Keresés

Részletes keresés

email-vmsz Creative Commons License 2008.06.04 0 0 5
Köszönöm a választ, közben rátaláltam angol oldalakon is a jelenségre.
Előzmény: pitman (4)
pitman Creative Commons License 2008.06.04 0 0 4
Nagy valószínűséggel a ccd típushibás. Ha minden igaz, ingyen fogják cserélni benne.
Előzmény: email-vmsz (3)
email-vmsz Creative Commons License 2008.06.03 0 0 3
Sziasztok!

Bocsánat, hogy felhoztam ezt a régi topikot, de lene egy problémám.
Adott egy Canon PS A75-ös. Többen használjuk itthon, de "hivatalosan" nem volt leejtve, ennek ellenére a CCD-je nem érzékel semmit (ez teljesen biztos, mivel volt rajta egy pixelhiba, és mostani képek tökéltesen feketék). Telejen reménytelen vagy van esély, hogy ép a CCD és valami egyéb hiba?
Természetesen elviszem szervizbe, csak kissé türelmetlen vagyok.
Előre is köszönöm.
hamiramzi Creative Commons License 2002.09.27 0 0 2
Tegnap felhívtam az Olympus szerizt, és azt mondták, hogy ki kell cserélnia ccd-t, Árban max. 50.000, mert ez a maximális javítási költség ennél a tipusnál.
eszetlen Creative Commons License 2002.09.18 0 0 1
Helló!
Az én Kodak DC265-ös kamerám (3-4 éves) is szép csillagos eget készít ha fent hagyom a sapkáját. Én is a CCD-re gyanakszom, de ez csak gyanú...
üdv
E
Előzmény: hamiramzi (-)
Devereaux Creative Commons License 2002.09.18 0 0 0
Szia;

nem vagyok 1 digi-guru de 'asszem, olvastam, hogy ha 1 pixel elhal, akkor a halálkori fázisának állapotától függően beéghet feketére vagy fényesre. Vagyis gyanítom, hogy a te géped CCD-jén is van néhány un. "hot pixel" :-(((

Javítani a CCD-t nem lehet, legfeljebb kicserélni. Nem tudom, mennyibe fájhat ez, félek, igen sokba. Valszeg. akkor már inkább az egész cuccost lenne célszerűbb cserélni, ha ez annyira zavaró (szvsz. néhány pixelt azért nem olyan nagy ügy kijavítani, még PS sem kell hozzá). A garanciát meglehetősen érdekesen értelmezik a cégek, csak bizonyos számú döglött pixel fölött hajlandóak cserélni (legalábbis TFT-knél így van).

Tudom, hogy késő bánat de a legbiztosabb megoldás vásárláskor ellenőrizni az üzletben. Részleteket biztos tudnak neked mondani a digi topikos kollégák.

Üdv. Devereaux

Előzmény: hamiramzi (-)
hamiramzi Creative Commons License 2002.09.18 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Kb. 1 éve vettem külföldön egy Olympus C-3000-es kamerát. Minden szép volt, jó volt eddig, viszont nemrég észrevettem, hogy minden fényképen ugyanazon a helyen van egy-kép fényes pont. Csak akkor látszik, ha teljesen fekete a kép. (eltakarom a lencsét) Egyébként nehéz észrevenni, vagy nem is látható.
Én a CCD-re gyanakodom, de úgy tudom, ha pár pixel kipurcan, akkor nem érzékel semmit, és fekete pontok lesznek a képen.

Mitől van ez?
Ilyen lenne az Olympus? 1 év után kampec?
Lehet ezt javítani?
Ha igen kb mennyibe kerül?

Előre is köszi,

Üdv,

Ham

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!