Keresés

Részletes keresés

ferapont Creative Commons License 2007.04.16 0 0 5

Meghalni nemcsak attól lehet, hogy iszik valaki vagy sem.

Ahogy olvastam neki történetesen a szívével volt szervi baja.

Előzmény: Géniusz Lóci (4)
Géniusz Lóci Creative Commons License 2007.03.13 0 0 4
Ráadásul Szakácsit még csak-csak megértem (az ő életmódjával...), de ez a pasas még csak nem is ivott szertelenül (legalábbis nem lehetett tudni róla).

Sajnos, keveset láttam.
Előzmény: ferapont (3)
ferapont Creative Commons License 2007.03.13 0 0 3

Sok La Mancha lovagja előadást láttam már, de olyan kiváló Sancho Panzát mint ő egyet sem. Mivel egy csupaszív kedves mackó volt, nagyon el tudom képzelni, hogy Don Quijote (Szakácsi Sándor) halála annyira megviselte, hogy - ahogy mondani szokták - szó szerint megszakadt a szíve.

 

 

Fáradt Vándor Creative Commons License 2007.03.11 0 0 2
Sajnos nem ismertem színészi képességeit, de elmondások alapján kiváló színész lehetett... nyugodjék békében.
jkutya Creative Commons License 2007.03.11 0 0 1

Volt szerencsém kollégaként egy évet vele dolgozni az egri Gárdonyi Géza Szinházban a 90-es évek elején.

 

Mindig vidám, igazi "jó fej" volt, mindamellett tehetséges művész.

 

Nyugodjék békében.

horst_fuchs Creative Commons License 2007.03.11 0 0 0
j0 arc volt, kár érte...
Előzmény: kalambo (-)
kalambo Creative Commons License 2007.03.11 0 0 topiknyitó

Kocsis Györgynek néhány éve - lábon kihordott szívinfarktusa után - ötórás bypass beavatkozás mentette meg az életét, azóta úgy élt, hogy tudta, bármikor meghalhat - írja a délmagyar.hu. Egy nappal Szakácsi Sándor után hunyt el, akivel korábban együtt játszottak a La Mancha lovagjában: Don Quijotét Szakácsi Sándor, Sancho Panzát Kocsis György játszotta.

 


Kocsis György

Székhelyi József elmondta: a 44 éves művész nem jelent meg egy pénteki próbán és nem lehetett elérni, ezért kollégáival a színészlakáshoz mentek. Az ajtót nem nyitotta ki senki, így feltörték; a művészt holtan találták. Kocsis Györgyöt a Szegedi Nemzeti Színház saját halottjának tekinti.

A színész a jövő héten, kedden Alan Bennett Beszélő fejek című darabjának egyik monológját adta volna elő Szegeden.

 

Kocsis György 1963. március 12-én született. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után, 1986-ban a Mikroszkóp Színpad, majd 1988-ban az Egri Gárdonyi Géza Színház tagja lett. Az Arany János Színházhoz 1991-ben szerződött, 1992-től az Arizóna Színház művésze volt. 2000-től játszott a Szegedi Nemzeti Színházban.

Fontosabb szerepei között volt Svejk (Hasek-Burian: Svejk), Sancho (Leigh-Wasserman: La Mancha lovagja), Ephezusi Dromio (Shakespeare: Tévedések vígjátéka) és Juraj Ardonjak (Iván Kusan: Galócza).

A Szegedi Nemzeti Színház tagjaként többek között William Shakespeare: Szentivánéji álom, III. Richárd, Rideg Sándor: Indul a bakterház, Egressy Zoltán: Portugál, Kálmán Imre: Marica grófnő, Molnár Ferenc: Üvegcipő, Játék a kastélyban, Martin McDonagh: Az alhangya című darabjában játszott.

 

A tévénézők onnan ismerhetik, hogy sokáig az ő arcával reklámozták az egyik bankot - a tévészpotokon kívül életnagyságú papírfigurákon is. Szerepelt a Gálvölgyi Show hat epizódjában illetve a TV a város szélén című sorozatban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!