Keresés

Részletes keresés

hellokocsivigyáztam Creative Commons License 2007.11.28 0 0 8
a további tapasztalatokról az index címlapján olvastam. kicsit hihetetlen a történet, hogy valaki 30 km sebességtúllépésért 1100 euró büntetést kapjon. szerintem volt ott még matricanélküliség, meg esetleg a rendszámmal volt kis trükközés, meg talán zöldkártya hiány, meg a delikvens nem volt kellően együttműködő stb. a határ mentén nagyon profik az osztrák rendőrök, már ami a magyar papírokat illeti.
dec.21-től a sengeni határ átállása után mégnagyobb szívatásra lehet számítani.
aug. vége óta 2x voltam németországban és mindkétszer igazoltattak a német autópályarendőrök. nem szoktam gyorsan menni, s az volt a feltűnő, hogy egyszercsak egy nagydarab, ezüstszínű nem rendőrségi ötös bmw-kombi kocog 120-al mögöttem. majd amikor egy parkoló feltünt, elémvágott és a hatsó szélvédőjén megjelent a "polizei, bitte folgen" felírat.
Előzmény: taormina1 (6)
cs1mpok Creative Commons License 2007.03.04 0 0 7
Engem is érdekelnének újabb tapasztalatok, Ausztriában kaptam parkolási büntetést, igazából azt nem tudom, hogy ilyenkor az autó tulajdonosára terhelhetik az összeget? (Minthogy a lapon csak a kocsi típusa és a rendszám szerepel).
taormina1 Creative Commons License 2007.02.20 0 0 6

Kár, hogy kihalófélben ez a topic, nincs senkinek további tapasztalata?

Az eddigiekböl úgy értem, hogy úgy tünik, ha a távollétedben, vagy valamilyen automatikus eszközzel regisztrálják a szabálysértést, nem kutatnak föl, de ha személyesen elkapnak nincs menekvés.

Engem a fordítottja érdekel; ha külföldi rendszámú autóval Magyarországon követsz el szabálysértést, (egyáltalán szabálysértés a matrica nélküli autózás? Vagy államellenes büncselekmény?) megkeresnek-e az EU-ban?

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.01 0 0 5
Nem tudják behajtani és beszedik ott helyben. Rájöttek, hogy a magyar nem fizet.
Előzmény: hellokocsivigyáztam (4)
hellokocsivigyáztam Creative Commons License 2006.02.17 0 0 4

épp tegnap volt a német vox adón, hogy újabban a német rendőrök egyre keményebben lépnek fel a külföldi szabálysértőkkel szemben, mivel jogosultak pl. ha a fickó nem fizet (30 km/h sebességtúllépés esetén 250 euró) az autórádiót, szerszámkészletet, értékesebb dísztárcsát stb egyébb autótartozékot ki/levenni. legrosszabb esetben az autót (!!) foglalják le, s ha nem fizet autópiacon értékesítik.

a dok.filmben épp azt mutatták, ahogy egy magyar kölyköt kaptak el, aki nem akart velük kommunikálni, s tíz perc múlva már jött az autómentő, s kezdte a kocsit a platóra feltenni.

Előzmény: godinnho (3)
godinnho Creative Commons License 2005.11.23 0 0 3

Szia Nagyi! Engem Bécs mellett megbüntettek 120 eurora mert nem volt matricám.

Mivel nem volt nálam ennyi pénz, a rendőr elkobozta a mobilomat és felírta az adataimat. Eltelt 2 hét és jött is a levél meg a büntetés 400!!! euroról. Nem tudom lesz-e gondom belőle ha nem fizetem be. Az autoklubban azt mondták jobb ha befizetem, a külügyminisztérium szerint nem tudnak mit csinálni velem ha nem fizetek csak akkor, ha belépek Ausztriába és igazoltatnak. Akkor viszont simán bezárnak 2-3 napra. Elévülési idő 8-10 év! Hozzá tartozik még a történethez hogy Bécsben teljesen véletlenül keveredtünk rá a pályára, és az első lehajtónál le is jöttem nehogy gáz legyen, de a rendőrt ez nem hatotta meg. Mi a véleményed? Fizessek vagy ne?

Előzmény: nagyi9999 (2)
nagyi9999 Creative Commons License 2005.09.06 0 0 2

Szabalysertesi ugyekben nincs nemzetkozi egyuttmukodesi megallapodas az EU-n belul, es nem is legy egyhamar. Tahat nem fognak megkeresni itthon.

udv

Nagyi

tzso80 Creative Commons License 2005.08.31 0 0 1
szóval?
Előzmény: _ Liar _ (0)
_ Liar _ Creative Commons License 2005.07.27 0 0 0
0
Előzmény: tzso80 (-)
tzso80 Creative Commons License 2005.07.27 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

 

 

Az lenne a kérdésem, hogy engem Bécsben megbüntettek 21 euróra parkolás miatt, holott az utca sarkán semmilyen tiltó tábla sem volt! Nem fizettem meg a büntetést.

Kérdésem, hogy Magyarországon is megkeresnek? Járt már így valaki?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!