Keresés

Részletes keresés

pirosszemü Creative Commons License 2009.06.26 0 0 614
rá is
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.07 0 0 613
allergiás vagy ?
Előzmény: Törölt nick (612)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 612
hapci, ez nem jó
Előzmény: Törölt nick (611)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 611
huuu
nevtelen_egy Creative Commons License 2006.09.02 0 0 610
indul a NAGY portalanito jatek.
CaveMaN Creative Commons License 1999.12.21 0 0 609
Árpi!

Támogatom!!!!

Előzmény: Árpi (608)
Árpi Creative Commons License 1999.12.21 0 0 608
Nem ártana talán, ha a szabálykönyv rövidebb lenne, mint egy kéthónapos játék...
Én annak a híve lennék, hogy minél kevesebb szabály legyen, és valóban csak a játékot leginkább ellehetlenítő trükköket zárjuk ki szabályokkal. Lehet, hogy kéne egy IRL összeröffenés, ahol jól elkalapálhatnánk egymást szabályügyileg? :o))) Nem tudom, de könyörgöm, ne hagyjuk elburjánzani az újabb paragrafusokat! (Már így is ritka a "friss vér", olyan ilyesztő a szabályhalmaz. :o) )
Allia Creative Commons License 1999.12.21 0 0 607
Mikor lesz a következő játék? Lesz még idén, vagy csak az új évben?
rOver Creative Commons License 1999.12.21 0 0 606
Szerintem felreertettel. En nem a gyilkosnak-adom-ki-magam keveresre gondoltam, hanem hogy lehessen a level szovegevel keverni.
Előzmény: CaveMaN (605)
CaveMaN Creative Commons License 1999.12.21 0 0 605
rOver :o)

Pont az a lényege a gyilkosos levelek közzétételének :o) hogy lehessen keverni álnicken. :o))) Mert játékvezetőtől függ, hogy mit ír, ha mindenki tudja, akkor a gyilkos nem tudhatja, hogy gyilkos-e akit talált, vagy ügyeskedő ártatlan :o)))

A különböző tartalom sem biztos, hogy segít. Neked van egy stílusmintád, a másik gyilkosnak szintén, a többieknek nincs. Ez ugyan bizonyos fokú "védelem", de jobb a közzététel. :o))

CaveMaN

Előzmény: rOver (604)
rOver Creative Commons License 1999.12.21 0 0 604
Gratulalok a gyilkosokank, ezt megint szepen csinaltak. Eloszor meg szerencsenk volt, de hat ez alapjan nem lehet nyerni. Vegulis az is szerencse volt, hogy DMre szavaztam, nem KAGEre.
Gofry az egesz jatek soran egyszer volt gyanus, amikor elkezdtett ircen KAGE lincselese mellett agitalni, noha korabban azt mondta, hogy neki mindegy ki hal meg. (Igazabol tenyleg mindegy volt neki de ezt akkor meg nem tudhatta ;-))

A felmerult javaslatokkal egy dolog jutott eszembe. Nem biztos, hogy nyilvanossagra kene hozni a gyilkos levelek szoveget. Inkabb kulonbozo (vagy nem, de inkabb igen) tartalmu leveleket kaphatnanak. Igy tovabbra is lehetne ezzel kavarni.

A masik problema az irc. Tenyleg eleg sok dolog dol el ott (vagy ujabban a Szpidi fele chaten, aminek a nevet nem tudom megjegyezni), es eppen ezert eleg baj, hogy sokan nincsenek ott. Bar talan ez ebben a jatekban nem volt annyira fontos, mint az elozoben.

macskamati Creative Commons License 1999.12.21 0 0 603
Gratula a gyilkosoknak! Köszi a játékot, boldog karácsonyt mindenkinek!
Szeretettel üdv: macskamati
Gofry Creative Commons License 1999.12.21 0 0 602
Köszönöm a bizalmat, Gróf Uram! :)))))
Előzmény: Gróf Úr (601)
Gróf Úr Creative Commons License 1999.12.21 0 0 601
Lám, dicstelen véget értünk, mulasztásomat 39 fok körüli lázam és tüdő-kiköpő köhögésem menti, már amennyire menti.. Elnézést, de nem volt energiám netre mászni tegnap este, de talán szerencse is, mert KÁGÉre szavaztam volna :-))))

Köszönöm a játékot!

Deviáns Messiás Creative Commons License 1999.12.21 0 0 600
Aggyisten!

Szabálymódosítás:
A játek akkor izgalmas és élvezetes, ha a matematikai feltételek cirka egyforma esélyt adnak mindkét szerepkörre.
Ilyen a-szimmetrikus játékok (pl a kutya-roka) gyakran algoritmussá primitivednek, ám ez a veszély itt nem áll fenn - a módosításokat akkor jó csinálni, ha még kiegyenlitettebbé teszi az alapfeltételeket - a mázlit úgysem lehet kiszürni.

Egyetértek a levélszövegek nyilvánosításával - ez az ötlet egyszer ment, de most már nem, legfeljebb kezdöket lehet becsapni akik feluletesen olvasták a szabályokat.

A túlszabályozás is tönkreteheti a játék rugalmasságát, amihez viszont mereven ragaszkodom:-)))

Ami aggasztott az a lehetöség, hogy mikor már két gy történt azaz két átok (és annál több nem is megy egyszerre) van életben, akkor az ártatlanoknak elég lenne a kötelezö napi 3 hozzászólást azzal elintézni, hogy beirják 3x: ártatlan vagyok! Mire teljesen nyilvánvaló lesz, hogy ki(k) a gyilkos(ok)... Ez az annak idején nagy ötlet, (Fulig Jimmy) az ures hozzászólas, tupirozott változata
Nos ezt az aljas fogást megelözendö: a gyilkossagok számával növekedjen a kötelezö hozzászólások száma is - söt a sorok száma is! (kezdetben 3 hozzászólás a minimum, majd négy és végül öt; és csak az számit hozzászólásnak amikor a sorok száma is több, mint egy)

Bármilyen más ötletet, ami az aktivitást segiti elö szivesen fogadok, pl megszavazhatunk egy "Oscar"-t a legszellemesebb hozzászólásokat irónak.:-)) A legutóbbiban Gofry-ra szavaznék:-))

Továbbá: ugyan az irc-mirc-virc roppant praktikus és mivel ott nem kell átokra figyelni nagyon effektiv is föleg a gy szerepueknek. A hátránya, hogy nem irodik be a topikba az a sok poén és info amit ott mondunk el és kiszivja az energiát a topikból: "egész este irceltem, nincs kedvem a topikba is irni, mar ugyis eldöntöttük az ircen kit akasztunk", ezenkívül nincs mindenkinek hozzáférhetösége, akik emiatt megsértödhetnek különösen mikor a tendencia az ircen, hogy azt akasztjuak aki nincs ott:-)))

Nincs minden kérdésre megoldásom, javaslom, hogy "dugjuk össze a fejünket" és minden játék után vizsgáljuk meg, hogy milyen módosítások lennének a jók, majd az aktuális JV a saját képére és mulatságára alakithat spec szabályokat.

CaveMaN Creative Commons License 1999.12.21 0 0 599
Gyilkos nem passzolhat átokkal tűzdelt nappalt :o) Ez is szabály :o)))

A nemszavazásos alibi pedig nagyon jó dolog :o)) Fantasztikus keverésekre ad módot. :o)) Gofry például tökéletesen alkalmazta :o)))))

CaveMaN

Előzmény: KÁGÉ (597)
CaveMaN Creative Commons License 1999.12.21 0 0 598
KÁGÉ :o))

Ez a szabály él. :o))) Egyszer lehet kihagyni mindössze, aki két napon sem szól hozzá háromszor, az automatikusan meghal :o)))

CaveMaN

Előzmény: KÁGÉ (593)
KÁGÉ Creative Commons License 1999.12.21 0 0 597
Hát akkor én pont jókor hagytam ki! Hiába, Isten szereti a részegeket és a - khmm - nem-olyan-nagyon-okosakat :)))

A levelek beírása szerintem jó ötlet. Viszont szerintem a második hozzászólásomban leírt módosítás is kellene, nehogymá a nemszavazással bárki is alibit csináljon magának! És ugyanez vonatkozik a nem-hozzászólásra. Átokkeresés idején 100%-os alibit tud valaki csinálni, ha egyszerűen nem szól hozzá. És akkor hol marad a játék lényege, a vita?

Mások véleménye?

Üdv

KÁGÉ

Előzmény: CaveMaN (595)
CaveMaN Creative Commons License 1999.12.21 0 0 596
KÁGÉ, ezzel az a baj, hogy akkor gyakorlatilag bármeddig el lehetne húzni egy nappalt, mert valaki nem szol hozzá és nem is szavaz. Így a játék gyakorlatilag kiszámíthatatlan/végtelen hosszúságú lenne. Ezért lett meghatározva a két nap.

CaveMaN

Előzmény: KÁGÉ (594)
CaveMaN Creative Commons License 1999.12.21 0 0 595
KÁGÉ,

Elayne azért nem sorsolt, mert ötnél kevesebb ember esetén nincs sorsolás. Azért nincs (még szerencsére az első ilyen játékban kiderült), mert ne a szerencse döntse már el (vagy játékvezető ;o)), hogy a gyilkosok vagy az ártatlanok nyerjenek.

Szabálymódosítási javaslat, nekem bökte nagyon a szemem. Szóval a háttérben való kavarást kicsit ledegradálta a 'mi a szerepleveled szövege?' kérdés, amivel a gyilkosok most már álnicken gyakorlatilag 4-5 levélváltás után egymásra találnak. Az első nap. SZVSZ ez kicsit erős könnyítés. Ezért a javaslat a következő, a JV a szerepk közlése után beleírja a topic-ba a gyilkosos levelek szövegét, meg még 4-5 másikat, így ez a módja a gyilkosok egymásra találásának kilőve. Mivel bárki tudja a szöveget az álnicken való egymást pontosan azonosítás ismét lehetetlenné válik.

Miért lett erre szükség?
Mert egyes játékvezetők (pl. én) változatosabbnál változatosabb szereplevélszövegeket találtak/találnak ki, így a szokásos gyilkos vagy kikerült a játékból (Akkor ugye emiatt nem lehetett ezt eljátszani, mert mindenki tudta a 'gyilkos vagy' szöveget.)

Másik lehetőség a JV-k visszaszoktatása a 'gyilkos vagy', 'nyomozó vagy', 'ártatlan vagy' hármasra, de ez sem 100%-os lévén egy fáradt játékvezető, akinek hülye heppjei vannak (megint én :o)) nem fogja megcsinálni, mert kiegy a fejéből.

Összegzés: mindenképp tudatni kell az összes játékossal a szereplevek szövegét. (Hasonló okok miatt lett anno bevezetve, hogy mindenki kap ártatlanos levelet.)

CaveMaN

Előzmény: KÁGÉ (593)
KÁGÉ Creative Commons License 1999.12.21 0 0 594
Vagy azt is lehetne, hogy addig nem ér véget a nap, amig mindenki legalább három hozzászólást nem teljesített, és valamennyi szavazat meg nem érkezett a JV-hez. Persze továbbra is lehet passzolni, de a "passz" szavazatot el kell küldeni. Talán ez lenne a legkevésbé erőltetett módszer, nem?
Előzmény: KÁGÉ (593)
KÁGÉ Creative Commons License 1999.12.21 0 0 593
Hát Grófom! Nem találok szavakat... Nem mondom, én is elfelejtettem egyszer a szavazást, de az szerencsére jól sült el!

Elayne!

1:1-es állásnál miért nem sorsoltál? Legalább ennyi esélyt adhattál volna Grófnak, hogy mulasztását enyhítsd!

DevMes: milyen szabálymódosításra gondolsz? Csak nem arra, hogy védjük ki az aki-ártatlan-nem-szól-hozzá taktikát? Erre azt javaslom, hogy az átkok általános szabálya így szóljon: "Az átkot legalább annyiszor kell alkalmazni, mint ahányszor a legkevesebbet hozzászóló (rajtad kívül) hozzászólt, de max. háromszor". Vagyis: ha senki nem szól hozzá, akkor a gyilkos sem kell hozzászóljon. Ez persze tovább növeli a lapítók felelősségét, hiszen a gyilkosoknak segítenek. De úgy is meg lehet fogni a dolgot, hogy aki nem szól hozzá naponta háromszor, az automatikusan meghal.

Üdv

KÁGÉ

Deviáns Messiás Creative Commons License 1999.12.21 0 0 592
Köszönöm mindenkinek a játekot és akiket - játekból - meggyilkoltunk azoknak meg:
ez nem elvi kérdés - kimondott személyeskedés vezérlet az áldozatok kiválasztásában:-)))
Most nyilván vakáció lesz ., januárban kábalem lesz, akkor majd lehet folytatni.
Továbbra is úgy vélem, hogy a topikban aktiv részvétel ami a fontos, mág akkor is ha egyes passziv tipusu játekosok mást gondolnak magukban (mert ugye elvböl ezt le enm írják:-)))
Majd ha újra megindul le lehetne vonni a tapasztalatokat is, mert új momentumok jelentek meg a játekban, ami esetleg szabálymodositást igényel.
Addig is
MINDENKINEK BOLDOG ÜNNEPEKET!
črezzétek magatokat, úgy ahogy megérdemlitek!!!:-)))
Előzmény: Elayne (590)
Gofry Creative Commons License 1999.12.21 0 0 591
Lord Gofry érdeklődve néz szét a hullahalom felett. Érdekes, de szinte megfiatalodott, és szemlátomást a hideg sem rázza többé. A vámpírtörténelemre pedig fittyet hány.

-Hiába, a passzivitás elnyeri méltó büntetését. A Föld megszabadult a vérszívó mételytől! Azért azt hiszem mindenki megérdemel egy búcsúnótát!

-Gyerünk, gyerünk, most elmegyünk,
Búcsút int az összes vérszipoly,
Ki elszelel, ha szól a jel,
Kakastorokból zeng a végsikoly
Ha már fakad, a pirkadat,
S rózsaujjú fényt már a hajnal ád
Hurrá, hurrá, nem lesz porrá,
A nappalt így alussza át!

Éljen a vérszívó, a mester,
Tiszteljük behajlított testtel!
Éljen a vérszopói hajlam,
Zengjük együtt dicséretét dalban
Rejtse őt a sűrű síri ködgomoly,
Éljen a vérszi-
Ő az igazi férfi
Éljen a VÉRSZIPOLY!!!

(Lord Gofry sátáni kacajjal eltűnik, köpönyege csak úgy lebeg utána. A vérszínű holdfény mintha megcsillantana a szájában két szokatlanul nagy fogat, de biztos csak az éji árnyak szőtte káprázat az....)

VÉGE

Előzmény: Elayne (590)
Elayne Creative Commons License 1999.12.21 0 0 590
Es a vegitelet...

Gofry szavazata: KAGE
KAGE szavazata: Gofry

Grof Ur nem szavazott, igy 1:1 miatt nincs lincs.

A hullajeloltek kicsit csodalkozva ternek nyugovora.
Este felkelven azt tapasztaljak, hogy Grof Ur nincs sehol. Koporsojaban talalnak ra a szokasos fapocok kisereteben.

A jateknak vege, a gyilkosok nyertek.

A szereposztas a kovetkezo:

Nyomozo: macskamati
Gyilkosok: Devians Messias es Gofry

Szakerto: az volt...

Tovabbi jo szorakozast!

Fock Hagyma Creative Commons License 1999.12.21 0 0 589
And the winner is...
Fock Hagyma Creative Commons License 1999.12.21 0 0 588
Jajistenem, már írja Elayne a Sors Könyvét!!!
Fock Hagyma Creative Commons License 1999.12.21 0 0 587
Param, param, parararram! Param, param, parararam!

(feszültségfokozó dobpergés, míg a gigászok gyűrkőznek)

Gofry Creative Commons License 1999.12.21 0 0 586
(A hatalmas teremben, amely korábban annyi szaftos vérszívást, és élénk eszmecserét látott, most szinte senki sem mozdul. A vámpírősök képei komoran néznek halott társaik árnyaira. Halk kpogás hallatszik: Lord Gofry támolyog elő egy sarokból, utolsó erejével, s közben énekel):
-Dididi-dididi- didergek, didididi-didididi, didergek, mindig fázom, ha valaki nem melegít, óh, yeah. -Látod, KÁGÉ, én lehet, hogy fázom, de te a pokol tüzén fogsz égni, és az sem egy jutalomüdülés. Gróf úr, hol vagy? Valóban engem akarsz gyilkolni? Ezt az esetet többféleképpen nézhetem, de ha megmarsz, mindketten vámpírok leszünk a négyzeten! A vámpírtörténelem még nem látott ilyen iszonyú pusztítást, mint ami itt készül!! Könyörögtem én itt mindenféle alkimistáknak fiatalító szerekért, de hiába! Azt hiszitek vénségemre elment az eszem? Jól gondoljátok! DE még így is rettegj KÁGÉ, te maskara! Mögöttem ott áll a vámpírok hatalmas kara!
(Lord Gofry körülnéz, majd sandán elvigyorodik): -Ám legyen! Megkereslek titeket és vérrel töltöm meg a begyem!
Előzmény: Gofry (584)
Deviáns Messiás Creative Commons License 1999.12.21 0 0 585
Ez a játekok kezdetére utaló mondat, ha piszkos játszik mindenki ezzel kezdi:-))
Most viszont inkább végszavak kellenének, de ilyen némasaggal???
Előzmény: Gofry (583)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!