Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1
erről a filmről mit lehet tudni?
Borosi Creative Commons License 2007.10.05 0 0 0

Előzetes linkjét elszúrtam, itt a helyes link:

 

http://horrorfreak.freeblog.hu/archives/2007/10/05/Block_66_teaser/

Előzmény: Borosi (-)
Borosi Creative Commons License 2007.10.05 0 0 topiknyitó

Előzetes:

 

http://horrorfreak.freeblog.hu/archives/2007/10/03/AvP_2_Trailer/

 

Az utóbbi évek egyik legmerészebb hazai filmes műfaji kísérlete van készülőben: egy fiatal rendező hamarosan mutánsos horrorfilmet forgat hazai és külföldi színészek részvételével, angol nyelven. A Moziplussz beleshetett egy szűk stábértekezletre.

A 24 éves rendező, Lóránt Demeter több egyedi kisjátékfilm és klip után nagy fába vágta a fejszéjét, amikor úgy döntött, mutánshorrort forgat Magyarországon. A merésznek tűnő vállalkozásba az ugyancsak jövőre készülő nagyszabású Viszkis-filmet is jegyző észak-amerikai producerek, Füredi Zoltán és Engert Péter is csatlakoztak, így hamarosan valósággá válhat a BLOCK-66.
A Mansfeldben is részt vevő 21st Century DreamQuest Films, a Floridában készült Könnyek völgyét jegyző Stone Bridge Films és a frissen alakult Forma Filmz gyártásában készülő alkotás a tervek szerint 2007. tavaszán forog majd, angol nyelven. A főszereplők között lesznek külföldi színészek is, ám az ő kilétük egyelőre még nem ismert. A producerek több nagy nevet is szeretnének a filmbe csábítani, és velük már folynak a tárgyalások. Hazai részről Pindroch Csaba, Fancsikai Péter és Kovács Lajos kap helyet a szereposztásban.

Varga Zsolt producer közbenjárásának hála a Moziplussz jelen lehetett egy szűk stábértekezleten, melyen Fancsikai Péter és Lóránt Demeter is részt vett. Mint megtudtuk, a Tibor vagyok, de hódítani akarok! c. tinifilm főhőseként megismert, és jelenleg a Mansfeld címszereplőjeként látható 19 éves Fancsikai számára nem jelent majd gondot, hogy a Block 66 angol nyelven forog, hisz korábban már kapott szerepet brit moziban (Vörös vihar), és a jövő héten egy nagyszabású amerikai tévéfilmben is kamerák elé áll.

A Block-66 cselekményéről annyit lehet tudni, hogy egy rosszul sikerült kisérlet után játszódik, javarészt egy föld alatti bázison, ahol a négy főhős horrorisztikus lényekkel kerül összetűzésbe. "Négy teljesen különböző figuráról van szó, és mindegyik fejlődik valamerre. Egyikük például, a Bird nevű a film elején anyámasszony katonájaként indul - egy kicsit suta, vicces karakter, viszont át fog menni egy katarzison, amitől hőssé nemesedik." - mesélte a rendező.

Lóránt Demeter a Moziplussz kérésére belőtte a film világát a filmvilág néhány korábbi klasszikusához képest: "Az apokaliptikus hangulat talán a Mad Max jövőképéhez hasonlítható. Nagy kedvencem az Alien, Peter Jackson és Romero filmjei valamint Carpentertől a The Thing. A Block-66 többek között tiszteletadás lesz feléjük. Szerencsére a korhatárbesorolásra nem kell ügyelnünk, így a horrorjelenetek naturalisztikusok, gore-szerűek lehetnek."

A rendező évek óta tervezett egy filmet a műfajban, de korábban még más sztori járt a fejében. "A mostani a nyáron állt össze, és ezalapján dolgozunk jelenleg is a forgatókönyv új változatán Kis-Szabó Márkkal. Komoly horror lesz, melyben ugyan helyet kaphat 1-2 elejtett poén, de semmiképpen sem fogjuk elvinni paródia irányba." - ígéri a rendező.

A film teljes egészében Magyarországon készül majd. Az alkotók a legtökéletesebb helyszínt Komáromban találták meg: a hatalmas monostori erőd vaksötét, hosszú folyosói már önmagukban is horrorisztikusak, mint arról az alkotók helyszínen készült fotói is tanúskodnak.

Az erődöt korábban méltatlanul hanyagolták a filmesek, de idén tavasszal Szász János már itt forgatta Ópium című filmjét, és néhány hete egy tévéfilm néhány jelenetét is rögzítették Komáromban.

A rendező saját maga rajzolta meg a karakter- és helyszínterveket. Ezek közül egyelőre íme egy, kedvcsináló gyanánt: a Torture Victim nevű karakter. (A rajzok alapján Miókovics Mátyás maszkmester készíti majd a rémisztő lények megjelenését.)

A Block-66 költségvetése még nem véglegesített, többek között attól is függ, hogy mely amerikai és német színészeket sikerül megnyerni. A fejleményeket leghamarabb a Moziplusszon olvashatjátok majd!


Szöveg: Osváth Gábor
  www.moziplussz.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!