Keresés

Részletes keresés

Klaus Matefi Creative Commons License 2005.11.25 0 0 23
Aleister Crowley, a "sátánizmus atyja" egy kozmikus kereszt "égisze alatt" született!

1875.11.13. 09:30 UT Birmingham (Leamington Spa)
Nap-Hold oppozició:20,6°Skorpió/Bika; -Szaturnusz quadrat:19,8°Vízöntö; -Mars konjunkció:13,9°Vízöntö; -Uránusz oppozició:19,9°Oroszlán

Nem teljesen joggal állította magáról, hogy Ö az újjászületett Sátán ("The Beast - 666")!

Miért?

Mert nem a létezö legrosszabb "égi" szellemi hatás útján "kapta a lelkét"! Ennél lényegesen negatívabb hatású az a kozmikus kereszt, melyet tanulmányom tárgyal és bizonyít! Az a kereszt Krisztus szellemi forrása, születése, feltámadása, egyben Jézus-Szellem halála!!!

A létezö legrosszabb "égi" szellemi hatás az 1999.08.11.-i kozmikus keresztböl áradt, ami azonos Krisztus "újraeljövetelével, "a holtak feltámadásával", az "Utolsó Itélettel", stb. .

1999.08.11. 12:09 UT +1.00 Straßburg
Nap-Hold konjunkció:18,4°Oroszlán; -Uránusz oppozíció:14,7°Vízöntö; -Mars quadrat:16,9° Skorpió; -Szaturnusz oppozíció:16,9° Bika
(Teljes Napfogyatkozás!)
-Az 1999.08.11.-én teljes Napfogyatkozással kombinált ("erösített"!) kozmikus keresztet, a kozmikus hatások királyának is nevezhetjük, de negatív elöjellel!
Azt biztos tudják, hogy erre a napra "jósolta" Nostradamus (asztrológus, "próféta") a "Rettegés Királyát Földreszállni"! Egyetlen egy dátumot adott meg és az ez volt (Julian. Kal.!).
Az 1999.08.11.teljes Napfogyatkozással kombinált kozmikus kereszt (a Földhöz képest!), ami a lehetö legerössebb
(negativ értelmü!) kozmikus hatás volt, azonos az egyes vallások által elnevezett "Új Ádám , "Új Teremtés", "Új Ég és Föld", "Új Égi és Földi Jerusálem", "valódi keresztrefeszítése a "Jézus-Szellemnek"", "Idök Vége", "Utolsó Ítélet", stb.-vel és ez egybe esik Immanuel (Izraeliták által évezredek óta várt Messiás, Immánuel - "Velünk az Isten")
"Földreszállásával" - születésével (amit a Jelenések Könyve részletez - a "Fekete Madonna" szüli meg!)


Érdekes módon aznap elmaradt a "halottak feltámadása"!
Persze lehet, hogy nem vagyok elég jól informálva...


Jézus születési adatai:

-7.02.10 12:11 UT +2.00 Jeruzsálem-i idö
Nap-Hold konjunkció:20,1°Vízöntö,-Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció:29,3°/27,8°/27,4°Vízöntö

Krisztus "újraeljövetele":

1999.08.11. 12:09 UT +1.00 Straßburg (Jézus valódi keresztje!)
Nap-Hold konjunkció:18,4°Oroszlán; -Uránusz oppozíció:14,7°Vízöntö; -Mars quadrat:16,9° Skorpió; -Szaturnusz oppozíció:16,9° Bika
(Teljes Napfogyatkozás!)


Nem azonos szellem jött el közénk!

A kereszt szelleme szállt le hozzánk, akit Nostradamus nagyon találóan a "Rettegés Királyának" jelzett elöre!

Ezt a tényt igyekeznek egyesek a "jó" és a "szeretet" köntösében feltüntetni!


Miért is nem kígyóölönek ábrázolják az egyes katolikus szenteket, pl. Szt. Györgyöt?
A kígyó nem azonos a sárkánnyal, mint ahogy Jézus se azonos Krisztussal.


Prof. Gunkel Hermann: Schöpfung und Chaos in Urzeit und Endzeit(1895)
(S.114)Der babylonische Tiamat-Marduk Mythos ist von Izrael übernommen und hier zu einem Jahwe-Mythos geworden.
(S.201) Durch den Drachensturz hat Christus die Herrschaft.
(S.272) Der Drache wird als sogenannte Teufel und Satan gedeutet.
----Prof. Gunkel Hermann:A teremtés és a káosz az ös és a végidökben(1895)
(114.old.) A babilóniai Tiamat-Marduk mitoszt Izrael átvette és itt egy Jahve-mitosz lett belöle.
(201.old.)A Sárkány leesése által van Krisztusnak hatalma.
(272.old.)A Sárkányt mint Ördögöt és Sátánt ételmezik.----


A sárkány a kozmikus keresztet és ennek szellemét személyesíti meg a bün és a halál forrását. ---"(201.old.)A Sárkány leesése által van Krisztusnak hatalma."---- Ebböl a szellemböl meríti Krisztus-Jézus az erejét, hatalmát! ----"(272.old.)A Sárkányt mint Ördögöt és Sátánt ételmezik.---- Nem a kígyót értelmezik ördögnek, mint az Ó-Szöv. teremtéstörténetében olvasható, hanem a sárkányt!

http://dragon.unideb.hu/~baloghs/vallast/sarkany.html#_Toc513842093
A sárkány mint szimbólum
A sárkány a legellentétesebb princípiumok egyesítésével a még differenciálatlan öslétezés és a káoszba visszasüllyedö pusztulás eröit szimbolizája, a kezdet és a vég kozmikus eseményeinek szereplöje.
A lángokádó sárkány a tüzzel és a nappal is kapcsolatban áll, de a teremtés ös vize és a pusztulás vízözöne egyaránt eleme. Mitológiáról mitológiára alakja eltolódhat a "jó" vagy a "rossz" irányba, s en nek megfelelöen néha óriási kígyóként, néha cetként, néha an tropomorf szörnyként is megjelenhet. Fejeinek sokasága a megsokszorozott testi és szellemi erö ösi kifejezése. A sárkány a kezdet és a vég öreként a rejtett tudás képviselöe is. A hímnemü égi-sárkány, a tüzelemmel társított
teremtö princípium jelenik meg a hermetikus iratokban, sárkány képében testesítve meg az "isteni gondolatot"-ot, a Logoszt.
Magán viseli annak a jellegét, akitöl származik. Szintén "megjelenik" és a gonoszság kozmikus méretü nagyságát jelképezi. A "tüzvörös sárkány" ugyancsak mitikus alak és az ókori gondolkodás számára a kaotikus hatalmakat jelképezi (vö. Ézs.51:9,Zsolt.73:12kk.).


A Jel 20,2 utal rá, hogy a Sárkány=Sátán korábban a Kígyó volt, de idövel átalakult(metamorfózis)!
20,2. "És megfogá a sárkányt, azt a régi kígyót, a ki az ördög és Sátán, és megkötözé azt ezer esztendöre."
Ez egy kozmikus "történet", ami szerint Jézus lélekadó szellemének konstellációja (Nap, Hold, Mars, Szaturnusz, Uránusz planéták együttállása a Zodiákusban!) metamorfózis útján válik Krisztus lélekadó szellemének (a kereszt - sárkány!!!) kozmikus forrásává!

A következö néhány idézetböl is lemérhetö, hogy az Ó és Új-Szöv. nem azonos forrásból meríti a gonosz fogalmát:

Zsidó vallási szemszögböl:
http://www.israel-shalom.net/buch/kapitel08.html
So wurde die Kirche/Christenheit = ‚Gemeinde' Satans zu dem furchterregenden und verfluchten Babel!
Die Kirche war nicht berufen und ist auch von G"TT nicht gegründet worden.
Das "Schiff der Kirche", wie sie sich selbst bezeichnet, sinkt.
"Így lett az egyház/Kereszténység=Sátán egyesülete a félelmetsugárzó és átkozott Babel!
Az "egyház hajója", mint ahogy magát nevezi, sülyed."

http://www.geocities.com/birthofjesus/deweih9a.htm
a) ...der Messias der Juden Immanuel - und nicht Jesus -
Der Messias Gottes heißt Immanuel. Der „Messias“ des Satans heißt Jesus.
a,...a zsidók Messiása Immánuel - és nem Jézus -
Az Isten Messiását Immánuelnek hívják. A Sátán "Messiását" Jézusnak hívják.


az Új-Szövetség szempontjából:
Jel 3,9
Ímé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, a kik zsidóknak mondják magukat és nem azok, hanem hazudnak; ímé azt mívelem, hogy azok eljőjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged.



http://www.nai-israel.com/israel/articel/default?asp?CatID=3&ArticleID=141
Das zweifache Erscheinen des Messias (Kommen und Wiederkommen) wird im Judentum als "Messias ben Josef" und "Messias ben David" bezeichnet. Das erste Kommen gilt den Nichtjuden, so wie Joseph in Ägypten als "Messias ben Joseph" zuerst den Heiden zum Heiland wurde, um hinterher bei seinem zweiten Kommen als "Messias ben David" zu seinen Brüdern, den Juden zu kommen. So wie die Juden nur den irdischen Messias im Blick haben, so haben die Christen nur den spirituellen Messias im Sinn, dabei gehören beide zusammen.
---A kétszeres megjelenése a Messiásnak (jövetele és újrajövetele) a zsidóság által "Messiás-József Fia" és "Messiás-Dávid Fia"(Immanuel) lesz megjelölve. Az elsö jövetel a nemzsidóknak érvényes, így József Egyiptomban, mint "Messiás- Joseph Fia" elöször lett a hitetlenek üdvözítöje, utánna az Ö második jövetele (*Krisztus), mint "Messiás-Dávid Fia" az Ö testvéreihez, a zsidókhoz jön. Így a zsidók részére a földi Messiás van kilátásban, a keresztényeknek csak a spirituális Messiás a fontos, pedig ezek összetartoznak.----


Mit mond a zsidó vallási vezetö? Jézus sose volt Krisztus! Mellébeszélnek a zsidó vallási vezetök ezek szerint?

Nem! A jó az nem rossz, és a rossz pedig nem jó!!!!!

Jézus Krisztus nem azonos Krisztus Jézussal, mint ahogy a világosság se sötétséggel! Ennek ellenére a keresztények nem Jézust-Krisztus, hanem Krisztus-Jézust tisztelik, ennek jegyében keresztelik a csecsemöket, viszont a Jézus-i törvények betartását követelik meg híveiktöl.
Persze aki nem ismeri a misztériumok kozmikus alapjait, annak lehet mondani mindent, úgy is tudomásul veszi!



Máté Evangélium
27,46. Kilencz óra körül pedig nagy fenszóval kiálta Jézus, mondván: ELI, ELI! LAMA SABAKTÁNI? azaz: Én Istenem, én Istenem! miért hagyál el engemet?

Jézus a halálakor döbbent rá, hogy elhagyta a lélekadó Atyja, a kereszten a bün és a halál szelleme az úr!

Távlatok- A Magyar Jezsuiták Folyóirata(1998)(249.old.) A misztériumvallások meghaló és feltámadó istenségeinek halála=természet ciklusainak szimbóluma! A halála és a feltámadása ugyan egy dolog. Szinte minden vallás szoros kapcsolatot lát a halál és a bün között. Jézus halálában a bün teljes ereje összpontosul!


A keresztrefeszítés Jézus kínhalálát, és Krisztus feltámadását (Krisztus-Jézus) vonta magaután, azaz Krisztus-Szellem születését!!! Ez a szellem nem azonos Jézus születésekor ható szellemmel, ez a bün és a halál szelleme!

Krisztus-Jézus szimbóluma a fordított kereszt, a jobbra úszó hal:

http://church.lutheran.hu/oroshaza/egyeb/harangszo/000528/ncikk_20.htm
Az egyházi liturgiákkal ellentétes fekete miséket "celebrálnak", Isten számukra negatív erő, gyönyörgyilkoló. Krisztus keresztje az ő köreikben a szenvedést, a halált, a gyengeséget és az erőtlenséget szimbolizálja. A fordított kereszt alatt azt értik, hogy a Sátán erősebb az Istennél.

http://www.trinity2002.com/sajto.html
Randevú a sátánnal
Elhagyott köbányákban idézgették a Sátánt a szekta tagjai. Az orgiaszerü, éjszakai szeánszokon teljesen lerészegedett a banda, drogosok is szép számmal akadtak köztük, ök kellöen belötték magukat. Lobogó tüz mellet különféle monoton, zavaros varázsigéket mormoltak, amelyeket külföldi sátánista szektáktól vettek át. Pontosan nem tudták mi a jelentésük, de jólesö borzongás fogta el öket skandálásuk közben. Amikor a tetöfokára hágott a hangulat, valamilyen állatot kutyát, macskát, baromfit áldoztak a Sátánnak. Törrel össze-vissza kaszabolták a vergödö állatot, még dobogó szívét kihasították, fordított keresztre erösítették, majd elégették.

http://emil.alarmix.org/szemle/2001/01/20010126.html
Egyházi lapszemle
Krisztus letámadása
(Sátáni játszma)
A sátáni szubsztanciális rosszal több baj van. Az egyik, hogy az Ö birodalma csupán negatív tükörképe Istenének, egy kétvilág-elmélet egyik térfele. (A sátánizmus már innentö komolytalan; sátánista hívek jobban teszik, ha felnönek és értelmesebb dologgal foglalkoznak, mondjuk filozófiával). Ezért van, hogy a Sátán müvében minden fordított: fejre áll a kereszt, megfordulnak a szavak.


A hal szimbólumként használva egy mély ezotérikus jelentéssel bír. Kevesen vannak ezzel tisztában. Jézus-Krisztust a balra, Krisztus-Jézust a jobbra úszó hal ábrázolja! A külömbség kizárólag a kiindulási pontban rejlik, tehát Jézus-Krisztus az általam említett öt planéta konjunkciójából, Krisztus-Jézus pedig az öt planéta által alkotott keresztböl indul ki!
Néhány weboldal, ahol keresztények használják ezt a jelképet:
http://www.altesprachen.de/heureka/ichthys.htm
http://www.orh.de/fisch.htm
http://christshop.de/ (Aufkleber - Button)
http://dreifaltigkeit-altdorf.de/symbole1.htm
http://evangtours.de/id_menue+25.html
http://www.kirche-in-gaarden.de/Willkommen_/Christl__Symbole/christl__symbole.html
http://www.metachris.de/was/aufkleber.html
http://www.cid.net/anker/info.htm
http://www.awschulz.de/v.htm?cg01.htm

Minden esetben a hal feje balról van!!!!!


Példa a sátánisták által használt hal-szimbólumra:
http://www.kosmodrom2323.de/oldkosmo/Bilder_04.htm

Úgy is bejön a következö kép, ha a kocsit ábrázoló képre rákanttint az ember!

http://www.kosmodrom2323.de/oldkosmo/Satan3.JPG
Hier das Heck mit stilvollen Aufklebern. Unter anderem tool und Abi 2003. Auch im Bild der Satan-im-Christenfisch Aufkleber, bevor er mir geklaut wurde (so geschehen auf dem Parkplatz vorm Schleusinger Müller).

A hal fordított irányban van ábrázolva és benne Sátán felirat!

Itt teljes nagyságban lehet ezt a szimbólumot megtekinteni!
http://www.nefkom.net/krieger/satan.htm


Az Ó-Szöv.-ben Ábrahámnak és Mózesnek Krisztus jelent meg:

http://or-zse.hu/resp/akedat.htm
Országos Rabbiképzö Zsidó Egyetem
Schőner Alfréd Ph.D.: ÁKÉDÁT JICHÁK
Adalék egy szentírási motívum ikonográfiájához
E motívum belső fejlődéstörténetét analizálva Jutta Seibert így ír: "Ábrahám az Úr Parancsára fel akarja áldozni Izsákot. A képzőművészetben a dráma csúcspontját szokták megjeleníteni. Az áldozati oltárnál térdelő Izsákra Ábrahám már-már lesújt kezével, amikor egy angyal vagy a felhőkből kinyúló Isten keze megakadályozza ebbe.
Végül Izsák helyett egy a szarvánál fogva a bozótban vagy egy fán fennakadt kost áldoz fel, amelyet a keresztfán függő, feláldozott Krisztus (Jézus!) előképének tekintettek, ugyanúgy, mint Izsákot." ( ! ! ! ! ! ! ! )


http://www.sda.hu/egwhite/honlap/pp/32.htm
Ellen G. White : Pátriákák és Próféták- A törvény megismétlése
Krisztus nemcsak a pusztában volt a héberek vezetője - ő volt az az Angyal, aki Jahve nevét viselte, és aki felhőoszlopba burkolva járt a nép előtt -, de ő volt az is, aki Izraelnek a törvényt adta. A Sinai hegy félelmetes dicsősége közepette Krisztus az egész nép hallatára kijelentette Atyja Tízparancsolatát.
Krisztus volt az, aki a kőtáblákba vésett törvényt odaadta Mózesnek. A szertartási törvényt Krisztus adta.Bár ezt a szövetséget Isten Ádámmal kötötte meg és Ábrahámmal csak megújította, mégis egyedül Krisztus halálával teljesedhetett be. Isten ígérete alapján azóta létezett, mióta Isten először adott hírt a megváltásról és azt hittel elfogadták.
Ezt a szövetséget az áldozat vére; az ábrahámi szövetséget Krisztus vére hitelesítette. Ha pedig az ábrahámi szövetség már magában foglalta a megváltás ígéretét, akkor miért alkottak egy másik szövetséget a Sinai hegyen? Rabszolgasága idején a nép nagymértékben elvesztette Isten ismeretét és az ábrahámi szövetség alapelveinek ismeretét is.



http://ezo.hu/index.phtml?rovat=1050
Az utolsó beavatott, aki megkapta az egyiptomi mágia titkainak tudományát, Mózes volt. A zsidók kivonulása után Egyiptomban megszűnt a mágia tudománya, mindössze hagyományok, szertar-tások maradtak meg belőle. Mózes révén a zsidók vitték tovább a nyugati mágia tudását, és annak erejét a frigyládába zárva.


http://www.harmonet.hu/cikk.php3?rovat=40&alrovat=41&cikkid=2412&dire=ezoterika&rovatnev=Ezoterika
A Kabbala hagyománya
Ez a zsidó miszticizmus egyik legrégebbi formája. Sok történet él a kialakulásáról, a legtöbb azonban megegyezik abban, hogy arra a tudásra épül, amelyet Mózes Istennel való találkozásakor a Sínai-hegyen kapott.
Azt is mondják, hogy a kabbalát Metatron arkangyal adta át Ádámnak, akitől aztán az továbbkerült Noéhoz, majd pedig Ábrahámhoz. Amikor pedig Ábrahám Egyiptomba vándorolt, akkor ott egy részét felfedte az ottaniak előtt. Így tehettek szert az egyiptomiak (más keleti népekkel egyetemben) a Tudásra. E változat szerint Mózes az egyiptomiak által nyert beavatást a rendszer misztériumaiba. Mózes halála után a Tudás szájról szájra, generációról generációra hagyományozódott. Valószínűleg a későbbi korokban Salamon és Dávid voltak a kabbala misztériumának és bölcsességének legbeavatottabb képviselői.

-1810.02.23. 16:18 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:19,8°Vízöntö ; -Uránus oppozíció:19,3°Oroszlán ; -Mars quadrat:24,3°Bika ; -Szaturnus oppozíció:28,1°Skorpió
-A bibliai legenda szerint mikor "Ábrahám saját fiát Izsákot akarta égö áldozatként" "Istennek" "feláldozni", az éppen akkor kialakult kozmikus kereszt (azonos a Sínai Hegyen Mózes által észlelt kereszttel! ) "szellemének sugallatára" megváltoztatta a tervét!

-1335.10.15. 23:49 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:11,2°Mérleg ; -Uránus oppozíció:17,7°Kos ; -Mars quadrat:10,8°Rák ; -Szaturnus oppozíció:13,4°Bak
(részleges-partiell Napfogyatkozás!)
-Az Ó-Szövetség Istenétöl a Sínai Hegyen Mózes által átvett Tízparancsolat ( Israel számára ) idöpontja, egybeesik Tut Ankh Amun ("élö képe Amun-nak"-Amon, Aamon, Amaun, Ammon, Imen, Amen) fáraó születési idöpontjával!


Mind a két esetben azonos felépítésü kereszt volt Krisztus-Szellem kozmikus forrása, és ugyan ilyen kereszt hatására született 1999.08.11.-én Immánuel, Imam Mahdi, Maitreya, stb..

1999.08.11. 12:09 UT +1.00 Straßburg
Nap-Hold konjunkció:18,4°Oroszlán; -Uránus oppozíció:14,7°Vízöntö; -Mars quadrat:16,9° Skorpió; -Szaturnus oppozíció:16,9° Bika
(Teljes Napfogyatkozás!)
-Az 1999.08.11.-én teljes Napfogyatkozással kombinált ("erösített"! ) kozmikus keresztet, a kozmikus hatások királyának is nevezhetjük, de negatív elöjellel!
Azt biztos tudják, hogy erre a napra´"jósolta" Nostradamus (asztrológus, "próféta") a "Rettegés Királyát Földreszállni"! Egyetlen egy dátumot adott meg és az ez volt (Julian. Kal.!).
Az 1999.08.11.teljes Napfogyatkozással kombinált kozmikus kereszt (a Földhöz képest!), ami a lehetö legerössebb
(negativ értelmü!) kozmikus hatás volt, azonos az egyes vallások által elnevezett "Új Ádám , "Új Teremtés", "Új Ég és Föld", "Új Égi és Földi Jerusálem", "valódi keresztrefeszítése a "Jézus-Szellemnek"", "Idök Vége", "Utolsó Ítélet", stb.-vel és ez egybe esik Immanuel (Izraeliták által évezredek óta várt Messiás, Immánuel - "Velünk az Isten")
"Földreszállásával" - születésével (amit a Jelenések Könyve részletez - a "Fekete Madonna" szüli meg!)



A Biblia két Máriát emleget, nem összekeverni a kettöt!
Az egyik a "szeplötelen szüz", Jézus Anyja, a másik az "Asszony" (Mária Magdolna!), a "Fekete Madonna", Immáuel Szülöanyja! Öt ábrázolják 12 darab ötágú csillaggal a feje körül!

Ezt a jelképet tüzte az EU is zászlajára.

http://www.nai-israel.com/israel/articel/default?asp?CatID=11&ArticleID=496
Die Offenbarung (19,15) sagt, dass der kommende Messias bzw. wiederkommende Christus die Völker mit eisernem Stabe regieren werde. Er ist es, der für den allmächtigen Gott die Kelter des Zornes treten wird. Das ist das, was vor uns liegt - nicht mehr das Kind der Krippe!
--A Jelenések Könyve (19,15) mondja, hogy az eljövendö Messiás, ill. az újraeljövendö Krisztus vaspálcával fogja a népeket kormányozni. Ö az, aki a Mindenható Istenért a harag prését taposni fogja. Ez az ami elöttünk áll - és többé nem a jászolban lévö gyermek!--

http://www.szenterzsebet.org/pages/biblia/nah.htm
Náh 1.2
Az Úr féltékeny és bosszúálló Isten, bosszút áll az Úr, és nagyon haragszik, bosszút áll az Úr ellenségein, nem könyörül ellenfelein.




Jézus-Krisztus/Krisztus-Jézus az egy örök kozmikus misztérium marad! Jézus születésekor már meg van írva az "élet könyvében a kereszthalála, ahol a bün eléri csúcspontját! Ebben a csúcspontban kezdödik Krisztus-Jézus "pályafutása, de egyszer neki is leáldozik, Jézus-Szellem születése az Ö halálát jelenti, és így továb!!!


http://religion.orf.at/tv/news/ne01225_bischoefe_fr.htm
Schönborn: Geburt Jesu überwindet Dunkel des Stolzes.
Neben der Krippe stehe von Anfang an das Kreuz, so Schönborn. Das neugeborene Kind in der Krippe sei eine Vorwegnahme des Kreuzes.
--Schönborn (Christoph Schönborn bíboros, Bécs érseke és az Osztrák Püspöki Konferencia elnöke): Jézus születés áthidalta a büszkeség sötétségét.
A jászol (Betlehem) mellett kezdettöl fogva ott áll a kereszt, így Schönborn. A jászolban lévö újszülött gyermek egy megelözése a keresztnek.( ! )--

Érdekes ezt egy katolikus föpaptól "hallani", hisz ezzel a megállapításával egyértelmüen alátámasztja azt, hogy Jézus születésének pillanatában már valahol utalás kellett legyen a kereszthalálára! Egy biztos: "...miképpen a Mennyben, azonképpen itt a Földön is..."! És ez egyértelmüen az ösi asztrológiára utal, aminek a motivációja: "ahogy fent, úgy lent"!

Úgy látszik, hogy az Egyház is egyre nyitottabb lesz ebben a kérdésben, hisz Schönborn bíboros megállapítása még a középkorban nem volt méltányolva:

Seligmann Kurt: Mágia és Okkultizmus az európai gondolkodásban.(1987)
(129.old.)Szt.Ferenc isteni szeretetének csodájáról kijelentette, hogy ezt a csillagok kedvezö állása idézte elö. Hasonló állítások bajt hoztak a csillagjós Lecco d' Ascolira, aki máglyán halt meg Firenzében, mert azt a következtetést vonta le Krisztus (Jézus!) horoszkópjából, hogy eleve elrendeltetett adott idöben kelett meghalnia a kereszten!


http://www.karizmatikus.hu/schlink.htm
"Krisztus most közöttünk van." "Ő nem ítélni jön minket, hanem hogy az emberiségnek segítsen és inspirálja." Ő Maitreya, "e Világ és emberi nemünk nevelője." -egy személy, akinek több neve van: a zsidók Messiása, a Buddhisták ötödik Budhája, a muzulmánoknak Mahdi és a hinduknak Krisna. "Ő fog megjelenni, hogy bennünket egy új korba vezessen.

Ez állt az 1982-es hirdetésekben és amiről tulajdonképpen szó van, ha Maitreya hatalomra jut: A Világ kormányzását megszerzi, úgy, mint aki Lucifertől kapta azt. Aztán életbe lép egy ellenőrzési rendszer a Világ fölött, mert aki az ellátást kontrolálja, uralkodhat a Világ felett. Ha az "új korban" az ember kereskedelemre vagy üzlethez engedélyt akar szerezni, hűségre lesz kötelezve Maitreya ill. Lucifer irányába.

Minden földlakónak lesz egy száma, amelynek használata minden anyagi műveletnél, akár kis vásárlásoknál is a már említett általános hitelkártya segítségével kötelező jelleggel elő lesz írva. Minden pénznek el kell tűnnie.

Úgy kell bemutatni, mint egy különösen értékes egyéniséget, aki a fejlődési folyamatot a teljes egységig végig viszi és aki a Krisztus-tudatot megszerzi. Aztán mint a "hierarchia" főnöke ill. Isten földi birodalmának vezetője szerepelhet. "A fény és a hatalom segítségül hívása" kapcsán -amely minden vallásra érvényes- Maitreyát mint "visszatérő Krisztust" fogják hívni. Erről már 1945-ben volt szó és azóta világszerte elterjedt. Mint az elején említett "világgyógyító-meditáció" ez is tartalmaz félrevezető utakat a szeretet forrásával, a fénnyel kapcsolatban, de itt tulajdonképpen a New Age-mozgalomról van szó.

Az új kort, a Vízöntő korát Maitreyának hivatalosan kell megnyitni. Mindazok, akik megtagadják, hogy őt mint Krisztust elfogadják, azokra a "hasítás kardja" vár. Igen, Maitreya meg fogja kísérelni az új vallást kötelezően bevezetni.


Dr. Wolkenberg Alajos: Teosófia és Antropozófia(1923)(53.old.)Steiner tanítása Krisztusról: Krisztus egy kozmikus lény, világegyetemi tényezö. A golgotai pillanattól kezdve Krisztus a Földön Földdé lett, "földi központú szellem" lett, akit a beavatottak látnak, a többi emberek pedig éreznek és élveznek!
(56.old.)A dornachi teosófus-templomban van egy Krisztuskép, melyet állítólag maga Steiner mintázott. Valódi torz alak: egyik szemét Luziferhez emeli ez a Krisztus felfelé, a másikat Ahrimánhoz lefelé!


Seligmann Kurt: Mágia és Okkultizmus az európai gondolkodásban.(1987)(64.old.)Valentinosz a legkiemelkedöbb gnosztikus szerint két legföbb aion létezik, az Atyáé és az elsö emberré, aki a mitosz szerint lesülyedt az anyagba, majd ismét az égbeemelte magát. Ez a bukott aion egy lelket hozott létre, Krisztoszt, aki nem azonos Jézussal!


http://aliveproducts.com/Die_Macht_der_Gewalt/Systeme_der_Gewalt/Links_Religionen/Maitreya_Redmoonrising.htm
Satan hat kein falsches Versprechen gemacht, denn alle Königreiche der Welt sind tatsächlich "ihm gegeben" worden, und mit ihnen die Menschheit. Später bezeichnete Jesus Satan als "den Herrscher dieser Welt" (Joh. 12,31 und 14,30) und Paulus bezeichnet ihn als "den Gott dieser Welt" (2. Kor. 4) ...
Der Christus, die zweite Person dieser unheiligen Trinität, wird auch als Maitreya, der Lehrer der Welt, bezeichnet.
Alice A. Bailey behauptet von ihrem Christus, dass er von allen Religionen erwartet wird, sei sein Name Krishna, Maitreya Buddha, Imam Mahdi, Messias und Christus etc.
Luzifer ist göttliches und irdisches Licht, der "Heilige Geist" und "Satan" zur gleichen Zeit ...
Luzifer ist das letzte Mitglied AABs okkulter Trinität.
--Sátán nem tett hamis ígéreteket, a vílág minden királysága ténylegesen "neki adatott", és velük együtt az emberiség. Késöbbiekben Jézus Sátánt mint "ennek a világnak az urát" jelöli meg (Jn. 12,31 és 14,30) és Pál öt (Sátán) mint "ennek a világnak az Istenét" jelöli meg (2. Kor. 4) ...
Krisztus, a második személye ennek a nem szentháromságnak, mint Maitreya, a világ tanítóját jelöli meg.
Alice A. Bailey azt állítja Krisztusról, hogy öt fogja várni az összes vallás, az Ö neve Krishna, Maitreya Buddha, Imam Mahdi, Messias und Krisztus stb.
Lucifer az isteni és földi világosság (fény), a "szentlélek" és "Sátán" egyúttal...
Lucifer az utolsó személye Alice A. Bailey okkult háromságának.--


Frick Karl: Satanismus und Freimaurerei(1986)(III.S.44.)Luzifer wird nach Leo Taxil als das Prinzip des Guten verehrt und der Gott der Christen dagegen als ein Geist des Bösen!
--Frick Karl: Sátánizmus és a Szabadkömüvesség(1986)(III.44.old.) Leo Taxil szerint Lucifert, mint jót tisztelik, a keresztény Isten ezzel szemben egy rossz szellem.--



Frick Karl: Die Erleuchteten - Licht und Finsternis(1975)(II.S.286.) Der "Fall" Luzifers bedeutet in Wirklichkeit das Herabsteigen des "Lichtbringers" in die Materie, ...". Ohne den "Fall" des Engels gäbe es kein Erlösung des Menschen.
(II.S.337.)Gott, das ist Luzifer! Es bestätigt, daß dieser Gott in Wirklichkeit Satan ist!
(II.S.357.)Richtiger wäre die Übersetzung "Hermetische Orden der Goldenen Morgenröthe"(Hermetic Order of the Golden Dawn). Die urschprüngliche Bedeutung läßt sich auf die schon in der Antike bekannte und aus der gnostischen Lichtsymbolik entlehnte Bezeichnung der "goldenen Morgenröthe" zurückführen, wie sie uns im Mythos des Luzifer-Morgenstern überliefert ist.
Frick Karl: A megvilágosultak - fény és a sötétség(1975)(II.286.old) Lucifer "esése" a valóságban a "Fényhozó" alászállása az anyagba,..."
Az angyal "esése" nélkül nincs megszabadítása az embereknek.
(II.337.old.) Az Isten, az Lucifer! Ez bizonyítja, hogy ez az Isten a valóságban Sátán!
(II.357.old.) A helyes fordítása a Hermetic Order of the Golden Dawn-nak "Hermetikus Rendje az Aranyló Hajnalpirkadatnak".
Az eredeti jelentése visszavezethetö, a már az antik világ által is ismert, és a gnosztikus Fényszimbólumból átvett
jelzö "aranyló hajnalpirkadat"-ra, mint ahogy nekünk a Lucifer-Hajnalcsillag mitosz átadja.



Freimaurerei und Socialdemokratie(1891)(I.S.44.) Im 24. Grad wird gelehrt: Das Prinzip(der Urgrund) aller Bösen sei Adonai, d.h. der Gott der Bibel, der wahre Gott, das Prinzip des Guten aber sei Luzifer! Aber es werde ein Tag kommen, an welchem das böse Prinzip, Adonai, der Gott der Bibel werde gestürzt werden!
Szabadkömüvesség és Szociáldemokrácia(1891)(I.44.old.) A 24. fokozatban tanítják: Minden rossz alapja Adonai, azaz a bibliai Isten, az igazi Isten, a jó alapja Lucifer! Azonban jönni fog a nap, amikor a rossz alap, Adonai, a Biblia Istene bukni fog.



János-Jelenések Könyve
22,13. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az elsö és utolsó.
22,16. Én Jézus(*Krisztus!!!) küldöttem az én angyalomat, hogy ezekröl bizonyságot tegyen néktek a gyülekezetekben. Én vagyok Dávidnak ama gyökere és ága: ama fényes és hajnali csillag.

Die Bibel(1998)
Die Offenbarung Johannes
22,16. Ich bin die Wurzel und der Stamm Davids,der strahlende Morgenstern.
Én(Krisztus) vagyok Dávid gyökere és ága, a fénylö REGGELI CSILLAG (Hajnalcsillag).



http://www.catholic-church.org/ao/exsultet.html
Flammas eius lucifer matutinus inveniat:
Ille, inquam, lucifer, qui nescit occasum:
Christus Filius tuus,
qui regressus ab inferis,
humano generi serenus illuxit,
et vivit et regnat in saecula saeculorum.

Fényesen világít Ö, amig a Hajnalcsillag (Lucifer) felemelkedik
az igazi Hajnalcsillag (Lucifer), ami az örökkévalóságban nem sülyed el:
a Te fiad, a mi urunk Krisztus,
aki feltámadt hallotaiból,
aki az embereknek a keleti fényben sugárzik
aki veled él és uralkodik az örökkévalóságban.


Miért éppen a négy evangélista dominál a jelenlegi Új-Szövetség könyvében?

http://web.axelero.hu/stellium/4ast/z05.html
A négy lelkes állat (Ezékiel, János Jelenések könyve) egyike oroszlánarcú és az Úr királyi hatalmának megnyilvánulása. A négy evangélista jelképe ide köthető. Az oroszlán Márk szimbóluma.
A szilárd Hit állata. Az alvó oroszlán az elmélkedő élet, az éber oroszlán az aktív élet képviselője. Krisztus szimbólum is; előképe Júda oroszlánja (Júda törzséből Dávid sarja).

(#Ne felejtsük el, hogy az 1999.08.11.-i Napfogyatkozás az Oroszlán jegyének 18,4°-ban történt!!!)

http://12koerbe.de/euangeleion/eva-mark.htm
Mosaiken in Ravenna
nächstes Mosaik: Orthodoxes Baptisterium (5.Jhd.): Kuppel mit 12 Aposteln
oben: Engel als Matthäus-Symbol
inks: Adler als Johannes-Symbol
rechts: Stier als Lukas-Symbol
unten: Löwe als Markus-Symbol
Mozaikok Ravennában
következö mozaik: Orthodox keresztség (5.század): kupola a 12 apostollal
Felül: Angyal, mint Máté szimbóluma (Vízöntö)
balra: Sas, mint János szimbóluma (Skorpió)
jobbra: Bika, mint Lukács szimbóluma (Bika)
alul: Oroszlán, mint Márk szimbóluma (oroszlán)


A négy evangélista szimbólumai (Márk-oroszlán; János-Skorpió; Máté-Vízöntö; Lukács-Bika) YHVH égi tónjára, az 1999.08.11.-i kozmikus keresztre utalnak.

ÁMÓSZ PRÓFÉTA KÖNYVE
8,9 Azon a napon - így szól az én Uram, az Úr - naplementét idézek elő délben, és sötétségbe borítom a földet fényes nappal. Mt 27,45; Mk 15,33; Lk 23,44-45
8,10 Ünnepeiteket gyászra változtatom, és dalaitokat siratóénekre. Minden derékra gyászruhát huzatok, minden fejet kopasszá teszek, olyan gyászba borítom őket, amilyent az egyszülöttért tartanak. Ilyen keserves nap lesz a végük.

Távlatok- A Magyar Jezsuiták Folyóirata(1998/4)(569.old.) Az evangéliumok Krisztusa, a megígért és az eljövendö isteni megszabadító, az üdvtörténet távlatában már nem csak a "Krisztus", hanem - "Kyrios(Küriosz), Khrisztosz", Izrael Messiása és az egész emberiség egyetlen Megváltója.
(628.old.)Az újraegyesített Németországban tett apostoli látogatása során II.János Pál pápa Berlinben 1996 június 23.-án, vasárnap az úr angyala elimádkozásakor, jelentette be az Európával foglalkozó különleges püspöki szinódus összehívását.
A Lineamenta, azaz a munkadokumentumtervezet arra szólítja fel az európai helyi egyházakat, hogy vizsgálják felül sajátos körülményeiket az Atlanti-óceántól az Uralig terjedö kontinens földrajzi és egyházi valóságában. A Földrész húsz évszázaddal ezelött lépett az Úr szava által megvilágított útra. Csak egy új evangelizálás, az Úrral való újabb találkozás élesztheti fel a reményt! Lehetövé kell tenni, hogy a Földrész nagy lelki eröi mindenütt kibontakozhassanak és teremtsék meg a valódi vallási, társadalmi és gazdasági újjászületés korszakának feltételeit. Ez lesz az új evangelizálás gyümölcse!
Európa történelme, az emmauszi tanítványokhoz hasonlóan, az Úrral való találkozás felé halad!
Reménységünk oka nem saját képességeinkbe vetett bizalom, hanem a feltámadt Krisztus ígérete!



http://www.uj-jeruzsalem.hu/ind2.html
A Közösségünk(Új Jeruzsálem Közösség!) 1996-ban jött létre azzal a céllal, hogy részt vállaljon Magyarország evangelizációjából, és ökumenikus hivatást töltsön be
Klaus Matefi Creative Commons License 2005.10.25 0 0 22
----http://www.communio.hu/sirok/sirok/harszo.htm
Harangszó

"Veletek vagyok mindennap" A déli harangszó figyelmeztet: Munkánk közben is gondoljunk Istenre!
AZ ÚR ANGYALA köszönté a Boldogságos Szűz Máriát,
és ő méhében fogadá Szentlélektől szent Fiát.
Üdvözlégy Mária...
Íme az úrnak szolgálóleánya,
legyen nekem a te igéd szerint,
Üdvözlégy Mária...
És az Ige testté lőn, és miköztünk lakozék.
Üdvözlégy Mária...
Imádkozzál érettünk, Istennek szent Anyja, hogy méltók lehessünk Krisztus igéreteire.
KÖNYÖRÖGJÜNK ! Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent kegyelmedet, hogy akik az angyali üzenet által szent fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az Ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.----



Nem véletlenül részleteztem a déli harangszó szerepét! Szoros kapcsolata van ennek a hajdanában bevezetett szokásnak az "Új Földi Jeruzsálemmel"!!!
Előzmény: Klaus Matefi (11)
NevemTeve Creative Commons License 2005.10.25 0 0 21
Isten nem léphet be az EU-ba, hiszen oda csak államok tartoznak, egyének nem... a "Menny" mint állam kérhetné felvételét, de akkor az árúk/ személyek/ tőke/ szolgáltatások szabad áramlását is biztosítania kellene
Klaus Matefi Creative Commons License 2005.09.10 0 0 20
Tényleg csoda, hogy sikerült onnan hozzászólnod a témához...

De ha már sikerült, nyugodtan tegyél fel kérdéseket a Templomosokkal kapcsolatosan, vagy csak véletlenül tévedtél ide a klinikai magányodból?

Nugodj meg..., nem bánt senki..., még az ápolók se...
Előzmény: Géniusz Lóci (19)
Géniusz Lóci Creative Commons License 2005.09.09 0 0 19
Na igen... :-)
Látom, tényleg többen is vannak.

Ma már az elmeosztályon is engedik a betegeket számítógépet használni? Szörnyű...
Előzmény: nazuna (17)
Klaus Matefi Creative Commons License 2005.09.08 0 0 18
Ha ennyire beteg vagy, miért nem fordulsz orvoshoz?
Persze ök se tudnak mindenen segíteni...
Előzmény: Géniusz Lóci (15)
nazuna Creative Commons License 2005.09.06 0 0 17
Nem egészen világos, hogy melyikre gondoltál!:-)
Előzmény: Géniusz Lóci (15)
lehellke Creative Commons License 2005.09.05 0 0 16

Lóci nem Luci?

 mondjuk a magyarok őslovasok, de tudták hogy a ló carik? azért hivták lócarnak? aztán a Cszart is, meg a több e világi nagyokat is, lócarnak? aztán akikmegragadtak a ragacsnál, genyiusznak?

 na, ez lenne a provokálás, s ezek után, milyen választ akarsz coma?

abszolitli, az idő = napéjegyenlőség, vagyis gurusuny, vagyis kell hogy legyen egy 0 pont, s Jézus, nekem rögtön, Jézus nélkül, nincs világosság egy szemse, s kérdem magátul Lócar, a lócán ülve, van szeme, vagy csak szemetelsz?

 mondjuk, te csak hozzászólsz, ami szép, de mutasd meg, hogy ezt én, adtam nektek, egyetek, nőljön a begyetek?

 a piacon a verebek, verekednek ...? Geniusz epedémikus, a popsim! 

Előzmény: Géniusz Lóci (15)
Géniusz Lóci Creative Commons License 2005.09.05 0 0 15
Atyaisten, nincs itt egy orvos, aki beutalót tudna adni ennek az elmebetegnek?
Ez roppant súlyos eset, sürgősségi ellátást igényelne.
A többi ember érdekében.
Klaus Matefi Creative Commons License 2005.09.01 0 0 14
A hiányos mondat:

Az egri meridián vonalon ezért a Nap sugarai mindig (téli időszámítás szerint!) Az egri meridián vonalon ezért a Nap sugarai mindig (téli időszámítás szerint!) 12 óra előtt haladnak át, jelzik a "valódi", napórai időt.
Előzmény: Klaus Matefi (11)
Klaus Matefi Creative Commons License 2005.08.31 0 0 13
.
Klaus Matefi Creative Commons License 2005.08.31 0 0 12
jav.:

-----Európa történelme, az emmauszi tanítványokhoz hasonlóan, az Úrral való találkozás felé halad!
Reménységünk oka nem saját képességeinkbe vetett bizalom, hanem a feltámadt Krisztus ígérete!
(II.János Pál pápa Berlinben 1996 június 23.-án, vasárnap az úr angyala elimádkozásakor, jelentette be )

De miért éppen az "úr angyala elimádkozásakor"???
------


Előzmény: Klaus Matefi (11)
Klaus Matefi Creative Commons License 2005.08.31 0 0 11
-----[color;FF0000]Európa történelme, az emmauszi tanítványokhoz hasonlóan, az Úrral való találkozás felé halad!
Reménységünk oka nem saját képességeinkbe vetett bizalom, hanem a feltámadt Krisztus ígérete!
(II.János Pál pápa Berlinben 1996 június 23.-án, vasárnap az úr angyala elimádkozásakor, jelentette be )

De miért éppen az "úr angyala elimádkozásakor"???[/color]
------


Néhány tanulságos idézet:

ÁMÓSZ PRÓFÉTA KÖNYVE
8,9 Azon a napon - így szól az én Uram, az Úr - naplementét idézek elő délben, és sötétségbe borítom a földet fényes nappal. Mt 27,45; Mk 15,33; Lk 23,44-45
8,10 Ünnepeiteket gyászra változtatom, és dalaitokat siratóénekre. Minden derékra gyászruhát huzatok, minden fejet kopasszá teszek, olyan gyászba borítom őket, amilyent az egyszülöttért tartanak. Ilyen keserves nap lesz a végük.




http://www.oecumene.radiovaticana.org/UNG/Articolo.asp?Id=27371
13/02/2005 15.19.33
Pápai áldás a vasárnap déli Úrangyala után
Joaquín Navarro-Valls, a Szentszék sajtótermének igazgatója az előzetes tájékoztatásnak megfelelően szombaton délelőtt az újságíróknak megerősítette, hogy II. János Pál Pápa február 6-án sem mond le az alkalomról, hogy a hívekkel közösen elimádkozza a hagyományos Úrangyala imádságot.
(Talán nem mindenki tudja, hogy az Úrangyala imádságot (latinul: Angelus) a ferencesek kezdték el imádkozni esti harangszó idején, de a XIV. században már reggel, délben és este is imádkozták. Különösen a török veszély idején lett általánossá, amikor III. Callixtusz pápa a nándorfehérvári győzelemért hálaadásként az egész egyházra kiterjesztette a déli harangszót és az Úrangyala imát, amelyet sok helyen már korábban is végeztek.)


http://www.oecumene.radiovaticana.org/UNG/Articolo.asp?id=47046
29/08/2005 10.57.19
„Ahol nem Isten foglalja el az első helyet, ahol nem ismerik el legfőbb Jónak és nem neki hódolnak, ott kockán forog az ember méltósága” – mondta XVI. Benedek pápa vasárnap délben az Úrangyala imádság során.

A Szentatya augusztus utolsó vasárnapján is nyári rezidenciáján Castel Gandolfóban imádkozta a déli Úrangyalát örvendező hívek sokaságával együtt,
akik nagy szeretettel és ovációval fogadták az Apostoli Palota erkélyén feltűnő Pápát és tapsaikkal nem egyszer félbeszakították, miközben rövid beszédét mondta az imádság előtt.

A Pápa éppen a német főpásztorokkal találkozva nem sokkal azelőtt, hogy visszatért volna Itáliába, ezt mondta: A fiatalok üzenetet intéztek Pásztoraikhoz és bizonyos szempontból minden hívő emberhez, amely egyben kérés is volt: „Segítsetek nekünk, hogy Krisztus tanítványai és tanúi lehessünk. Ahogy a Napkeleti Bölcsek, mi is eljöttünk, hogy találkozzunk vele és hódoljunk előtte.” Kölnből a fiatalok nagy reménységgel feltöltekezve tértek vissza hazájukba és városaikba, anélkül azonban, hogy szem elől tévesztenék azt a nem kis nehézséget, nem kevés problémát és akadályt, amely korunkban együtt jár Krisztus hiteles keresésével és az evangéliumához való hűséges ragaszkodással.”

A Szentatya ismét csak a német püspökökhöz intézett szavait idézve hangsúlyozta: „Istennek hódolni nem luxus, hanem prioritás. Krisztus keresése legyen szűnni nem akaró vágyakozás minden keresztény számára, a fiatalok, a felnőttek és a pásztoraik számára egyaránt. Bátorítani, támogatni és irányítani kell ezt a keresést.


http://www.communio.hu/sirok/sirok/harszo.htm
Harangszó

"Veletek vagyok mindennap" A déli harangszó figyelmeztet: Munkánk közben is gondoljunk Istenre!
AZ ÚR ANGYALA köszönté a Boldogságos Szűz Máriát,
és ő méhében fogadá Szentlélektől szent Fiát.
Üdvözlégy Mária...
Íme az úrnak szolgálóleánya,
legyen nekem a te igéd szerint,
Üdvözlégy Mária...
És az Ige testté lőn, és miköztünk lakozék.
Üdvözlégy Mária...
Imádkozzál érettünk, Istennek szent Anyja, hogy méltók lehessünk Krisztus igéreteire.
KÖNYÖRÖGJÜNK ! Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent kegyelmedet, hogy akik az angyali üzenet által szent fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az Ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.


http://www.kapocs.org.yu/vkh09/16deliha.htm
Déli harangszó
Felcsendül kellemes, ismerős hangján a református templom harangja, jelezve a falu aprajának-nagyjának, hogy tizenkét óra van, eljött az ebéd ideje.

De ez a harangszó nemcsak az ebéd idejét jelzi. A történelemben nagyobb, nemesebb célt szolgál. Híven őrzi Hunyadi János győzelmének emlékét a törökök elleni harcban. E győzelem tiszteletére a pápa elrendelte, hogy minden délben megszólaltassák a harangokat, és azóta minden délben megcsendülnek a harangok.


http://www.lutheran.hu/z/honlapok/del/koszonto
Ezzel a lehetőséggel kíván élni a Magyaroszági Evangélikus Egyház harmadát reprezentáló Déli Evangélikus Egyházkerület honlapja, internetes hírlevele, a DÉLI HARANGSZÓ.

Ezzel a céllal és reménységgel szerkesztjük a Déli Harangszót, kérve Isten Szentlelkének, a kommunikáció és kommunió Lelkének áldását és vezetését.

Erős vár a mi Istenünk!


Gáncs Péter püspök


http://www.vigilia.hu/2004/2/tarjanyi.htm
Mindeközben, mivel a harang a tornyokban kapott helyet, tehát magas helyen, úgynevezett társadalmi funkciót is elkezdett betölteni: árvizet, tűzvészt, ellenséges csapat közeledtét egyaránt jelezte a település lakói számára. Egyházi szerepe pedig a mondás szerint ez volt: ,,az élőket imára hívom, a viharfellegeket elűzöm, a holtakat elsiratom,,. A Trienti zsinat után a 16. század közepétől Borromeo Szent Károly milánói előírása terjedt el széles körben: székesegyházban 4–7, plébánia templomban 3, kápolnában 2, koldulórend templomában pedig 1 harangot használhattak. Évszázadok alatt rögzült is a szokásrend: mikor kell az ,,öreg harangnak,,, azaz a legnagyobbnak megszólalnia, s mikor és hányszor csendüljön az úgynevezett lélekharang, jelzőrendszerként tudtul adva, hogy a most elhunyt, akiért imádkoznunk kell, mert Isten színe elé érkezett, férfi vagy nő, avagy gyermek.


http://www.kfki.hu/chemonet/TermVil/tv98/tv9807/harang.html
„VIVOS VOCO
MORTUOS PLANGO
FULGURA FRANGO”
(„Az élõket szólítom,
A holtakat siratom,
A villámokat elûzöm.”)
(Gyakran alkalmazott harang-felirat)
A keresztény emberek életének, mindennapjainak kezdettõl szüntelen kísérõje volt a harangszó. Harang szólított az istentiszteletekre naponta háromszor: hajnalban, délben, este Úrangyalára harangoztak.
A díszítések részben az elkészítés korszakára, helyére jellemzõek, részben arra, hogy milyen vallás templomába szánják a harangot. Például az úgynevezett felsõ koszorú díszlécén a katolikus templomok harangjainál angyalfejes díszítés látható, a reformátusok viszont a kelyhes díszítést kedvelik.


http://www.mozgovilag.hu/2002/11/07%20Agardi.html
„Veszélyben a déli harangszó" főcímmel és „Agárdi Péter indítványa országszerte megrökönyödést váltott ki" alcímmel első oldalas tudósítást tett közzé a Magyar Nemzet 2002. szeptember 2-i száma (Jezsó Ákos nevével jegyezve). A cikk arról szólt, hogy a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának elnökhelyettese (e tanulmány szerzője) - akit e tisztségbe a Magyar Szocialista Párt jelölése alapján választott meg az Országgyűlés - az augusztus 30-i elnökségi ülésen azt kezdeményezte volna, hogy „a jelenlegi formában szűnjön meg a déli harangszó". A cikk szerint „az indítvány a jelenlévők körében nagy megrökönyödést keltett, ráadásul a médiatörvény szerint a kuratórium tagjainak nincs joga beleszólni a Magyar Rádió műsoraiba".
Még ugyanebben a szeptember 2-i lapszámban a Magyar Nemzet felvonultatta Veres András püspöknek, a Magyar Katolikus Püspöki Kar titkárának, Gyulay Endre Szeged-csanádi katolikus megyés püspöknek, Kálmán Attilának, a Magyarországi Református Egyház zsinata világi elnökének és Hafenscher Károlynak, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos irodaigazgatójának a tiltakozását. A legutóbb említett személyiség már egyenesen - úgymond - „az egyházakat érintő döntés"-ként értesült az ügyről a laptól, s a harangok sok évszázados integráló és közösségteremtő erejére hivatkozva a nevezett kurátor „javaslatát a jó érzés, a közösségépítés és az emberség elleni fellépésnek tartja". A Magyar Nemzet második lapján az áthúzódó tudósítás új és még egyértelműbb címet kap: „Szocialista támadás a déli harangszó ellen".

Tudomásom szerint 1928. április 1-je óta szól a Kossuthon a Déli harangszó, általában az Egyetemi templomé; időnként, ünnepi alkalmakkor más bel-, sőt külföldi templomoké is.


http://www.mkogy.hu/naplo37/164/n164_004.htm
DR. MAGYAR BÁLINT oktatási miniszter:
Tisztelt Ház! Fél évezredes szokás, hogy a templomok harangjai déli 12 órakor a magyarok nándorfehérvári gyõzelmének emlékét zengik világszerte. A hagyomány szerint a harangszó örömöt hirdet, a jók gyõzelmét a rosszak felett. Ma 12 órakor, amikor ez a harangszó megszólal, gyászra hív egész Európában. Arra hívja fel az emberiség jobbik felét, hogy vésse emlékezetébe a beszlani iskolában elpusztultakat, megkínzottakat, megcsonkítottakat, megalázottakat és megfélemlítetteket, és arra hív mindenkit, aki elítéli a terrort, hogy mutassa ki a közösségvállalását a kegyetlenségtõl sújtottak hozzátartozóival, az elvakultság, a kíméletlenség, a kegyetlenség elszenvedõivel.

Az öröm harangszavát délben a gyász harangszava váltja fel, s erre a hívásra felel egész Európa, válaszol mindenki, aki nem kívánja eltûrni, hogy létjogosultságot nyerjen a földön ártatlan emberek tönkretétele, zavaros, hazug és igazságtalan eszmék nevében.

A déli harangszó és a déli tiszteletadás így adhat új erõt a gyászolóknak és mindazoknak, akik sohasem akarják övéik kiszolgáltatottságát lehajtott fejjel eltûrni, válasz nélkül hagyni. Délben tehát Magyarország felnövekvõ nemzedéke is ezzel zárja a szívébe a beszlani gyermekek emlékét.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)


http://www.mkogy.hu/naplo34/286/2860012.html
DÉNES JÁNOS (független): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Engedjék meg, hogy mind az elnök úr, mind a tisztelt Ház figyelmét fehívjam arra, hogy az Országgyûlés tavaszi ülésszakának tizedik ülésnapján, 1993. március 9-én, kedden, a déli harangszó után, azok után, miután Magyarországon és a világon több mint 500 év óta szól a déli harangszó, elismervén azt, hogy a magyarság önvédelme közben egyben védte a keresztény európai és az összemberi kultúrát is, eme közegben tárgyaljuk a jelen, 5109-es számú, a nemzeti és etnikai kisebbségekrõl szóló, Kormány által benyújtott törvényjavaslatot.


http://web.axelero.hu/vasiszem/2002/03/szellt.htm
AMIÉRT DÉLBEN A HARANG SZÓL

(A DÉLI HARANGSZÓ TÖRTÉNETE)

Hazánkban általánosan elterjedt felfogás szerint a déli harangozást az 1456-os nándorfehérvári (ma Belgrád) győzelem emlékére rendelte el III. Callixtus pápa. Ezzel szemben külföldön ezen indítékot nem ismerik, sőt egyes a magyar feltételezést kisajátítónak, nacionalistának ítélik. A szerző előbb a harangozást, mint szokást, továbbá a nándorfehérvári csata jelentősségét ismerteti.

Vizsgálódásai alapján másokkal együtt ő is megállapítja, hogy a déli harangkondítást elrendelő bulla 23 nappal a csata előtt kelt, a török veszély ellen (a csata sikere érdekében) buzdította imára a keresztényeket.(!!!!)

Ám a csatában aratott győzelem híre előbb, vagy a bullával egyidőben ért Budára, így joggal feltételezhető, hogy hazánkban a déli harangszó már kezdettől a nándorfehérvári győzelemre emlékeztetett.


http://mek.oszk.hu/02100/02115/html/2-1077.html
– A harangozáshoz számos hiedelem fűződik. Pl. a → boszorkányokat arról is fel lehetett ismerni, hogy a déli harangszókor a seprővel bírkóztak, viaskodtak vagy arról, hogy karácsonykor az éjféli mise idején csak a harangozás után mentek be a templomba (mert a néphit szerint odabent nem hallgathatták a harangszót). A → halál előjelei között is említik a harangozást.


http://www.magyarorszag.hu/hirek/kozelet/osszefogas20040430.html
A miniszterelnök elmondta, a déli harangszó nemzeti dicsőségünk jelképe, ősi tett, amellyel a magyarok járultak hozzá az európai örökséghez. Medgyessy Péter elmondta: egykor lélekharang volt, amely azokért a magyarokért szólt, akik 1456-ban Nándorfehérvárnál megvédték Európát. "Ma mást is jelent ez a harang, amelynek a megkondulása - jelképesen - most megint egész Európában hallatszik
. Most nem a magyarokért, most a magyarokról szól" - mondta a miniszterelnök.

MTI 2004. április 30., péntek


http://sopron.hu/intranet/harangtortenet/magyar.html
A liturgikus harangszó Németországban az evangélikus és a katolikus egyház törvénye szerint

Alkalmazását a letûnõ keresztény antik világban és a kora középkorban a szerzetbeli élet számára liturgikusan szabályozták. Innen vette át a világi klérus és a plébániatemplomok liturgikus használatra.

Ezt, mint reggel, délben és este imára szólítót, mint Sanctus, mint Pater noster és mint lélekharangot alkalmazták, valamint vasárnapi harangszóként.


http://users.bart.nl/users/nickl/ume-303.html
Ünnepelt az egész kereszténység, a pápa még júniusban elrendelte a déli harangszót, imádkozás végett a keresztes vitézek győzelméért, de mire ez a rendelkezés célba ért, már megtörtént a világraszóló győzelem.
Igy íródott be a történelembe, hogy a déli harangszó az egész keresztény világban hirdesse a török felett aratott győzelmet. Ezen dicső nap emlékére ma már a déli harangszó Magyarországon kívül sajnos másutt nem kondul meg.
Hunyadi Jánosnak a törökverő hősnek a pápa fejedelmi koronát akart küldeni, de a táborban kiütött pestis járvány elvitte őt és Zimony várában húnyt el 1456. augusztus 11-én.


http://sopron.hu/intranet/harangtortenet/magyar.html
Déli harangszó
Európa földjén új hatalom jelent meg 1356-ban, amidõn Szulejman, az oszmán törökök szultánjának fia, seregével Kisázsiából a Dardanellákon átkelve elfoglalta Galipoli - ma Gelibolu - városát. Innen kiindulva a törökök néhány évtized alatt hatalmas területet foglaltak el a Balkánon és 1390-ben már a magyar végekre is betörtek. Az 1451-ben trónra lépõ II. Mehmed szultán csak fokozta az expanzív politikát. Konstantinápoly elfoglalását (1453) követõen nagy erõvel szervezkedett újabb hódításokra. 1456 tavaszán már híre érkezett annak, hogy a szultán nyáron a magyarok ellen indul. III. Calixtus pápa felismerve a keresztény Európát fenyegetõ veszélyt 1456. június 29-én bullát bocsátott ki, amelyben felhívta erre a népek figyelmét, keresztes hadjáratra szólítva fel a fejedelmeket, valamint imádkozásra a papokat, de a híveket is.

Elrendelte többek között, hogy a török veszély elhárítása érdekében minden nap délután három és az esti ima (a napnyugta) között félórás idõközben hívják a harangok egy Miatyánk és egy Üdvözlégy elmondására az embereket.
Közben a szultán a seregével már útra kelt és július 4-én Nándorfehérvár alá érkezve, megkezdte a kulcsfontosságú vár ostromát. A Hunyadi János és Kapisztrán János vezette keresztény seregtõl azonban súlyos vereséget szenvedett.
A gyõzelem híre nem maradt hatástalan. A kortársak azt az ima erejének tulajdonították. A diadal emlékére, egy évre rá, 1457. augusztus 6-án III. Calixtus pápa elrendelte Urunk színeváltozása ünnepét(###).

VI. Sándor pápa az 1500. június 1-én kiadott bullájában ismét felhívta a török veszélyre Európa figyelmét, ismételten elrendelte a harangozást mindörökre, az év minden napján.


(###)
http://www.communio.hu/plebania/dolgozo/szentek/0806.htm
augusztus 6
Urunk színeváltozása

* Dán 7,9-10.13-14 v. Pét 1, 16-19 - Mt 17, 1-9
* A Tábor-hegyi megdicsőülés ünnepét eredetileg csak a keleti keresztények ülték meg.
Jézus megdicsőülésének helye, a régi hagyomány szerint, a Tábor-hegye volt. Ide ment fel három tanítványával: Péterrel, Jakabbal és Jánossal.


(###)
http://www.communio.hu/plebania/dolgozo/magveto/szineval.htm
Urunk színeváltozása

A Szentírásban sokszor olvassuk, hogy Jézus megparancsolja apostolainak: "senkinek se beszéljetek arról amit láttatok:" A mai ünnepen ugyanezt olvassuk. Felmerül bennünk a kérdés, hogy Jézus miért adja a hallgatás parancsát az apostoloknak?
Hogy kicsoda valójában Jézus csak a kereszthalál és a feltámadás tükrében értjük meg. Addig nem!
A színeváltozás csodája megerősítette a tanítványokat, hogy akit követnek az valóban a Megváltó.



(###)
http://www.communio.hu/hitvallas/hitv0308/hitv030811.htm
Mit is jelent számunkra ez az átváltozás, a színeváltozás? Nem mást, mint lelki átalakulást. A színében megváltozott, megdicsőült Jézus ugyanis képe és szerzője annak a kegyelmi átváltozásnak és átalakulásnak, amely a megigazulás révén bennünk is végbemegy. A Tábor hegy a dicsőség fényével a Golgota hegyének ellenképe. Az Úr Jézus azt akarja, hogy a sötétség órájának beállta előtt tanítványai elővételezzék az örök boldogság előízét. Csak így képesek Jézussal együtt továbbmenni, a szenvedésbe és a halálba. A színeváltozás jelenete segít nekünk is megérteni: ha Jézussal együtt szenvedünk, akkor vele együtt meg is dicsőülünk. A Tábor hegy ugyanis előképe, elővételezése annak a természetfeletti megdicsőülésnek, amely Jézus föltámadásában és majd a mi föltámadásunkban megy végbe.


(###)
http://www.ujember.hu/levkuld.php?ev_szam=2004&honap_szam=08&cikk_szam=24
2004. aug.-szept. V. évf. 8. szám
http://magazin.ujember.katolikus.hu/Archivum/2004.08/24.html

Tábor-hegyrõl Golgotára
Urunk színeváltozása és a Szent Kereszt felmagasztalása

Az idõ és az örökkévalóság partját köti össze Urunk színeváltozásának és a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe. Negyven nap - egy érett, emberi tapasztalás ideje - választja el egymástól a két ünnep dátumát (augusztus 6. - szeptember 14.), ezzel is jelezve, hogy Krisztus dicsõsége, borzalmas kereszthalála és diadala összetartozik...

Az elsõ ünnep kialakulása a magyar történelemmel is kapcsolatban van: III. Callixtus pápát a nándorfehérvári csata elõtt egy évvel választották Szent Péter székébe. A hetvenhét éves pápa azonnal felismerte a török elleni harc világtörténelmi feladatát.

A tábor-hegyi színeváltozás mindazok életén keresztül folytatódik a világban, akik komolyan veszik a mennyei Atya szavát, és Jézust hallgatják: átváltozott családok, hitvesi és gyermek-szülõ kapcsolatok, Jézustól átváltoztatott munkahelyi légkör... Közös jellemzõjük, hogy Jézus állítják életük középpontjába, nemcsak az öröm, hanem a szenvedés és a megpróbáltatások, a keresztek idején is. Kívülállók talán kíváncsian megkérdik: Miért van az, hogy nem esnek kétségbe az elsõ kudarc alkalmával? Miért, hogy nem akarnak rögtön válni, nem kiabálnak, nem rohannak a visszafordíthatatlan felé? Mert tudják, hogy a Tábor-hegy nem végállomás. Onnan még messzebb visz az út: le a síkságra és föl egy másik hegyre, a Golgotára. Ezt az utat pedig nem egyedül, hanem Jézussal teszi meg minden ember.

Egy biztos pont: Jézus keresztje

Többek között ezért is összetartozik Urunk színeváltozásának és Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe.







--------[Ne felejtsük el, hogy:
1453.01.10. 01:53 UT +1.00 Straßburg
Nap-Hold konjunkció:29,1° Bak; -Uránusz oppozíció:28,5° Rák; -Mars quadrat:3,1°Bika; -Szaturnusz oppozíció:0,5°Skorpió

-Rosslyn Kápolna építésének motivációja!
-Ausztria föhercegség lesz.
-Machu Picchu építése Viracocha (a Teremtö Isten) tiszteletére!
-A törökök elfoglalják Konstantinápolyt, ez a Kelet-Római Birodalom bukását jelentette!
-A Torinói Lepel a Savoyai herceg tulajdonába megy át!
-Vége a Százéves Háborúnak!
-Johann Valentin Andreae: Chymischen Hochzeit Christiani Rosencreutz Anno 1459
1459 = "Christiani Rosencreutzot egy király 1459-ben lakodalomra hív a kastélyába, és ott megismerkedik a mágikus tudományokkal! (=1453!!!)]-------






http://www.freeweb.hu/flag/tortenelem/papnori/deliharangszo.htm
Kapisztrán Szent Jánosról, minden magyar embernek az jut az eszébe, hogy a híres törökverőnek, Mátyás király apjának, a nagy hadvezérnek, Hunyadi Jánosnak volt a ’jobbkeze’ a Nándorfehérvár-i ütközetben. Mindenkinek ez jut eszébe, kivéve talán magát a szentet, aki az 1400-as években, inkább az inkvizíciós perekkel volt elfoglalva, mintsem a török veszedelemmel.

1450 körül, Sziléziában, ahol Kapisztrán-t, a ferences szerzetest hívták meg főinkvizítornak az eretnekek, főleg zsidók ellen, ténykedése folyamán, szinte minden zsidó elhagyta a vidéket. Akik szerencsétlenségükre, nem így cselekedtek, azok testéről vasfogókkal szaggatták le a húst, 4 részre vágták a maradék tetemet, azt a keresztutakra függesztették ki, elrettentésül.

Ilyen múlt után érkezett Kapisztrán Szent János, Nagy-Magyarországra, ahová

V.László király hívta meg 1452-ben. Az inkvizítor azonban, nem akart a pogány török ellen harcra kelni, mert szemében, a törökdúlás nem volt más, mint Isten büntetése a vétkekért!

Prédikált viszont az eretnekek ellen ! Minden MAGYAR eretnek volt, álláspontja szerint, aki nem a római pápát követte.

V.Miklós pápa, követet is küldött utána, hogy nem kapott most inkvizítori kinevezést, és ne ezzel, hanem a török elleni harc megszervezésével foglalkozzon!

Ugyanis a pápa, keresztes hadjáratot hírdetett a török ellen, de csak miután 1453-ban, a török seregek bevették Konstantinápoly-t (= a kelet-római császárság fővárosa) Bécsújhely-en kellett volna a fejedelmeknek gyülekezniük, hogy a részleteket megbeszéljék, de senki sem jelent meg jóformán, mindenki csak követet küldött, maga a pápa is!

Budán, Kapisztrán hírdette ki a keresztes hadjáratot, felolvasta a pápai bullát. A pápa böjtöt és bűnbánatot rendelt, délben 3-szor, fél órás szünetekkel harangszó emlékeztette erre az embereket. Ez volt, az ’eredeti’ déli harangszó.




http://www.bjg.hu/tanarok/tortenelem/tortMK/kovi/ev2magyar.html
1456 június 29. - III. Callixtus pápa elrendelte, hogy minden templomban délben harangozzanak és könyörögjenek a hívek.



http://bikini.web.elte.hu/videk/ecstva/index_az_egri_del.htm
A 18. sz. végén minden nagyobb város saját helyi ideje - sok helyen a napórai helyi idő - szerint számította az időt. Valószínűleg Egerben a meridiánon áthaladó nap-kép szerint szabályozták a "polgári idő óráját".

1891-től gyakorlatilag az egész világon az un. zónaidő rendszer használatos. Magyarország a Közép-európai idő-zónához tartozik, amelyhez képest az egri középdél 21 perc 33 másodperccel siet. Ám a Nap delelése az év során az elméletileg számított középidőhöz képest néha siet, máskor késik. Az eltérés a valódi napórai idő és a középidő között 16 percet is elérhet. Az egri meridián vonalon ezért a Nap sugarai mindig (téli időszámítás szerint!)
Előzmény: Klaus Matefi (7)
lehellke Creative Commons License 2005.08.27 0 0 10

K.M.

 hallva, (halva?) hallgatunk!

Előzmény: Klaus Matefi (9)
Klaus Matefi Creative Commons License 2005.08.27 0 0 9
------De miért éppen az "úr angyala elimádkozásakor"?-----

Ez egy igen fontos kérdés, a topic témájával kapcsolatosan. A késöbbiekben ez érthetövé fog válni.
Előzmény: lehellke (8)
lehellke Creative Commons License 2005.08.16 0 0 8

Aranos Klauskám, kis Matefifikám!

 Má ne haragudj,  meg bocsáski, hogy hozzá merek szólni, de kit kérdel, magadat, mert én az én tó tele piszkozatomba a tomba tombolva, bizon  magamat is kérdem, aztán ti is elolvassátok, most nagyobb Ur lettem, vagyis több lett a világosság, vagy az ür,  mert Ur meg ür, van valami külömbség?

 Na E eee Ur? magácska Európácska, magyar elnevezésü, s ténleg van Ur Jézus, meg Ür Krisztus?

 Na most én dobtam el a kockát?

 szju

Előzmény: Klaus Matefi (7)
Klaus Matefi Creative Commons License 2005.08.16 0 0 7
Európa történelme, az emmauszi tanítványokhoz hasonlóan, az Úrral való találkozás felé halad!
Reménységünk oka nem saját képességeinkbe vetett bizalom, hanem a feltámadt Krisztus ígérete!
(II.János Pál pápa Berlinben 1996 június 23.-án, vasárnap az úr angyala elimádkozásakor, jelentette be )

De miért éppen az "úr angyala elimádkozásakor"?
Klaus Matefi Creative Commons License 2005.08.15 0 0 6
Távlatok- A Magyar Jezsuiták Folyóirata(1998/4)(569.old.) Az evangéliumok Krisztusa, a megígért és az eljövendö isteni megszabadító, az üdvtörténet távlatában már nem csak a "Krisztus", hanem - "Kyrios(Küriosz), Khrisztosz", Izrael Messiása és az egész emberiség egyetlen Megváltója.
(628.old.)Az újraegyesített Németországban tett apostoli látogatása során II.János Pál pápa Berlinben 1996 június 23.-án, vasárnap az úr angyala elimádkozásakor, jelentette be az Európával foglalkozó különleges püspöki szinódus összehívását.

Csak egy új evangelizálás, az Úrral való újabb találkozás élesztheti fel a reményt! Lehetövé kell tenni, hogy a Földrész nagy lelki eröi mindenütt kibontakozhassanak és teremtsék meg a valódi vallási, társadalmi és gazdasági újjászületés korszakának feltételeit. Ez lesz az új evangelizálás gyümölcse! Jézus Krisztus a remény forrása!
Európa történelme, az emmauszi tanítványokhoz hasonlóan, az Úrral való találkozás felé halad!
Reménységünk oka nem saját képességeinkbe vetett bizalom, hanem a feltámadt Krisztus ígérete!



http://www.katolikus.hu/news/980502.html
Az utolsó könyv, a Jelenések Könyve az idők végén egy szent városról szól, itt fejeződik be az emberiség története.




Jelenések Könyve 12,1
"És láttaték nagy jel az égben: egy asszony, a ki a napba vala felöltözve, és lábai alatt vala a hold, és az ő fejében tizenkét csillagból korona;"



Lehet e kapcsolata ennek a bibliai idézetnek a mai idökhöz és az EU zászlójához?

Ehhez vizsgáljuk meg azt, hogy is lett a 12 ötágú sárga csillag kék alapon az EU

szimbóluma:

Találgatni nem érdemes, idézzünk direkt ezzel kapcsolatban Paul Lévy-töl, a zászló szimbólumának szülöatyjától.
1955.dec.9.-én, Paul Lévy ötlete alapján fogadták el mint Európa-Tanács szimbólumaként!

http://www.perseus.ch/alte_Dateien/TextA3.htm
Paul Lévy, mint az akkori Információs Osztály vezetöje tájékoztatása: "Es ist Wunderbar, wir haben soeben den Introitus (Anfang, D.V) der neuen Messe der Himmelfahrt Mariä neu gefunden, es ist der Kranz der zwölf Sterne der apokalyptischen Jungfrau"
"Ez csodálatos, mi éppen az új Mária Mennybemenetelének ünnepének a kezdetét újra megtaláltuk, ez az apokaliptikus fiatalasszony koszorúja a 12 csillaggal"

http://www.israel-shalom.net/home.html
Der Sonntag, Kirchenzeitung für das Bistum Limburg, So. 11.10.1998, S. 7
Am 5. Mai 1949 wurde in London der Europarat gegründet, und Paul Levi wurde Leiter der Kulturabteilung des Europarats. Sechs Jahre später, 1955, wurde die Frage einer gemeinsamen Flagge der Mitgliedsländer des Europarats diskutiert.
Eines Tages kam Levi damals an einer Statue der Mutter Gottes mit dem Sternenkranz vorbei. Durch die Sonne beschienen, leuchteten die goldenen Sterne vor dem blauen Himmel. Levi suchte daraufhin Graf Benvenuti auf, einen venezianischen Christdemokraten und damals Generalsekretär des Europarats, und schlug ihm vor, zwölf goldene Sterne auf blauem Grund als Motiv für die Europafahne zu wählen, was dann allgemein akzeptiert wurde.
Warum aber wird Maria mit diesem Sternenkranz dargestellt? Im letzten Buch des Evangeliums, der "Offenbarung des Johannes" oder auch "Apokalypse" genannt, heißt es: "Dann erschien ein großes Zeichen am Himmel: eine Frau mit der Sonne bekleidet; der Mond war unter ihren Füßen und ein Kranz von zwölf Sternen auf ihrem Haupt" (12, 1). Die Zwölfzahl der Sterne ist Hinweis auf die zwölf Stämme Israels (Genesis 37, 9) und somit auf das Volk Gottes.
--"-A Vasárnap-, egyházi újság - Limburg, 1998.10.11., 7.old.
1949. május 5.-én alapították Londonban az Európa Tanácsot, és Paul Levi lett a kultúrális osztály vezetöje. Hat évvel késöbb, 1955-ben, egy a tagállamok közös zászlóján az Európa Tanácsnak folyt a diszkusszió.
Egy napon Levi egy csillagkoszorúval ékesített Mária szobor elött mennt el. A nap megvilágította az aranyló csillagokat a kék ég elött.
Levi felkereste Graf Benvenutit, egy velencei kereszténydemokratát, aki abban az idöben a fötitkára volt az Európa Tanácsnak., és javasolta neki a 12 arany csillagot kék alappal mint Európa zászlaját, amit általánosan el is fogadtak.
Miért van Mária ezzel a csillagkoszorúval ábrázolva? Az utolsó könyvében az evangéliumoknak a "Jelenések könyve", vagy szintén "Jáos apokalipsziseként" is szerepel, így szól: "És láttaték nagy jel az égben: egy asszony, a ki a napba vala felöltözve, és lábai alatt vala a hold, és az ő fejében tizenkét csillagból korona;" (12,1). A 12 csillag a 12 izraeli törzsre utal (Teremtés 37,9) és így Isten népére.(###)"--


Egyes félhivatalos forrás szerint Paul Lévy nem 12 hanem 15 csillagos zászlót javasolt. A 15-ös számérték az YHVH-ra és Istárra utal!


(###)Van kapcsolat a 12 ötágú csillag és a 12 "izraeli törzs" között?


http://kac.poliod.hu/~koka/horoszkop/heber.html
ANTIK HÉBER HOROSZKÓP

12 törzs - 12 "érzék"

Útmutatásai Ábrahám szent könyvéig nyúlnak vissza. Felosztása megegyezik az európaiéval, de állatövi jegyek helyett egy - egy izraeli törzs és egy - egy "érzék" szerepel.
JÚDA
JISZAKHÁR
ZEBULON
RUBÉN
SIMON
GÁD
EFRÁJIM
MENASSE
BENJÁMIN
DÁN
ÁSÉR
NAFTÁLI

http://or-zse.hu/dvar/hallgato-bocsara-tecave2004.htm
(Országos Rabbiképzö Zsidó Egyetem)
A heti szakasz következő legfontosabb témája a papi öltözék ismertetése. Pontosan meghatározott ruhadarabokat öltöttek fel a papok, sem több, sem kevesebb nem lehetett rajtuk. Fejükön fejfedő volt. Innen ered az a rabbinikus szabály, amely kötelezővé teszi a fej befedését.

Az egyik legérdekesebb főpapi ruhadarab az aranyos mellvért, a Törvény vértje volt. Aranyos keretben négy sorban volt elhelyezve 3-3 drágakő. A 12 drágakőbe Izrael 12 törzsének neve volt belevésve. "Viselje Áron Izrael fiainak nevét a Törvény vértjén szíve fölött, mikor a Szentélybe lép, örök emlékeztetőül Isten előtt."

Elgondolkoztató a kérdés, miért kellett a főpapnak a 12 törzs nevét együtt viselnie, éppen amikor a Szentélyben teljesített szolgálatot. Talán arra mutat az isteni utasítás, hogy a főpap imádsága csak akkor lehet hatásos, ha egységben tudja Izrael egészét.


http://www.zsido.com/books/mozes/54vozot.htm
Rámbán (Nachmanides) szerint, mivel 12 törzsnél nem lehet több, a József nemzetségét pedig két törzsként - Efraim és Menasse - vette számba, ezért egyet mindenképen ki kellett hagynia.


http://www.zsido.com/books/humes/20tecave.htm
Tecáve (2Mózes 27:20-30:10.)
27. fejezet
A melldísz
15. És készítsd az ítélet melldíszét, takácsmunkával, az éfód munkája szerint készítsd azt; aranyból, kék bíborból, piros bíborból és karmazsinból, meg sodrott bisszusból készítsd azt. 16. Négyszögletű legyen, kétrétűen; egy arasz a hossza és egy arasz a szélessége. 17. És foglalj abba kőfoglalatot, négy sor követ; egy sor: ódem, pitdó és bórekesz, az első sor. 18. A második sor: nófech, száppir és jáhálóm. 19. A harmadik sor: lesem, sevó és áchlómó. 20. A negyedik sor: társis, sóhám és josfé; aranykockákban legyenek foglalatukban. 21. És a kövek legyenek Izrael fiainak neveire, tizenkettő a neveikre; pecsétvéséssel, mindegyiknek a nevére legyenek, a tizenkét törzs szerint. 22. És készíts a melldíszre egymásba öltött láncokat, fonómunkával, tiszta aranyból. 23. És készíts a melldíszre két arany karikát és tedd a két karikát a melldísz két végére. 24. Tedd a hét aranyfonatot a két karikába, a melldísz végére, 25. És a két fonatnak két végét tedd a két kockára; és tedd az éfód szalagjaira, előrészére. 26. És készíts két arany karikát és tedd azokat a melldísz két végére, a szélére, mely az éfód oldalán van, belülről. 27. És készíts két arany karikát és tedd azokat az éfód két vállszalagjára, alulról, előrészére, összefűzése irányában, az éfód szorítóján felül. 28. És kössék a melldíszt, annak karikáinál fogva az éfód karikáihoz kék bíbor zsinórral, hogy az éfód szorítóján legyen és el ne csússzék a melldísz az éfódról. 29. És viselje Áron Izrael fiainak neveit az ítélet melldíszében, szíve fölött, midőn bemegy a szentélybe, emlékezetül az Örökkévaló színe előtt állandóan. 30. És tedd az ítélet melldíszébe az úrimot és tummimot, hogy legyenek Áron szíve fölött, midőn bemegy az Örökkévaló színe elé; és viselje Áron Izrael fiainak ítéletét az ő szívén az Örökkévaló színe előtt állandóan.
A ruházat
31. És készítsd az éfódhoz való köpenyt egészen kék bíborból.



Most már csak az a kérdés, hogy az 12 ötágú csillag pontosan mire utalhat, a legendabeli 12 "izraeli törzsre", a Zodiákus 12 jegyére, vagy pedig ez a "12 "izraeli törzs"" 12 kozmikus eseményt jelképez?





Európa történelme, az emmauszi tanítványokhoz hasonlóan, az Úrral való találkozás felé halad!
Reménységünk oka nem saját képességeinkbe vetett bizalom, hanem a feltámadt Krisztus ígérete!
(II.János Pál pápa Berlinben 1996 június 23.-án, vasárnap az úr angyala elimádkozásakor, jelentette be )


De miért éppen az "úr angyala elimádkozásakor"???


Előzmény: Gonosz Pszichiáter (3)
Klaus Matefi Creative Commons License 2005.08.14 0 0 5
Tanulmányom célja annak bizonyítása, hogy a vallások, titkos társaságok misztériumai az ókori Babiliónból származó "csillaghitre" épülnek! Ezeket még a 21.században is szeretnék reklámozni, annak ellenére, hogy ök maguk tiltották(pl. halálbüntetés terhe mellett!), ill. tették nevetségessé, "tudománytalanná" azt az ösi "királyi tudományt", amire az összes létezö misztérium épül!

Tehát még egyszer! Én nem az asztrológia létjogosultságát akarom bizonyítani, hanem azt, hogy éppen azok a szervezetek lettek az elmúlt idökben az asztrológia legnagyobb "ellenségei", akik titokban a legjobban hisznek benne!

De miért is van ez így?

Minden "Isten-hit" az ókori Marduk-mitosszal ("csillaghit!!!) van szoros kapcsolatban, a "Teremtö Isten" (MARDUK; AMUN; YHVH; ZEUSZ; JUPITER; KRISZTUS; stb.) egy és ugyan azon fogalom!!! Ez a "Teremtö Isten" az 1999.08.11.-én realizálódott kozmikus keresztre, és a történelem folyamán ezzel azonos felépítésü keresztekre volt alapozva!
A középkor végéig minden uralkodó, pápa mellett asztológus müködött tanácsadóként, az ö tanácsukra történt minden fontosabb lépés!!! "Királyi tudománynak" számított az asztrológia!
A Szabadkömüves szervezetek misztériumai is erre épülnek még ma is! Az ö vezetésük alatt történt nagy forradalmak (francia, angol, stb.) beindított egy félelmetes tempójú technikai, ill. tudományos fejlödést.
A mai tudományok le lettek választva az asztológiától.


Mivel az utóbbi idökben minden halandónak lehetösége nyilt volna a vallások és titkos társaságok misztériumainak tényleges alapjait kutatni, feltárni, így központilag ez nevetségessé, "tudománytalanná" lett téve, annak ellenére, hogy a vallások, titkos társaságok "hite" a mai napig is az asztrológiára bazírozik, persze az egyszerü hívek, tagok tudta nélkül


Ha egy kutató megpróbálná ezekeknek a tényleges alapjait, a tényleges magyarázattal (asztrológia) feltárni, azonnal minden oldalról "TUDOMÁNYTALANNAK" lenne bélyegezve, amitöl a kutatók legnagyobb százaléka "retteg"!!!!

HA AZ ASZTROLÓGIA, A HITEK ALAPJA "TUDOMÁNYTALAN", ÚGY MINDEN HIT AZ!!!

Itt az ideje, hogy a vallások bebizonyítsák a nyílvánosság elött, hogy hitük alapját képezö "Teremtö Isten" nem a babilóni Mardukra (kozmikus kereszt szelleme) bazírozik, hanem az ö "Istenüknek" semmi köze sincsen a Földünket körülvevö planétákhoz, mint ahogyan azt elöszeretettel állítják! Ez az amire nincs esélyük!!


A 21. század kezdetén is egy ösi misztériumra, a babilóni "Teremtö Istenre" (kozmikus kereszt szelleme) épül a közös Európa, ami a keresztény vallások szerint Krisztus "visszajövetelével" és a "Feltámadással", a zsidó vallás szerint az "Új Mennyei Jeruzsálem" "Földreszállásával" és Immánuel (zsidó Messiás) születésével, ill. az "Új Teremtéssel" azonos!
Klaus Matefi Creative Commons License 2005.08.14 0 0 4
Ezt fogom következöleg tárgyalni.
Előzmény: Gonosz Pszichiáter (3)
Gonosz Pszichiáter Creative Commons License 2005.08.13 0 0 3
Nekem a Jelenések könyvéből a 12 csillag (Jel 12, 1), mindig is az EU zászlajára asszociált, hehe
Klaus Matefi Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2
Akkor folytatnám a téma felderítését:

Távlatok- A Magyar Jezsuiták Folyóirata(1998/4)(569.old.) Az evangéliumok Krisztusa, a megígért és az eljövendö isteni megszabadító, az üdvtörténet távlatában már nem csak a "Krisztus", hanem - "Kyrios(Küriosz), Khrisztosz", Izrael Messiása és az egész emberiség egyetlen Megváltója.
(628.old.)Az újraegyesített Németországban tett apostoli látogatása során II.János Pál pápa Berlinben 1996 június 23.-án, vasárnap az úr angyala elimádkozásakor, jelentette be az Európával foglalkozó különleges püspöki szinódus összehívását. A Lineamenta, azaz a munkadokumentumtervezet arra szólítja fel az európai helyi egyházakat, hogy vizsgálják felül sajátos körülményeiket az Atlanti-óceántól az Uralig terjedö kontinens földrajzi és egyházi valóságában. A Földrész húsz évszázaddal ezelött lépett az Úr szava által megvilágított útra. Csak egy új evangelizálás, az Úrral való újabb találkozás élesztheti fel a reményt! Lehetövé kell tenni, hogy a Földrész nagy lelki eröi mindenütt kibontakozhassanak és teremtsék meg a valódi vallási, társadalmi és gazdasági újjászületés korszakának feltételeit. Ez lesz az új evangelizálás gyümölcse! Jézus Krisztus a remény forrása!
Európa történelme, az emmauszi tanítványokhoz hasonlóan, az Úrral való találkozás felé halad!
Reménységünk oka nem saját képességeinkbe vetett bizalom, hanem a feltámadt Krisztus ígérete!



http://www.uj-jeruzsalem.hu/ind2.html
A Közösségünk(Új Jeruzsálem Közösség!) 1996-ban jött létre azzal a céllal, hogy részt vállaljon Magyarország evangelizációjából, és ökumenikus hivatást töltsön be


http://www.geocities.com/reflap/julius22.html
Reformátusok Lapja
2001. Július 22.
XLV. évf. 29.
A jövőt biztosító Jézus Krisztus feltámadása az alapja annak, hogy hisszük, mi is feltámadunk.


Távlatok- A Magyar Jezsuiták Folyóirata(1998)(249.old.) A misztériumvallások meghaló és feltámadó istenségeinek halála=természet ciklusainak szimbóluma! A halála és a feltámadása ugyan egy dolog. Szinte minden vallás szoros kapcsolatot lát a halál és a bün között. Jézus halálában a bün teljes ereje összpontosul!


Lennhoff Eugen: Internationales Freimaurer Lexikon(1932)(S.1331)Rosenkreuz: Die Rose als Wiedergeburtssymbol in Verbindung mit dem Kreuz, wobei die Vorstellung von der Kreuzigung und der Auferstehung mitschwingt;ist ein spezifisch christlich-ezoterisches Symbol!
--Lennhoff Eugen:Nemzetközi Szabadkömüves Lexikon(1932)(1331.old.) A rózsa kapcsolatban áll a kereszttel, mint az újjászületés szimbóluma, ahol a keresztrefeszítés és a feltámadás elképzelése együtt lebeg; egy specifikus keresztény-ezotérikus szimbólum.--


Teichmann Ernst: Die Paulinischen Vorstellungen von Auferstehung und Gericht und ihre Beziehungnzur jüdischen Apokalyptik(1896)(S.11) Im Vordergrunde des religiösen Denkens des Paulus steht der Glaube an die Parusie des Christus. Die Wiederkunft bezeichnet es, das zweite Erscheinen des Christus. Der Wiederkunftsgedanke hat seine Voraussetzung a der jüdischen Erwartung und Vorstellung vom Kommen des Messias, womit die Aufrichtung des Gottesreiches eingeleitet wird.
--Teichmann Ernst: Pál elképzelései a feltámadásról és az ítéletröl és ezek kapcsolatáról a zsidó apokalipszishez.(1896)(11.old.)Pál vallásos gondolkodásában elötérben van a Krisztus feltámadásába vetett hit. Az újraeljövetelét jelöli a Krisztus második megjelenése. Az újraeljövetel gondolatának elöfeltétele a zsidó Messiásvárás és elképzelés, amivel az Isten birodalmának a felépítése lesz bevezetve.--


http://www.uj-jeruzsalem.hu/_hu/tanitas_dominusiesus.php
Hittani Kongregáció
Dominus Jesus
nyilatkozata
Jézus Krisztus és az Egyház
egyetlen és egyetemesen üdvözítő voltáról
2000. augusztus 6., Kézirat
Ford. Dr. Diós István
Alapszöveg: L'Osservatore Romano német szövege

V.
Egyház, Isten Országa és Krisztus Országa
18. "Az Egyház küldetést kapott Krisztus és Isten Országának hirdetésére és a népek közötti terjesztésére, s az Egyház ennek az Országnak csírája és kezdete a földön."
Az Egyház egyrészt "jele és eszköze az Istennel való bensőséges egyesülésnek és az egész emberi nem egységének"; tehát jele és eszköze az Országnak: arra hivatott, hogy hirdesse és megalapítsa azt. Másrészt az Egyház "az Atya, a Fiú és a Szentlélek egysége által egyesített nép"; tehát "Krisztus misztériumban már jelenlévő országa", azaz csírája és kezdete. Isten Országának ugyanis eszkatologikus dimenziója van: jelen van az időben, de teljes megvalósulása csak a történelem végeztével(###) vagy beteljesedésével érkezik el.


http://www.katolikus.hu/news/980502.html
Érdekes, hogy a Szentírás elbeszélésében az emberiség életútja egy kertből indul el (Ter 2.f.), és egy városban fejeződik be, az új Jeruzsálemben (Jel 21.f.).
A Szentírás első könyvének elbeszélése szerint az első emberpár környezete egy Isten által teremtett kert. A természet tehát, amely körülveszi az embert, az ő szolgálatára van. Csak be kell népesíteni, és meg kell védeni az ember szolgáló adottságait.
Az utolsó könyv, a Jelenések Könyve az idők végén egy szent városról szól, itt fejeződik be az emberiség története.(###)
Bár az új Jeruzsálem az égből száll le, ez azonban nem jelenti azt, hogy a mi közreműködésünk nélkül hull az ölünkbe. Isten teremt mindent újjá Jézus Krisztusban, kereszthalálában és feltámadásában, ehhez azonban mi is hozzájárulhatunk.


http://www.zsido.com/peszach/kommentar9.htm --- Ez egybecseng a Midrás (Tánchumá, Pkudé 11.) azon megállapításával, miszerint a harmadik Szentély nem emberi kéz által épül fel, hanem az égből fog alászállni, amikor ennek eljön az ideje (ld. Sávuot 15b.).! ! ! ! !



Az eddig olvasott szövegekben egyértelmü utalásokat találunk arra, hogy Jézus

kereszthalála és Krisztus feltámadása egy és ugyan az az esemény! Ez fogja

eredményezni az "Új Teremtést", Izrael Messiásának (Immánuel) születését,

amit Krisztus "második", jobban mondva "újraeljövetele" fog fémjelezni!!!

Ez egyben az "Új Mennyei Jeruzsálem" "Földreszállását" is jelenti!





Dozulé-Botschaft Christi, Einzig und endgültig(1984)(S.10.)Dieses Kreuz beherrscht die Welt, und die Welt ahnt nichts, oder sie kennt es nicht, oder sie vergißt es!
(S.12)"Sage dem Priester, daß das Glorreiche Kreuz, das an diesem Ort errichtet werden soll, Jerusalem gleichen soll!"
---Dozulé-Krisztus üzenete, egyedüli és végérvényes(1984)(10.old.)Ez a kereszt uralkodik a Világon, és a Világ ezt nem sejti, vagy nem ismeri, vagy elfelejtette.
(12.old.)"Mondd a papnak, hogy ez a dicsöséges kereszt, ami ezen a helyen(Dozulé? ? ?) kell hogy felállítódjon, Jeruzsálemmel azonos kell legyen!"---

Ez az eredetileg francia nyelven 1984-ben kiadott füzetecske azért érdekes, mert egyértelmüen Dozulé-t emlegeti a kereszttel kapcsolatosan! Hogy miért teszi ezt? Mert az 1999.08.11.-i teljes Napfogyatkozás "középvonala" pont Dozulé-nál érte el Európa partvonalát a La Manche csatorna felöl! Egyértelmüen Krisztus eljövetelével azonosítja ezt a kozmikus keresztet!
Viszont tévesen informál, hogy Dozulé lesz Jeruzsálemmel azonos!



http://www.logon.org/hungarian/s/p180.htm
Az Isten Városa
A Jelenések könyvében láthatjuk leírva az Isten Városának eljövetelét a földre. Ez az írás bemutatja ennek az Új Jeruzsálemnek a szimbolikus jelentését és jelentõségét.
Az Isten szent városa ugyan azon a rendszeren alapul amely mintaként adatott Mózesnek a Sínai hegynél.( ! ! ! )


-1335.10.15. 23:49 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:11,2°Mérleg ; -Uránus oppozíció:17,7°Kos ; -Mars quadrat:10,8°Rák ; -Szaturnusz oppozíció:13,4°Bak
(részleges-partiell Napfogyatkozás!)
-Az Ó-Szövetség Istenétöl a Sínai Hegyen Mózes által átvett Tízparancsolat (Israel számára) idöpontja,
egybeesik Tut Ankh Amun ("élö képe Amun-nak"-Amon, Aamon, Amaun, Ammon, Imen, Amen) fáraó születési idöpontjával!
Tut Ankh Amun (* -1335.10.15., + -1316 )


http://www.nai-israel.com/israel/artikel/default.asp?CatID=12&ArticleID=125
http://www.israel-hauskreis.de/Israel/Tempelgerate__Bundeslade_und_T/tempelgerate__bundeslade_und_t.html
1948 eroberte Israel das Land ohne Jerusalem und 1967 eroberte Israel Jerusalem ohne den Tempelplatz - beim nächsten Krieg geht es um den Tempelplatz. Daher heißt dieser Krieg Heiliger Krieg.( ! ! ! )
Doch weil wir in der Endzeit leben - aller Augen richten sich auf das Kommen des Messias -, ...
Es geht in Wahrheit also nicht um Politik, sondern um den Sieg Gottes, denn Gott hat verheißen, daß Sein Tempelhaus wieder in Jerusalem sein wird und ER von dort aus alle Welt regieren wird.
--1948-ban Izrael elfoglalta az országot Jeruzsálem nélkül és 1967-ben Izrael elfoglalta Jeruzsálemet a Templomtér nélkül - a következö háború a Templomtérért fog folyni. Ezért hívják ezt a háborút Szent Háborúnak.( ! ! ! )
De mert mi a Végidökben élünk - minden szem a Messiás eljövetelére irányul -, ...
Igazság szerint, tehát ez nem a politika miatt történik, hanem Isten gyözelméért, mert Isten elörejelezte, hogy az Ö Temploma ismét Jeruzsálemben lesz és Ö onnan fogja az egész Világot kormányozni.--



http://www.zsido.com/magazines/egyseg/egyseg35/a_rebbe.htm
35. SZÁM - 1998. augusztus/5758 Elul -
Fény az alagút végén
- Az értelmes élet titka -
Megtelik a föld az Örökkévaló megismerésével, mint a tenger vízzel.
(Jesájá 11:9.)
A végsõ megváltás nem a távoli jövõ álma, hanem közeli valóság.
(A Rebbe)(Menáchem Mendel Schneerson rabbi)
Amikor 1951-ben a Rebbe átvette a lubavicsi mozgalom vezetését, kijelentette, hogy az emberi történelem végtelen folyama végre meghozta gyümölcsét.
– Ez a nemzedék lesz a számûzetés utolsó nemzedéke és a megváltás elsõ nemzedéke – mondta – a személyes és az egyetemes megváltásé, amely a társadalom tökéletesedéséhez és egy olyan világ megvalósulásához vezet, melyet megtölt az Örökkévaló ismerete.

A végsõ megváltás hasonló módon fog bekövetkezni, mint az egyiptomi szolgaságból való megváltás és a kivonulás. Miképpen elküldte az Örökkévaló Mózest, hogy élére álljon az Egyiptomból való szabadulásnak, ugyanúgy fogja a Messiás az egész világot a végsõ megváltásba vezetni.


http://www.nai-israel.com/israel/artikel/default.asp?CatID=7&ArticleID=146
Stiftshütte in der Negev-Wüste
10.000 Besucher sahen seit der Einweihung im August 1999 mit eigenen Augen die Stiftshütte in der Größe 1:1 in der Negev-Wüste.
--Frigysátor a Negev-Sivatagban
10.000 látogató látta saját szemével az 1999 augusztusa óta felavatott Frigysátort 1:1 nagyságban a Negev-Sivatagban.--


http://www.templemountfaithful.org/sukkot99.htm
Cornerstone for the Third Temple - Sukkoth 5760 (1999)
On Monday 27th September, 1999, the third day of the Feast of Tabernacles, at 09:00 AM, The Temple Mount and Land of Israel Faithful Movement will hold an historical event; the cornerstone for the Third Temple will be carried to the Temple Mount in Jerusalem to be laid on the southeastern corner of the location of the First and Second Temples to start the godly process of the rebuilding of the Temple. The event will start at the Western Wall Plaza close to the ramp leading up to the Western Gate of the Temple Mount.
---"A harmadik Templom alapköletétele - Sukkoth 5760 (1999)
1999 szeptember 27.-én hétfön, a Tabernakulum ünnepének harmadik napján,reggel 9 órakor, ......"-----
~lerakták a harmadik Templom alapkövét! ! ![/b}


Metamorfózis(Ezotérikus Magazin IV. évf.3.sz.)(18.old.) Az 1999 aug.11.-i Napfogyatkozás, s az a sziszifuszi kereszt, ami ekkor az égbolton megjelenik, kezdöpontját jelzi annak az egász Világot felforgató "valaminek" amit Végítéletnek nevezünk!"


http://www.BerlinOnline.de/.bin/archiv/1999/0812/politik/0029/index.html
"Einzelne islamische Sekten hatten den 11.August zum Tag des Jüngsten Gerichts erklärt." "Es ist wie eine Auferstehung der Welt."
--"Néhány iszlám szekta, az augusztus 11-et az "Utolsó Ítéletnek" kiálltotta ki." "Ez olyan, mint a világ feltámadása."--


http://www.kath.de/rv/archiv/rv980923.htm
(Radio Vatikan 10.August 1999)
Afrika-Algerien:"Das Religionsministerium hat alle Glaubigen aufgefordert, während der Sonnenfinsternis am 11.08. in den Moscheen zu bleiben und zu beten. Wie es in einem am 07.08. verbreiteten Kommunique´des Ministerium heißt, gelte das Gebet nicht dem Geschehen, sondern Gott, dem Schöpfer und Beschützer der Menschen."
--"A Vallásügyi Minisztérium felszólított minden hívöt, hogy a 08.11.-ei Napfogyatkozás idötartama alatt a Mecsetekben maradjanak és imádkozzanak. Ahogy az egy, a 08.07-én közzétett minisztériumi közleményben szól, ez nem a történésnek, hanem Istennek, a Teremtönek és az emberek védelmezöjének szól."--


http://www.csend.hu/magazin/0203/2.html
Egy nagy kereszt rajzolódott ki az égen a bolygók által, amely a szilárd vagy állandó jegyek közepén (Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntö) helyezkedett el. Ez a legdiszharmonikusabb bolygóállás volt az emberiség történetében.( ! ! ! ! ! )
Asztrológiai értelemben bizonyíthatjuk, hogy a két tengely, amely egymással derékszögben a kereszt két szárát adta, és nyilvánvalóan igaz lesz a bibliai jövendölés, miszerint elválik a jó a rossztól. Olyan helyzet jön létre a föld egészén, kiemelve az európai régiót, ahol a hagyományos tradicionális értékek, illetve az új értékek élesen elválnak egymástól.
Ösidök óta kutatja az ember a végtelen égbolt jeleit és titkait.A különleges bolygóállások az egész emberiségre hatással vannak, attól függetlenül, hogy hiszünk e benne vagy sem.( ! ! ! )


http://www.astro-logos.com/faq.htm
Telefon-Interview von Regine W. vom Time Magazin am 27.07.1999
Schauen Sie, im Alten Testament heißt es "An jenem Tag geht die Sonne am Mittag unter, und am helligsten Tag wird es finster." (Amos 8.9) Diese Sonnenfisternis (11.08.1999) findet am Mittag statt! Nicht genug damit, die Konjunkcion von Sonne und Mond findet damit an der höchsten Stelle (im Löwen) des Fixen Kreuzes, das sich aus den Zeichen Stier, Löwe, Skorpio und Wassarmann bildet. Diesem Kreuz wird wiederum in der Bibel eine überragende Bedeutung zugeschrieben. Meines Wissens gab es seit Jahrtausenden keine Sonnenfinsternis über diesem Ort, die eingebunden ist in ein Fixes Kreuz und das auch noch zur Mittagszeit!
--Telefon-interjú Regine W.-vel a Time Magazin által 1999.07.27.-én
Nézze, az Ó-Szövetségben azt jelenti "És lészen azon a napon, azt mondja az Úr Isten: Lenyugtatom a napot délben, és besötétítem a földet fényes nappal."(Ámos 8,9) Ez a Napfogyatkozás (1999.08.11.) délben történik! Nem elég ahhoz, a Nap és Hold konjunkciója a legmagassabb helyén(az Oroszlánban) a fix keresztnek történik, ami a Bika, Oroszlán, Skorpió és Vízöntö jegyekben képzödik. Ennek a keresztnek a Bibliában mindenekfeletti jelentösége van. Tudomásom szerint évezredek óta nem volt ezen a helyen Napfogyatkozás, ami egy fix kereszttel lett volna egybekötve és még délidöben!--


http://www.spiegel.de/wissenschaft/mensch/0,1518,34676,00.html
(csak pénzért érhetö el, 50Cent !)
"A pápa, helikopterröl tekinti meg a Napfogyatkozást!"
Nem hiszem, hogy onnan jobban lehetett látni, más oka volt, elvontabb !




De vajon lehetett e tényleg az 1999.08.11.-i Napfogyatkozással hatásfokozott kozmikus kereszt az elözöleg általam

említett események kiváltó oka, megoldása?

1999.08.11. 11:09 UT
Nap-Hold konjunkció:18,4°Oroszlán; -Uránus oppozíció:14,7°Vízöntö; -Mars quadrat:16,9° Skorpió; -Szaturnusz oppozíció:16,9° Bika
(Teljes Napfogyatkozás!)

Előzmény: _Fefe__ (1)
_Fefe__ Creative Commons License 2005.08.13 0 0 1

> De miért is lett volna lényeges Isten nevének megemlítése az EU Alkotmányában?

 

Hogy miért is? A Vatikán egyértelművé teszi:

 

> A Szentszék kezdetektől fogva egyértelművé tette, hogy számára a kérdés kulcsfontosságú. Az "európai ház" kifejezés II. János Pál pápától származik. Ennek létrejötte és explicit keresztény jellege fontos része annak - a második vatikáni zsinat után is eleven - nagy ívű vatikáni törekvésnek, hogy újraélesszék az emberiség vallási és politikai egységének modelljét.

 

Vagyis röviden sokkal több politikai hatalmat szeretnének. Nem is Istent féltik, hogy szegény majd nem jut szóhoz az új Európában :)

Az ő szempontjukból érthető, viszont ma ez már egy nagyon szélsőséges követelés. És a sikerének az esélye természetesen még csak nem is az igaz hívők arányától függ, hanem attól, hogy hányan remélnek ennek megszavazásától több szavazatot (nyilván azok, akik eddig is egy ilyen szellemiségű szavazói réteget céloztak).

 

Az szerintem is teljesen korrekt és jogos, hogy "az unió tudatában van szellemi és morális örökségének". Legyen is. Ellenben ez, amiről szó van, a középkorban megragadt Vatikán vágyálma csupán. Remélem, az is marad :) (és aki most azt mondja, hogy keresztényellenes voltam, annak a nénikéje térgyekalácsát :)

 

Előzmény: Klaus Matefi (0)
Klaus Matefi Creative Commons License 2005.08.13 0 0 0
Kezdeném az EU Alkotmánya és Isten nevének felemlítésével kapcsolatos vitával:

http://www.nol.hu/cikk/99177/
Isten helye az unióban
NOL • Munkatársunktól • 2003. február 19.
Kapjon-e Isten hivatalos helyet az Európai Unióban? Így fogalmazza meg a kérdést az Independent egyik cikkírója, mindjárt hozzátéve, hogy felettébb furcsán hangzik már maga a kérdés is. Mégis, erről folyik ma egyre élesebb vita az Európai Unió jövendő alkotmányát előkészítő Európai Konventben politikusok, egyházi emberek és civil szervezetek között.

"Isten" szerepének az unió alkotmányában való rögzítése döntő módon a Szentszék kezdeményezésére vezethető vissza. Az alapvető jogok európai chartájának előkészítésekor merült fel először hasonló elvárás az egyház részéről, amit akkor nagymértékben francia nyomásra - az állam és egyház elválasztására hivatkozva - elutasítottak. Az Európai Konvent összehívásakor azonban a Szentszék újból ugyanezzel a követeléssel állt elő. A konvent 2002. február 28-án ült össze és feladata az, hogy 2003 elejére elkészítse az Európai Unió alkotmánytervezetét, amelyet a tag- és tagjelölt államok kormányai hagynának jóvá 2004-ben. II. János Pál pápa személyesen is többször kifogásolta, hogy az EU 2001. december 14-15-i Laekenben megtartott csúcstalálkozóján a tagállamok nem kívántak helyt adni a konvent jövőbeli munkájára és a készülő alkotmányra vonatkozó egyházi követeléseknek.

A Szentszék kezdetektől fogva egyértelművé tette, hogy számára a kérdés kulcsfontosságú. Az "európai ház" kifejezés II. János Pál pápától származik. Ennek létrejötte és explicit keresztény jellege fontos része annak - a második vatikáni zsinat után is eleven - nagy ívű vatikáni törekvésnek, hogy újraélesszék az emberiség vallási és politikai egységének modelljét. Az egykori "keresztény Európa" eszméjében e modell megtestesülését látják. (Az egyház missziójának ilyesfajta politikai vetületéről lásd pl: Rodger Charles S. J., Drostan MacLaren OP, The Social Teaching of Vatican II. Its Origin and Development.) Nem arról van szó, hogy a kereszténység szó valahol szerepeljen az EU alkotmányában. Sokkal többről. Joseph Ratzinger bíboros, a Hittani Kongregáció nagy befolyású prefektusa leszögezte: "Isten és Isten előtti felelősségünk az európai alkotmány alapvető részét kell, hogy képezzék".



http://www.eukonvent.hu/text/akonvent_hir_2003_02_28.html
EU/intézmények - alkotmánytervezet: van utalás a "föderatív jellegre", de nincs Istenre
A konventküldöttek egy része mellett a Vatikán is azt szerette volna, ha Istenről és a vallásról az alkotmánynak az unió alapértékeit felsoroló pontján történik említés. A most kialakulni látszó többségi álláspont szerint azonban a hívők által vallott értékekre a dokumentum preambuluma tesz majd utalást, mégpedig annak a megfogalmazásnak az alapján, amely már az alapvető jogok európai chartájában is szerepel. Eszerint "az unió tudatában van szellemi és morális örökségének".


http://www.eukonvent.hu/text/akonvent_hir_2003_03_17.html
Mostanában viszont egyre többen emelik fel hangjukat a másik oldalról is: köztük vannak az egyházak (2002. decemberében Németország mindkét nagy egyháza, a római katolikus és az evangélikus is sürgette, hogy az európai alkotmányban szerepeljen Isten, mert az európai értékek alakulását alapvetően befolyásolta a keresztény vallás), de fontos politikai erők is támogatják ezt a törekvést. Ide tartozik az Európai Parlament kereszténydemokrata frakciója és nemrégiben Szájer József fideszes képviselő, az Országgyűlés alelnöke is kezdeményezte, hogy az EU alaptörvénye tegyen említést a kereszténységről, az Európát összetartó hitbéli hagyományról, illetve Istenről.


http://www.mkdsz.hu/n34/szazak.htm
EURÓPAI ALKOTMÁNY
Százak levele a keresztény örökség megjelenítéséért
Száz európai közéleti személyiség levélben fordult az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő Olaszország miniszterelnökéhez és az Apostoli Szentszékhez, kérve, hogy az EU jövendő alkotmányának preambulumában közvetlen hivatkozás történjen Istenre és az európai keresztény örökségre.




De miért is lett volna lényeges Isten nevének megemlítése az EU Alkotmányában?
Klaus Matefi Creative Commons License 2005.08.13 0 0 topiknyitó

Ez a topic abból célból nyitódott, hogy választ adjon arra a kérdésre, van e

kapcsolat az 1999.08.11.-i kozmikus kereszt, az EU, a keresztény vallás által beígért

"Feltámadás" és a zsidó Messiás Immánuel születése között.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!