Keresés

Részletes keresés

kuzo4 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 31

mikrofost

 

 

Előzmény: Zümi 31 (29)
fede94 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 30
a honlapról sok minden nem derül ki. hogy működik, mennyibe kerül a kölcsönzése/vétele. ilyesmi kéne.
Előzmény: Zümi 31 (28)
Zümi 31 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 29
Milyen böngészőt használsz?
Előzmény: kuzo4 (25)
Zümi 31 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 28
Szia/sztok!
Semmi gond, nekem is elszakad a cérna néha.
Ez valóban egy termék amivel olyan helyen is lehet őrizni ahol nem gondolnak rá.
Nem fix telepítésű hanem mobil eszköz. Csak a telepítő tudja hol van. Mivel el kell rejteni, környezetbe illő tárgyba kell rakni. Rossz idő vagy pénz hiány miatt félbe maradt építkezésre pont ideális.
Mivel a tulajdonos rejti el és helyezi üzembe ezért elég nehéz ki játszani.
Előzmény: Axióma (26)
kuzo4 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 27
Hahó! mikor tudunk meg róla többet?
Előzmény: Zümi 31 (22)
Axióma Creative Commons License 2008.09.01 0 0 26
Valami infras kutyu. Epitkezesen kerdeses, hogy hogyan vedheto maga az eszkoz, akkor meg semmit nem er. Amikor cikis volt, mi eloeros orzest kertunk.
Előzmény: kuzo4 (25)
kuzo4 Creative Commons License 2008.09.01 0 0 25
Én néztem, de nekem egybefolynak a betűk a lapon. Miről is van szó?
Axióma Creative Commons License 2008.09.01 0 0 24
Ize, most latom, eszkozt, nem orzes arulnak.
Előzmény: Axióma (23)
Axióma Creative Commons License 2008.09.01 0 0 23
En nem moderalok... es ma mar a harmadik reklambejegyzes volt, bocs ha nem neztem utanad, a masik kettonek igen, itt mar reflex volt, sorry. De egyebkent nem is ertem, minek erre kulon ceg, vagy ha kell, miert nem mindenkinek helyi.
Előzmény: Zümi 31 (22)
Zümi 31 Creative Commons License 2008.09.01 0 0 22
Ha meg teccik nézni a hozzászólásaim nem ezért reggeltem be!
Tipp volt ha nem fér bele, egy laza moderálással elintézhető.
Előzmény: Axióma (20)
Zümi 31 Creative Commons License 2008.09.01 0 0 21
Tehát lehet ide panaszt írni hogy mit vittek el, mekkora a károm, hogyan pótóljam,
kitől kérjek gépet kölcsön, hány tábla nikecelen aludjak télen hogy ne fázzak fel?
Stb?
Jó ötletet ne adjunk?
Előzmény: Axióma (20)
Axióma Creative Commons License 2008.09.01 0 0 20
NEM hirdetesi forum! Lehet venni bannert ha reklamozni akarsz!
Előzmény: Zümi 31 (19)
Zümi 31 Creative Commons License 2008.09.01 0 0 19
Építkezést is lehet őrizni-védeni saját erőből.
http://www.lopasproblema.hu
r0226 Creative Commons License 2007.12.12 0 0 18
Minden örzővédő cégnek vagy magánvállalkozónak kell kötnie felelősség biztosítást és a biztosító fizet. Ha valakit felveszek erre a munkakörre akkor ellenőrizni kell ennek meglétét és a biztosítóval kötni egy megállapodást, hogy ha nem fizetik a biztosítást a kkor értesítik a céget.:-)))
Előzmény: kentaura (13)
ncc1701 Creative Commons License 2007.12.12 0 0 17
Addendum: volt főnököm adott el adósságot Ukrán behajtóknak. Nem lettem volna az illető helyében. :)
ncc1701 Creative Commons License 2007.12.12 0 0 16
Ugyan... Rövid hajú vastag vállalkozó úriemberek simán behajtják. :)
Előzmény: kentaura (13)
Axióma Creative Commons License 2007.12.12 0 0 15
Off
Elloptak a laptopom, rendorseg lezarta, ugyeszseg meg visszadobta, hogy nem tettek meg mindent az ugy erdekeben, meg jan. vegeig nyomozgassanak csak... egyszerre 8 u:gy volt egy hatarozaton, ugyhogy nem elkepzelhetetlen, hogy egy masik karosult odahatasanak eredmenye, de gondoltam erdekessegkent megirom.
On
Azert tonkremehetett volna az orzo ceg is... na meg ugye nem kellett volna a beruhazonak elhinni hogy tudnak ok felelosseget vallalni ha ilyen kicsik (persze gondolom ok voltak olcsobbak, valami valamiert).
Előzmény: Törölt nick (14)
kentaura Creative Commons License 2007.12.07 0 0 13
És egy 3 miilás törzstőkéjű Kft-n hogyan hajtott volna be több tízmillió forintot szerencsétlen beruházó? Sajnos így van ez a Magyar jogrendben!
Előzmény: Axióma (12)
Axióma Creative Commons License 2007.12.07 0 0 12
Miert nem az orzo ceg csodolt be miatta? Nem az o felelosseguk?
Előzmény: kentaura (11)
kentaura Creative Commons License 2007.12.06 0 0 11

Mit találtam!

Pont ma hallottam egy sztorit az egyik kivitelező havertól, hogy csináltak egy csarnokot, ahol kiszállították a beépítendő gépeket is többtíz millió forint értékben. A területen 24 órás őrzés volt+kivilágítás+zárt kerítés, mégis csodák csodájára reggelre eltűnt minden, pedig a gépeket csak targonca tudta megemelni és csak trailer tudta elszállítani. Szegény beruházó be is csődölt emiatt.....

Neo UPS Creative Commons License 2003.04.06 0 0 10


tacsa Creative Commons License 1999.10.25 0 0 9
Bár leült ez a topic, azért ígéretemhez híven küldöm gondolataimat:
Üdvözlet a Nyájas Olvasóknak!

Többek szíves bíztatására megpróbálom szerény tudásommal előmozdítani az építkezés, felújítási tevékenység kapcsán a bűnmegelőzést. Kicsit távirati lesz a stílus, tekintettel a hálózati korlátokra, ezért ha bárkinek bármely konkrét kérdése merül fel egy-egy felvetett gondolattal összefüggésben, akkor azt kérem jelezze, és a nagyobb érdeklődésre számot tartó kérdésekről akkor bővebben is szót válthatunk.

Indításként jelzem, hogy az építkezéseken, majd a későbbi használat során bekövetkező lopások megelőzésének első lépése az építési telek kiválasztásánál kezdődik: célszerű a települések olyan részén telket venni, ahol a szomszédos, vagy közeli telkek közül legalább kettőben állandó lakosok vannak. Racionális megoldás a vétel előtt a szomszédok megkeresése, bemutatkozás, kapcsolatfelvétel, aminek nyomán mód van "együttműködési megállapodás" megkötésére - persze szóban - az építési időszakra vonatkozóan.

Célszerű a telek - persze a megfelelő jogi ellenőrző lépések megtétele utáni -vásárlást követően a telek haladéktalan körbekerítése. Ha megoldható, a végleges kerítés megépítése célszerű, legfeljebb a kapubejárat szélesebben hagyása és ideiglenes ( de megfelelő szilárdságú ) kapuval zárása célszerű.

A közmű építéseknél még nem feltétlenül kell felvonulási létesítményt kialakítani, de a mérőberendezések elhelyezése után azokat már célszerű a szomszéd figyelő tekintetének felügyelete alá helyezni.

A felvonulási létesítménynek a legcélszerűbb acél konténert bérelni, annak feltörése nehezebb, mint egy összetákolt fa bodegába bejutni.

A kezdeti felvonulási időszakban nem célszerű nagyobb értékű szerszámok helyben tárolása, néhány lapát, ásó, csákány eltulajdonítása még "beleférhet" a költségekbe, de a kézfúró stb. már komoly érvágás lehet. Ezért a tisztelt építtető kocsijába kell megfelelő dobozban kiszállítani minden munkavégzési napon az értékesebb szerszámokat.

Ha hosszabb idő alatt készülhet a ház, érdemes úgy szakaszolni a munkát, hogy a pinceszint, vagy a földszint legalább egy része teljesen zárható legyen mielőbb, ennek racionális megoldása, hogy acél keretek kerülnek betervezésre a végleges nyílászárók részére, és - ha földszint kerül zárásra - akkor ideiglenes lemezajtók kerülnek beépítésre a zárható részre. Viszonylag kis költséggel mód van a lezárt részen riasztó beépítésére, itt még akár egy mozgásérzékelős fényjelzős-szirénás jelző kialakítása elegendő lehet. A rendőrségre bekötés e szakaszban talán nem indokolt, meg , nem is biztos, hogy hatékonyabb, mint a szomszédoknak jelző sziréna vagy fényjelző. Ekkor még csak a kisformátumú betörők időszaka jött el ugyanis, akik ha látják a riasztót, nem nagyon folytatják az akciót.

Fontos a megfelelő szervezése a munkáknak is a megelőzés szempontjából: az értékesebb anyagokat, berendezéseket csak már zárható és riasztható terekbe építsük be, és mindig a legutólsó szükséges és még nem akadályozó időpontban legyenek csak a helyszínre szállítva.

Az elektromos munkák csövezésénél, kivitelezésénél törekedni kell arra, hogy a végleges riasztó rendszer szerelése mielőbb megtörténjen, immár a rendőrségre bekötött, több mozgásérzékelős rendszerben. Csak ezt követően célszerű az igazán értékes és kelendő szerelvények, fűtőberendezések stb. helyszínre szállítása és beépítése.

Kiegészítésként célszerű a következők mérlegelése:

ˇ mindenképp javasolható az építésre vonatkozó biztosítás megkötése, ha nem generál vagy fővállalkozóval történik a munkavégzés, ( aki rendelkezik biztosítással ) és ha bizonyos nagyságrendet elér a munka értéke, azaz a kockázat meghaladja az ésszerűen egyénileg felvállalható mértéket. Ez persze építkezéstől , építtetőtől függ, mekkora érték.
ˇ Nagyobb biztonságot jelenthet az építtető szempontjából a generál - vagy fővállalkozási konstrukció, hiszen itt a munkaterület JEGYZŐKÖNYVILEG RÖGZÍTETT átadása után a munkák befejezéséig - ha erre is kitér a jegyzőkönyv - a lopás kockázata is a vállalkozót terheli.
ˇ Fontosnak tartom, hogy a helyszínre kiszállított illetve beépített anyagok, berendezések stb. jegyzékét az építtető napra készen ismerje, legyen listája, különösen biztosítás esetében ez hasznosnak bizonyulhat a károk elismertetése tekintetében.
ˇ Amennyiben a kivitelezés részben vagy egészében házilagos, főként ha az építés tavasszal kezdődik, jó megoldás ha valaki szinte folyamatosan a helyszínen van, azaz felfogadott építőipari munkás szállás és étkezés valamint bér ellenében éjjel - nappal tartózkodjon a helyszínen. Ez sokat segíthet nem csak a lopások megelőzése, de például a beton utókezelési igénye, locsolások, stb. esetében is.
ˇ Ha ömlesztett vagy raklapos anyagot kell a helyszínen tárolni, és nincs biztosítva a folyamatos felügyelet, a lehető legrövidebb idő alatt kell elhelyezni a telken az anyagokat, és lehetőleg az utcai front felől takart helyen. Ne legyen kihívás az órákig az utcán álldogáló anyagszállító, vagy az őrizetlen telken a kerítés közelében jól látható, csak átlátszó fóliával takart cementes zsák halmaz, stb.
ˇ Amikor a ház már készülget, a belső világításokat célszerű változó ütemben és helyen felgyújtva hagyni, főként ha a belső terekbe a belátás ideiglenes függönnyel is takart, hiszen az esetleges otthon lévő tulaj jelentős kockázatot jelent a szándékolt lopás tekintetében.
ˇ Bizonyos kockázat csökkentést jelenthet, ha a településen működő valamely szakcége a településen végzett őrjáratai keretében az építési helyszínre is "ellátogat", mert így rövidülhet és kiszámíthatatlanabbá válhat a lopásra "rendelkezésre álló" idő.

Most így első körben ezek jutottak eszembe, zárva soraimat azért szeretném elmondani: az építkezés és felújítás "veszélyes üzem", nem csak munkabiztonsági szempontból, de az "óhatatlan veszteségek" tekintetében is. A kockázatok ésszerű tervezéssel, kis figyelemmel csökkenthetők, de persze ki nem zárhatók.

Üdvözlettel és az esetleges kérdésekre készen állva:

tacsa

tacsa Creative Commons License 1999.10.22 0 0 8
Sziasztok!

Most rohannom kell vásárolni, de a hét végén összeszedem gondolataimat , és megosztom azzal, akit érdekel, hogyan lehet megelőzni minél jobban a lopásokat. Addig is vigyázzatok a motyóitokra!!!-)))

tacsa

Inform Creative Commons License 1999.10.22 0 0 7
Egy építkezésre? Nem, igazából eszembe sem jutott, hogy ez megtörténhet. A kőműves egyébként is rosszul rakta be a bejárati ajtót, és most nem lehet bezárni. Még mázli, mert így legalább a zár megmaradt.

Egyébként megkérdeztem a rendőrségen, hogy milyen gyakori ez, mondták, hogy 2 hetente érkezik egy ilyen bejelentés. Ehhez képest nem nagyon csinálnak semmit :(

Előzmény: rocher (6)
rocher Creative Commons License 1999.10.22 0 0 6
Semmillyen biztosításod nem volt?
Előzmény: Inform (4)
Lesliev Creative Commons License 1999.10.22 0 0 5
Nagyon aljas dolog építkezésről lopni, hiszen az épitkezők nagy részének amúgy is kilóg a feneke a nadrágjából a költségek miatt. Az ilyen tolvajoknak tényleg az egyik kezük levágásával kellene megfizetni !
Inform Creative Commons License 1999.10.22 0 0 4
Köszönöm szépen tacsa, jól esett amit írtál. Egyébként meg kiderült közben, hogy egy jobb kazán kéne úgyis :) Mondjuk a fűtőtesteket sajnálom, mert 40%-os leértékelt áron vettem. Hát ez van.

És én is várnék minden ötletet, hogy hogyan lehetne lecsökkenteni a kockázatot.

Előzmény: tacsa (2)
Laci Creative Commons License 1999.10.22 0 0 3
És, hogyan lehet védekezni egy magán építkezésnél?
Előzmény: tacsa (2)
tacsa Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2
Kedves Inform!

Őszinte részvétem. Kösz, hogy az "építkezés-felújítás" topicban jelezted a dolgot, onnan jöttem ide, de visszamegyek és ezt a hozzászólásomat oda is közzéteszem.
Olyan dologra hívtad fel a figyelmet, ami nem csak a magánépítkezésen, hanem a legnagyobb beruházásokon is komoly - szinte megoldhatatlan - gond. Megelőzhető, illetve csökkenthető a kár részben , de teljesen nem kiküszöbölhető. Sokak részére lehet konkrét vagy általános tanácsot adni, miként, ha ez valakit érdekel, elég komoly kivitelezés-irányítási tapasztalataim ( közel 20 éves ) alapján szívesen állok rendelkezésre.
Csak példaként, hogy ne érezd magad egyedül, és főleg hibásnak, hogy otthagytad a kéményt, elmondanám, hogy előfordultak a következők nagyberuházásokon is:
- az őrszolgálat ( akire a javak védelme van bízva ) kocsijában az építkezéstől töb kilométerre egy rutinellenőrzésnél talált meg a rendőrségi járőr több millió forint értékű kisgépet.
- az őrszolgálat ellenére az átadás előtti napon egy 4 m x 1,5 m-es ipari mosogatót fújtak meg egy 0,60 x 0,60-as balkon keresztül, a spéci lakat épségben, az egyetlen kulcsa az építésvezetpőnél volt, aki garantáltan megbízható volt
- a PVC padlózó vágta a PVC-t a nagyteres irodában, amíg újabb adagért elfordult ( nem elment ) a keze alól elvitték a speciális vágószerszámot!
- a lezárt helyiségből kijövő hosszabbítót munka közben egyszerűen levágták és elvitték 100 m hosszban az asztalos keze alól stb. stb. stb.

De azért sokat lehet tenni a megelőzésért, ha ez érdekel valakit, szóljatok.

Üdvözlettel és részvéttel

tacsa

Laci Creative Commons License 1999.10.22 0 0 1
Soha ne legyen ennél több pénze annak az embernek, és a hétszeresét fizesse vissza!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!