Keresés

Részletes keresés

Joey85 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 11
mikor még a lányok a gólyától féltek, a fiúk meg a Czinegétől...
Előzmény: ouzo (8)
ouzo Creative Commons License 2009.04.01 0 0 10
A vasúttörténeti múzeumot kihagyni bű. on: ott meg lehet tekinteni a Kádár-vonatot, illetve a Hargita motorvonatot is, amely Rákosié volt. (A nép egyszerű fiai nem szerették a műbőrülést meg a fapadot)

IDe kopizok pár hozzászólást a vonatmagizinból, mert tetszettek..
"Kádár nem hogy nem szeretett repülni, hanem iszonya volt a repüléstől. Ezért vonattal ment, és ilyenkor a pálya mellett mindig állt annyi rendőr/katona/munkásőr, hogy látótávolságban legyenek… Szegedről jöttünk 1976-ban autóval, és a Soroksári úton leállították a forgalmat, mert a Közvágóhíd vill megállónál a felüljárón épp elment a Kádár-vonat, bár akkor csak Lázár György miniszterlenök utazott vele Jugoszláviába.
A vonatos utak nagyon drágák voltak, ezért Kádár a végén már repülővel ment a Szovjetunióba, ilyenkor felszállás előtt injekcióval elaltatták, és leszállás után ébresztették fel. Kádár elvtárs bátor kommunista volt, de a repüléstől félt"

"Egyik kollégám mesélte, hogy egyszer Kádár télen akart utazni Szolnok felé. Igen ám, de a sín meg eltört az első előfutó mögött, és már csak egy óra lett volna a vonatig. Gyors telefon, hogy ők most azonnal (akkoriban pályamesterként dolgozott) kiszaladnak a TVG-vel, időbe belefér, föltesznek egy ideiglenes hevedert, oszt’ villany. Majdnem a rendőröket hívták rá, hogy szabotálni akarja a vonatot, majd a TVG biztos nekimegy a Kádár-vonatnak, és halál és vér és háromnapos gyász. Végül kitalálták, hogy síntörés marad, vonat menjen helytelenben (de mintha a fogukat húzták volna, hiszen egy előfutó már elment a jobb vágányon, így a balon is csak egy tud menni, mivel tehervonat se volt a közelben, hogy lezavarják annak a gépét). A síntörést meg a menet után kb. 15 perc alatt kijavították, de addigra már úgyis összeborult a menetrend, szóval mindegy volt…"

"Katonatársam (1975 körül) korábban szakács volt a Kádár-vonaton. Kádár szerette a ropogós malacsültet, és azt sütés közben sörrel kell kenegetni, hogy szép színe legyen. Ha azt kért, a szakécs szólt a beszerzőknek, hogy “három rekesz sört kérek!” A kenegetéshez kb. fél pohárnyi kellett. Aztán mikor elment minden fontos ember, a vonatszemélyzet, beleértve a szakácsot is, nekilátott a sörellátmány elpusztításának, nehogy pocsékba menjen…"

Remélem nem baj, hogy kiollóztam.. itt az eredeti cim: www.vonatmagazin.hu
- duplagondol - Creative Commons License 2009.04.01 0 0 9
Tiszakécskén történt a mészárlás, az elrendelő Gyurkó Lajos volt, aki más sortüzeknél is ott tüsténkedett. Fogalmam sincs, miért, de percekig kacarásztam az erről szól dokumentumfilm egyik részletén. Aszerint '89-ben állították fel az első kopjafát, a rendezvényt úgy próbálták elnémítani, hogy kirendeltek egy TSZ-alkalmazottat, aki a főtéren körözött a traktorával. Idővel már csak ennyire futotta a nagy diktatúrából..
Előzmény: ouzo (8)
ouzo Creative Commons License 2009.03.30 0 0 8
Czinege, ha jól tudom, egyszerű juhászgyerek, akinek sikerült a kovácsmesterséget kitanulnia. Állítólag ő volt a kitalálója, hogy az 56-s barikádokat repülőgépekről kell szétlőni... ez csak tiszacsege(?) esetében realizálódott, ahol a békés tüntetők közé lőttek repülőről, jópáran meghaltak..

Kádárról egy anekdota: ugye ő volt a szerény körülmények közt élő (persze valami 17 szállóban, vendéházban volt állandóan előkészítve neki a lakosztály, no de mindegy, szerény..) főúr, a nép egyszerű fia. Amikor az egyik halastó melletti vendégházban volt, akkor az öreg halőrrel (mindig ő kísérte) elmentek halászni, Kádáron kívül másnak szigorúan tilos volt, és ezt komolyan is vették (no ez azért hiányzik..). Kádár elvtárs fogott is hat pontyot, de mivel nekik csak kettőre volt szükségük, így a maradék négyet el akarta dobni. Mire szólt az öreg halőr, hogy Kádár elvtárs, nem vihetném én haza az egyik pontyot, ha úgysem kell? Mire Kádár kiosztotta, hogy ez a nép tulajdona, és mit képzel, hogy haza akarja vinni...

(Szegény halőr, nem olvasta az Állatfarmot, akkor tudná hogy minden állat egyenlő, de.. )
Előzmény: - duplagondol - (6)
- duplagondol - Creative Commons License 2009.03.30 0 0 7
De pl. Dobinak nagy hasznát vették, amikor szovjet főemberekkel kellett versenyt inni a tárgyalásokon..
Előzmény: ouzo (-)
- duplagondol - Creative Commons License 2009.03.30 0 0 6
Tapasztalt, Afrikát megjárt vadászok mondták, hogy soha olyan halálfélelmük nem volt, mint amikor a Czinegéék a vadászlesből lövöldözni kezdtek..) De nevezetes maradt a vadászhelikopteren helybe szállított Gundel-palacsinta esete is...
ouzo Creative Commons License 2009.03.30 0 0 5
A legendák magja mindig igaz... Csak a nevek/helyek/idők lesznek cserélve. Mint pl. Attila sírja.

Pár éve nyaraltunk Somogyban; volt HM-s (államosított régi kastély) vadászházban. Hát ez a Czinege elvtárs azért tudta, hogy hol lehet vadászni. Talán az ő vadászszenvedélyének köszönhető, hogy Somogyban és Zalában maradtak meg igazi őserdők.

Egyébként itt van vele az egyik utolsó interjú:
http://www.magyarorszag.ma/modules.php?name=News&file=print&sid=11166

Kicsit kikopiztam:
"- Milyennek látta a nyolcvanas évek Magyarországát? Sejtette-e, hogy olyan gyorsan széthullik a szocialista rendszer?

- A fenét! Aki azt mondta, hogy ezt előre látta, az nagyképű és nem mond igazat. Mi csak azt láttuk: az élet által felvetett kérdésekre nem tudunk igazi választ adni. Minden évben végigszenvedtük az idegölő, embertpusztító költségvetési huzavonát és elosztottuk azt, amit még nem is termeltünk meg. Valójában a Nyugat finanszírozta ezt a csődtömeget. Nagyokos közgazdászaink – akik jelenleg, napjainkban is tevékenykednek! – a KB-űléseken nagypofával bizonygatták, hogy most érdemes felvenni a kölcsönt, mert az elkövetkező egy-két évben javunkra változik a piaci helyzet. Ezek a nagypofájú jóslatok soha nem jöttek be. "
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.30 0 0 4
Mármint a baleset bekövetkeztében nagy szerepe volt az alkoholnak.
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.29 0 0 3

Az öreg halálát a rossz nyelvek szerint az alkohol okozta.

Terjengett egy olyan verzió is, ami szerint némi "hátsó segítséggel" esett a kohóba.

Előzmény: Qstagi (2)
Qstagi Creative Commons License 2009.03.29 0 0 2
A fia egészen az üvegvisszaváltós beosztásig vitte, egy kőrúti abc-ben. Az unokája osztálytársam volt. '81-ben lepattantak az USÁ-ba.
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.29 0 0 1

PL. az újvárosi kohóba beeső miniszter,

 

Vályi Péter kohó és gépipari miniszter volt.

1973-ban történt a baleset, Diósgyőrben.

A többi stimmel.

Előzmény: ouzo (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.29 0 0 0
n0sza
ouzo Creative Commons License 2009.03.29 0 0 topiknyitó
Szerintem kezdjük az elnöki tanács elnökével, akinek egy feladata volt; jópofizás.. emlészem, valami afrikai baráti országban teknősbékán kellett lovagolnia; hozta a híradó is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!