Keresés

Részletes keresés

olajbaro Creative Commons License 2006.10.20 0 0 22
Tanulj kínaiul, annak van értelme.
viita Creative Commons License 2006.10.20 0 0 21
Én kombinálom az otthoni tanulást úgy, hogy heti másfél órát veszek a Katedra tanáraitól, mint privát tanuló. Már kitapasztaltam, hogy melyik tanár miben jó (pl. párbeszéd, nyelvtani anyag leadása, vagy feladatok megoldása). Nekem ez bejött, mert én szabom meg a tanulás menetét, csak rám figyel a tanár, csak velem beszélget. Totál aktívak az órák. Természetesen az otthoni tanulás nélkül ez kevés lenne, de ezt ajánlanám mindenkinek.
minden lébe kanál Creative Commons License 2006.10.11 0 0 20

(Azt, hogy hogyan bánnak tanulóikkal olvasd el a megfelelő topicban)

 

én oda járok, elég régóta és köszi, n jól bánnak velem!

Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.11 0 0 19
Bocs, közben láttam mire írtad, az első mondatom visszavonva :)
Előzmény: minden lébe kanál (17)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.11 0 0 18

Érdekes, hogy ehhez képest meg a 11-esben hozzá is szóltál az igen hosszú 16 hozzászólásos topicban :)

 

A Katedra szerintem nem túl jó nyelviskola, mennyiségre és pénzre mennek, és az adminisztráció sincs a helyzet magaslatán. (Azt, hogy hogyan bánnak tanulóikkal olvasd el a megfelelő topicban). De: a többi sem sokkal jobb.

 

Az ilyen Relaxás baromságokat meg felejtsd el, pénzszedés az egész. Lehet sok dolog rögzül benned, de nem fogod rendszerben látni a dolgokat, nincs kivel gyakorolni a beszélgetést, stb.

Előzmény: minden lébe kanál (17)
minden lébe kanál Creative Commons License 2006.10.11 0 0 17
nem olvastam végig az egész topikot, csak az első 5-6 hozzászólást, de városi legendákban nem hiszek. nekem n bejött a katedra és csak azért, mert vk hallotta vktől, h vk egészen mással állítólag kibasztak ott, azt nem tartom túl hiteles storynak.
Előzmény: H_G (14)
schgy Creative Commons License 2006.10.10 0 0 16
Ez így (nyelvkönyv nélkül) még nekem sem sikerült :-), bár épp az ő könyvét elolvasva kezdtem én is bevezetni, hogy a nyelvkönyvvel (kézírásos jegyzet készítése és az össze fellelhető feladat írásos megoldása) egyidőben rögtön olvasni (pontosabban kézírással másolni) is kezdtem, általában olyan kedvenc könyvemet (Micimackó, Ivanhoe, ...), amit már amúgy is ismertem elég jól.
schgy
Előzmény: H_G (15)
H_G Creative Commons License 2006.10.10 0 0 15
Na jó, Lomb Kató meg egy Tolsztoj-regény + egy szótár segítségével megtanult oroszul egyedül, de az, h. egyeseknek kivételesen jó a nyelvérzékük, az az emberiség további 99,9 százalékán nem segít.
Előzmény: schgy (7)
H_G Creative Commons License 2006.10.10 0 0 14
Lásd itt!
Előzmény: minden lébe kanál (6)
mioni Creative Commons License 2006.10.10 0 0 13
Szvsz ha a nyelvtanuláshoz nincs semmiféle motiváció, akkor az már úgy mond 'fél bukás'. Mondjuk lehet, hogy túl tágan értelmezem a motivációt (egyszerűen tetszik, nyelvvizsga kell a felvételihez, munkához stb.)
Attól meg, hogy sok embernek nem megy az otthon nyelvtanulósdi még tényleg nem következik, hogy 'nem lehet otthon nyelvet tanulni'. Hanem hogy az emberek lusták :D Na jó nem, vagy mégis :)
Nyilván megvannak a csoportban tanulásnak is az előnyei. Egyrészről egyes embereket tényleg hajt a versenyszellem. De ez sem mindenkire igaz. Sokan gondolják azt, hogy azért mert ott vannak heti mondjuk kétszer két órát, ott üldögélnek, az órán a feladatokat csinálják, az már nyelvtanulás. Otthon nem foglalkoznak vele és aztán csodálkoznak, hogy nincs meg a kívánt eredmény. Másik fontos szempont még a csoport létszám. Sok ember között könnyen 'meghúzhatja' magát az ember, illetve ha pont a másik véglet, akkor meg nincs annyi alkalma 'szerepelni', használni a nyelvet, mint szeretné.
Előzmény: minden lébe kanál (9)
schgy Creative Commons License 2006.10.10 0 0 12
Közismert szerénységem miatt szólok csak, hogy igen lusta vagyok ám úgy igaziból. :-)
Az én módszerem azoknak tutimódszer, akik úgy tanulnak, ahogy én. Alapvetően azt bírom megjegyezni, amit leírtam, meg azt, hogy valamire vonatkozó infót melyik könyvben hol láttam (ez utóbbi nem nagy segítség a nyelvtanulásban, viszont jól jön, amikor bármilyen vizsgán megengedik a könyvek használatát, ill. a reális életben, amikor valami akut problémára keresel megoldást a szakirodalomban).
Az íráshoz meg elég sok idő kell és nem társas tevékenység.
Aki hallás után képes nyelvet tanulni, annak nyilván a mostanában divatos beszélgetőcsoportos (szituációs) nyelvtanulás a jó (vettem részt ilyenen is gyakorlatilag ö maradandó eredménnyel, de én ebben vagyok rossz), van akinek az egyéni tanáros nyelvóra jön be, ...
Ezekhez nyilván tanár is kell (de én is tanítottam pl. oroszokat magyarul, az ötfős csoportból egyre még ragadt is valami, meg beszélgetőpartnerként is segítettem már mások nyelvtanulását).
schgy
Előzmény: minden lébe kanál (11)
minden lébe kanál Creative Commons License 2006.10.10 0 0 11
neked hihetetlen szorgalmad van és nyelvérzéked. de a legtöbb embernek ez (sajnos) nem így megy. minimális rugdosás, verseny szellem.... ha a te módszered lenne a tuti módszer, akkor nem lenne szükség nyelvtanárokra.
Előzmény: schgy (10)
schgy Creative Commons License 2006.10.10 0 0 10
Ezzel egyet is lehet érteni, de attól, hogy segg kell hozzá, még nem egy kalap szar, még akkor sem, ha annak a legyártásához is kell ugyanez a termelőeszköz. :-)
schgy
Előzmény: minden lébe kanál (9)
minden lébe kanál Creative Commons License 2006.10.10 0 0 9
na de ahhoz segg is kell és motíváció! a legtöbb embernek otthon nem megy.
Előzmény: schgy (7)
schgy Creative Commons License 2006.10.10 0 0 8
Rövidebben, a dolog igencsak tanulófüggő.
schgy
Előzmény: schgy (7)
schgy Creative Commons License 2006.10.10 0 0 7
Ezt azért nem állítanám.
Az általam beszélt 8 nyelvből 1 anyanyelvem van (a magyar), két iskolában tanult (orosz és francia, bár az oroszt leginkább a összesen 17 évnyi helybenélés hozta igazán helyzetbe) és 5 otthon tanult (lengyel, német, angol, spanyol, finn). Ráadásul a topraérés sorrendje az idegennyelvek közül lengyel-spanyol-angol-orosz, vagyis az otthon tanultakkal kezdődik.
Nyelviskolába pont angolból jártam, leginkább azért, mert az nekem könyvből nem megy (na jó van a transzkripció, de nekem az reprodukálhatatlan) és anélkül felismerhetetlen amit mondasz, ellentétben a többi nyelvvel, ahol nagyjából legalábbis érthető.
schgy
Előzmény: minden lébe kanál (4)
minden lébe kanál Creative Commons License 2006.10.10 0 0 6
mi bajotok a katedrával?
Előzmény: H_G (5)
H_G Creative Commons License 2006.10.10 0 0 5
A tanfolyam a nyerő módszer, annál csak a célországba költözés hatékonyabb. Otthon nem lehet nyelvet tanulni, ebben kivételesen igaza van Milkának. (A Katedrát illetően nincs, az tényleg sz.r!) A magántanár van, akinek bejött, de nekem pl. nem. Egy tanfolyam fölkelti a versenyszellemet, és extra motivációt jelent, h. jó legyél a csoporton belül. Márpedig a nyelvtanulás sikere a motiváltságon áll v. bukik.

Legjobb tényleg a British Council, de a London Stúdió se rossz, és persze a Berlitz sem -- bár ott a névért is keményen fizetni kell.
Előzmény: geza844 (3)
minden lébe kanál Creative Commons License 2006.10.10 0 0 4
hát az otthoni angoltanulás egy kalap szar.
Előzmény: geza844 (3)
geza844 Creative Commons License 2006.10.10 0 0 3
Köszi!
Erre nem is gondoltam!
Néztem egy Relaxa csomagot, 2 könyv, 16 CD, 20e ft. Bele is lehet hallgatni, egész jónak tünik.
Valakinek van vele tapasztalata?
Asszem mégsem megyek tanfolyamra. Biztos ott is kéne venni egy rakás könyvet.
Köszi mégyegyszer!
Előzmény: borzimorzi (1)
minden lébe kanál Creative Commons License 2006.10.10 0 0 2
katedra nem szemét! szvsz az egyik legjobb nyelvsuli, de én magántanárra szavaznék.
Előzmény: borzimorzi (1)
borzimorzi Creative Commons License 2006.10.10 0 0 1

Tartózkodni érdemes a Katedrától és az egyéb efféle magyar "leraboljuk a piacot"-típusú pénzfaló szemetektől.

 

Csót:

b

borzimorzi Creative Commons License 2006.10.10 0 0 0

Kedves Géza, nem 0 töketlenségről tesz tanúbizonyságot, aki nethozzáférés birtokában még mindig tanarakat akar hajkurászni és hülyegyerekek pocsék kiejtését akarja hallgatni órákig...

 

De legyen Neked: elismerten legjobb nyelvsuli az IH a Bimbó úton. Jó még a British Council. De otthon, autodidakta módszerekkel is tanulhatsz, ha elég fegyelmezett vagy és rendszeres. Erre jók a Pons és a Relaxa kiadványai.

 

Sok sikert!

 

Csót:

b

Előzmény: geza844 (-)
geza844 Creative Commons License 2006.10.10 0 0 topiknyitó
Üdv Mindenkinek!
Napokban szeretnék elkezdeni angolt tanulni. Teljesen elöröl, még soha nem tanultam angolt, de a németet utálom. Meg szerintem angolul többen beszélnek mint németül.
Abban szeretnék segitséget kérni hogy pesten melyik nyelvtanfolyamra érdemes beiratkozni, mert ugye van egy pár.
Bármijen megjegyzést akármelyik pesti nyelvtanfolyamra szivesen fogadok!
Elöre is köszi minden segitönek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!