemutatón reprezentálni az egész világ előtt? Úszik az ország. Nehogy már az EB-rendezéssel járó stadionkorszerűsítés fontosabb legyen, mint az egészségügy anyagi, technikai és morális leépülésének befékezése, az oktatási rendszer valóban a jövőbe mutató megalapozása meg csupa ilyen „süket duma”.

És nem vagyok abban sem biztos, korántsem, hogy egy háromhetes világverseny megrendezése tételesen vagy közvetetten akkora nagy nyereséget hozna. Volt itt atlétikai Eb is, ugyanezt mondták előtte, hát nem tudom...

Mellesleg megjegyzem, nem a jelenlegi kormány adott garanciát az EB-re, hanem az előző kurzus (miután letiltotta az Expo-t), Orbánék is adtak volna kormánygaranciát, meg a következők is fognak, akárkik is legyenek. Ez a kirakat-effektus.

És egyetértek Mr. Józseffel: a portugálok v a l ó b a n megérdemelték. (Ti hogy félkövérezitek a betűket?)

Előzmény: Wégé (67)
Jozsef Creative Commons License 1999.10.13 0 0 69
Bocs, az utolsó bekezdés helyesen:
Torbannak: Jelenleg Görögország az EU legszegényebb országa. Portugália alapterülete és népessége Magyarországgal megegyező közel két és félszer nagyobb a GDP-je, mint hazánké (1980-ban a fele volt!). Ebből az EU-s tamogatások a GDP 1%-át teszik ki. Ezenkívül tagja még az EMU-nak is. Én éltem kint, öszintén szeretném, ha mi is elérnénk azt a fejlettségi szintet, mint ahol most ők állnak.
Jozsef Creative Commons License 1999.10.13 0 0 68
T. Asztaltársak!

Én örülök, hogy nem mi kaptuk az EB, pedig imádom a focit. A portugál újságok (pl. Diario de Noticias) lehozták a szavati arányt is POR:HUN:ESP : 10:4:2. Szóval, esély, egy szál se volt.
Sőt, annak is örülök, hogy Portugália kapta.

1. (Jelenleg is)Fejlett futballkultúrával rendelkezik. Utánpótlás szinten a világ élvonalában van. Ifj VB, EB, junior VB nyertek.
De ezt igazán komolyan is veszik. Ez olyannira kézenfekvő, hogy pl. ha a grundon fociznak a gyerekek 40-50 fős nézősereg áll le nézni, vagy ha bemész egy mezei könyvesboltba, halomba állnak a futballal kapcsolatos könyvek (Mit egyek, hogyan edzek, hogy jó futbalista legyek, taktikai szakkönyvek stb.) Erről a magyar szakemberek (ha vannak ilyenek?!) csak most kezdenek beszélni.

2. Jó stadionok állapota, gyakorlatilag minden nagyvárosban nemzetközi szintű stadionjaik vannak. Ezekre lehet alapozni az EB rendezést.

3. Bizonyítottak nagy világesemények szervezésében. pl. EXPO 98.

4. Az UEFA olyan helyre adja rendezési jogot, ahol szükség van fejlesztésre, de az alapok szilárdak. Lásd még Euro2000

Szóval, ha belegondolunk e csak négy pontba, nem hiszem, hogy mindjárt az EB-vel kezdenünk, a tetővel, mint Mekk mester a kedvenc bábfilmemben, mert az eredmény is ugyanaz lesz.
Akit portugál foci ezután már egy kicsit jobban érdekel, parabolával a Hotbird-on a MTV2 mellett van a RTP Internacional, szinte minden szombat este 10-11 körül focit adnak. Biztos, hogy nem fog csalódni. De Fehért a Portoban csak elvétve fogjátok látni, és nem csak azért, mert kint a Miki nevet használja. :)))

Torbannak: Jelenleg Görögország az EU legszegényebb országa. Bár alapterülete és népessége Magyarországgal megegyező közel két és félszer nagyobb a GDP-je, mint hazánké (1980-ban a fele volt!). Ebből az EU-s tamogatások a GDP 1%-át teszik ki. Ezenkívül tagja még az EMU-nak is. Én éltem kint, öszintén szeretném, ha mi is elérnénk azt a fejlettségi szintet, mint ahol most ők állnak.

József

Wégé Creative Commons License 1999.10.13 0 0 67
Ne haragudj Turbo de nincs igazad! Felejtsük már el azt a tévhitet, hogy itt a magyar foci színvonaltalanságáról van szó. No meg azt is, hogy ez a pénz a focistákhoz ment volna. Jó lenne ha átgondolnátok mivel járt volna ez az EB. Szerintem úthálózat-fejlesztéssel, építési beruházásokkal, szabadidő és sportlétesítmények építésével, felújításokkal. Az, hogy milyen a válogatottunk nemzetközi szereplése marhára nem befolyásolhatta a döntést. Akkor nem kapta volna meg Japán és Dél-Korea a VB-t sem, hisz számottevő sikereket (azonkívül, hogy kijutottak a VB-re) nem értek el. Jó, tudom ők legalább kijutottak mi meg nem. Node kérem nézzétek meg milyen mezőnyből jutottak ki. Az UEFA-nak figyelembe kellett volna venni mennyit nyer a labdarúgás azzal, hogy idehoz egy jelentős nemzetközi tornát. Annak idején a FOCA is felismerte, hogy a Forma 1-es futam jó üzlet mindkét félnek, hisz Magyaro. hajlandó befektetni a futam megrendezésébe. Egy foci EB ennél sokkal több hozadékot jelentett volna az ország fejlődése, gazdasága szempontjából. Nekünk úgy is nagyon megérte volna (sőt jobban!) ha a válogatottunk nem automatikus résztvevője lett volna az általunk (is) rendezett EB-nek.
Előzmény: Turbo (66)
Turbo Creative Commons License 1999.10.13 0 0 66
„Nem tudom lesz-e még egy magyar kormány amelyik kormánygaranciát ad egy ilyen beruházásra. Attól félek nem."

Nagyon bízom benne, hogy a próféta szól belőled.

Előzmény: Wégé (55)
enikov Creative Commons License 1999.10.12 0 0 65
NA JÓ, rájöttetek mi a lényeg

csak azt gondoltuk, kár lenne, ha senki sem látná a másik kettőt

szusi úr Creative Commons License 1999.10.12 0 0 64
Hat most annak a tipikus esete van, amikor az ujsag a leheto leggyorsabb reagalas kedveert megirt 3 czikket, de csak a relevansat rakta ki a fooldalra linkben.
Verseny van vagy mi.
enikov Creative Commons License 1999.10.12 0 0 63
Na nézzétek meg ezt is...

na, most akkor mi van?

Fearconn Creative Commons License 1999.10.12 0 0 62
Megmondjam? KACSA
Előzmény: Boss (61)
Boss Creative Commons License 1999.10.12 0 0 61
Na! Ne hülyicsél már, mi ez?
Előzmény: enikov (60)
enikov Creative Commons License 1999.10.12 0 0 60
na jó, megadon href-esen is
remélem jó lesz

Na, mi?

enikov Creative Commons License 1999.10.12 0 0 59
Idesüssetek!
http://index.hu/cikk5/gyozelem
Fearconn Creative Commons License 1999.10.12 0 0 58
Reálisan mit vártunk?
Melyik szervezet bizná a rendezést olyan országra, amelynek válogatottja hosszú évek óta nem tud megfelelni a nemzetközi színtnek? Portugáliáról és Spanyolországról mindenki tudja, hogy képes lenne kijutni egy EB-re. Rendezze inkább olyan ország, amelynek esélye sincs, ezzel kiszorítva olyan csapatot, amelyik a világranglistán jóval megelőzi? Legyen Eb ott, ahol még nyoma sincs az európai színvonalú stadionoknak? Ahol a nemzetközi kupaszereplésre érkező ellenfél játékosait megdobálják a meccs közben a lelátókról? Ahol a labdarugó szövetség kaotikusan működik?
Be kellene már látni: a magyar foci szép napjai nem négy éven belül térnek vissza. Akik ezt elhozzák egyszer, azok még 4-6 éves gyerekek, akik örömfocit játszanak a grundon. Pénz kell a fociba? Akkor ne a profijaink sírására hallgasunk, akik elmaradt néhány százezres havi járandóságaik miatt sírnak.
Szeretem a focit, de előre felfordult volna a gyomrom, ha azt kellett volna hallgatnom, kik hogyan vitatkoznak az újonnan felépült stadionok tulajdonjoga körül, meg azon, hogy közvetítési jogdíjakból ki vegyen új szolgálati kocsit.
Csatlakoznék azokhoz, akik szót emeltek a többi sportágért.
És akik népszerűségi összehasonlításokat tesznek: láttatok már Nemzetközi Atlétikai Grand Prix-ket rendezni? Tudjátok, hogy abban is óriási pénz tud lenni? Csak nem nálunk. Mert nem tanulunk. Mindenre annyit érdemes áldozni, amennyi hasznot is hoz. A jelenlegi magyar focitársadalom ebből a szempontból kidobott pénz.
Bocs, az elnyújtott sírálmakért.


torban Creative Commons License 1999.10.12 0 0 57
Portugália, hál' Isten !
A legszegényebb EU tagnak biztos jól jön, mi meg nem leszünk pofozógép milliárdokért !
eclipse Creative Commons License 1999.10.12 0 0 56
Én is szomorú vagyok.
Bunda volt ez 100%

Eclipse

Wégé Creative Commons License 1999.10.12 0 0 55
Szerintem az EB-t jó időre elfelejthetjük. Tudom, hogy sok ellenszurkoló is volt, mondván a ilyen szar a magyar foci. Viszont az EB nem csak a fociról szólt volna. Ehhez a megfelelő infrasruktúrát is ki kellett volna alakítani ami ezzel a döntéssel szintén ugrott. Nem tudom lesz-e még egy magyar kormány amelyik kormánygaranciát ad egy ilyen beruházásra. Attól félek nem.
Én el vagyok keseredve. Szerintem rosszul döntöttek és itt nem a portugálok ellen akarok beszélni. Adhattak volna egy esélyt ennek a régiónak is!
voty Creative Commons License 1999.10.12 0 0 54
Jegelhetjük a témát!
Legalább 4 évet kell várnunk a következő lehetőségre ui. 2004-ben Portugáliában lesz az EB.
(Gondolom jót tett nekik a 3:0(hehe:-()
névtelen Creative Commons License 1999.10.12 0 0 53
(Na. ez jó lesz. egy focis topic.)
Sziasztok focikedvelők!
Én egy ellendrukker vagyok, vagyis csak annyit hallok a fociról, amennyit véletlen sikerül.

Én ezt látom: Sok pénz, és csak a pénzről szól az egész, nem a "játék" ról.
Égés az egész. Nem adnék rá egy fillért sem.
Sportminiszter mondá: nyereséges lesz, ha megkapjuk, mert a járulékos hatások, szálloda, taxi stb... Akkor inkább azt a pénzt az betegségmegelőzésre vagy a tömegközlekedés fejlesztésére fordítsák, mert járulékosan ez is nyereséges, s talán szélesebb rétegeknek, mint egy fociEB...

Vagyis szerintem Tiltsák be a magyar focit 2-3-4 évre. Külgyenek el dolgozni minden focistát. Ha letellik az idő, akkor nézzék meg, hogy ki az, aki még mindig focizik.
Na velük újrakezdeni...

Ti mit gondoltok??????

eclipse Creative Commons License 1999.10.12 0 0 52
Itt mindenki ilyem pesszim pista?
Én bizom, hogy egyszer lesz itt jó futball bár nem tudom, hogy milyen vezetéssel, kikkel és hogyan.
A nyáron bicikli túrán a Szigetközben egy Kimle nevű falu határán állt, egy vadi új családi ház szerű épitmény (itt pesten olyan 50-60 milliót érne) rá volt írva: Pékség. Bemegyünk, hogy veszünk friss kenyeret és jó lesz. Sajnos tévedés volt a ház a helyi futballcsapat őltözője volt.
(a kimlei pék a szponzor) A lépcsőről 10-12 éves gyerekek jöttek le focizni vadiúj mezben, cipőbe!
A történet tanulsága: az nem létezik ha helyi szinten több tiz milliót áldoznak arra, hogy "lenyomják" a szomszéd falut ott nem lesz/ nem lehet jó foci.
Eclipse
Nyuszog Creative Commons License 1999.10.12 0 0 51
Én nem értek a focihoz, nem is szeretem. Csak a pénzkidobást látom benne: felújítunk néhány stadiont, meg ugye építeni is kell párat. Mennyibe fog ez kerülni, ki fogja kifizetni? És vb után mi lesz velük, mivel fogjuk megtölteni ezeket a létesítményeket. Ki fogja fenntartani, felújítani őket. Vagy megvárjuk, amíg leomlik az egyik oldala, és mutogathatjuk mint magyar colosseumot? A többi gondomat nagyjából már leírtátok.
rolling Creative Commons License 1999.10.12 0 0 50
Még nem tudom, mi lesz a döntés ma délután, de a stadionépítések miatt nem bánnám, ha nem bennünket választanának. A focit szeretem, de azt a focit, amit a magyar "élvonal" művel, nem.

Idéznék egy mondást: A PRÉDIKÁCIÓ SZÍNVONALA NEM FÜGG A SZÓSZÉK MAGASSÁGÁTÓL!

Lefordítva ezt a mi esetünkre, egy kutyaütő nem fog jobban játszani attól, ha egy csillogó-villogó szuperstadionban fut ki a zöld gyepre. Szerintem itt egy fordított logikának kellene érvényesülnie. Ha jól játszik egy csapat, több néző lesz. Több (akár nemzetközi) meccset is játszhat, növekednek a TV jogdíj- és a reklámbevételek. A több néző jobb, korszerűbb stadiont érdemel, de ehhez már a klub jó szereplése nyomán jelentkező többletbevétel jelentősen hozzájárul. Vagyis előbb a játékhoz (hivatáshoz?) való hozzáálláson kellene javítani, s azután jöjjön a többi. Vagy álmodozó vagyok? De minek építsűnk gyönyörű létesítményeket a tehetségtelen, vagy alibifocit bemutató élősködőknek (nagyrészt a mi adónkból)?

md95857 Creative Commons License 1999.10.12 0 0 49
Túl sokan forognak a hazai futball területén fontos körökben azok, akik megelégednek azzal, amit a mi helyzetünkben különösebb erőlködés nélkül ki lehet hozni belőle. Persze rengetegen vannak, akik a sportértékét szeretnék növelni, nem pedig elsősorban a legegyszerűbb lehetőségeket kihasználni, azaz megpróbálják áthágni azt a nagy szakadékot, ami a nyugat-európai foci és a mienk között van. Ezért (az egyik) első lépésként belekapaszkodunk az osztrákokba, úgy nem tűnünk Európa szemében annyira reménytelennek, majd pedig egyik szövetségi elnök támadja a másikat (persze csak itthon), ignorálva, hogy ez mennyiben növeli esélyeinket arra, hogy elfogadjanak a nagy színtéren. Ausztriának azért stadionnak nevezthető létesítményei vannak, és ha kell, még érdemes fejleszteni. Itthon nézőket befogadó futballpályák vannak, ami nem ugyanaz. A Eurosporton már látható volt Portugália reklámja, oké a spanyoloké nem, de hol a mienk?

Deutch tomasz felújíttatni kívánja a Népstadiont.
2010-re.

Végül egy a minap elhangzott Mészöly Kálmán-álláspont:
- Szeretnénk egy olyan kialakult véleményt kialakíttatni, amely összeegyeztethető lehet a két szövetség érdeke nézőpontja szempontjából.

Kapja inkább Spanyolország.

taitbout Creative Commons License 1999.10.12 0 0 48
Kedves Second,

szívemből szóltál.
Taitbout

Előzmény: second (47)
second Creative Commons License 1999.10.12 0 0 47
Kicsit régebbi hozzászólásra szeretnék reagálni, mert úgy tűnt senkinek nem szúrt szemet az a sok ferdítés ami abban le volt írva.

Nos kedves Donneck, hadd folytassam a sort általad nem említett, az elmúlt években sikeres sportágakkal:

Úszóink sikereire neked is kell emlékezned, csakúgy, mint
férfi vizilabda válogatottunk eredményeire. De ha már felhoztad az atlétikát, nehézatlétika:
kalapácsvetőink szép teljesítménye nem titok. Labdajátékok közt
női kézilabdázóink eredményesen képviselték hazánkat. De
cselgáncs olimpiai aranyunkra is emlékezned kell. Vagy emlegethetjük
birkózóinkat, akik szintén világszínvonalon teljesítenek… Az
ökölvívásról, azt hiszem, nem is kell külön szólni….
Nem folytatom…

Hozzá véve az általad is említett öttusát, sakkot, kajak-kenut, vívást a sportok olyan csokrát kapjuk, amire azt mondani, hogy: "futottak még" sportok, meg, hogy: ebben senki nem lát fantáziát ezért aztán marad a resztli - meg ne haragudj kedves Donneck - kiáltó butaság!!!

Mik ezek közül a - tőled idézem - az olimpiára be sem kerülo vagy onnan kiszorulófélben lévo sportok?!

Az, hogy ezek itthon kevés embert érdekelnek érintenek, szerintem nem igaz. Sokkal inkább igaz szerintem az, hogy sokakat elvakít a futballáz, és vakságukban nem látják más sportágak sikerét, illetve jelentőségét.

Nem vita-, hanem ténykérdés, hogy a futballistáink eredménytelenek és túlfizetettek. Sikeres sportolóinknál ez a helyzet fordítva áll! Ez a körülmény önmagában is felháborító, de amikor a futball "védelmében" e sportágak jelentőségét kérdőjelezi meg valaki, az nálam túl megy minden határon.
Nagy hiba idehaza ma a futballt ennyire jelentőségén felül, más eredményes területeket pedig jelentőségén alul kezelni!

Sec.

Előzmény: Törölt nick (14)
eclipse Creative Commons License 1999.10.12 0 0 46
Szerintem meg kéne próbálni.
Mert ugye innen mér csak felfelé jöhetünk!
Eclispe

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!