Keresés

Részletes keresés

Replay Creative Commons License 2006.03.10 0 0 3
Én már egy teljes évet novembertől-novemberig igy fizettem. Utólag számolgatva a sok áremelés miatt elég rosszul jártam. Ugyanis szerintem a téli hónapokban kb. az egész évi 70 %-át használod el. Ezzel szemben fizettem kb. 4 téli hónapra alacsonyabb áron, aztán valamikor tavasszal nagyon megdrágult a gáz és ezeket a drága hónapokat akkor fizettem, amikor igazából alig használtunk gázt. Ha havonta leolvasták volna, akkor a téli nagy fogyasztást még az alacsonyabb gázdíjjal megúsztuk volna és mikor megdrágult, azokban a hónapokban meg csak a boyler működött.
Mikor kötöttük ezt az új szerződést, asszem lehetett választani a 3 hónapos és az 1 éves átalány között, de akkor nem gondoltam bele, hogy rosszul is járhatok, az áremelkedések nem voltak bekalkulálva. A villanynál ez az éves átalány jól működik, de ott nincs ekkora különbség a téli és a nyári fogyasztás között.
Előzmény: rev251 (2)
rev251 Creative Commons License 2006.03.09 0 0 2
Most nem diszkriminál a Fővárosi Gázművek. Hanem levelet küld:
Eszerint be akarja vezetni az ÉVES ELSZÁMOLÁST, minden hónapban (egy "extrapolált", vagyis az előző év azonos hónapját és az időjárást figyelembevéve becsült) gázszámla befizetésével
(kvázi ÁTALÁNY).
Ez még nem lenne baj.
De nem nyújtana lehetőséget a továbbiakban a havi bediktálásra (telefonon), mint pl. az ELMÜ (a sokat szidott) - hanem közli, hogy átalány lesz és kész.

Nekem ez nem tetszik. Nincs ennek valami jogi akadálya.
Havonkénti óraállás alapján szeretnék fizetni (ahogy eddig, telefonon bediktálva) - az a tiszta ügy.
popsicle Creative Commons License 2004.01.21 0 0 1
Remélem a gázosok azért nem az EUra fognak hivatkozni:)) Fával fűteni meg kormolni hetente olyan Európai:))
Előzmény: sz (0)
sz Creative Commons License 2004.01.21 0 0 0
pedig biztos nem 0 köbméter gázt használnál...

a közértben nem vehetek majd fél kiló kenyeret
asszem nem vehetsz, mivel valami EU-s szabályzat tiltja a bolti lenyisszantást, de könnyen lehet, hogy ez urban legend... :)

Előzmény: popsicle (-)
popsicle Creative Commons License 2004.01.21 0 0 topiknyitó
Van egy házunk, Csepelen gázcsonk a ház elött. Ősszel bementünk a nővéremmel a Gázművekhez, hogy jó lenne beköttetni, mégiscsak jobb mint a szeneskályha.Űrlapot kitöltöttük, jön majd a válasz.. Kb 2 hét után feliv egy hölgy, hogy sajnos nem megy mivel magasnyomású gázvezeték húz el a ház előtt arra nem lehet rákötni. Kérdezem, hogy lehet az, hogy a két szomszédom tavaj még rá tudott kötni.Erre válasz nem volt, viszont ötlet, kérjem meg a szomszédot, hogy ráköthessek. Megkértem, válasz OK. Kijöttek a Gázművektől felmérni, nem megy túl messze van. Ujra be másik hölgy kérdezem miért nem köthetek rá a fővezetékre, a válasz, igazgatói utasítás előreláthatólag kisfogyasztást produkálók nem köthetnek rá.A telken van egy 130m2 üzlet, 60m2 ház és egy 40m2 ház. A válasz ez nem elég. Most fával tüzelek,itthon és az üzletben is. Kértem irásos választ igérték de nem kaptam. Mi lesz a következő, a közértben nem vehetek majd fél kiló kenyeret, mert nem éri meg levagni,beblokkolni? Az elmű nem köti be szobakonyhába az áramot ezentúl??? Tavasszal azért még ezt megpiszkálom..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!