Keresés

Részletes keresés

Helleluja Creative Commons License 2007.05.20 0 0 198

Kedves dialektika meg anti magyarok?

 Ha figyelitek, ha a patkányt beszoritják a sarokba, meg a patkány is karmol? Legutóbb az egyik református templomba, magyarul beszélő templomba hivtak meg, hogy tartsak előadást, de én inkább üljük körbe a nagyasztalt, s beszélgessünk!? ugy vót, mire a szabad kőmivesek, erdélyiek voltak belémköttek, hogy én nem félem az istent, amire, miért kellene félnem? Szeretem, sőt magyarhazám s embertársam, s minden ami szeretet van benne, szeretem, naturalli, amire te büdös nationalista gungarista fassista fasirtba, most tőrkésekkel támadtak rám, meg pisztollyal, s akik meghivtak: ha megütötted volna egyet is, most 30 évet ülnél a börtönikbe, te fanatik, s bizon ezek voltak a barátaim? csapda?

 Na megbocsátottam, s azóta is tartom a barátságot, s most kérdem az Istent meg magamat, hogy mi lehet a baj? Hát engemet okolnak, meg az ijjenek mint én, minden  oldalról, hogy széttrancsirozták magyarországot? Meg félni is kell, rettegni, mert olyan isten vagy ördög nincs, aki lemondani arról, hogy mégis minden nélkül, a szivembe Jézus, szeretlek, hisz ha országunk a szivünkbe, de csak Jézussal, most mitől féljünk? Ugyis beszédbe van minden, hisz János8:51???

 Én tudom, hogy magyaroszág él, s örökké él, mert megtudtam!!! tud meg te is, ti is!!! Csak te, saját magad tudhatod meg!!! nem a pap, a popnék, sőt a lána?

 Mostmár, mert abból ténleg 3. viágháboru lesz, ha én vissza akarom területi magyarországot, amit ha lehet igen, de ugy ahogy szétvagdaltak, ha nem, azok mind eltünnek a ködbe örökre, akik nem, mert HIT = ERŐ, s Jézus Hit = Élet!!!

 Ha figyelitek, csak a sarokba lettem szoritva, mert akinek Jézus a barátja, az tud ölni, kárt tenni akárkiben? Ugye, halleluja halleluja....

Előzmény: dialektika (196)
Helleluja Creative Commons License 2007.05.19 0 0 197

Kedves dialektika s dühödt Krisztus a keresztfán magyarabb magyarok?

 2000ben voltam otthon, s abszi ulti süketebb dumát, mint amit összehabartak a zsidóknál is zsidóbbak, ami sehol nincs jobban, mint a magyar szellemi elit? Egyszerüen te Krisztust a szádra mered venni, s örjöntek az UjJerusálomosok, mikor nekem Budapest, igaz feketére föst, nekem az Uj Buda meg Pöstye, nincs kememce, végre megsült benne a kisBence, kéne, de télneg nem mint budi, hanem Buda?

 A legellemibb emberség is hiányzik, ugy a santa istvános Ktusztus népe vagyunk mint most még dühodtebb, inkább ataisták, szóval tessék vállasszon?

 pápá, tubappa luba!

Előzmény: dialektika (196)
dialektika Creative Commons License 2007.05.19 0 0 196

Csak a szokásos melldöngető büszkeségtől duzzadó nacionalista önbecsapás.

A sátán másik neve : HIUSÁG.

 

Helleluja Creative Commons License 2007.05.08 0 0 195

Merlin05 Jézus vérü!?

 Nos, akik Jézus vérüek, azok nem lehetnek vallásosak, mert Jézus = kiut ebből az örök halál -kigyó fészekből, aztán Jézus = Élet, nos Ő az igazság vagyis a világ - világossága, nélküle nics fény, s fény nélkül nincs élet, s akik vérében élet, azok szeme csillog - villog? trudjátok, majd ha szellem napvilága ragyog minden szembe, mert hol az ablak, nem a szem a lélek tükre? na akkor megálljunk, mert haza érkeztünk? Kánaán végállomás, kiszállás! na Jézus nélkül ugy a wallásosok mint most az anti wallásosok bizon hazavágnak mindenkit? de magukkal?

 Jézus szellem, fényes -szellem, s mi is azok vagyunk, csak ha tota leszivattyuznak bennünket mondjuk testileg, bizon lelkileg is le vagyunk szippolyozva, mert ez a test, hat a lélek gyerekre, mig ha feltámasztjuk a lelket, ezek mind mind a szippantyusok elégnek? csak kérdem! meg most ha nem igy van, akkor 2012 ne vigyen el a mentő?

 Nos, a magyar, akikhez én sorolom magamat, mert valahova kell tartoznia az embernek, s Jézus nem csinált, nem csinálhatott semmilyen wallást, mint embert tettéről, fát a gyümölcséről, na megint, tiszta hülyére ugy a wallásosok meg mint most az ataisták, abszi ulti örök jobbágyrabszolgaságba vágtak minden embert, s azért mennek mindenhova, felszabaditani a népeket, mikor mindenki a tőzsdések adófizetői, vagy birkái - kecskéi lesztek, ezzel indult el agfakositás - iraquzás meg most mindenki meg lesz demokratatatatata...tatázva?

 Ugye igy értetted?

 Áldás béke brekeke, s harcoljunk érte!

Előzmény: Merlin05 (193)
Helleluja Creative Commons License 2007.05.06 0 0 194

Hellah

 kedves Jézus fényrokonai,  meg nem! nagyon jó, hogy csak emlited, ez büdös, de még nem bünös, most Fortyuna asszonság mérlege, lege legend szép lába vót, nos akire kacsint, tudod én édes tubincám, mégeggzer kacsincs rám, kacsincs rám ha szeretsz, s ha az isten azt bünteti akit szeret, s most bijja, viz - vér, meg kin = 1, s ki vagyunk a vizekbül, azt akarod mondani?

 Nosa, vannak a fény világai, s azoknak fény - rokonaik lehetünk, mig vére rajta, rajtunk, s jól nézünk miki?

 Valami dögletes irtózatos állapotba vagyunk, mert akik felőre kerekedtek, azoknak csak a kipufogójukat halljuk csattogni, meg villámlani, lásd sakera all, ha nem vagytok ennivalója az istennek, sakerek, s rögtön elpusztitandó? vér ontva jó? r?

 Vérbe a pepe?

Előzmény: Merlin05 (193)
Merlin05 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 193

Az álomvilágban élők úgy gondolják,hogy mikor valakit ki akarnak vonni a politikából vagy visszaszorítani a részvételét,akkor szeretgetik ’vallási irányba’ is terelgetni,sok(K) egyéb mellett.

 

Helleluja Creative Commons License 2005.12.26 0 0 192

big4 s Maxval kékvérü pajtások?

 Dekár, hogy nem lehet szabadon beszélgetni, s mindent teritékre vágni, hisz ha a pornográfiát megengedik, minden utacasarkon az pornó ujságok meg áruk döggecca, maga közelebb menni, hogy ki vagyunk, pont a 3rom nagywallás elitjei, most a ha lemerném irni, amit szeretnék leirni, nem zsidózás, sem nem ellenseggeskedés, csak ténleg van Jézus vérü, na most itt abszi ulti elválik, mert az illetőbe, menjünk vissza Salamonig, ha valakibe Jézus vér van, az most akarná Jézus vérét inni, mint mikor az két asszony: vágd ketté a gyereket, s aki az igazi mama: legyen az övé? Most hiába mondod, Jézus a tied, uggi?

 Nemczagg hogy a vér nem vállik vizzé, hanem rögtön, vére rajtunk, vagy bennünk? Megse kell szóllani, s tudja az illető?

 Boudog gurusunyit, meg buék buék....

Törölt nick Creative Commons License 2005.12.24 0 0 190
Az e topikban felvázolt elmélet elsőre földtől elrugaszkodottnak tűnik, de biztos tény hogy nem így van? Sok vad elméletről derült már ki hogy mégis igaz...

Amíg ez nem teljesen kizárható, addig szerintem nem bölcs dolog gúnyolódni.

Inkább érdemes a végére járni.

Pl. felsorolni az összes bizonyítéknak, jelnek, nyomnak talált dolgot és egyenként alaposan kielemezni, bizonyítani vagy cáfolni.
masonic20 Creative Commons License 2005.08.13 0 0 189
Aha, három gyerekkel négy keréken. Hát jövőkép ez? Még jó, hogy a múltban turkálunk. .. :)
Előzmény: Fénybenjáró0001 (188)
Fénybenjáró0001 Creative Commons License 2005.07.14 0 0 188

Üdvözlet!

 

 

A Grespik úrnak kisebb elmebaja lehet:-)

Nyilvánvalóan minden nagy történelmi személyiség magyar volt ugye?

Azt is el tudom képzelni ,hogy Jézus MIÉP-es zászló alatt vonult be Jeruzsálembe!!!!:-)

Fel kéne ébredni már végre!

Mi sajnos csak egy kis nép vagyunk a Balkán szélén:-(

Nem a dicsőséges múltat kellene bizonygatni,hanem egy jobb jövőt építeni.

 

krapek6 Creative Commons License 2005.05.22 0 0 187
írtátok lentebb "Fejlett fémmegmunkálásuk eredményeként rézcsöveket öntöttek mellyel a szennyvíz elvezetést oldották meg" ezé nem lehet rokonság mamég sokhelyen nincs csatorna sem :D
Lebenstod Creative Commons License 2005.05.22 0 0 186
Előre szittyák! És előre, sumér-hitűek! Gyalázat a lustaságotok, és még megy a panasz, hogy nem akarják elismerni a hiteteket! Hát hányan mentetek már az oroszlánok elé a hitetekért? Pondrónál is gyávábbak. Szuper-lusták!
Előzmény: puha77 (185)
puha77 Creative Commons License 2005.05.21 0 0 185

Valaki egyetért-e azzal hogy Jézus szkiita-magyar származású volt???

Szerintem jónagy baromság!!

parthus Creative Commons License 2002.03.26 0 0 184
Bocsánat Padányi Viktor: Dentu - Magyaria :)!
parthus Creative Commons License 2002.03.26 0 0 182
Kalim- kalimpál, cséphadaró szerű eszközzel tömörítették a gyapjút. "a. az istenfa
B. a két oldalborda c.24 szarufa és abrincsfák, d. a karim e. a csicsák, vagy csücsök, vagy sisak, vagy csöcs f a két aszkuppu (küszöb)

g a borító kalim (több darabbó)

h. a két kalincs (kulcs)
i. gamós cövek és marhabőr szíjazat." ugyebár idézni csak pontosan, ufgye padányi V: Dentu-magyaria Isbn 963027325 x /294.oldal., a kalim készítéséről 298.oldal.

RobUr Creative Commons License 2002.03.26 0 0 181
Yurt(Gyurt, ahogy keszitettek az alapanyagbol) vagy Ger (mongoloknal).
Ez a neve a kerek satornak.
A Kalim, hozomanyt jelent, Padanyi szerint. A satorhoz valo posztot (posztu) az asszonyok keszitettek es ok is vittek a hazassagba.
Idezni, lehetoleg pontosan.
Előzmény: parthus (173)
RobUr Creative Commons License 2002.03.26 0 0 180
http://www.embajada-hungria.org/m/erd_hunnia116.htm
Keress Gosztonyi nevre. A Google 21. oldalan talalhato ez a cim.
Tartalmazza az osszes megjegyzest a sumer-magyar nyelvi kapcsolatrol.
Koztuk, Gosztonyi Kalmant is idezi.
Konyve Franciaul jelent meg, Franciaban.
Nem tudom van-e magyar forditasa, de erdemes lenne foglalkozni vele.
Előzmény: kaleb (176)
kaleb Creative Commons License 2002.03.26 0 0 179
Mi köze a "liberális" politikai kategóriának az őstörténeti vitákhoz? Nekem ez kb. olyan értelmesnek tünik, mintha 10 amperes gesztáról beszélnél. Szezon és fazon.

Ami a kunyhókat illeti, elmondanék egy igaz történetet. A nyolcvanas évek elején Koltón jártam, a Teleki kastélyban, ami akkor múzeum volt. Egy idős magyar múzeumőr nyitotta ki a kastélyt és beszélgettünk. Besélt a régi életről, amikor még élt a kastély ura, akinél szolgált.

Kérdeztem tőle, jól képzett magyarországi vándor, igaz-e, hogy a románok régen bocskorban jártak? (Hallottam, hogy olyan szegények voltak régen.) Meglepett amit mondott. Nemcsak a románok jártak bocskorban, és is abban jártam, mi is abban jártunk. Már amikor volt. Mert sokszor nem volt, akkor mezitláb jártunk.

Elszégyeltem magam előítéleteim miatt. Eszembe jutott egy Ady sor. "Népért síró, bús, bocskoros nemes". Bocskoros és nemes. Ennyit a kultúrfölényről.

Előzmény: Christian Death (177)
saafi Creative Commons License 2002.03.26 0 0 178
szerintem probald meg szemelyesen is az OSZK-ban. szinte bizonyos, hogy meg van nekik a konyv (elmeletileg meg kell lennie.). az adatfelviteluk egyszeruen botranyosan halad. csak par evre visszamenoen vannak benn konyvek, retrospektive meg semmi.
Előzmény: kaleb (176)
Christian Death Creative Commons License 2002.03.25 0 0 177
a magyarok földet is műveltek és amikor beértek a kárpát hazába akkor kőházakban laktak, csak a szolga népek(sclavus)ok laktak kumnyhókban.

Ezt én még nem olvastam László Gyulától, de arról annál többet hallottam, hogy a magyarok többsége még a 13. században is sátrakban lakott. Régészetileg semmi nyoma a kőházaknak a templomokat leszámítva, pedig ezek alapjait szinte mindig megtalálni. Utoljára a rómaiak építkeztek kőházakba, de azt követően ismét csak a 13. században bukkannak fel nagy számban. Egyébként is irreális lenne azt hinni, hogy a keletről érkező lovasnomádok kőházakban laktak és földet műveltek, míg a letelepedett népek kunyhókban éltek és a vadonban kóboroltak meghódításra várva. Pár turanista mániája ez az ázsiai felsőbbrendűségi kultusz, aminek semmi valóságalapja nincs, de arra nagyon jó, hogy támadási felületet nyújtson a liberálisoknak.

Előzmény: parthus (173)
kaleb Creative Commons License 2002.03.25 0 0 176
Valaki meg tudná adni Gosztonyi Kálmán sumerológiai tanulmányának könyvészeti adatait?

Az amerikai Kongresszusi Könyvtárban és a magyar Széchenyi könyvtár katalógusában nem siekrült rálelnem.

kaleb Creative Commons License 2002.03.25 0 0 175
Ne haragudj, ugye ezt paródiának szántad?

Az egészben egy dolog igaz, ezek a népek tényleg léteztek. De miért nem lehet ahhoz ragaszkodni, amit tudunk róluk, és dokumentálni is tudunk? Hál istennek, a Közel-kelet történetének elég nagy írásos forrásanyaga van, mezopotámiai is, egyiptomi is, szíriai-palesztinai is és görög is. Miért kell elereszteni a fantáziát? Nem lehetne a létező, eredeti forrásokra építeni?

Miért kell mindent elhinni, amit valaki papírra vet? Az a rettenetes, hogy az ember nem tudja eldönteni, hogy sírjon vagy nevessen amikor ilyeneket olvas: Kel-ta: keleti-ta, vagy kiev nevének magyar etimológiája., ezért legtöbbször ráhagyja az illetőre. Ne ingereld. Jehovistával se vitatkozol, megköszönöd szíves figyelmét, és igyekszel szabadulni tőle.

Ezek az írások csak arra mutatnak példát, hogy milyen könnyű halmozni a szavakat, ha az embert nem kötik a tények, nem kell bizonyítani, nem kell számolni az ellentétes következtetésre okot adó jelekkel, és nincs olyan veszély, hogy véletlenül a témához értő ember van a közelben, aki belebeszél. (Ha meg mégis, hát nyilván szemita/labanc a fattya.)

Előzmény: parthus (173)
parthus Creative Commons License 2002.03.23 0 0 173
Kedves Asztaltársak!

Nem vagyok történész, csak szívesen olvasgatok ilyen tárgyú könyveket. Igyekszem mindkét oldal megközelítéséhez nyitottan közeledni, de a keleti származás számomra logikusabb, nyilvánvalóbb.
Ami Egyiptomot illetve a sumerokat illeti szerintem a termékeny félhold népei alapvetően három nép fajból, annak keveredéseiből állnak.Ez a három nép egy földművelő-öntözéses- kultúrát feltaláló nép,(egyiptom, mezopotámia, fönícia), egy másik a nagy állattartó nép a termékeny félholdat övező hegyvidékek lakói(Zagrosz,Kaukázus) akiket hyksosoknak, gutiknak, hettitáknak,huri, uni,néven ismerünk, ez lovas,íjfeszítő nép volt, később szerintem parthus néven volt birodalmuk 500 éven át, kétszer is megverték Rómát. Aharmadik népcsoport a semita népek, azaz az asszírok, a káldeusok, zsidók, akkádok.Ez a három népfaj harca alakította a kelet történetét, melyet végül a termékeny félhold területén az asszírok nyertek, mivel ők voltak a legkegyetlenebbek, így az egyiptomi, föníciai és a sumer népelemek elmenekültek( a talajaik elsavanyodása is hozzájárult (öntözés).A menekülési útvonalaik a különböző korokban különböző irányokba történt.Kezdetben Krétán és a balkánon át, a mai erdély területére, a görögök megjelenésével ez az út lezárult ezért egy részük a földközi tenger partjai mentén és az atlanti óceán partja mellett eljutott Spanyolorsz és Angliába is(kelták, baszkok, írek - kelta= keleti TA azaz keleti nép-)amikor ez is lezárult maradt a Kaukázus és az Aral Tó iránya. Itt akkor más volt az éghajlat, nem volt sivatag, az Oxus és Arexes nevű folyókat ugyanúgy tekintették mint a Tigris -Eufrátesz vidékét, meg is találhatók itt a városaik.Itt olvadtak össze az említett másik népel , a hegyekből leereszkedő , harcia nagyállattartókkal, akit a kínaiak juan-juanoknak, eftaliita hunoknak, hunoknak neveznek.Az emberiség története gyakorlatilag nevezhető a közlekedés történetének is.A folyami hajózást, a beltengeri követi, majd a nyílt tengeri. A szárzföldön ugyanez a fejlődés a lovas sereg kialakulásával és a kocsi feltalálásával zajlik, azaz a szárazföldi csúcstechnika a nagyállattartó népeké.(nyereg, kengyel, visszacsapó íj)... Nem akarpom tovább elemezn a dolgot, de szerintem ez a magyar nép etnogenezise.Sumer elem + turáni elem 30-60 %-ban, a maradék a menet közben felvett népelemek.

Ami a "nomádságot" illeti, attól függ mit értesz nomádon, mert ha a pejoratív értelmében használod, akkor nincs igazad mert ha bele gondol, a népnek, csak a kisebb része lehetett"nomád", hiszen az íjjak több hónapig készültek, a kardok, nyílhegyek kovácsműhelyei is helyhez kötöttek, de valszeg a bőrművesek, aranyművesek sem sátorban laktak, dolgoztak, és László Gyula óta ismert, hogy a magyarok földet is műveltek és amikor beértek a kárpát hazába akkor kőházakban laktak, csak a szolga népek(sclavus)ok laktak kumnyhókban.Azaz az állatok őrzőin és a hadinépen kívül mindenki házakban lakott."Nomádságot" legfeljebb a nyári szálláson lévő pásztorok éltek, de télre ők is bevonultak a téli szállásokra.Azaz nem voltunk nomádok,a kölétözéshez viszont a lehető legjobb épület volt a Kalim (nem jurta) Ha megnézed egy kalim szerkezetét istenfa, borda-fák, az összecsukható rácsok,nemez borítás. Egyszerűen fantasztikusan lakható lehetett (az akkori tetves, koszos lukakkal szemben, amiben az akkori ejrópaiak éltek) kb 30m2 tiszta áttekinthető tér, jól szellőzött és egésszséges volt, ráadásul fürödtünk is.:) Erről ennyit olvassátok el egy kiváló ausztráliai magyar történész könyvét :Padányi Viktor :Dentu Magyaria, példátlanul korrekt történészi munka, ragyogó logika... (nem délibábos, sőt szerintem nagyon óvatosan bizonyít)Bocsi ha hosszúra sikeredett, de annyi mindent tanítottak nekünk rosszul szerintem:( )

RobUr Creative Commons License 2002.03.23 0 0 172
Ha jol emlekszem, Kiev, Kjev neve a magyar Keve, Ko", Ko"ves szoval fugg ossze.
Padanyi szerint.
Nem ismerem Kiev kornyeket, Padanyi szerint, valami katarakt, vizeses lenne ott?
Nem jelentosebb esessel, de kovek kozott futna a viz.
Előzmény: ÁrPi (170)
RobUr Creative Commons License 2002.03.23 0 0 171
Szerinted, mennyi tabla var forditasra?
Lassuk, mennyirol tudsz?
A nyelvi hasonlosag ugyeben pedig, fordulj Gosztonyi Kalmanhoz, ha van turelmed megtalalni az internetten.
Es ne felejts el Arpad, mint habiru vampirt se, ha mar itt vagy.
Előzmény: DrDGF (169)
ÁrPi Creative Commons License 2002.03.23 0 0 170
Mit ír Sajnovics?

Ezt inkább a "Valóban finnugorok vagyunk, vagy mégse?" topikba kéne beilleszteni, de háát...

" 1770: Sajnovics János: Demonstratio. Idioma Ungarorum et Lapporum idem esse. "

Pap Gábor is javasolja eme mű (latin nyelvű, vagy a valaha a jövőben megjelenő első magyar nyelvű teljes fordításának) alapos tanulmányozását, és tavalyi előadássorozatából az egyiket ennek (és egyéb finnugrászalapműbizonyítékok ;-) )tárgyalására áldozta.
Ha érdekel, utánanézek mikor ismétli ezt az előadását az idén. Persze, megpróbálhatod a könyvet beszerezni. (Sajnovicsot)

Ez nem a te ..izé.. khm nem a finnugristák aduja ;-)

És ez a legfontosabb mű(vek egyike). ;-)

" - "Kievet is a magyarok alapították"

Ezt meg végképp nem értem. Miközben igyekeztek a Kárpát-medencébe, hogy visszafoglalják Attila birodalmát, gyorsan alapítottak egy várost? Vagy csak utána tudták meg, hoy ők a hunok rokonai? (Nem viccelek, tényleg magyarázd el, légy szíves) "

Attila halála és a 'második honfoglalás' között
idejükbe belefért, sőt abba bármelyik történetmodell szerint is, egy városalapítás. Nem?

Mikor alapították Kievet? (..és Ki? ;-)

" Végezetül pedig: a finnugristák egy percig se állítják, hogy a magyarok genetikailag is rokonaik lennének a finnugor népeknek, csupán a nyelvünk származik ugyanabból az alapnyelvből. "

Na igen, mit mondjak. Véleményüktől (de épp a példaként állított Sajnovicstól kevésbbé)függetlenül létező álláspont az is hogy ugyanabból, ugyanis talán épp az ún. Ural-Altaji alapnyelvből.

A finnugrálás szellemes kifejezés.
1860. környéke mint a ""finnugor megközelítésmód"" dominanciába kerülésének ideje nagyjából stimmelhet is történelemírás-alakítási szempontból. Nna ezt jól megmondtam, ilyenformán ki cáfolná? :-))

Előzmény: Pate (168)
DrDGF Creative Commons License 2002.03.23 0 0 169
"A sumer írásos leletanyag nem néhány vésett kődarab, hanem, hanem több, mint egy millió agyagtábla."

Valóban 1.000.000? Hol olvastad ezt a számot?

"Mivel a jelenlegi beszélt nyelvek közül a magyar nyelv szerkezete és felépítése áll legközelebb a sumerhez és így a legnagyobb segítség a megfejtésnél, ezért azt hiszem nem kell bocsánatot kérni senkitől még ha egyesek önérzetét sérti akkor sem."

Feltételezem, megtanultál sumerül, és talán még a megfejtésben is részt veszel. Ellenkező esetben mindenképpen ajánlanék néhány izgalmas könyvet a témában; meglátjuk, elolvasásuk után is tartod e a fenti állítást...

Előzmény: ordos (162)
Pate Creative Commons License 2002.03.23 0 0 168
Kedves parthus!

Röviden:

- A mai törökök bizony török nép, annak is az oszmán-török ága.

- Magyarázd el légy szíves, hogy az egyiptomiaknak pl. mi közük a Kaukázushoz? Nem a mai egyiptomiaknak, mert ők viszont tényleg arabok, hanem a régieknek.

- Ha a magyarok nem voltak nomádok, miért laktak sátrakban? Vagy ez is egyike a "marhaságoknak"?

- "Bármikor eljutottak akár az Atlanti-óceánig is"

Ezt honnan veszed? Valóben eljutottak Nyugat-Európába, de csak a kalandozások korában, a Honfoglalás után.

- "Kievet is a magyarok alapították"

Ezt meg végképp nem értem. Miközben igyekeztek a Kárpát-medencébe, hogy visszafoglalják Attila birodalmát, gyorsan alapítottak egy várost? Vagy csak utána tudták meg, hoy ők a hunok rokonai? (Nem viccelek, tényleg magyarázd el, légy szíves)

- "Az egész finnugrálást 1860 körül hozta létre számunkra a bécsi kamarilla...", stb.

Na most, a XV. században egy bizonyos Enea Silvio Piccolomini, aki később II. Pius pápa néven vált ismertté, már megfigyelte, hogy a magyar hasonlít a jugor nyelvre, ami az obi-ugor nyelvek neve volt akkor. 1669-ben egy Martin Fogel nevű illető finn-magyar szójegyzéket adott közre, és ami sokkal fontosabb, a két nyelv szerkezeti hasonlóságára is rámutatott. 1756-ban jeelent meg Johann Eberhardt Fischer "De origine Ungrorum" című műve, ami szintén a finnugor rokonsággal foglalkozik. 1770: Sajnovics János: Demonstratio. Idioma Ungarorum et Lapporum idem esse. 1796: Gyarmathi Sámuel: Affinitas. Ezek csak a legfontosabb, bőven 1860 előtt megjelent művek.

Végezetül pedig: a finnugristák egy percig se állítják, hogy a magyarok genetikailag is rokonaik lennének a finnugor népeknek, csupán a nyelvünk származik ugyanabból az alapnyelvből.

Viszont ez a "finnugrálás" nagyon jó...

Előzmény: parthus (164)
Christian Death Creative Commons License 2002.03.23 0 0 167
Grespik jó ügyért harcol, ez a legfontosabb. Ezt egykori párttársai is sokan tudják, csak kénytelenek fellépni ellene. Szerintem a mostani helyzetből is ő fog győztesen kikerülni

A liberális média meg azt hiszi hogy lejárathatják a 10 millióval, pedig ezzel csak reklámot csinálak neki. Egyre jobban életbe lépnek a múlt rendszer reflexei, vagyis az átlagember tudja, hogy pont a fordítottját kell annak elhinni amit a média mond. Akit ilyen látványosan gyűlölnek a médiában, az az emberek számára szimpatikus lesz egy idő után

Előzmény: Szittya (166)
Szittya Creative Commons License 2002.03.22 0 0 166
Ha már a felszinre került a topic, nem hagyhatom szó nélkül a mai eseményeket. Grespik doktor, miután saját volt(?) beosztottjával a maga számára igazán előnyös peren kivüli megállapodást kötött munkaügyi perében (visszaállittatta munkaviszonyát és még tizmillió forintot is kiharcolt magának fájdalomdijként), kijelentette, hogy őt már a miniszterelnök sem tudja felmenteni. A választási törvény ugyanis nem engedi felmondani a regisztrált képviselőjelöltek munkaviszonyát. Ha jó az időzités, Grespik úr valóban túljárt az egész fidesz-vezérkar eszén. Orbán addig-addig nem mondott fel neki, mig lekéste a lehetőséget.
Akkor pedig kénytelen-kelletlen megemelem a kalapomat a hivatalvezető úr előtt! Őszintén.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!