Keresés

Részletes keresés

X5 Creative Commons License 2007.03.25 0 0 6
nem európába.oda ahol nyugalom van és viszonylagos létbiztonság.s pontosan agyerekek miatt.itt mit fogok nyújtani nekik.az eberek azt sem tudják jövőre mi lesz,nem 5 év múlva.egyébként pedig ahova megyek,ott nemcsak az átlag életkor magas /78 év !!! /,hanem a tolerancia, a segítőkézség,csak nekünk ezt ilyen mentalitással elképzelni is . . .már annak idelyén laktam kint,s én hülye visszajöttem.ha a szocpollal kapcsolatban tudsz valamit,kérlek!
exlexman Creative Commons License 2007.03.24 0 0 5
Ha külföldre költöznél: Melyik országba? ..mert ugyebár, nem mind1! Canada? Svéd? Német? Sehol sem könnyebb ám! ..és te csak bevándorló leszel! hmm...3 gyerekkel meg...hát lesz szívás az tuti!
Előzmény: X5 (4)
X5 Creative Commons License 2007.03.24 0 0 4

sziasztok!zoli vagyok

olvastam a sok hozzászólást,kérdést a szocpolról.én már igényeltem,de olyan anyagi feltételeknek kell megfelelni,hogy lemondtam akár vásárlásról,akár építkezésről.három gyermekes családapaként képtelen vagyok annyit összeszedni,hogy elég legyen az önerőhöz.albérlet,szülői vagy rokoni segítség semmi.de nemcsak ebbe,másba is belefáradtam itt.a családdal külföldre költözöm,viszont nem akarom a szocpolt a büdzsében hagyni.ha valakit érdekel jelezzen.minden megoldható.

előre is kösz!

Hitel tanácsadó Creative Commons License 2007.03.08 0 0 3
Íme egy honlap, amely nagyon jól összefoglalja a szocpollal kapcsolatos tudnivalókat:
http://web1.dynamicweb.hu/hitelek/szocpol.html
buBBa Creative Commons License 2003.12.13 0 0 2
Melyik ez a bank ? Miért nem adjuk tudtára a világnak ?

Soha nem értem, hogy a bizonyos lebuktató műsorokban is pl.: "Rájöttünk, hogy valamelyik benzinkútnál átb....ák a vásárlókat", miért nem hozzák nyilvánosságra, hogy ez márpedig EZ a benzinkút, és, ha tehetik, ne menjenek oda. Ez már igen. Egy konkrétum. Ez már olyan érv, ami valós, és biztos elgondolkodnának a tulajdonosok (a többiek is), hogy megéri-e kockáztatni. Banknál ugyanígy lehet. És ne jöjjön itt nekem senki a személyiségi jogok védelmével, mert nekem is alapvető jogom megtudni valaki(k)ről, hogy szélhámos, avagy nem. Rágalmazásról szó sem lehet, hiszen valós alapja van. Akkor meg ?

exlexman Creative Commons License 2002.07.30 0 0 1
Jahh és a lényeg majd kimaradt. Barátom, felvetette a kérdést az adott Banknak, hol és miféle határozatban rögzitik eme dolgokat. A válasz az volt, hogy jajjjjjj, dehogy nem kapjak meg. Sőtt, várjanak szeptemberig mert addigra magasabb lesz a szoc.pol összege! Na tessék! Rákérdezel a dolgokra és már is jogaid lesznek? Érdekes ország! Olyan kis huncut!:)
exlexman Creative Commons License 2002.07.30 0 0 0
Azt kezdem eszrevenni, hogy a rázosabb témához, témákhoz, nem akadnak igazán olyan emberek akik valamiféle emberi reakciókkal azon törekednének, hogy véleményükkel hozzá járuljanak mások szellemi épüléséhez. Magam részéről azért nyitottam meg ezt a topicot is, hogy hátha lesz valaki aki emberként a témában mások segitségére lesz. Azt már észre vettem, a moderátor "átépitette" a témát a házépités, lakásügyek témába, bár magam a kérdést politikai és jogi vonzata miatt a törzsasztalba creáltam. Sebaj! :)

exlexman Creative Commons License 2002.07.30 0 0 topiknyitó
Minap ismerősöm felhivott, adjak mar tanacsot szamara Szocpol ugyben. Azok akik nem tudnak a 12/2001. (I. 31.) Korm. rendelet a lakáscélú állami támogatásokról szóló reményteljes momentumairól szólok. Ezt viszont kevesbe elismerő szavakkal teszem. Miért?

Emberünk elment az nagy bank objektumba, ahol fogta vala 2+fel szobas hazat, felkesz, tetoter nelkuli allapotban és gondolta, hamarosan felcseperedo 2 peldany fiu gyermekei szamara csinal 2 szobat meg egy gardrobot a tetoterben.
Fogta magat es a bankban felvetette eme momentumot. Az nagy bank azonban ahelyet, hogy azt mondta volna te joember ne igenyeld mar meg a szocpolt mert nem adjuk meg, ehelyett alairatott emberrel szerzodest. Ebben elore kotelezi ot, hogy befizet szumma 30ezer forintot, majd legyartat nehany ezresert hivatalos telekkonyvi, egyeb tulajdoni dokumentumokat, akar kozjegyzoi iratokat is, atlag ujabb 5-10e-ert, majd raszan 2-3 nap munka kiesest, napi atlag 3000 forintjaval. Majdan pedig kozlik vele, hogy nem adunk bibibibi...

..mert ugye az fentiekben emlitett jogszabaly 5 szamu szakaszara hivatkoznak. Az meg ugye pont arrol szol, idezem: II. Közvetlen támogatások
1. Lakásépítési kedvezmény gyermekek és más eltartottak után.
5. § (1) Állami támogatásként lakásépítési (-vásárlási) kedvezmény (a továbbiakban: kedvezmény) illeti meg az igénylőt a vele közös háztartásban élő, általa eltartott és a felépített, illetőleg megvásárolt lakásba vele együtt beköltöző gyermeke és más eltartott családtagja után az építési költség (vételár) megfizetéséhez.

Tehát pont nem az a szakasz amit ugye az elutasitás momentumaként kellene megkapni, de hát erre hivatkozva, a koltsegek kifizeteset kovetoen, elutasitjak. Hogyan? Szóban!

Hogyan is? Szóban? ...de hisz ez lehetetlen! Irásban kért jogokat, szóban elutasitani? Van ilyen jogszabály? Nincs! A PTK ugyan is kimondja, irásban kötött szerződést csak irásban lehet meg....ni. Azaz, irásban kötött jogokról irásban illik válaszolni! Na de ez mit sem számit kishazánkban a Bankok, jogtudorokká válltak! Az emberek meg eszközül szolgálnak eme játszadozáshoz! ..és ez igy lenne rendjén, hacsak, valaki végre felismerné, ne csináljunk egymásból hivatali jogkörre hivatkozva hülyét, mert elöbb-utóbb mi is lehetünk hasonló helyzetben! Vagy akkor meg segit a protekció! ..ahhh. emberek, már megint bakot lőttem volna?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!