Keresés

Részletes keresés

ZE Creative Commons License 2008.11.06 0 0 5
A TV-d az max. sztereo lesz, a DVD-ből vagy kijön külön a sokcsatornás hang, vagy valamilyen digitális, például SPDIF kimeneten nyerhető belőle ki az adatfolyam. Ha ez utóbbi az ábra, akkor olyan házimozi-erősítőt kell nézni, ami képes ezt a digitális jelfolyamot fogadni, és a sokcsatornás hangot visszaállítani. Ezt ki kell egészíteni hangfalakkal, mélyládával, egyebekkel, erre igazán a hely és az igények alapján lehet érdemlegeset mondani: nem mindegy, hogy negyven négyzetméteres nappaliba, vagy hat négyzetméteres félszobába kell a cucc :-)) Választék óriási, erőteljesen pénztárcafüggő a dolog a másik oldalról...
Előzmény: Beatrix555 (4)
Beatrix555 Creative Commons License 2008.11.06 0 0 4
Az előzőről lemaradt: az sem teljesen tiszta számomra, hogy milyen erősítőt vehetek? házimozi erősítőt, rádióerősítőt? vagy a kettő ugyanaz? ( van egyáltalán olyan ami csak zenei erősítő? ( ha igen honnan ismerem fel ezeket?)

Üdv: Beatrix.
Beatrix555 Creative Commons License 2008.11.06 0 0 3
Sziasztok!
Segítséget szeretnék tőletek kérni. A tv mellett van egy műholdvevőm és egy dvd felvevőm. Úgy gondoltam, hogy jó lenne a rendszerre rákötni egy hangfalszettet. Sajnos nincs aki segítene nekem, én pedig teljesen a 0-ról indulok a tekinteben, hogy milyen szettet vegyek, mire kell figyelnem a kiválasztásnál, ill. milyet vehetek egyáltalán, ami a rendszeremben működik. Nem kell nagytudású rendszer, kezdetnek elég egy alsókategóriás is, a lényeg, hogy jobb hangzása legyen, mintha a tv-n hallgatom a hangot.
Kérésem az lenne, hogy le tudnátok nekem egy pár mondatba írni, hogy mire figyeljek amikor a szettet veszem?

Pl: külön erősítő + hagfalszett-et vásároljak, vagy olyan is jó a tv/műhold/esetleg dvd mellé, amely hangfalba épített ? (egyáltalán mi a különbség köztük?) A műholdvevőmön 1 digitális audió kimenet (PSDIF, koaxiális) van, és bal-jobb audió kimenet. (azt hiszem ezekre kell rákötni a rendszert) E műholdvevőre milyet vehetek? 2.1-est vagy 5.1-es is jó? (mi dönti el hogy mi használható rajta és melyik nem működik?)
Mivel anyagilag nem állok a helyzet magaslatán, így inkább használt cuccokból állítanám össze, de ahhoz szükségem lenne némi ismeretekre, hogy az összeállításnál mire kell ügyelnem, hogy egyáltalán működjön is.
Szóval ebben várnám a segítségeteket, minden hozzászólásnak, tanácsnak nagyon - nagyon örülök!!!!!

Várom válaszotokat.
Üdvözlettel: Beatrix.
ZE Creative Commons License 2008.10.06 0 0 2
Röviden: sztereo kimeneted van a TV-n, ergo sztereo, vagy 2+1 cuccot tud bemeneti jellel ellátni.
Előzmény: ZE (1)
ZE Creative Commons License 2008.10.06 0 0 1
NEM a TV-hez, hanem a jelforrás (DVD, set-top box, DVB-T vevő, satöbbi) hangkimeneteihez kell az ilyet kapcsolni. A TV-k úgy általában max. sztereo hangot tudnak csiholni.
Előzmény: procaliber (0)
procaliber Creative Commons License 2008.10.05 0 0 0

0-ra csatlak0ztatható

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.05 0 0 topiknyitó

Thomson TV-hez csatlakoztatható-e 5.1-es hangfalszett, ez a kérdésem, ha tudsz segíteni, kérjük írj ide.

 

Illetve, ha már csatlakoztattuk, a tv menüjében hol kell beállítani?

 

ÜDv: Nieri

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!