Keresés

Részletes keresés

Snakeins Creative Commons License 2005.11.13 0 0 6
Igaz, hogy az első hsz-ok egy éve kerültek ide, nem tudom, akkor mennyire volt jellemző az a helyzet.

Én nyáron voltam a Himalaya-ban először, és néhány hete másodszor, és nagyon kellemes tapasztalataim vannak.

A várakozási idő teljesen átlagos volt, az árak reálisak, a kiszolgálás nagyon figyelmes és udvarias mindkét esetben, az ételek nagyszerűek!

Én vissza fogok még menni, ebben biztos vagyok.
Morgena Creative Commons License 2005.10.26 0 0 5

Hello,

A Himalaya és a mellette lévő indiainak ugynanaz a a tulaja és közös a konyhájuk is, valszeg ez az oka a roppant lassú kiszolgálásnak.

Viszont én amikor ott jártam (szerintem még a cikk előtt) a kiszolgálás gyors volt, csupa válogatott finomságot ettem, a spenótos csirkém is kellemesen csípett, a serpalevesem tele volt tömve mindenféle földi jóval stb. Én imádom az indiait és nagyon-nagyon meg voltam elégedve a nepáli ízekkel is.

Bár be kell vallanom az ebédidőben volt egy pénteki napon és mi voltunk akkor még az egyedüli vedégek a barátnőmmel, de én tényleg csak jót tudok mondani róla.

Sőt a főnök (tulaj) is odajött hozzánk csacsogni, elmesélte a berednezések és az eredeti nepáli szakácsot sztoriját stb.

Nagyon meglepődtem amikor olvastam, ennyire rosszak voltak a tapasztalataitok ezzel a kedves kis hellyel kapcsolatban.

 

 

Rusty714 Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4

 

WARNING!!!!. ÉLETEM EGYIK LEGROSSZABB ÉTTERMI TAPASZTALATA:

 

Péntek este - szintén Wittman fiuk ajánlására - elmentünk a Himalaya étterembe.

A cikk olvasása óta vártuk a lehetőséget, korábban jártunk Nepálban/Tibetben/Indiában ami remek élmény volt ezért az átlagon felül elnézőek voltunk - LETTÜNK VOLNA - a Himalaya étteremmel.

Utólag visszagondolva már az előzetes jelekből olvasni kellett volna....

1. Asztalfoglalás telefonon:

Szerda du hívtuk, hogy Péntek este legyen asztal, válasz az volt , hogy majd meglátjuk - ezek után rávezettük  -  a hangja alapján inkább valami ehte magyar 'Erős Pista" étterem pincérének tetsző urat, hogy szándékunk a foglalás, éppen azért, hogy biztos legyen hely. Sikerült.

Egyébként 1 db közös telefonvonalat működtetnek a szomszédos indiai étteremmel ami a mai erősen kínálati telefonpiacon érthetetlen. ( utólag visszatekintve valószínűleg minden egyéb "erőforrást" is megosztanak, hogy aztán sehol se legyen normális a szolgáltatás.

A LéNYEG:

20.07-re értünk a helyre, pincérnő megjelent kb 5 perc alatt, majd 10 perc múlva hozott egy darab étlapot kettőnknek. Kértünk és kaptunk 2 vizet + csipős szósz- kenyér tálat.  Kitekert nyakkal igyekeztünk választani, hogy gyorsan rendelhessünk. Hiba volt , mert ezután 15 percig semmi nem történt.

Ezalatt a szomszédos asztalnál a topicban korábban leírt helyzet állt elő: vártak a számlára - becslésem szerint kb 30 percet.

Rendelést leadtuk, és valóban a legnagyobb jóindulattal várakozni kezdtünk, aztán folytattuk a várakozást.  Senki felénk sem nézett.

Az étterem kicsi, 2 helység, egyikben 3 cipőlevevős-fekveülös, a másikban kb 5 asztal lehet.

Nem egy útvesztő.

21.17-kor minden türelmünk odalett. feláltunk és eljöttünk. Amikor indultunk még akkor sem volt készen semmi.

Életem egyik legrosszabb éttermi tapasztalása volt a fenti. SOHA SENKINEK NEM AJÁNLANÁM!!!! Felháborító a szolgáltatás szinvonaltalansága, nem értem minek nyitnak meg egy helyet ami akár jó is lehetne ha még nincsenek rá felkészülve.

H_G Creative Commons License 2004.11.22 0 0 3
Felkészületlen új éttermekkel gyakran megtörténik, h. a Wittmannok pozitívan írnak róla, erre elöntik a látogatók, és ők a gyakorlatlanságuk miatt képtelenek a sokkal több vendéget is jó minőségben kiszolgálni. (A múlt hónapban vmi olasz hellyel történt meg ugyanez.)

noidea Creative Commons License 2004.11.22 0 0 2

Elolvastam.

 

Nem voltam még ott, objektív véleményem ezért nincs, de a hozzászólás nagyon erősen előre megfogalmazott, marketing-szagú szövegnek tűnik, úgyhogy szerintem nem pártatlan véleménnyel van dolgunk :-)

Előzmény: Érett Gyümölcs (1)
Érett Gyümölcs Creative Commons License 2004.11.22 0 0 1

Érdekes.... Ezen a topikon meg egészen mást írtak róla. :-O

Hova érdemes menni vacsorázni Pesten?

Előzmény: Dawe (-)
Perillustris Creative Commons License 2004.11.20 0 0 0
Én most olvastam el a cikket az Indexen, s éppen azon gondolkodtam, mikor, s kivel menjek el oda, de ez egy kicsit lenyugtatott... Jó lenne, ha többen is írnának, hogy valóban mindig hasonló állapot uralkodik-e ott, s az itt említett történet csak egy kivételes alkalom lehetett... Nos?
Dawe Creative Commons License 2004.11.17 0 0 topiknyitó

http://velvet.hu/kaja/nepal1116/

http://www.nol.hu/gyujtesek/wittman/friss/339768/

 

Ez alapján a ket cikk alapján ellátogattunk a fent nevezett vendéglátó-ipari egységbe. Hárman voltunk, és egy délutáni telefonbeszélgetés során kiderült, mindenki elolvasta a Velvet cikkét és nagyon kíváncsiak lettünk. Két barátom, akikkel megbeszéltem, hogy ott vacsorázunk, már előbb odaértek, s nem sokkal később felhívtak telefonon, hogy vélhetőleg elég sok idő lesz, mire a kaja elkészül (egy óra körüli időt említettek),  ezert ok megrendelik nekem elore, hogy mire odaerek mar ne kelljen varnom. Ezt furcsallottam, de ok is mondtak, hogy nagyon sokan vannak.

 

Mire odaertem, ok mar kozel masfel oraja vartak az etelukre, illetve a levesen mar tul voltak, ez azonban leginkabb egy elsozott zacskoslevesre emlekeztetett az o elmondasuk (es a latvany alapjan), amelybe a tisztesseg kedveert kerult par kosza mirelit borso es repadarab. Elmeseltek, hogy a pincerno (akinek halvany fogalma sem volt, hogy a 2 szemelyes tal mit tartalmaz) a mellettunk levo asztalhoz mintegy 30 perc elteltevel hozt aki a soroket, a mi levesunk jo 90 perc elmultaval erkezett meg, erre fel ora volt a foetel erkezese (az mar ugyebar 2 ora). A foetelekkel is akadt ne'mi problema: 2 adag marhahusos daraoku nevre hallgato dolgot rendeltunk, amelynel az etlapon feltuntettek (NAGYON EROS), a harmadik ember pedig egy spenotos-csirkes valamit nezett ki maganak. Az o eteleben hire-hamva sem volt spenotnak, a marhahusos cucc pedig semennyire sem csipett, kinezetre pedig leginkabb olyan volt, mintha egy rosszul sikerult, ragos menzaporkoltnek nekiestek volna botmixerrel.

 

Amig mi a szomszed asztalnal ulok irigykedo pillantasainak kereszttuzeben megprobaltuk magunkba eroltetni az etelt, az egyik par ugy dontott, nem varnak tovabb a kajajukra (ez 21.30 korul volt, ok elmondasuk szerint 19.30ra erkeztek). Amikor mar eppen alltak volna fel, kirohant egy talcaval az egyik pincer (talan az uzletvezeto) es nekiallt rajuk tukmalni az etelt, mondvan, hogy az most mar elkeszult, ok pedig igen kellemetlenul ereztek magukat, amikor magyarazniuk kellett, hogy mar varjak oket valahol, mert nem szamitottak ra, hogy ket ora alatt keptelenek lesznek megvacsorazni.

 

A tolunk kettovel arrebb ulo asztalnal a vacsorajukra varo par ezutan nem sokkal (jo masfel oraval rendelesuk leadasa utan) kaptak meg a kajat, ami azonban nem az volt amit rendeltek. Toluk egyebkent varnek majd hozzaszolasokat ide a topicba :)

 

Miutan megettuk a kajat (ki mennyit birt belole elfogyasztani), kertuk a szamlat. En az egy kisebb fajta leves-cseszenyi adag rossz ragos marhaporkoltert plusz egy kolaert 2400 forintot fizettem. Barataim, akik meg levest is fogyasztottak 3000 forint felett csengettek. Ennyiert akarmelyik jobb pesti kajaldaban hulyere eszi magat az ember, egy oran belul.

 

Innen uzenem a Wittman-fiuknak es a Velvet cikkirojanak: jottok nekunk (es a mellettunk levo asztaloknal uloknek is) egy vacsoraval.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!