Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.05 0 0 206

(Bocs az offért, csak nem állhatom meg, de bekukkantottam, mert ismerős nevet láttam meg beíróként. Mindjárt kettőt is: Üdv Nektek Malajc, és üdv White Eagle Írországból :-)))

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.02 0 0 205

Köszi, ezt az oldalt még nem is láttam, pedig elhiheted, csomót keresgéltem már nyelviskolák után - van is belőlük sok, de mindegyik a diákokra gondol, és nem az itt dolgozókra.

Átböngészem, kösz mégegyszer!

Előzmény: Jesus Green (204)
Jesus Green Creative Commons License 2008.05.01 0 0 204
Előzmény: Törölt nick (203)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.26 0 0 203
Megpróbálom kicsit felhozni ezt a fórumot. Három hete érkeztünk Cambridge-be dolgozni és nyelvet tanulni a barátommal. Az utóbbival gondjaink vannak, mivel a nyelviskolák többsége mintha csak a diákokra gondolna. Nem nagyon találtunk esti kurzust. Ha van ötletetek, ne habozzatok, írjátok le!
WhiteEagle Creative Commons License 2007.12.15 0 0 202
Hat en nem tudom, probaltam felesegem hajat en festeni, nem jott ossze. Pedig mindent ugy csinaltam, ahogy le volt irva, sot, meg rajta is hagytuk a festeket 2x annyi ideig, es akkor is, a barna hajaba rakott szokenek szant tincsek narancssargak lettek. Utana ugyanezt eljatszottuk barnaval is, narancssarga ugye nem maradhatott, ezert elhataroztuk, hogy befessuk az egeszet barnara. Ket doboz barna festeket hasznaltam el, 3x ideig rajta hagytuk, de megse fogta be minenhol. Raadasul par mosas utan elkezdett vorosodni a haja mindenhol. Szoval festeni egyedul vorosre tudok... Pedig Garnier meg hasonlok voltak...
Előzmény: Blondegirl (201)
Blondegirl Creative Commons License 2007.12.13 0 0 201
Vegulis elhet ... :)

De sok ev tapasztalata azt mondatja velem, hogy fodraszhoz itt erdemes menni, kozmetikushoz meg otthon. Mondom, ez szigoruan maganvelemeny. Meg akkor is ha nagyon draga itt plane a festes. Egyszeruen sokkal jobban ertenek mind a vagashoz mind a festeshez. Meg soha nem jottem ki itt elkeserdve fodrasztol. Otthon meg csak elkeseredve jottem ki ... ;)
Előzmény: WhiteEagle (200)
WhiteEagle Creative Commons License 2007.12.13 0 0 200
Van itt valaki? :-) Él még ez a fórum?
Előzmény: WhiteEagle (199)
WhiteEagle Creative Commons License 2007.12.12 0 0 199
Hi,

Felesegem reszere keresek magyar noi fodraszt Cambrdige-ban vagy kornyeken. Ha tudtok, legyszi irjatok meg.

Koszi,
Attila
Blondegirl Creative Commons License 2005.09.08 0 0 197
Sziasztok,

Velem is elegge porognek az esemenyek, ugyhogy azt sem tudom hol all a fejem. Gondolom a nyar vege, osz eleje mindig ilyen, de en sokkal jobban kedvelem az unalmas, hosszan elnyulo, konyvtarazos-olvasos napokat ... amikor nem hajt a tatar, nem kell ujabb fejezetek leadni, koltozni, pakolni, rohangalni. Ahhhhh Na mindegy.

Ugy tunik szoba van, megis csak a Trinity-tol. Jo oreg Trinity! Histon Road eleje, eleg draga, de legalabb sajat furdo van benne. Baj az, hogy ebbol a szobabol jovo heten ki kene koltozni, az ujba viszont csak szept. 26. utan lehet bekoltozni, ugyhogy nem tudom mi lesz. Lassan (zacskonkent) hordom at a szobam tartalmat Bretthez estenkent, amikor atmegyek. Hogy ne kelljen egy nagy koltozkodest csinalni, mert azt baromira utalom. A szamitogepet meg igy sem tudom, hogy viszem at. Regi, nehez darab, de az egesz PhD-m anyaga benne van, ugyhogy nagyon ragaszkodom hozza. Ezen kivul 22-en elhuzunk Amreikaba, mert B occsenek olyanja van, hogy vegre elveszi a 13 eve meglevo baratnojet. Ugyhogy 25-en eskuvo, meg csaladlatogatas 10 napig Nagyon varom. Addig viszont meg kell irnom egy fel ujabb fejezetet es okt 19-en az egeszet le kell adni. Ujabb 40 oldalt.

Na nem ragozom tovabb. Van jobb dolgotok mint az en hulyesegeimet olvasni. Ettol fuggetlenul talalka jo lenne. Estenkent nekem jo, esetleg megint egy vacsira? De mindegy amugy, barmire is jo.

Na megyek bebujok a papirjaim koze es folytatom a mult feltarasat. :)

Udv!
A'
Előzmény: eni-x (196)
eni-x Creative Commons License 2005.09.07 0 0 196

Sziasztok,

 

en is megvagyok.. kivetelesen sokat dolgozom mostanaban, beindult az elet: meetingek, utazasok, stb.

holnap jon a baratnom nehany napra - igy jo hetvege ele nezunk :-)

 

es mi tortent ma??? vegre van itthon telcsi, internet, stb. ma mar supervisorral kellett beszelnem, de igy meg ma kuldtek ki embert installalasra.. erdekes (de fokepp hosszu) sztorinak lett vege

 

de nem tudjatok miert van sky newsom, sky one, discovery? kodolatlan adasokra gyanakszom...

 

en

Előzmény: Major Tom (195)
Major Tom Creative Commons License 2005.09.07 0 0 195

Sziasztok!

 

Megvagyunk... csak el vagyok (vagyunk) havazva. Nalunk tetoz a munkavalsag, ki sem latszunk a munkabol. Mindenesetre megvagyunk, boldogulunk egyelore :)

 

Voltunk otthon is (Mo), csak hat 3 nap nem az igazi azert, de majd evvegen remelem lesz tobb idonk is.

 

Veletek miujsag ?

 

Tom

Előzmény: eni-x (194)
eni-x Creative Commons License 2005.09.06 0 0 194

Halihos,

elunk meg?

szobakereses? megtalaltad az igazit?

milyen a munka a "frissen" munkat kezdoknel?

 

Blondegirl Creative Commons License 2005.08.20 0 0 193
Sziasztok,
Koszonom az erdeklodest! A szakdolinak csak egy ici-pici fejezeterol volt szo es sikerult leadnom. Hetfon este megyek a temavezetomhoz meghallgatni a verdiktet. Biztos azt fogja mondani, hogy jo vacak es huzzak haza atgondolni es atirni az egeszet.

Idojaras ma Cambridge-ben 1700 BST-kor (GMT +1) kicsit hidegekecske van, de nem esik. A napot is lehetett latni ma vagy tiz percig.

Nikinek nagyon gratulalok, Enikonek jo nyaralast. En folyatatom a harcot szobakereses ugyben. Borzaszto. Amiket idaig lattam azok vagy kicsit-koszosak-es-budosek voltak elerheto aron vagy normalisak es megfizethetetlenek vagy 120 erdeklodnek irantuk es komolyan kuzdeni kell ertuk. Egyelore most meg nem idegesitem magam, vegso esetben hazamegyek Pestre es kethetente kiugrok egy-ket napra konyvtarazni es a temavezetommel beszelni. Haj haj nehez a zelet...

Na meg egyszer udvozlet es boldog augusztus 20-at. Helyettem es nezzetek a tuzijatekot.

A'
eni-x Creative Commons License 2005.08.19 0 0 192

hali

hat nem lesz sokkal jobb ido itthon, mint ott. bar itt ma nem szakadt az eso...

kifejezetten csalodott vagyok, egesz heten alig sutott a nap es tobbszor volt nalam ernyo, mint kint

jo utat, hajnalra

es - gratula az allashoz

mi is hajnalban indulunk nyaralni - epp idojarast nezegetek... sajna, bepakoltuk a tarsas jatekokat is

jo pihenest,

eniko

Előzmény: Major Tom (191)
Major Tom Creative Commons License 2005.08.19 0 0 191

Sziasztok!

 

Sokminden tortent am vasarnapi meetingunk ota. Masnap volt Niki interjunk es szerdan meg is kapta a munkat aminek igencsak orulunk. Kozel van nagyon es jonak is latszik.

 

Holnap hajnalban megyunk 4 napra haza, szerdan hajnalban jovunk vissza. Remelem jobb ido fog varni mint ami most van :)

 

Blondie: sikerult befejezni a szakdolit ? :) 16.-a elmult mar par napja :)

 

Udv,

Tom

Előzmény: eni-x (190)
eni-x Creative Commons License 2005.08.11 0 0 190

sziasztok,

szerintem is csak turelem kerdese es akad majd munka, ez mindig biztos - es, mint tudjuk a nyar mindenhol eleg uborkaszezon, addig legalabb ki tudja pihenni a Niki az erettsegi okozta faradalmakat..

 

a dolgozathoz, a sokadik fejezethez meg boseges kitartast! / remelem, jol haladsz, mert 16-aig mar csak parat kell aludni.

 

arviz megoldva... most azon problemazunk, hogy vajon kell-e a full szonyegtisztitast csinalni... de mar nem erdekel, mert ha igy haladnak, akkor 6 honap mulva uj lakot kell talalniuk, ami februarban szerintem nem annyira egyszeru.. a lenyeg: en sokat tanultam ebbol az esetbol es itt meg nincs full stop, mert elfogadhatatlan, hogy lakas ugy kerul kiadasra, hogy

1. a budi nem lehuzhato,

2. a termosztat nem mukodik es 'arviz' et okoz a kiaramlo viz a lakasban... (egyebkent meglepodtem, hogy nez itt ki a bojlernek csufolt muanyag vajling),

3. az agy - na erre csak, amit mondtam, a kukaban jobbat lattam aznap, amikor bekoltoztem..

4. koszos lakas... es meg sorolhatnam... de ne aggodjatok, nem teszem

szoval: Russell Residential kerulendo!! - ostoba mentegetozesekkel jonnek (==> sajna, arra a kovetkeztetesre jutottam, h az agency-k valoban a semmiert kapjak a nem keves penzuket - es ez borzaszto..)

 

viszont az ajanlott honlap nagyon klassznak tunik! - legkozelebb en is ott probalkozom majd.

 

agy: vegre ennek is vege... kuldtem nekik egy katalogus szamot, h valami ilyesmit keressenek, aztan vegul egybol megrendeltek.. igy mire visszajovok lesz agyam is. hurra

 

megyek, nyaralok es relax... ez szamit most, mas nem!

kitartast! es fokepp jo idot nektek is!

es szeptemberben ujra ugyanitt!

udv,Eniko

ui.1.: ja, es a heten meg (vasarnapig) foglalhatok a Sky-nal 1 Ftos repjegyek, £44.95bol oda-vissza illetekestol, adostol, mindenestol megvan a jegy.

ui.2.: ntl - vegre szinten megoldodott - aug 31en jonnek es csinalnak mindent, amit kell - es lesz otthon is internetem ujra... illetve vegul £25ot kellett elore kifizetnem (ez lett a credit check eredmenye), amit majd kesobb levonnak a szamlambol. Csak nem ertem, h miert nem lehetett meg akkor juli vegen azonnal kideriteni, hogy ez a process.. De ez sem szamit, ma mar.

Előzmény: Major Tom (189)
Major Tom Creative Commons License 2005.08.10 0 0 189

Szia!

 

Nos, szerintem a brettward kb. felenel ott van hogy student meg nem professional! Legalabbis mikor en kerestem folyton olyanokba botlottam ahol direkte studenteket keresnek sharelni :) Szoval azert erdemes nezegetni meg hat napi sok uj kerul fel.

Mindenesetre sok sikert!

 

Most van egy hely ahol volt interjun Niki, jo lenne ha bejonne mert kozel van nagyon es a munka is jo. Szoval szoritsatok pls! :) Mindenesetre tobb nyars van a tuz felett, valami be fog jonni elobb-utobb, csak turelem kerdese.

 

Udv,

Tom

Előzmény: Blondegirl (188)
Blondegirl Creative Commons License 2005.08.09 0 0 188
Koszi, igen ismerem a brettward-ot. De ezekkel az a baj, hogy mind 'professionals'-oknak (mi ez ha nem Hunglish?!) van legfokepp es emiatt egy kicsit dragabb, illetve mindegyik fizet council tax-ot, amit nekem nem kellene mint diaknak. Gondolom, Ti is fizetitek azt. Kulonben en ezzel operalok:
http://www.camcity.co.uk/directory/PROPERTY_AND_ACCOMMODATION/
RENTING_AND_LETTING_AGENTS/
De ettol fuggetlenul meg minding utalom az egeszet. :(

Ntl - hat mit modnjak, a kollegiumi szallasoknal ugy mukodik a dolog, hogy a telefon be van kotve (ahogy nalad is) es csak be kell jelenteni, hogy ki lakik az adott szobaban es akkor az kapja meg a szamlat. Bar itt a kollegium a garancia gondolom en. Az egesz 24-48 orat vesz igenybe.

Kuldtem meghivot wiw-rol es el fogom kuldeni az egyetemi email cimemet is. Azt hasznalom allandoan, csak nem akartam itt orszag-vilagnak kikurtolni. Hogy megy kisbaratnednak az allaskereses?
Előzmény: Major Tom (187)
Major Tom Creative Commons License 2005.08.09 0 0 187

Hih!

 

Huhh ezek nem tul fejlemenyek :(

 

Nem is tudom mit csinalnek egy arviz alkalmaval :( Bar nalunk az alattunk lako azik be-be de az annyira nem izgat minket :D

 

NTL-t nem ertem. Szerintem ugy jartal mint en a Bank-al marmint en felhivtam es jottek 2 napra ra. Semmit nem kertek. Megkerdeztek a bankszamlaszamom es akkor direct debit oszt csokolom. 2 nap volt az egesz. Szoval mazlim volt akkor.

 

Blondiegirl: www.brettward.co.uk megvolt mar ? En mindet ott talaltam. Ugynoksegeket nem is probaltam mert annyi rosszatt hallani ezek meg kozvetlen landlord-ok akik hirdetnek es napi frissites. Keruletre osztva, terkeppel, erdemes. (bal oldalon a Cambridge Accommodation Notice Board -ra kattints :)

 

Udv,

Tom

Előzmény: eni-x (186)
eni-x Creative Commons License 2005.08.09 0 0 186
  Hi Mindenkinek!

 

Szeretnem mondani, hogy velem semmi kulonos…de tegnap munkabol hazaerve – hat arviz fogadott.. REMEK! Most epp a lakasban a vizszerelo, intezhetem a biztositast, es meg szerencse, h alig van cuccom, ami serult…

De ugynokseg, akibol mar baromira elegem, szoval ok tegnap kaptak egy “szep es kedves” levelet, igy aztan mar a vadi uj Argos-os agyam is uton van.. plussz intezik a tobbi keresemet is. Pentekig van hataridejuk :)

Plussz - a landlord hulyesegeit holnap munkaelott elpaterolom a lakasbol – es lesz keves hasznalhato helyem is..

 

WIW – nem tudom.. sajnos nekem nehany beallitasom a gepen nem tul korrekt, igy pl ez a lap sem jott be (probaltam tegnap).. de pl. a wizzair honlapot sem tudom megnyitni

 

NTL ugyben fejlemenyek: ma varom a credit check eredmenyet… ugyanis 3 eves UK tartozkodas utan van meg konnyen a dolog.. most lehet, h lesz meg 2 het is… Most mar szinte mindegy, mert szombaton repulok haza.

 

Kitartast!

 

Kuldtem e-mail-t, es forwardoltam egy lakas ugynokseges hirlevelet is. Ok allitolag megbizhatobbak, mint az enyem (Russel Res. messzirol kerulendo szerintem)

 

Udv,

eniko
Előzmény: Blondegirl (185)
Blondegirl Creative Commons License 2005.08.08 0 0 185
Sziasztok! Igen, jo volt talalkozni. Folyt.kov remelhetoleg. Az a website, amirol beszeltem a www.wiw.hu. De asszem, hogy meghivassal lehet csatlakozni. De nem biztos. Ha kuldtok nekem egy emailt az ao_simonkukachotmailpontcom-ra, akkor kuldok meghivot. Ma is megneztem es legalabb 15 cambridge-i magyar van rajta. Ezek kozul en csak talan ha kettot ismerek tavolrol. Velem amugy semmi uj, itt aszalodom a gep elott. :( Udv, A'
Előzmény: eni-x (184)
eni-x Creative Commons License 2005.08.08 0 0 184
  Halihos,

En is jol ereztem magam..

Bar ma kitamasztanam a szemeimet legszivesebben (vagy inkabb csak hazamennek aludni)

Ntl-nel ugy tunik nincs jo szerencsem ma... credit check – dehat az bonyolultabb, mert nem lakom itt 3 eve.. delutan ujrazaklatom oket :)

Nektek is kitartast,

En
Előzmény: Major Tom (183)
Major Tom Creative Commons License 2005.08.08 0 0 183

Jo napot!

 

Most latom elozo hozzaszolasomban Sturbacks-ot irtam megis mindenki a Starbucks ele jott! :) Hiaba a megtevesztes.

 

Szoval mi nagyon ereztuk magunkat tegnap, koszonet a jelenlevoknek ;)

 

Cserebe ma nem tartok idojarasjelentest!

 

Jo munkat, tanulast, remelem majd lesz meg ilyen topic-tali :)

 

Tom

Előzmény: Major Tom (182)
Major Tom Creative Commons License 2005.08.04 0 0 182

Sziasztok!

 

No akkor 5-kor Sturbacks elott !

 

NTL-el nekem eddig csak jo tapasztalatom volt. Engem 2x is visszahivtak es 2 napon belul bekotottek a net+telefont! Jott idore a csoka es 10 perc alatt vegzett kb. Szoval nemtom.. kollegak is vegyesen nyilatkoznak, lehet hogy mazlim volt de en nem tudok rosszat mondani ! :)

 

Tom

Előzmény: eni-x (181)
eni-x Creative Commons License 2005.08.04 0 0 181

ok, koszi

1. ott vagyok, 5 kor Starbucks elott

2. ntl-t szinten intezem - koszi

Előzmény: Blondegirl (180)
Blondegirl Creative Commons License 2005.08.04 0 0 180
Jaj, azt akartam meg mondani, hogy az en tapasztalatom szerint az Ntl soha nem hiv vissza. Ez a lerazasi modszeruk. Nekem az az erzesem, hog az Ntl nem is akar pentz csinalni. MEg egyebkent is mi az hogy egy het alatt kotnek be egy telefont. Ket eve 48 ora alatt megtettek. Na mindegy. Szerintem varj egy kicsit es ha nem hivnak, telefonalj ujra. Kerd el az ugyintezo nevet, hogy tudj valakire hivatkozni, ha meg azutan se tortenik semmi.

De inkabb ne legyen igazam. Lehet, hogy csak a diakokkal szorakoznak. Nekem ilyen filleres Student account-om van, amibol valoban nem fognak meggazdagodni.
Előzmény: eni-x (178)
Blondegirl Creative Commons License 2005.08.04 0 0 179
Ok, vasarnap, 5 orakkor a Starbucks elott. En most akkor visszamerulok a szakdolgozatomba.
Akkor vasarnap!
Előzmény: eni-x (178)
eni-x Creative Commons License 2005.08.04 0 0 178
  Halihos,

 

Ha mult heten ugyis gyakoroltam a koltozest, igy vasarnapra bevallaltam, h egyik baratnomnek segitek Londonban koltozkodni (konkretan: viszem a kocsimat, hogy egy fordulo alatt atpakolja magat egyik helyrol a masikra..)

De 5-kor a Starbucks elott talalkozhatunk, addigra ugy alakitom a napot, h visszaerjek es a konkret helyen legyek. Utana meg akarhova beulhetunk.

En is szoke :)

Annyi van, hogy holnap (pentek) 4ig meg kellene allapodni valamiben, mert utana nekem mar nincs internetem… NTL persze nem hivott ..

Velemeny(ek)?

 

Udv, en
Előzmény: Major Tom (177)
Major Tom Creative Commons License 2005.08.03 0 0 177
Sziasztok!

Vasarnap este nekunk jo lenne vagy delutan (whatever). Market Square is okes mondjuk Starbucks elott ? Vagy ilyesmi ?
Na mindenki bekoltozik a centre-be :)
Beszeljunk le vmi konkretat bar igy oszinten szolva nap kozben delelott/ebed utan jobb lenne mert vasarnap este en mar olyan - jujj mindjart hetfo es dolgozni kell - es vagyok de ha jo ido van akkor napkozben az kellemes lenne!

Engem is megismertek konnyen mert en meg fiu vagyok!

Udv,
Tom
Előzmény: Blondegirl (176)
Blondegirl Creative Commons License 2005.08.03 0 0 176
Ok, nem muszaj pub-ba menni. Vegul is beulhetunk vacsizni valahova. How about vasarnap este? Vagy Ti hazamentek a hetvegen? Akkor hetfo este? Velem az van, hogy augusztus 16-an kell leadnom a kovetkezo fejezetet a Phd-bol es tudom, hogy minel kozelebb leszunk a datumhoz, annal idegesebb leszek. Ugyhogy azert gondoltam, hogy az elkovetkezo napokban valamikor. Hogy hol? Hat talalkozzunk esetleg a Market square-en, vagy valamelyik kolesz elott (Trinity mondjuk?) es onnan elsetalhatunk barhova. Itt akornyeken sok az etterem meg az ivolda is. Tul nehes nem lesz megismerni egymast. En pl szoke vagyok. :) :)
Előzmény: eni-x (175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!