Keresés

Részletes keresés

Augies Creative Commons License 2009.02.09 0 0 26

Ekkora baromságot már rég olvastam!:)

 

Az én fiam a Radnótiba jár, nem vagyunk zsidók, és SOHA nem hallottam, hogy ez egyáltalán téma lett volna közte és az osztálytársai között... Azt se figyeltem meg, hogy több zsidó származású gyerek járna oda, mint bármilyen más iskolába - hozzáteszem, ha így lenne, se érdekelne, vagy bánnám.

 

A Radnóti nagyon jó iskola, minden okos, talpraesett gyereknek ajánlanám.

 

Mit tudtok a Szilágyiról és a Kosztolányiról?

 

Előzmény: MGperY (10)
Komolyka Creative Commons License 1999.09.16 0 0 25
A tesóm egy 8 osztályos gimiben tanít. Óbudától messze van (XVII. kerület), és nem sokan tudnak róla.
Ún. tehetséggondozó iskola, a legtöbb tantárgyból kétfelé választják az osztályokat, van gyengébb és haladó csoport.
Az tény, hogy eléggé meghajtják őket.
Kérdeztem a tesómat, hogy mi van akkor, ha a gyerek nem bírja a strapát. Hát akkor nem erőletetik, nem buktatgatják a gyereket, hanem megbeszélik vele és a szüleivel, hogy mi legyen a teendő.
Szóval egész normális hely.

K.

moga Creative Commons License 1999.09.16 0 0 24
off on
Igen, Berzsenyis voltam, de még '81-ben végeztem, fizika tagozaton.
Nagyszerű tanáregyéniségek tanítottak, akikre szívesen emlekszem, és ezek még mindíg ott vannak! Persze volt gyengébb is, ezek meg már nincsenek :) !
off off

moga

djyangce Creative Commons License 1999.09.15 0 0 23
Mónika!
Szerintem ne tedd. Azt hiszem emlékszel hova jártam középiskolába. Igen sokat beszétünk különböző tanáraimmal arról, hogy mi értelme van egyáltalán a 8 osztályos képzésnek? Semmi. Agyonterheli a gyereket a kezdetekben, és nem ad képzést a végén. Ennek nem tudom mi az oka, de a lehető legyorsszabb pedagógiai módszer. Amellett, hogy a gyerek nem tudja még eldönteni, hogy mit is szeretne igazából. Helyette dönteni meg egyszerűen nem jó.
Személy szerint mindenképpen a 4 osztályos gimnáziumot javaslom, a hatosztályost se annyira, de ha mindenképpen akarod.
A legtöbben azzal szoktak a nem 4 osztályos képzés mellett érvelni, hogy olyan nehéz a felvételi, meg minden.
Na erre van az egész első félévben mindenféle próbafelvételi a különböző nevesebb, és kevésbé nevesebb gimnáziumokban! Azalatt van elég idő, hogy a jelentkezést hova adjátok be. Ezt megteszik asszem hatosztályosnál is, de annak meg a tanterve borzalom. Elvileg többet tanulnak a diákok, gyakorlatilag pedig vagy nincs rendes tanítás, vagy sok a felselegesen tanított anyag.
Nem véletlenül vezetik be majd a törvényt, hogy kötelező legyen egy iskolán belül mindhárom képzésforma, mert rájöttek, hogy az akkori oktatási törvény tévedett. Nos ennyit erről.
Azt, hogy melyik gimnáziumba megy, abba pedig nem szólok bele, mert az egyéni döntés, és a lányod képességeitől függ.
(De erről legalább négy-öt pedagódust is megkérdeznék a helyedben, lehetőleg nem olyat, aki tanítja a lányodat, mert elfogult lehet)
(DJ) Yangce
Fuly Creative Commons License 1999.09.15 0 0 22
Óbudáról nehéz a Német Lászlóba menni, még a Szent Imre is körülményes.
Talán a legjobban jársz, ha a szóba jöhető iskolákból megpróbálsz 1-2 felsőbbévest megismerni, megkérdezni.
Fiúzás: ez kb annyit tesz a gyakorlatban, hogy 14-16 évesen beszerzik első 'teljes' szexuális élményeiket. SZVSZ ez kicsit korai...
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.09.15 0 0 21
Na, ez a másik gond, hogy nem nagyon szeretném egyházi iskolába, persze a drogot is szeretném elkerülni (a fiúzás maradhat:)). Egyébként Óbudán lakunk és máris hálás vagyok a sok hozzászólásért, mert sikerült jóval több szempontot megmutatnotok, mint a családnak. Még gondolkodom a dolgon, de egyelőre afelé hajlok, hogy megpróbáljuk ugyan a felvételit, de nem fogok ragaszkodni, hogy mindenképpen itthagyja az iskoláját.
Fuly Creative Commons License 1999.09.14 0 0 20
Nem tudom, hogy a drog, 'fiúzás', diszkó, stb. mennyire szempont.
Ilyen szempontból békés sziget híre van a Szent Imrének. Emellett erős, nehéz bejutni, de nem nagyon stresszes (ezt odajáró mondja). Ja, és katolikus gimi.
A Móriczot közepesnek mondják drogból, viszont világi.
BP melyik részén keresel?
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.09.14 0 0 19
Van egy hely, ahol elég sok info van a gimnáziumokról, Gimnáziumok Országos Szövetsége:
http://www.gosz.hu/
home_wolf Creative Commons License 1999.09.14 0 0 18
Hali!

Nem tudom, hogy hányan hallottatok a Németh László Gimnnáziumról. Annyit mindenesetre érdemes tudni róla, hogy ez volt az első újraindított nyolcosztályos Magyarországon.

A másik, amit mondani tudok róla, hogy idén országosan harmadik helyezett lett a felsőoktatási intézményekbe fölvett tanulói átlaggal.

Off
Ez persze nem jelent semmit akkor, amikor a matematikusok 72 ponttal kerültek be az egyetemre úgy, hogy _csak_ matematikából volt felvételi.
On

Az iskola egyébként a XIII: kerületben van, de a Gyöngyösi utcai metrómegállótól (szóval a Duna Plazatól) 5 perc séta.

Zaza Creative Commons License 1999.09.14 0 0 17
A Berzsenyit csak ajánlani tudom. Szerintem az egyik legjobb suli. Nem sok olyan berzsenyissel találkoztam, aki az ellenkezőjét állította volna.
Nem tudom, most hogy van, de a matekos osztály hatosztályos, az biztos.
Off
moga???
On
Zaza
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.09.14 0 0 16
De, gondoltam már hatosztályosra is, csak nem nagyon szeretem már ezt az iskolát, azért akartam 8 osztályost. Meg attól félek, hogy két év múlva a leányzó már nem lesz ilyen lelkes és nem sikerül a felvételije.
De már kezdem feladni a nyolcosztályoshoz való ragaszkodást, mert végül is egyszerűbb lenne az életünk, ha maradna a gyerek.
moga Creative Commons License 1999.09.14 0 0 15
Hatosztályoson nem gondolkodtatok ? http://berzsenyi.tvnet.hu/

moga

Csodálkozó Creative Commons License 1999.09.14 0 0 14
Sziasztok
Az igazság az, hogy mintha savanyú lenne a szölő egyeseknek!
Az én lányom most nyolcadikos - (negyedikes) a Rasnótiban. Az iskolával meg vagyok elégedve, de az osztályfőnöknőjével nem! Sajnos nem tudja megtagadni magát, és a szubjektumát se tudja kikapcsolni az osztály tanulóinak megitélésében. Sajnos az érdemjegyeket is ennek megfelelően osztja! Mindamellet én csak javasolni tudom, meg kell próbálni!
Szerintem az, hogy melyik a jobb, nem összemérhető! (Melyik a jobb nő? - Melyik a jobb férfi?)
A fiam most negyedikes a Telekiben. Véleményem szerint az is jó!
Egylány: Ha a lányodban van annyi kurázsi, hogy szorgalmasan (bár unszolásra) tanulni fog, akkor szinte csak rajta múlik.
Üdv: Csodálkozó
Hungary01 Creative Commons License 1999.09.14 0 0 13
"A tanulmányi rész mellett az is fontos lenne nekünk, hogy ne stresszeléssel és megfélemlítéssel próbálják meg a gyerekeket fegyelmezni."

Ez esetben nem a Radnoti a megfelelo valasztas...

én5 Creative Commons License 1999.09.14 0 0 12
Leövey Klára gym. (6 oszt?)
én5 Creative Commons License 1999.09.14 0 0 11
mgpery

miért lenne náci ízü?

én régen a rákóciba jártam, akkor is már a móricba sok zsidó gyerek vót, kéremszépen, mi ezeket esmertük, mert ez olyan két összejárós banda vót, akkor még

nincs ebben semmi rossz...most is bizti járnak nem zsidók is mint a nyüvek annyian, az arányok ebben az esetben nem olyan fontosak, illetve van olyan gimi, ahol viszont a felvételi bizottság vigyáz a numerus clausus betartására, az unokatesóm akart egy másikba menni, de aztán mégse...ott elöny volt...sztán, kinek a pap kinek a papné - az bizti, hogy a színvonalnak csak jót tesz, ha a zsidók sokan vannak...persze van elég gimi, ha miépes érzelmü az ember nem kell feltétlenül ebbe vagy abba járatni a gyereket

MGperY Creative Commons License 1999.09.14 0 0 10
oftipok egein:
nem-nem inkább arról van szó, h hagyományosan kik íratják oda a gyereküket.
mind1, a mi lányunk csak 9 hónapos, és én meg sosem jártam semmijen gimibe (lásd hámán-kalmár topic).

vadi Creative Commons License 1999.09.14 0 0 9
Én még abban sem látnék kivetni valót, ha valóban válogatnák oda a zsidó gyerekeket. Ez csak azért érdekes, mert mikor felvételizett a fiam nem kérdeztek tőlünk semmi erre utalót. Tehát halvány lila gőzük sem lehet arról, hogy zsidók vagyunk e, avagy sem. Mégis felvették.
Ardu Creative Commons License 1999.09.14 0 0 8
Engem is érdekelne, hogy Budapesten egyáltalán mely gimik a nyolcosztályosak.

MGperY Creative Commons License 1999.09.14 0 0 7
oftopik:
asszem nem annyira a vallásosságról, inkább a származásról van szó:
vagyis a radnótiba zsidógyerekek járnak.
imho ez egy náci ízű kijelentés, de így mongyák.
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.09.14 0 0 6
Persze, hogy szeretném, ha továbbtanulna a lányom, pont ezért tipródom ennyit, hogy melyik gimnáziumba vigyem. A tanulmányi rész mellett az is fontos lenne nekünk, hogy ne stresszeléssel és megfélemlítéssel próbálják meg a gyerekeket fegyelmezni.
cukkanyó Creative Commons License 1999.09.14 0 0 5
Kedves Kádár Mónika,

Lányom kilencedikes egy nyolcosztályosban, tegnapi emilváltása egy az idén rangosabb 8 osztályosba távozottal valahogy emigy szólt: rohanok tanulni, mert kb annyi a különbség a mostani suli között és tiközöttetek, mint az általános és a 8 osztályos között. Ha a leány felsőoktatásba készül, akkor a 8 oszt. a jó választás, de hogy melyikbe azt igazán nehéz eldönteni. Üdv, cukkanyó

Trap Creative Commons License 1999.09.14 0 0 4
Hali...

Szent István gimn : zsenipalántát nevelnek a gyerekből, ha nem sikerül, kidobják... Emberileg SZVSZ trágya hely, szóval ha zsenit akarsz neveltetni vidd oda, ha embert, akkor semmiképp...

vadi Creative Commons License 1999.09.13 0 0 3
Kedves Escobar,
mit jelent az, hogy: "Radnóti: csak akkor,ha olyan a vallásotok"? Az én fiam a Radnótiba jár (hetedikes=másodikos kisgimnazista) és mi egyáltalán nem vagyunk vallásosak + két éve, amióta odajár fel sem merült, hogy azzá kéne válnia.
Egyébként én nagyon elégedett vagyok ezzel a gimivel, csak ajánlani tudom. Bár bekerülni eléggé nehéz, nagy a túljelentkezés. De érdemes megpróbálni.
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.09.13 0 0 2
OK, tudom én, hogy mindenben lehet kritizálni valót találni. Csak akkor mondjon már nekem valaki jobbat, mert a mostani iskolát nem nagyon bírjuk.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.13 0 0 1
Mindkettőben voltam gyakorlótanításon.

Tapasztalat:

Móricz : Pénzes sznob
Radnóti: Csak ha olyan a vallásotok.

Kreta_King Creative Commons License 1999.09.13 0 0 0
A mi estigiminket egy ilyen okosság miatt szüntetik meg, mert ugye kellenek az elitgimik ... szal had ne mondjam a véleményem mer úgyis ki kellene moderálni.
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.09.13 0 0 topiknyitó
Némi vita folyik nálunk otthon, hogy 10 éves leánygyermekemet vigyük-e jövőre 8 osztályos gimnáziumba és ha igen, hová?
Az én tippem a Radnóti és a Móricz.
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!