Keresés

Részletes keresés

TulipánFejű Creative Commons License 2007.02.21 0 0 2
Köszi a választ. Lényegében egyetértünk :)
Előzmény: Gézoo (1)
Gézoo Creative Commons License 2007.02.21 0 0 1

Szia!

 

  Pedig a házasság miatt..  Ezzel a kormánnyal kötött házasságot az ország..amiatt..

 

  Figyeld meg a születésszámok alakulását!

 

  Fidesz kormányzás végére feljavult az emberek biztonságtudata, mikor születtek

gyermekek?  A Medgyesi első évében.. No, de kilenc hónappal előbb "készültek"!

  Aztán amikor már "aklimatizálódott" az ország ismét a visszaesés megállt, majd

újabb ilyesztgetés---> újabb visszaesés.. Ez így működik..

 

  Nyugalom, létbiztonság kell a gyermek nemzéshez.. ennyi..

 

Ha van, akkor van bébi, ha nincs, akkor nincs..

 

Előzmény: TulipánFejű (-)
TulipánFejű Creative Commons License 2007.02.20 0 0 topiknyitó

A mai parlamenti vitanap lényeges "gondolata" volt, hogy a házasság miatt kevés a gyerek ma Magyarországon, mondván, olyan országokban, ahol kevesebb házasságot kötnek (É-Európa), több gyerek születik.

 

Ilyen egyszerű lenne? Vagy ez a beállítás csak "bizonyos" körök érdeke? Kik ők? Mit akarnak?

 

Íme egy összefoglaló az elhangzottakról, benne a véleményem:

 

A kormányfő szerint az uniós országok statisztikai eredményei azt mutatják, hogy kimutatható kapcsolat van a gyermekvállalási kedv és a megengedőbb közkultúra között, vagyis, ha a fiatalok különböző típusú családmodellek között önként választhatnak, akkor nagyobb hajlandósággal vállalnak gyermeket.

 

Azért, mert matematikailag lehet korrelációt számítani két adatsor között, még korántsem biztos, hogy ok-okozati összefüggés van közöttük. Az összefüggés lehet, hogy fordított, de az is lehet, hogy egy harmadik közös oka van mindkettőnek. Vagy a két jelenség között egy harmadik (negyedik, ötödik) teremt kapcsolatot. Persze ha valaki tradicionális (=nem jó, nem rossz, csak hagyományos) családszerkezetet valami sajátos érdekből fel akarja lazítani, annak semmi sem drága.



Hozzátette: Magyarországon a gyermekszám az 1990-es évek közepétől folyamatosan csökkent, 2004-ben azonban ez a tendencia megállt, és az utóbbi három évben enyhe növekedésnek indult.

 

Csökkenés: ki szül gyereket, mikor épp elveszti a munkáját, vagy tapos azért, hogy megtartsa? Növekedés: pont harmincas éveibe léptek a Ratkó-korszak unokái.



A kormány hosszú távú, gyermekszegénység elleni nemzeti programot kíván kialakítani - mondta a miniszterelnök.

 

Akkor talán arra kellene koncentrálni, hogy ne most rontsunk a helyzeten még tovább.



Gyurcsány Ferenc hozzátette, hogy a rendszerváltozás óta Magyarországon ilyen átfogó, gyermekszegénység-ellenes program nem volt.

 

Hol? Magyarországon? Palackos PB-gázt elfelejtjük támogatni? Tüzelőfát elfelejtjük?



Az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként átfogó program indul Gyermekesély címmel, amely a legnehezebb helyzetben élő gyermekeken a kisgyermekkor korai szakaszára koncentráló intézkedéssorozattal kíván segíteni - tette hozzá a kormányfő.

Pártvélemények

Mesterházy Attila (MSZP) elmondta: a kormány nemzeti cselekvési tervet készít Legyen jobb a gyermekeknek címmel, a 2007. és 2032. közötti időszakra.

Most akkor Gyermekesély vagy Legyen jobb a gyermekeknek a program címe? Ez most egy vagy kettő? Ha kettő, tudnak egymásról?


A politikus ismertette a szocialisták javaslatait a helyzet javítására: említette a nagyobb támogatást, a bölcsődei és óvodai ellátás fejlesztését, a magas szintű egészségügyi ellátás biztosítását, valamint a gyermekszegénység elleni küzdelmet.

 

Ma jártam egy gyermekkórházban, amit épp be akarnak zárni...



Pelczné Gáll Ildikó (Fidesz) hangsúlyozta: a kitörés záloga az adó- és járulékcsökkentés, az aktív foglalkoztatáspolitika, valamint a munkahelyteremtés.

 

Szerintem meg a jövedelmek normális, európai szintje.



A Fidesz mindent megtesz, hogy a nők részmunkaidős foglalkoztatása növekedjen, a jelenlegi 3-4 százalékról 30-40 százalékra - jelentette ki.

 

Jó ötlet!! De épp most, január 1. hatállyal törölték az egyik törvényből 2005. évi CLXXX. tv. a foglalkoztatásbővítésről azt  a 4-11. paragrafust, mely  azelőtt következő címmel futott: 'A rugalmas foglalkoztatási formák közszférában történő térnyerése érdekében szükséges intézkedések". Miért nem akkor sikoltoztak, amikor a parlamentben előttük volt a módosító törvénycsomag?????



Hozzátette: támogatják a KDNP kezdeményezését, hogy legyen lehetőség a családi adózásra.

Sándor Klára, az SZDSZ vezérszónoka kiemelte: az alacsony születésszám, a romló demográfiai helyzet évtizedek óta tartó tendencia, amelynek folytatódása esetén 2020-ban Magyarországon 100 aktív dolgozóra 57 nyugdíjas jutna, az európai uniós 43-mal szemben. Aggasztónak nevezte, hogy a felmérések szerint a fiatalok 18 százaléka csupán egy gyereket tervez, míg 9 százaléka egyet sem.

 

És ezen ki csodálkozik? már ők is csonka családban nőttek fel...



A szabad demokrata politikus statisztikai adatokra hivatkozva fejtette ki, hogy a magyar nők lényegesen kevesebbet keresnek és sokkal több időt töltenek kereső, illetve otthoni munkával, mint a férfiak. Ugyanakkor egyre több a diplomás nő, akik fontosnak tartják karrierjüket, és elutasítják az anyagi függőséget. Említésre méltónak tartotta a képviselő azt a németországi elképzelést, amely a gyes idejének csökkentésével ösztönözné a gyermekvállalást.

 

Fából vaskarika.



Harrach Péter (KDNP) szerint a házasság és a család intézményének a válsága jellemzi korunkat. Mint kiemelte, 2005-ben 44 ezer házasságot kötöttek, míg 25 évvel ezelőtt a dupláját.

Harrach Péter kiemelte: a családtámogatási rendszer legfontosabb vonása a kiszámíthatóság, mert mint mondta, a biztonságérzet a legjobb eszköze a gyermekvállalási kedv növelésének.

 

HP egyre szimpatikusabb nekem, pár éve nem rá szavaztam. Én változtam, ő változott vagy a helyzet?



Csáky András, az MDF vezérszónoka arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon a népesedéspolitikának a népesség csökkenés ütemének mérséklését kell reálisan megcéloznia.

 

Ezzel nem mondott semmit. Ez a legoptimistább elképzelés lehet csak. Bár az is igen reális, hogy jönnek a bevándorlók, amivel önmagában nekem egyébként semmi problémám nincs. Csak kérdés, hogy ők el akarják-e tartani a mi nyugdíjasainkat?

 

Szóval kinek van még mondanivalója a témában, miután én kipufogtam magam? (Holnap jövök csak.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!