Keresés

Részletes keresés

rács1 Creative Commons License 2008.01.13 0 0 208
"Bázis" Ildikó volt az egyik képviselőjelöltjük. Őt kéne megkérdezni, hogy mi lett a "Kupa szarral"?
Előzmény: dejo (206)
rács1 Creative Commons License 2008.01.13 0 0 207
A Kisgazdák is rendesen eltűntek a színről. Torgyán Úr úgy szétbaszta azt a pártot, amennyire csak lehet.
Előzmény: dejo (206)
dejo Creative Commons License 2008.01.13 0 0 206
A fene se' tuggya!
A Magyar Demokrata Néppárt visszament az MDF-be, azon kívül ki tudja maradt-e valaki a Centrumnban? Az utolsó nefelejtse el leoltani a lámpát!
Előzmény: rács1 (205)
rács1 Creative Commons License 2008.01.12 0 0 205
Létezik még ez a párt, vagy csak ők is lenyúltak egy kis pénzt az államkasszából néhány éve?
bubu001 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 204

Nem úgy tűnik ;)

www.fordulo.hu

 

Don Valentino Creative Commons License 2005.07.15 0 0 202
Van megyei szervezetük? Papci majd indíthatnál egy sorozatot választási kampányban, amiben a kis pártok is szóhoz jutnak. Szerintem fel fog értékelődni a szerepük, pláne, ha mondjuk összefognak. Centrum, MDF, MDNP meg a sok mittomén kisebb.
sydbaj Creative Commons License 2005.02.25 0 0 201

 Probléma ezekkel a kis-pártokkal,ha nem kerülnek be a parlamentbe akkor,  senki nem képviselné az Ő érdekeiket.SZAVAZATOK 10-EZREI VÁLNAK SEMMIVÉ.....Mivel ezek a szavazók is adófizetö-állampolgárok igy jogosultak a véleményük meghalgatására.Szerintem legyen az akármijen kis-vagy- nagy-párt tagja, ha megfelelö mennyiségben szavazatot kap, akkor helye van a parlamentben pártokra való tekintet nélkül..  VALAHOGY IGY KELLENE MÜKÖDNI A DEMOKRÁCIÁNAK. 

Ez a nyugati mintára épülő 2-párt rendszer már a kezdet kezdetén alkalmat ad a korrupciókra.....A mai golobalizálódó világban bizonyos érdekcsoportok mindkét pártot képessek céljaik elérésére felhasználni,amire jó példa, ugy az UK-ben mint a USA-ben bevált modszereket figyelembe vesszük.Mind a két pártot tüzben tartani és azt heviteni fel az adott alkalomkor  ami az érdekeiket rentábilissabban képviseli. 

HA JOBBAN MEGFIGYELJÜK EZEN KÉT-PÁRTOK  KÖZÖTT MINIMÁLISSAK AZ IDEOLOGIAI KÜLÖMBSÉGEK, amit a globalizálódó világ  mechanizmusa figyelmenkivül hagy.HOGY MIÉRT????? A PROFITÉRT!!

Elérkezünk a megosztott egypárt redszerhez amit farizeus modon demokratikussan szavaztatnak meg velünk.Enyire egyszerű ez a dolog, a többi az amit mondak az ködösítés.....

A MAGYAR-TÁRSADALOM még nem annyira homogán, hogy ezt a békét lenyelessék  velük.Habár minden tendencia erre enged következtetni."KÉT-PÁRTRENDSZER" ami végsőfokon egy.....HOGY   MIÉERT????,MERTEZTKIVÁNJAMEGAZÚJVILÁGVILÁBIRODALMITÖREKVÉSE. 

Papci Creative Commons License 2005.02.22 0 0 200
Az jo lenne mert akkor mar a sor parttal is bekerulhetnek a parlementbe! :-)
Szerintem annyi szavazatot oosze is lehetne szedni.
Előzmény: Don Valentino (195)
tüzes fal Creative Commons License 2005.02.22 0 0 199
"Mire költi az évi 70 millert?"


Két választás között a Köztársság tér egyik 4 évente kinyitott helyiségében:

dgdfg
Előzmény: mrwolf (193)
Don Valentino Creative Commons License 2005.01.04 0 0 198
Pont ezért kellene legalább az esélyt megadni, hogy visszatérjenek a színek, és nagyobb legyen a kontroll lehetősége. A kétpárti rendszert utálom.
Előzmény: wamzer (196)
wamzer Creative Commons License 2005.01.04 0 0 197
errrr fojtatódik=folytatódik
Előzmény: wamzer (196)
wamzer Creative Commons License 2005.01.04 0 0 196

nem lenne rossz abból a szempontból, hogy kisebb pártok is bekerülhetnének. De ha fojtatódik a jelenlegi tendencia, azaz a két párt stabil szavazóbázisa párszázaléknyi helyet adna csak a kispártoknak, előbb utóbb bedarálnák a kicsiket a nagyok, kénytelenek lennének koalícióba lépni valamelyik naggyal, aztán meg szép lassan felmorzsolódni. Amúgy soksoksoksok párti demokrácia rulez.

Előzmény: Don Valentino (195)
Don Valentino Creative Commons License 2005.01.04 0 0 195
Én egyébként lejjebb vinném 1%-ra ezt a küszöböt.
Előzmény: mrwolf (193)
dejo Creative Commons License 2005.01.04 0 0 194
Erről jutott eszedbe? Szétesett a Centrum párt
Előzmény: mrwolf (193)
mrwolf Creative Commons License 2005.01.04 0 0 193
Hozzuk csak fel!

A Centrum Párt hiszékeny és naiv "centristáktól" 3.9%-nyi szavazatot kaszált 2002-ben. Ezért évente 70 millió Ft költségvetési támogatást kap.

Milyen látható politikai tevékenységet folytat a Centrum-párt? (leszámítva a centrum.hu-n a kb. havonta 1 db kommünikét)

Mire költi az évi 70 millert?

Milyen jogalapja van Kupáéknak bármilyen későbbi kritikájára a kormánynak/ellenzéknek?

Ki képviseli a 219 029 átvert szavazót?

Megfelelő-e a jelenlegi szabályozás, amely lényegi kontroll nélkül juttat 4 év alatt 280 millió forintot a választóit -a média szimpátiájának segítségével- egy néhány hetes kampányban megtévesztő kampánygruppnak?

mrwolf
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.06 0 0 192
A Centrumot ne keressék, mert elköltözött már,
Függetlenek lettek, és az esély így szebb :DDD

Vagy valami ilyesmi :DDD

_LaJoS_ Creative Commons License 2002.07.17 0 0 191
Mi köze van ennek a norvég fővároshoz?
Előzmény: Excel (190)
Excel Creative Commons License 2002.07.17 0 0 190

Oslóban a Centrum...


Politizálás helyett képviseletet
Az őszi választásokra készülnek megyénk független civil szerveződései

Nyíregyháza (KM - M. S.) - Nem állít polgármester-jelöltet a Nyíregyházáért Közéleti Egyesület az őszi helyhatósági választásokon, az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Egyesület viszont jelöl megyei közgyűlési elnököt.

Ez hangzott el többek között a két, pártoktól független civil szervezet közös sajtótájékoztatóján kedden Nyíregyházán, ahol a megyeszékhely több ismert személyisége jelentette be csatlakozását, valamint a választásokon történő indulási szándékát. A két egyesület vezetői hangsúlyozták: politizálás helyett képviseletet akarnak megvalósítani az önkormányzati testületekben. Mindkét egyesület új, mindössze néhány hete alakult.

A Nyíregyházáért Közéleti Egyesületet négy városi önkormányzati képviselő hozta létre - jelentette be Tapolcai Zoltán, akit elnökének és frakcióvezetőjének választott az egyesület. - Mind a húsz körzetben indítanak képviselőjelöltet, tizennyolcban már van is. Pártoktól független szellemiséget kívánnak képviselni, ezért is nem állítanak polgármesterjelöltet.

Konkrétumokkal és nem komplex programokkal lépnek fel, ezek mentén kívánják képviselni egy-egy adott körzet lakóit. A politikus kérdésre elmondta: a városi közgyűlésben működő Független Képviselők Egyesületével nem tartanak hivatalos kapcsolatot, velük - és a többi párttal - sem kívánnak a választásokra együttműködést kötni.

Növekszik a tagság

A rövidített megfogalmazásban "Összefogás megyénkért" nevet viselő egyesületet tizenöt polgármester hozta létre egy hónapja. Azóta további közel negyven önkormányzati vezető, s több civil szerveződés kérte felvételét, az új jelentkezések folyamatosak - mondta Helmeczy László, akit az alapítók kértek fel az egyesület vezetésére. A politikus szerint az egyesület sikeres lesz, mert sokaknak kezd elege lenni az áldatlan pártpolitikai csatározásoktól, amely nemcsak az országos közéletet jellemzi, hanem a megyei önkormányzat testületi üléseit is. Az egyesület állít választási listát a kis- és a nagy településken is, s várhatóan lesz saját elnökjelöltje is. A politikus elmondta: megyénkben van előzménye a függetlenek szerepvállalásának. Az előző választásokon a közgyűlés két tagja a polgármesterek egyesületének jelöltjeként került a testületbe, a megye polgármestereinek négyötöde pedig független jelöltként nyerte el tisztségét.

A sajtótájékoztató nyilvánossága előtt írta alá csatlakozását a Nyíregyházáért Közéleti Egyesülethez Varga Ildikó, aki a Centrum képviselőjelöltjeként szerepelt a megyeszékhelyen a parlamenti választások második fordulójában is, Balogh Béla médiamenedzser és Venyige Sándor színész-rendező.

Black Dani Creative Commons License 2002.05.15 0 0 189
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.14 0 0 188
Érdekes amit írsz.
Mellesleg az közismert, hogy Szabolcsban jobboldali újságírás nincs, csak bal. És ugye a baloldal egyik üdvöskéje a Miklós.
No, viszont árnyalja a képet, hogy Miklós jóbarátságot ápol a régi időkből Helmeczyvel. Sokat köszönhetnek egymásnak... Így viszont nehezen érthető, hogy szándékosan miért is akarta volna lejáratni Ildikót.
Ha engem kérdezel Ildikó felkészületlen volt, Miklósnak pedig minden mindegy. Unalmas is volt az egész anyag. Szerintem Miklós csak arra használta az alanyt, hogy elmondja a FIDESZ tárgyalási negatívumait.

Mellesleg majd bele jön Miklós, hogy az újságírás nem egyenlő a magnóról leírt terjengős nagyvonalúan szerkesztett szöveggel. Mert úgy elveszlik a lényeg. És könnyen tévútra kerülhet az Olvasó. De ez már egy másik téma.

Előzmény: sz_zsuzsi (187)
sz_zsuzsi Creative Commons License 2002.05.14 0 0 187
Szerintem már mindenki észrevette, hogy független újságíró pedig nincs. Kormánypárti, vagy ellenzéki, hidegen mindent kitálaló, túlontúl szókimondó, vagy kisebb-nagyobb finomításokkal a szavak élét tompító újságíró van. Nekem teljesen az jön le az írásból, hogy Nagy Miklósnak nem szimpatikus az Ildikó. És ez nem lenne szabad, hogy lejöjjön. Én szeretnék véleményt alkotni arról, akiről olvasok.
Ha Nagy Miklós Ildikó természetes naivitását akarta bemutatni, akkor sikerült az írás.

Más dolog, hogy az Ildikó helyében (ismervén a cikk szerzőjének stílusát) nem mondtam volna igent erre az interjúra. De ez mostmár így veszett.
Mondjuk azt tényleg szerettem volna megtudni a cikkből, hogy miért lesz nekem jó, ha Varga Ildikóra szavazok. De talán egy másik riportban majd az is benne lesz...
(Ildikó: egy jó tanács. Ha megengedi. Fontolja meg, mit mond az újságíróknak. Mert nem mindig úgy fogják értelmezni, mint ahogy azt Ön gondolta...)

Előzmény: Törölt nick (186)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.14 0 0 186
De vajon kell-e az, hogy egy újságíró mérlegeljen?
De vajon kell-e az, hogy egy újságíró pozítiv cikkeket írjon, pozítivan mutassa be a képviselőjelöltet? Elhagassa azt, vagy tompítsa, ha a képviselőjelölt butaságot mond?
Az újságíró dolga-e ezeket mérlegelni?
Vajon ebbe az irányba halad-e mai újságírás?
A Nyílt tér közismerten és deklaráltan a 168 óra koppintása. Aki ismeri a lapot tudhatja mire számíthat. Aki ismeri Nagy Miklóst tudhatja mire számíthat. Nem hiszem el, hogyha valakit megkér Miklós, hogy nyilatkozzon az nem mérlegeli, hogy most pl. nem valami bájgunár riporterrel talákozik... És igenis oda kell figyelni minden mondatra. Pl. az előbbieken túl nem kezdem Lacizni a megyei közgyűlés elnökét stb.
Előzmény: sz_zsuzsi (185)
sz_zsuzsi Creative Commons License 2002.05.14 0 0 185
Valamit félreérthettél. Nem azt mondtam, hogy a Nagy Miki hülye, és nem az igazat írta le. De egy másik újságíró biztos másképp értelmezte volna az Ildikó szavait. Talán a pozitívumot is kihallotta volna belőle. Az Ildikó nem profi politikus, egy egyszerű testnevelő, aki kicsit (nagyon) naívan hiszi, hogy lehet még tisztességesen élni (és politizálni). Ennyi.
Előzmény: Excel (184)
Excel Creative Commons License 2002.05.14 0 0 184
No, persze az a csúnya újságíró bácsi :)))
Ugyan.
Korábban Ildikó sem titakozott.
Csak most, hogy kezdi végig gondolni mit is mondott, ahogy szembesítjük a céljaival. Pontosabban mit is jelent amit mondott.
Mert ilyet max. magának vall be az ember, vagy a szerelmének. Nem a nyilvánosságnak.
Megélhetési politikus pedig volt, van és lesz.
Csak nem szokták bevallani a nyilvánosság előtt.

Nem kell megsértődni, ha ez a tanár vagyok kevés a fizetésem, mellette meg pincérnő, és azért akarok képviselőnő lenni, mert elég volt a pincérnősködésből image nem mindenkinél jön be.
Őszig van idő újra gondolni az imidzs-t.

Csókot egyikőtöknek sem adok
Excel

PS: No, meg egy Zrínyis tanártól, aki elit iskolában tanít talán joggal várható el, hogy ennél nagyobb büszkesége, tartása legyen. Meg kitaláljon egy normális, elfogadható ideológiát.

Előzmény: sz_zsuzsi (183)
sz_zsuzsi Creative Commons License 2002.05.14 0 0 183
Azért az interjúnál az sem mellékes, hogy ki készíti. Nagy Miklós pedig igen ügyesen ki tudja forgatni az alanyai szavát.
Nem ez az első eset, hogy olyan színben tüntet fel embereket, amilyenek azok sosem voltak. Félreérthető. Szerintem. Biztos nagyon jó újságíró, de nekem akkor sem tetszik a stílusa.
Egészen másképp látnád most az Ildikót, ha olyasvalaki kérdezi a terveiről, akinek ő szimpatikus. Aki jó színben akarja feltüntetni.

Fura egy szakma ez az újságírás...:-)

Előzmény: Excel (182)
Excel Creative Commons License 2002.05.13 0 0 182
Kedves Ildikó!

Valóban nem ismerem. Csak az itteni, illetve a lapokban tett nyilatkozataiból próbálom leszűrni, hogy milyen is lehet Ön.

Megvallom nekem a megélhetési képviselőség nem szimpi.

Amúgy igaza van. Arra szavazok majd, aki szimpi lesz nekem. Akiben hiszek és megbizom.

Annyit elárulok: 12 éve mindig ugyanazé a párté a szavazatom. És nem lesz ez másként ősszel sem.

Előzmény: varga_ildiko (181)
varga_ildiko Creative Commons License 2002.05.13 0 0 181
Kedves Excel!
Nagyon sajnálom hogy úgy gondolja hogy én azért lennék esetleg képviselő mert ez egy jó üzlet nekem.Biztos vagyok benne, hogy ha személyesen ismerne, ez eszébe sem jutna, és nem merülne föl Önben az a kérdés hogy mi lenne az Ön haszna az én képviselőségemből.Mert tudná hogy végre olyan ember képviselné az érdekeit aki szivén viseli az itt élő emberek sorsát, és a legjobb tudása szerint képviseli érdekeiket.

Egyébként szavazzon arra a jelöltre majd, akiben hisz, és megbízik!

Előzmény: Excel (180)
Excel Creative Commons License 2002.05.05 0 0 180
Kedves Ildikó! Odáig értem, hogy Önnek mi az üzlet a képviselőskődésben, de nekem mi lesz a hasznom? Vagy elégedjek meg azzal, hogy Önön segíthettünk?
Előzmény: varga_ildiko (179)
varga_ildiko Creative Commons License 2002.05.03 0 0 179
Kedves Excel, és mindenki!
Még nem olvastam a megjelent interjút, de végtelenül szomorú lennék ha abból az derülne ki hogy én egy "megélhetési politikus" vagyok!
Igaz, valóban megjegyeztem a beszélgetés során hogy sajnos nagyon szomorú, de igaz, hogy ma egy pedagógusnak /és persze még sok mindenki másnak is/minden kis keresetkiegészítésre is szüksége van a talponmaradáshoz.
Ami természetesen nem a mi szégyenünk, hanem a mindenkori kormány..............
Nem ezért szeretném csinálni, hanem azért mert segíteni szeretnék!
Én nem vagyok egy taktikus ember, aki csak azt nyilatkozza ami az érdeke.Baj az ha valaki öszinte?Attól még akarhat jót!Üdv.

Előzmény: Excel (178)
Excel Creative Commons License 2002.05.03 0 0 178
Igazad van. Eggyel több, vagy kevesebb megélhetési politikus már nem számít.
Előzmény: dejo (177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!