Keresés

Részletes keresés

Gillian Creative Commons License 2006.12.29 0 0 8
Ja, mielőtt szó érné a ház elejét, két fontos dolog: az ajándékba kapott könyveknek és versesköteteknek szintén szerepe volt a dolgok jobbra fordulásában :-), de az az aranyidőszak már talán sose jön vissza, mint amikor megengedhettem magamnak, hogy hetente egy-két könyvet megvegyek, csak úgy, magamnak - tudjátok, olvasni ... :-(
Gillian Creative Commons License 2006.12.29 0 0 7
Nincs, de szakítani kell rá.

Én világéletemben nagy könyvmoly voltam, aztán egyszer csak úgy 30 körül azt vettem észre, hogy a sok túlóra és szakmai elvárás közepette még akkor is szakirodalmat vagy szaksajtót olvasok, ha már éppen nem lenne kötelező. Aztán átnyergeltem az újságolvasásra, mert éppen újságíró tanfolyamra jártam, előfizetője is lettem több lapnak. Akkor meg azok mellett nem jutott idő a könyvekre. És aztán persze jött az internet-függőség.

Végül az újságírással kapcsolatos szakirodalom visszavezetett a könyvekhez, anyukám és a párom által kölcsönadott könyvek a szépirodalomhoz, a szerelem és a versírás a versekhez.

Remélem, most már egyik kedvencemről sem szokom le. Csak sajnos, a szg-es munka miatt annyira elfárad a szemem, hogy gyakran összefolynak előtte a betűk.
riceruca Creative Commons License 2006.05.15 0 0 5
"Én is szeretnék sokat olvasni, de valamiért soha nincs rá időm."

Nekem is van néha ilyenem, úgy értem, hogy tényleg annyira összejön minden, hogy egyszerűen nuku idő... aztán egyszer csak olyan könyvhiányom lesz, hogy csak úgy bemegyek egy könyvesboltba, és veszek egy csomó könyvet, amiket már régóta szerettem volna elolvasni, meg olyanokat is, amiket ott "kívánok meg", és akkor szépen nekiállok, egy egész hétvégén csak olvasok, volt már olyan is, hogy egész héten szinte ki sem tettem a lábam itthonról... Kábé kéthavonta van ilyenem.
Lefekvés előtt olvasni, minden nap egy kicsit, meg ilyenek...... ez nekem sem megy!
Reggeltől délutánig suli, aztán meló; másnap reggel meló, délután suli; néha annyira fáradt vagyok, hogy még a boltba is nehezemre esik lemenni kajáért!
Szal, egyrészt: tényleg nincs időnk, másrészt: ellustultunk, elizéljük az időt, ahogy te is mondod, ha akad egy kis szabadidő, netezünk meg ilyenek. Ha pölö fele annyi könyvet olvasnék, mint amennyit az internetet böngészve olvasok.... uhh, nagykoponya lennék, az tutti!

Előzmény: bcontact (-)
hexo Creative Commons License 2006.05.14 0 0 4
Bizonyám, én ott lakom :D

Lefekvéskor meg van hogy egy oldalt sem bírok végigolvasni, olyan álmos vagyok, de ha nincs könyv, akkor mégis nehezebben alszom el. Erre is rá lehet szokni.
Előzmény: Black_Hand (3)
Black_Hand Creative Commons License 2006.05.14 0 0 3

Én is erre a két módszerre esküszöm. Nem is tudok jól aludni, ha nem olvasok előtte kicsit. Hozzátartozik az esti levezető-szertartáshoz.

 

A villamossal viszont csúcsidőben elég sok gond van. Ezért jó a végállomás közelében lakni. :-)

hexo Creative Commons License 2006.05.14 0 0 2
vagy ha villamossal jársz akkor ott. én már állva, félkézzel is pöpecül tudok :)
Előzmény: hexo (1)
hexo Creative Commons License 2006.05.14 0 0 1
Amúgy ha nincs időd, akkor lefekvés előtt szakíts rá pár percet pl
Előzmény: bcontact (-)
hexo Creative Commons License 2006.05.14 0 0 0
h0pp!
Előzmény: bcontact (-)
bcontact Creative Commons License 2006.05.14 0 0 topiknyitó
Ti milyen gyakran olvastok és mennyit?

Sok ember rengeteget olvas.
Én is szeretnék sokat olvasni, de valamiért soha nincs rá időm.
Pedig csak heti 50 órát dolgozom, emellett nem csinálok szinte semmi hasznosat, nem tanulok, nem sportolok, nincs mellékállásom, így vagy a kisfiammal és a párommal vagyok, vagy az interneten lógok.
Nagyon sok jó könyvem van, melyek jobbá tehetnék az életemet. Szeretném őket elolvasni. Nincs rá időm. Szeretnék tanulni, sportolni, haverokkal lógni, de ezekre sincs időm.
Nem tudom miért érzem így. Lehet, hogy nagyon fel vagyok pörögve. Lehet, hogy sokkal fontosabb megoldandó problémáim vannak. Lehet, hogy az internet ölte meg a dolgot. Amíg nem volt, rendszeresen olvastam.

Nektek van időtök olvasni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!