Keresés

Részletes keresés

aranyember001 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1

Aranyeső!

 

Találtam egy érdekes cikket a sporthirado.hu-n:

 

Elektromos-Vasas néven egy női csapat az NBI/B-ben, egy férficsapat pedig az NB II-ben szerepel majd

Újjáéled az Elektromos kézilabdacsapata

Létrehozva: 2008. június 17. 13:16

Fehér György

 

A női csapat a másodosztályban indul majd el

Egykor első osztályú bajnokcsapatnak, a nemzetközi kupában is sikeresen szereplő gárdának tapsolhattak az Elektromos kézilabda-csarnokában. Napjainkban csak utánpótlás-nevelés zajlik a klubnál, ám nem sokáig. Egy lelkes kis társaság ugyanis újjáéleszti a csapatot.

PLER. Ez a rövidítése annak az első osztályú kézilabdacsapatnak, amely több egyesület - a Pestszentlőrinc, a Malév, egy kőbányai, na meg az Elektromos - „házasságából” született.

A csapat egyre jobban szerepel az első osztályú kézilabda-bajnokságban, ám ma már szinte semmi köze az Elektromoshoz, és a XIII. kerülethez. Ám most úgy néz ki, mégis van „visszaút”. A következő bajnokságtól ugyanis Elektromos-Vasas néven egy női csapat az NBI/B-ben, egy férficsapat pedig az NB II-ben szerepel majd.

„Régóta úgy gondoljuk, nem szabad hagyni, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező csapat eltűnjön – mondta Paál László, az új csapat szakág- és technikai vezetője. – Lényegében most sikerült újra éleszteni a klubot tetszhalálból. Tavaly a Vasas az NB I mellett az utánpótláscsapatát szerepeltette az NBI/B-s bajnokságban. Ennek a gárdának a jogán indul el az új együttes, az első évben még mint Elektromos-Vasas, a második évben azonban már Elektromosként.”

„A csapatban kizárólag XIII. kerületi, fiatal játékosok szerepelnek majd, egy részük tavaly még a Vasas korosztályos csapatiban szerepelt. Csak érdekesség képen: a legidősebb lány idén lesz húsz éves. A csapatot Komijáti Zsuzsa és Pribék István készíti fel, Vass Károly szakmai segítségével.”

A kezdeményezést nagy öröm fogadta mindenhol. Sportági berkeken belül, na meg a kerület vezetőségében is jó a visszhangja az Elektromos feltámadásának.

„Külön köszönet illeti a Vasast, hiszen nélkülük mi, pusztán az akaratunkkal önmagunkban kevesek lettünk volna. A két klub között szoros együttműködést alakítunk ki.”

És hogy melyek lehetnek a régi-új csapat céljai?

„Az egykor volt dicső Elektromos sikereiről mi még csak álmodhatunk. Persze tudjuk, hogy az álmok azért vannak, hogy valóra váltsuk őket. Na de félre a tréfával. A férficsapat az NB II-ben, míg a női az NBI/B-ben szerepel majd. Az első évben nem is lehet más a célunk, mint a biztos bennmaradás. A következőkben pedig szeretnék egy stabil másodosztályú gárdát kialakítani. Aztán pár év múlva jöhetnek azok az álmok.”

Tromos

 

Fotó: Fehér György

 

Nem hiányzik egy-két arc  a fotóról a biztos bennmaradás érdekében?

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.14 0 0 0
"aranyeső a szép kis házra":-))
gratula!!!!!
Előzmény: aranyember001 (-)
aranyember001 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 topiknyitó

Aranyeső!

 

Mindenkit szeretettel köszöntök, aki szereti a kézilabdát!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!