Keresés

Részletes keresés

Dot75 Creative Commons License 2006.05.02 0 0 40
bocs, de nem értem, mivel van problémád...?
Nyilván nem én választottam a nevem, nyilván a legkülönöbözőbb okuk volt rá a szüleimnek, hogy az adott nevet adták nekem... és? A topic vmi olyasmiről szól, hogy ehhez, a névhez magához hogyan viszonyulsz. TEtszik, nem tetszik, szereted, nem szereted, stb... Ha te szócséplésnek tartod, nem muszáj sem olvasnod, sem írnod hozzá, csak azért, hogy cikizz másokat. Bocs, nem megbántani akarlak, csak már másodszor írod, hogy "belemagyarázni bármit lehet", és még mindig nem fogom, hogy mit értesz belemagyarázás alatt. Az belemagyarázás, hogy az utónévkönyv szerint mi a szó eredeti jelentése? Badarság.
Az a belemagyarázás, hogy a viselőjében milyen érzéseket kelt? Nevezheted annak, de senki nem állítja, h ezek tények (nem az "Olga" szó kemény vagy gonosz, hanem ő személyesen érzi annak, nem hiszem, hogy pl bárkit is meg akart volna győzni arról, hogy így van és kész :-) Ez eleve szubjektív dolog, ha ezt belemagyarázásnak tartod, akkor _minden_ szubjektív dolog, érzés belemagyarázás...

Szóval nem tudom, miért görcsölsz azon, hogy "belemagyarázás". Aranyos, jópofa téma, lehet róla beszélgetni, csevegni, ennyi.

Bocs az offért...
Előzmény: belagyi (8)
NYMets-fan Creative Commons License 2006.04.26 0 0 39

  Ugy latom, mindenki kihalt ebbol a topic-bol. Megprobalom feleleszteni...

 

  Az en neven Ingrid... szep magyar nev. :-)))

 

  Anyukam Bodajkon szuletett es nott fel. Ez egy svab falu es sok nemetes nev volt. A nevemet azert kaptam, mert a kedvenc tanarnojenek a lanyat Ingridnek hivtak. Anyukam vitte ot oviba minden reggel es mar akkor elhatarozta, hogy ha lanya lesz, az Ingrid nevet fogja kapni. Erre persze 36 evet kellet varnia, de bejott...

 

  Egyebkent en nagyon szeretem a nevem, foleg azert, mert otthon, MO.-on kulonlegesnek szamitott. Eletemben eloszor itt, az USA-ban talalkoztam egy masik Ingriddel, es a furcsasag kedveert o Argentinabol valo volt. Valoszinuleg ott is "tipikus" ez a nev... ;-)

 

  Becezni nem beceznek, es nem is szeretem. Gimis nemet tanarom probalta rameroltetni az Inge nevet.  Nehany egykori osztalytarsamtol elviselem, de nem nagyon szeretem azt se. Ennyit a nevemrol. :-)))

yucyka Creative Commons License 2005.12.11 0 0 38
Köszönöm szépen.
Oldboly Creative Commons License 2005.12.10 0 0 37
Boldog névnapot!:)))
Előzmény: yucyka (32)
yucyka Creative Commons License 2005.12.06 0 0 36

Nekem is van több Erzsébet nevü ismerősöm,érdekes módon mindenki becézve használja a nevét:Zsi,Zsó,Zsike,Böbe,Csöpi.

A gyerekemnek abból a megfontolásból,hogy sem csufolni,sem  nagyon becézni nem lehet, adtuk a Gergely nevet.Meg volt,van vele elégedve.Örömmel viseli ,kissebb korában még ki is kérte magának,hogy őt ne Gergőnek,hanem Gergelynek szólitsák.Ma már persze a Gergőre is figyel,de nincs külön beceneve.

baybee Creative Commons License 2005.12.04 0 0 34
Hogy szereted, ha szólítanak?


Húúú ez most nagyon magyartalan, ugye?
Előzmény: kittti (33)
kittti Creative Commons License 2005.12.04 0 0 33
Az én nevem is Krisztina.Apukám meglátott egy szőke göndörhajú csajszit ,akit Krisztinának hivtak és mire anyám felébredt a császármetszésből ott volt a megszülettem Krisztina felirat.Anyu Zsuzsát akart.Mellesleg se nem szőke,se nem göndör a hajam.Ha Krisztának hivnak azt viszont ki nem állhatom!
Előzmény: baybee (0)
yucyka Creative Commons License 2005.12.04 0 0 32

 Sziasztok!

Az én nevem Judit ami héber eredetü és Judeából származó nöt jelent.Én Szeretem és viselem a nevem.

reményke Creative Commons License 2005.12.03 0 0 31

Sziasztok !

Az Én nevem Mária, amit gyerekkoromban utáltam. Nem szeretem, ha Máriának szólítanak, mert túl komoly és én mindig egy gyerekes bohóc voltam, (vagyok?). A Marika túl édeske. A barátaimnak és a családomnak Maci vagyok, azt szeretem. Egyébként Marit használok.

Oldboly Creative Commons License 2005.12.03 0 0 30
Köszönöm:DD
Előzmény: baybee (27)
Lydie Creative Commons License 2005.12.03 0 0 29

Az enyem Laura Terezia. A masodik az edesanyam es a nagymamam utan. Nagyon szeretem mindkettot, a Laura egyebkent latin eredetu, baberlevelet jelent. Igaz volt mar olyan tanarom aki azt mondta, hogy "adtak volna egy nevet, de rendeset!"

Gabiiiiii Creative Commons License 2005.12.03 0 0 28

az en nevem ugye ertelemszeruen Gabriella,de aki le mer Gabriellazni,annak velem gyulik meg a baja.

A Gabi igy siman,az tetszik,es szerinrem illik is hozzam,de a Gabriellaban erzek valami fennkoltet, az meg ugy alapban nem jellemzo

 

Anyam valami konyvbol vette annakidejen,de csak azert,mert mar kislanykoraban elhatarozta,hogy ha neki lanya lesz,az Eva lesz,erre hozzament apamhoz,akinek a vezetekneve Adam...Hulyen neztem volna ki,bar a barati korunkben ismerek ilyen nevu lanyt veletlenul

baybee Creative Commons License 2005.12.03 0 0 27
Boldog névnapot!
Előzmény: Oldboly (26)
Oldboly Creative Commons License 2005.12.03 0 0 26

      Ferenc vagyok, ez egy elég gyakori férfinév, latin eredetű, és a francia jelentésű "Franciscus"-ból származtatják. Assisi Szent Ferenc tisztelete nyomán terjedt el!

Én meg vagyok békélve a nevemmel, egyébként apai ágon majd minden elsőszülőtt fiut igy kereszteltek!

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.11.27 0 0 25
a név élő, elevent jelent. ez lehetne akár a mottóm is...
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.27 0 0 24

egyébként én Vivien vagyok. kisiskolásként zavart, h annyira különleges (akkor még nagyon az volt, nem is akartak anyakönyvezni), és a magasrendű hangzás miatt olyan fennhordós orrúnak éreztem, és sokan ezt éreztették velem. sok munka volt, mire a nevem keltette előítélet után kiderült, h normális vagyok:)

később nagyon megszerettem és már a középiskolától kimondottan büszke voltam rá. mai napig előfordul, h felkapják a fejüket, ha bemutatkozom. A másik dolog, h a környezetemben kb. én vagyok az egyetlen Vivien, így megtölthettem az egyéniségemmel ezt a nevet, áthallások nékül. és a legjobb, h soha nem kell bemondanom a vezetéknevemet, ha felhívok egy ismerőst például:))

Törölt nick Creative Commons License 2005.11.27 0 0 23
moci, egy bartánőm lánya is Daniella és őt úgy becézik, h Dana. Nekem ez a becézés nagyon nagyon tetszik!!! (a kislány ráadásul afro és gyönyörű. az öcsét pedig Eliernek hívják)
Előzmény: Törölt nick (12)
anyabanya Creative Commons License 2005.11.27 0 0 22
nem is vettem észre, mert azt nem is néztem , hogy mikortól van-e topic. No mindegy még mindig Pálma vagyok:)
Előzmény: dalia (20)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.11.27 0 0 21

Én Aliz volnék ugye, gyerekkoromban nagyon utáltam Aliznak lenni a sok Kati, Éva, Jutka, Klári, Ági, Zsuzsa, Marika között.

Anyám állitólag azért adta ezt a nevet, mert ezt - szerinte - nem lehet becézni. (Ehhez képest a suliban Licinek meg Liszkának neveztek, de nem bántam). Nem szerettem azért sem, mert szerintem nagyon "hideg" név, ugyanúgy mint mondjuk az Adél, a Vanda, az Ingrid, - legalábbis szerintem.

Aztán persze megszoktam, mára meg már egészen divatos lett - de én biztosan nem adnám a gyerekemnek, ha ujra fiatal lennék akkor sem.

 

  

dalia Creative Commons License 2005.11.27 0 0 20
anyabanya, ez már 8 hozzászólással ezelött leírtad :-)))

Egyébként szerintem a Pálma az tök jó név. Szép.
Előzmény: anyabanya (19)
anyabanya Creative Commons License 2005.11.27 0 0 19
Pálma volnék és gyerekként baromira utáltam... és én szerettem volna, ha a második nevemet használják, ami Ágnes...de mindenki Pálmaként ismert...Ritka volt, hülye hangzású és baromi jól csúfolható, de kamaszként már élveztem elönyeit és ma már szeretem.
Kinga-Kaszi Creative Commons License 2005.11.26 0 0 18

   Hehe :)))

Az egyik ex baratom sosem szolitott Kasszandranak,mert azt allitotta hogy a francia kurvak neve a Kasszandra. " Nagyon" aranyos ex barat....

 Nekem az Agotarol a hatarozottsag jut eszembe. Ahany Agotat ismerek,az osszes ilyen hatarozott szemely.

Előzmény: pataporc (16)
mitla Creative Commons License 2005.11.26 0 0 17
Az Ágota nekem nagyon passzol ahhoz a képhez, amit addig formálgattam magamban rólad, amíg nem találkoztunk személyesen. Ebből az következik, hogy a hsz-eiden átjövő személyiségedhez illik szépen, de nem következik az, hogy nem passzol a valós külalakodhoz.
Előzmény: pataporc (16)
pataporc Creative Commons License 2005.11.26 0 0 16

Szerintem a Kasszandra tul flancos... De a Kaszi tok jo. :) (mondjuk en az egyszeru, "nemes" nevekre bukom, es nem adnek latvanyosan idegen nevet - Bobi :))

 

En Agota vagyok, ami egyszeruen "a jo". Van egy kis etimologiai vita korulotte (v.o. Agata). :) En szeretem nagyon, szep, kulonleges nev, ami ramfer Magyarorszag leggyakoribb csaladneve mellett. :)

Ha leAgigznak, attol a falnak megyek (az ugyanis az Agneseknek dukal), kulonbozo eletkorban mashogy beceztek (Gota, Ágó), mostanaban meg mar csak Agota vagyok, becezesmentesen.

En sajnalom kicsit, hogy egyaltalan nem adjak manapsag. Szerintetek milyen? 

Előzmény: Kinga-Kaszi (15)
Kinga-Kaszi Creative Commons License 2005.11.25 0 0 15

 Az en neveim Kinga Kasszandra.

Kinga  azt jelenti hogy a nemzetisegenek harcosa,ez ez valahogy ugy is van,eleg harcias termeszetem van.

A Kasszandra meg profetat jelent,ha jol emlekszem,de nem tudok josolni.. :(

  Kaszinak szolitanak, meg Kinganak is, es rajottem hogy amikor valaki azt mondja nekem hogy Kasszandra akkor nagy bajban vagyok.

Nincs semmi bajom a neveimmel,turhetoek,sot gondoltam arra is hogy ha lesz majd egy lanyom akkor magamrol nevezem el,mivel a ferfiak is altalaban a sajat nevuket adjak a juniornak. Na mit szoltok? Kinga vagy Kasszandra legyen?

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.16 0 0 14

én is megszoktam már. Sot lehet ha egyszer lesz egy lányom, akkor így fogják hívni.

 

A József miatt (apja után) már így is furán néznek ránk, akkor ha majd a lányunk is a mamája nevét kapja, gondolom mindenki hülyének fog minket tartani. :)

Előzmény: Szipolyka. (13)
Szipolyka. Creative Commons License 2005.04.16 0 0 13

Gabriella

Gyerekkoromban nem tetszett, 30++ ev alatt megszoktam... Mar azt gondolom, szep nev.

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.15 0 0 12

az én nevem Daniella, gyerekkoromban utáltam, mert csúfoltak miatta. A becenevem Dani és azzal bántottak, hogy ez fiú név.

 

A fiam 11 hónapos és József. 20 év múlva tegyétek fel neki ugyenezt a kérdést. Kíváncsi lennék a válaszára. Szerintem nem fogja utálni a nevét. Az osztályában biztos nem lesz még egy József. :))))

Előzmény: baybee (-)
anyabanya Creative Commons License 2005.04.15 0 0 11
Pálma volnék, vagy afféle. Régen utáltam, aztán elviseltem, ma szeretem és az ismeröseim szerint nagyon illik hozzám, miként a horoszpokom is (oroszlán)
viccková Creative Commons License 2005.04.15 0 0 10
A vogulok pl.így állapítják meg,hogy melyik elhunyt tért vissza a bébiben a falujukba...mondjuk nem biztos h.ugyanazt a nevet adják neki.
Előzmény: baybee (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!