Keresés

Részletes keresés

Armand_ Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1
Részvétem. Azt szeretném megkérdezni, vajon Gábor László rokona, esetleg édesapja volt-e annak a Gábor Szilveszternek, aki 1976. december 31.-én született, és 1993-95 között Bagi Iván eredeti partnere volt. Később Nacsa Olivér váltotta.
NTHAM Creative Commons License 2004.07.20 0 0 topiknyitó
Rövid súlyos betegség után meghalt Gábor László, a Rádiókabaré szerkesztő-producere. 58 éves volt. 1978 óta dolgozott a Magyar Rádióban. Szerda délután ismét elment egy kollegánk, Gábor László. Hangját a Rádiókabaré kívánságműsorából, a Kabarécsütörtökből ismerhették a hallgatók. Az az ember volt, akit nemcsak a szófordulatok kedvéért, hanem igazán és valójában mindenki szeretett.

Bohócok, rendetlen, neveletlen emberek között dolgozott szelíden, igen nagy béketűréssel. Ugyanezzel a békével tűrte betegségét is. A végén már nehezen beszélt, fárasztotta a társalgás.

Az emberi hang jellemezte végig méltánytalanul rövid életét. Gábor László 1946-ban született Budapesten és 1978 óta dolgozott a Magyar Rádióban. Munkáját egy rövid időtől eltekintve, végig a Rádiókabaréban végezte, aminek 1985-től szerkesztőségvezetője volt. '95-től a dokumentációs igazgatóságon dolgozott, majd 2002-től ismét a Rádiókabaré producereként végezte munkáját.

Gábor Lászlót a Magyar Rádió saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

/Forrás:Sinkó Péter, MR/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!