Keresés

Részletes keresés

passzy Creative Commons License 2005.11.20 0 0 3

LÁSD - A MA született Bárán-yi-t

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9090206

 

Előzmény: bárány (2)
bárány Creative Commons License 2003.03.08 0 0 2
Nem tud senki újat?
Előzmény: bárány (1)
bárány Creative Commons License 2003.03.07 0 0 1
Hírforrások szerint tényleg felülvizsgálati kérelmet adnak be, hátha mégsem kell fizetni...
Arra lennék kíváncsi, ha nem születik más döntés, akkor fizetnek-e mindenkinek, vagy csak annak, aki perel. Utóbbival nem biztos hogy jobban lehet járni, mert valószínűleg kevesebb ember perelne, de a perköltséget is ki kell csengetni gondolom. Vagy nem? Valaki okos biztos tudja :))
Előzmény: csilona (-)
csilona Creative Commons License 2003.03.05 0 0 0
Gondoljátok, hogy 0 ft-ot kapunk?
csilona Creative Commons License 2003.03.05 0 0 topiknyitó
Számítások szerint 100-200 milliárd forintot is megspórolt az állam azzal, hogy éveken keresztül nem fizette ki azt a havi 6700 forintos jövedelempótlékot, ami egy 1994-ben hozott kormányrendelet szerint minden gyesen lévő szülőnek járt volna. Egyelőre azt sem tudni biztosan, hogy egyáltalán valaki megkapta-e a neki járó pénzt. Az „elfelejtett” kormányrendelet egészen 2002 márciusáig érvényben volt, azt csak az előző kormány szociális és családügyi minisztere helyezte hatályon kívül. Az elmaradt juttatások miatt hárman próbapert indítottak, ők az említett időszak alatt jogosultak lettek volna a jövedelempótlékra - írja szerdai számában a Magyar Nemzet.

A Somogy Megyei Bíróság 2003. január 28-ai jogerős döntése szerint az érintetteknek kamatokkal együtt ki kell fizetni az elmaradt pénzt – tájékoztatta a lapot Halász Etelka, a bíróság szóvivője.

A döntés jogerős és végrehajtható, fellebezésnek helye nincs, felülvizsgálati kérelemmel azonban élhet az alperes, azaz az Államháztartási Hivatal, ám eddig ilyen beadvány nem érkezett a bírósághoz.

Az egyik esetben kamatokkal együtt 340 ezer forintot, a másikban mintegy 290 ezret, a harmadikban pedig 170 ezret ítéltek meg. Az egyik ügyfél bankja a jogerős ítélet alapján már inkasszálta is az összeget a Somogy megyei Területi Államháztartási Hivatal államkincstárnál vezetett számlájáról, így a felperes azt már kézhez is vehette –

Én pl.az említett időszakban végig gyesen voltam,közel 1 millióra jönne ki. Szerintetek tervezhetem, hogy mire költsem? Vagy lehetséges egy tollvonással visszamenőles megsemmisíteni a rendelkezést?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!