Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.12 0 0 26
megnöztem a web oldalat, es minden precizen fel van tüntetve, a legkisebb részletekig mindenröl van szó, csak egyet nem találok: a price list-et.

Tehát méret, suly és honnan hova alapján egy estimated árat azért lehetne tudni???
Pld. New York -- Budapest 20 feet = 2000 dollár, ha pedig land transportatiton is hozzájön akkor ~ $5/kilometer

szoval valami közelebbit, mielött elkezdjük kitölteni a formulárokat.
notebéna Creative Commons License 2008.02.11 0 0 24
Milyen gerince van annak aki letagadja a saját, nyilvánvaló tévedését.

Gumiarábikum.
Előzmény: Törölt nick (22)
notebéna Creative Commons License 2008.02.11 0 0 23
Az orvosom is azt mondja, hogy hazudsz. Hehe...
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.11 0 0 22
menj orvoshoz
Előzmény: notebéna (19)
notebéna Creative Commons License 2008.02.11 0 0 21
Mai hírek:

2007 negyedik negyed nagyar GDP növekedés 1.1%
notebéna Creative Commons License 2008.02.11 0 0 20
" A gazdasági értékelés megértéséhez nemcsak szabás varrás, hanem általános intalligancia kell.


Talált. Nyert.
Előzmény: Törölt nick (18)
notebéna Creative Commons License 2008.02.11 0 0 19
Most már hazudsz is?

A 12-ben ezt irod:
"Igen, de kinek tartozik és mennyivel az USA? erröl nem irtál. Mennyi a GDP és a nemzeti jövedelem %-os aránya---hasonlisad össze a többi országgal. Akiknél nem volt 9-11, ahol nem volt iraki háboru és ahol nem Bush stb....."
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.11 0 0 18
megbocsátok, de meglep hogy immáron sokadszor kevered a dolgokat és megprobálod az embert a "szaván" fogni, miközben a laikusnak is érthetöen leirtam a dolgokat.

Ha valoban érdekel akkor menj rajta mégegyszer keresztül. Én nem irtam a GDP és a nemzeti jövedelem arányárol. Én a GDP és a National dept arányárol irtam.
A nemzeti jövedelemröl is volt szó, de mit akarsz tkp..........??

A házicérna ügybe nem tudok beleszolni. A gazdasági értékelés megértéséhez nemcsak szabás varrás, hanem általános intalligancia kell. Irni és olvasni tudni, elolvasni amit a szakember irt, ami a gazdasági értékelésekben elfogadott.

és megköszönni, a komplett tájékoztatót.
Előzmény: denes (17)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.10 0 0 16
szivesen

egy ország gazdasági helyzetének egyik mutatoja a GDP-National Dept aránya.
Az EU kormányzata ezt legrosszabb esetben is 60%-ra állapitotta meg. Tehát az adosság nem lehet több, mint a Gros Domestic Product (GDP) 60 %-ka.

Magyarországon az arány már évek tullépi a megengedett 60 %-kot. Legutobb 68 % volt.

Ez a mutato egyébként egy jo kis EU csöberángatás, ezzel ösztönzi a fejlett nyugat a keleti országokat, hogy versenyezzenek nyugati cégek betelepitéséért. Ha ugyanis a külföldi cégnek is termelsz, az is domestic productnak számit. A csalás az benne, hogy egy cég akkor invesztél egy országba (lésd legutobb a koreai gumigyár is) ha 10 éves adokedveznényt kap. ( A dráma benne, hogy 10 év után, amikor elkezdenének végre adot fizetni--lelépnek és egy másik fejlödö országban kapnak 10 évet...)

A probléma tehát, hogy az EU nem a nemzeti jövedelemhez ( tehát nem a netto állami bevétel) köti az adossági feltételeket, holott az adosságokat abbol kell törleszteni.
Igy egy keleti ország szedheti fel a kölcsönöket, amiket sosem tud kifizetni - a végén csödbe mennek.

A statisztikusunk felelötlen "broke" bedobásához voltam bátor ide hozni ezt a viszonyt. Ha tehát nemzetközi mércékkel 60 % a határ, akkor vizsgálja meg a statisztikus az USA GDP-Dept viszonyát.

Te bizonyára nagy tanár vagy a search vonalon, mennyi tehát az USA GDP-ja, mennyi az adossága --- és hát mennyi a nemzeti jövedelem??



Előzmény: notebéna (14)
DR. ECK Creative Commons License 2008.02.10 0 0 15
Ok papa, legyőztél a rutinoddal ;)

/A statisztika az lehetne, hogy mennyit élnek, költenek az amerikaiak, mennyit költenek luxusyachtokra/


Yuyy, ne kezdd te is a statisztikákat, mer ott úgyis azok a csúnya skandinávok vannak az első pár helyen...Persze ők nem számítanak tudom. Meg a számok se. Valójában kurva szarul élnek, de psszt!


/Mennyi a GDP és a nemzeti jövedelem %-os aránya-/

15,47 % szerintem :- ))

Előzmény: Törölt nick (12)
notebéna Creative Commons License 2008.02.09 0 0 14
Mennyi a GDP és a nemzeti jövedelem %-os aránya...


Megmagyaráznád?
Előzmény: Törölt nick (12)
notebéna Creative Commons License 2008.02.09 0 0 13
Ne kezd ezt. It's not funny.
Előzmény: DR. ECK (10)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.09 0 0 12
a sajtoszabadság során tele van az ország bulvárlaopkkal, okostobiásokkal, akik áltudományos alapon kritizálnak komoly tudosokat, politikusokat.

Nos a Greenspain egy fej volt, és az elnök nem egyedül csinálja, a politikát, a gazdaságot stb... Egy sereg nagytudásu tanácsadó kikérdezése után mondja, csinálja amit.... naná hogy a Bushnak hiszek, mert aki a száját tépi minden felelösség nélkül (ala sajtoszabadság) eltünik a feledésben és csak egy vicc marad belöle.

példák vannak erre, akár az UFO ügyek, akár a Keneddy gyilkosság (még egy dilettáns filmet is készithettek belöle, ahol az ügyész olyanokat mond, ami az eredeti perben abszolut nem hangzott el) de ugyanez a dilettáns kételkedés a holdraszállásnál is, azt állitja egy és más, hogy az egész kamu, nem is volt......

Szoval afapk következö hsz-jéböl is láthato, mennyire lehet komolyan venni ezeket a diletténs statisztikákat. De mint mondtam: nem a statisztika hanem a valoság a döntö, az amit tapasztalsz, ami kihat a kisemberre. Houstonban 2 év alatt kicserélték az összes belsö gyürü hidat, az egekben hömpölyög a kocsiözön, miközben Münchenben idestova 25 év mulva SEM futja befejezni a Mittlerer Ringet. Az autopálya forgalom belemegy egy lámpás 3 sávos körgyürübe, aztán hirtelen egy pompás alagut után folytatja a Slazburgi autopályán.

A statisztika az lehetne, hogy mennyit élnek, költenek az amerikaiak, mennyit költenek luxusyachtokra, mahagonival a WC ülökére és ha éjjel Key West-töl repülövel felmész New Yorkig, nem alszanak ki a fények alattad, --és elsirod magad a látványtol.

Nos ez az Amerika broken. És Amerika brokan, hogy vegye át az Airbusz..... Ide irányul a Merci, BMW, Lexus export. Mindenki broken, hitelre veszik.

Igen, de kinek tartozik és mennyivel az USA? erröl nem irtál. Mennyi a GDP és a nemzeti jövedelem %-os aránya---hasonlisad össze a többi országgal. Akiknél nem volt 9-11, ahol nem volt iraki háboru és ahol nem Bush stb.....
Előzmény: DR. ECK (10)
DR. ECK Creative Commons License 2008.02.09 0 0 10
"De ha te nem fegyverkezel, fegyverkezik a másik"

Mint Irak és a tömegpusztító fegyvereik. Úgy látom, nem hiszel a számokban, statisztikákban és az egyéb ilyen "tudomálnyos" dógokban. De azt elhiszed, amit a President mond? Strange.

:o)



Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.09 0 0 9
szá,ok- statisztikák özöne, --ki tudja ezt követni és mennyire megbizhatóak ezek a propagandaszerü hiresztelések. Alapvetöen az sem igaz hogy broke. Miért, milyen számok, szabályok alapján?? A fegyverkezés és a háborók egy invesztment és nem tudni mennyi a kifutási ideje. A mortgage crisis pedig a 9-11 utáni invesztisici krizis következménye---volumenében egy röhej a GDP és egyéb arányokhoz.

A broke egy fatális marhaság. Ha egy pici probléma is lenne, akkor a kedvenc europai szisztémákhoz hasonloan több adot rakhatnának a benzinre,, gyorsan kiszámolhatod, hogy kb 5 másik irkai háborut financirozhatnának belöle.

Az egész professzori szinten elöadott tudalékosság pontosan olyan, mint a vallás meg a biblia milliok hisznek és követik -- ellenörizhetetlen és alaptalan dolgokat. Mint itt. Kimutatások vannak, minden olyan rettenetes--mégis az USA a legfontosabb business partner Japánnak, Kinának, Europának.

A fegyverkezést és a katonai kiadásokat igyekszenek Bush és a republikánusok számlájára irni. Pedig ugyanez volt az összes demokrata uralom idején is.

Igen, sajnos a fegyverkezés elviszi apénzt, azzal a pénzzel sokszor jobban élhetnénk.
De ha te nem fegyverkezel, fegyverkezik a másik és holnap itt van az ablak alatt. Nem tehetünk mást, fegyverkezni kell. Fegvyerek kellenek, hogy idioták ne uralkodhassanak.

Csupán egy példa. Mi köze van a fegyverkezéshez pld. az iráni forradalom és a legutobbi kijelentéseknek. Mi köze van az USA-nak ahhoz, hogy pld. Iran nem ismeri el Izraelt. Izrael kinek a gyereke? Europának, az oroszoknak nincs közük hozzá? Ha az USA nem védi meg, akkor vigye aki akarja??

És hogy volt ez pld. 1967-ben?? Ha nem lett volna fegyvere Iraelnek, hogyan védte volna meg magát? Na ja, ha nem lett volna 1967 es háboró, akkor az ilyen cikkezök tücsköt békát kiabálhattak volna a kormányra, amiért fegyvereket fejleszt stb...

De kedves professzor ur. A kommunizmus ezért az embertelen sok fegyverkezés miatt dölt meg. Akkor megérte, nem????
Előzmény: DR. ECK (8)
DR. ECK Creative Commons License 2008.02.09 0 0 8
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.04 0 0 7
mi benne a hazug, es valojaban folytatja-e? Az oroszok benn voltak a DDR-ban az haborut jelentett nekik?? Mert nem volt vallasi problema, nem robbantottak fel magukat a nemetek- inkabb odebb alltak
Előzmény: ilonazlati (1)
generatingpower Creative Commons License 2008.01.30 0 0 6
beleszámoltad a 2. világháborut is ugye? Ezek ilyenek, csak ugy belépnek és partraszálnak és a szemetek bombázták Magyarországot is (ezt hallottam minap egy magyartol, hogy azért utálja Amerikát, mert gyerekkorában ledobtak egy bombát a legelöjükre, micsoda disznoság, ártatlan szarvasmarhákat talált el a szemét yenki)
persze az történt, hogy müszaki hiba miatt vissza kellett fordulnia egyliberátornak és nem akarta a bombát haza vinni, meg beirhatta hogy eredményesen kioldotta stb.., erre keresett egy üres legelött ahová ledobta.

Nos ezt szorozzad meg 100-al és hazaérsz a tévedéseidhez.
Előzmény: Vad (2)
generatingpower Creative Commons License 2008.01.29 0 0 3
a háboru elött sem volt general health care, helyette 10mile/gallon teherautoval jártak az emberek a boltba tejért-kenyérért

Mindent megmagyaráz a szemlélet: mikor megkérdezel valakit: mennyit fogyaszt a kocsija, a válasz: nem sokat hetente egyszer tankolok.

Tehát a szinvonolat álmodni, a jolét és a maguknak bemagyararázni egy nemzeti sajátosság, miközben munka törvénykönyve és tulorák nélkül birka modján dolgoztatnak. És aki kap egy kicsit, az el van ájulva és teleharsogja a forumot, milyen csodálatos társadalmi berendezkedés ez, milyen klassz kihasználni a másikat és visszaélni a hatalommal.

Nem a háboru az oka: ez lassan százados tradicio az USA-ban: pofát befogni és örülj a munka sikereinek. A kapitalizmus visszaél azzal hogy az ember szeret dolgozni, szeret alkotni és öröme van a munkában. Nem a mi jó magas orabérünk a mérvado: milliok dolgoznak minimum wage-en és a McDonaldba járnak "out". És most ök mennek szavazni, ök a tömegbázis. Szolgaság ez mint a középkorban azzal a különbséggel, hogy most a királyokat a nép válasza meg. A hajlongás és áhitat ugyanaz.
Előzmény: ilonazlati (1)
Vad Creative Commons License 2008.01.29 0 0 2
Legalább száz év az.
Előzmény: ilonazlati (1)
ilonazlati Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1
Nulla: 0
8 éve ez Amerika. Egy hazug hárborút és terrorista ellenes kampányt folytató, hatalom. Ennyi.
pipi Creative Commons License 2008.01.29 0 0 0
nulla
generatingpower Creative Commons License 2008.01.29 0 0 topiknyitó
nem az a kérdés, hogy mi neked Amerika. Hanem mi a realitás Amerikéban, mi az amit nem tudnak Europában?? Mi az ami nem tetszik, de még mindig jobb, mint máshol? És miért jobb??

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!