Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.08 0 0 18

uristen. Hat akkor tied a topik az europa utlevelrol. Solarpartner es mittudomenkiaharmadiknicked majd biztos hozzaszol. Erdemileg.

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.07 0 0 16
Hazadobol helyi utakat, federal taxbol autopalyakat, vagy ha nem eleg a penz, jonnek a toll road-ok, bizony :) Atyauristen, van mar property tax topik is ????
Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.07 0 0 14

Magyarazom, ujra es ujra. Europaban nincs olyan ingatlanado, mint itt, amibol az autoutakat fedeznek. A benzinadobol teszik, ebbol epulnek az utak, es nehany helyen az autopalyak is. Mashol az autopalyak az autopalyadijakbol epulnek, ez kezdodik nalunk is. Az olcso benzinnek is megvan az ara, nalunk ez az ingatlanado.

 

A sok topik, igy, hogy te magad, a topiknyito is allandoan ugralsz koztuk, felesleges, egy helyen is elmondhatnad ugyanazt az elkepesztoen hasznos informaciot, amire dolnenek az emailek, es feleloskodhetnel a valosagert.

Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.07 0 0 12

Nekem nem volt olyan baratom, ismerosom, rokonom, aki ide keszult volna es ne kapott volna vizumot. Csak hallomasbol tudok a problemarol, hogy van, aki nem kap.

 

Nem, en nem kiabalok tucskotbekat az amerikai autopalyarendszer ellen, nem termeszetem. Te kiabalsz az europai ellen, es korrigallak. De azert megjegyzem, bar most ugralok a millio topikod kozott, hogy DC Dulles toll road-on kivul epul tobb is a fovaros korul. Ez az uj trend.

 

Es valoban, ha meghivottaid visszaeltek az USA vendegszeretetevel, akkor lehet, hogy ez lehet az oka annak, hogy nem johetnek tobben. Es en igen, nagyon ugyelek arra, kit hivok meg, hogy a goverment employee elvarasoknak megfeleljunk, meg ugy egyaltalan, az egesz eletunk becsuletes es torvenyes kereteken belul mukodik, es buszke vagyok ra, es nem (csak) az illegalis mexikoiak fele akarok kerulni erkolcsileg, hanem a sajat elvarasaimnak felelek meg igy.

 

A SUV maniad mar beteges. 6 eve vettem egy Subaru Impreza-t (Outback Sport), szerelem elso latasra, azota is tart, pedig mar oregszik szegenykem.  A kutyanak meg kellett tanulnia felre-behuzni a farkat, amikor becsukom a csomagtartot, olyan pici.

 

A vizumrol annyit irtam, hogy bevett gyakorlat, hogy ha egy orszagbol a turistavizummal erkezok x szazaleka ittmarad illegalisan, akkor nem valtoztatnak a vizumkenyszeren. Lehet a szazalekon valtoztatni, kezedben (is) a lehetoseg, ha jol ertem.

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.07 0 0 9
DE miert kellett ennek meg egy topik? Mi az elvezet vagy az ertelem a huszadik topiknyitasban, dizelmotor es solarpartner?
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.07 0 0 8
Szuleim 10 evente egyszer kapnak uj  tobbszori beutazo vizumot (60 even feluli nyugdijasok), nem jelent nagy megterhelest. Ha jol tudom, addig, amig ilyen nagy szazalekban maradnak illegalisan a turistavizummal ideerkezok, addig marad a vizumrendszer, ha nyugdijas, ha nem.
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2
Nekem errol az egesz vizum mentessegrol annyi a velemenyem hogy ez igy jo ahogy most van.
A noverem tavaly latogatott bennunket, a noverem ozvegy tehat egyedul allo, gyermektelen, nem nagyon gazdag de jol elvan, nem is nagyon oreg, rendes, nincsenek torvenyellenes ugyei stb. Kapott amerikai vizumot minden problema nelkul. Namarmost azok a mgyarok akik valamilyen oknal fogva nem kapnak vizumot azok maradjanak otthon mert valoszinuleg Amerikanak ez sokkal jobb.
Előzmény: Törölt nick (-)
Tombolda Creative Commons License 2007.10.07 0 0 0
0
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.07 0 0 topiknyitó
kedves amerikai magyarok.
minden bizonnyal sok magyar rokon, ismerös lehet akik esetleg rászánnák magukat egy amerikai utra, meglátogatni stb..
Nos a német EUROPA utlevél már évek ota bordo (burgundi) és bele van épitve egy csip, amelynek során a nénetek vizum nékül utazhatnak.
Az INDEX többször is hirül adta, hogy 2006 aug. 29-éig bezáérolag a magyar kormány is vállalta hogy ilyen utlevelet ad ki -- ha nem másért, hát azért mert az erre a célre rendelkezésre bocsátott EU támogatást joelöre felvette --
Igy tehát a magyarok is EU utlevelet igényelhetnek.

A lényege ennek az, hogy ha netán vizummentesség lesz a magyaroknak is, akkor csak arra vonatkozik akinek már ilyen utlevele van. Nos manapság ez az utlevél potom 6000 ft-ba kerül, és most még hamar (talán egy honap ) megkapni.
Én egy kicsit elöre látok, és ha mégis vizummentesség lenne, akkor megrohanhatják a BM utlevélosztályt, és elsösorban akkor minimum kb 20 ezer ft-ba fog kerülni ( annyi a valoságos költsége) plusz egy fél évet biztos várni kell rá.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!