Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2009.10.12 0 0 6
Ennek a totyiknak semmi köze az álmokhoz.
Előzmény: menroting (5)
menroting Creative Commons License 2009.10.12 0 0 5
Nahát ! Csak nem az emberszerű őshüllőkkel is álmodtál mostanában hogy két topikban is felhoztad isteni bolygójukat ? :-)
joy Creative Commons License 2009.10.11 0 0 4

Dínók, mammutok, ember.

Lehet, hogy míg mások kipusztultak, a Földet ért gogantikus traumák szülötte az ember?

joy Creative Commons License 2009.05.24 0 0 3

A katasztrófák gyorsította evolúció sorát lehet folytatni az emberrel.

Az megjelenésének kényszerével, majd az emberré válás, a modern ember megszületésével /mely nem 1etlen pillanat, hanem évszázezredes folyamat volt, majd az emberi társadalom kialakulása, és felgyorsuló szellemi fejlődésével, melynek sarokpontjait valószínűleg hasonló, külső tényezők igazgatták, mint általában a földi élővilág változását, fejlődését.

 

Az elferdült, genetikailag szerencsétlenül járt majmot -amelyet lehet, hogy egy kisebb, rosszkor épp a mágnesen pólusváltás időszakában Földre pottyanó meteor kiváltotta durva kozmikus sugárzás indított el- elkezdett filózni, első lábaival nem csak mászásra tudta megragadni a faágat, hanem a tiszteletlen szomszédot jól fejbe is tudta csapni, vagy a rátörő vadat ütötte vele agyon...

Rájött szép lassan, hogyan kell a melső mancsait mászáson, hadonászáson, nősténye eltángálásán kívül más tevékenységre is használni... 

Hosszú évezredeken át semmi sem sürgette, jól elvolt, miután lesesett a fáról, ám jött egy hidegeb, kegyetlenebb kor, egy jégkorszak, ami komolyabb gondolkodásra kényszerítette túlélése érdekében, egyre nagyobb mértékben használta agyát, agyalásai közben rájött az integetésnél, morgás-ordítás helyett kommunikáció sokkal jobb módszerére, az artikulált beszédre...

Az utolsó eljegesedést követő hatalmas olvadás -az özövíz- tovább gyorsította a fejlődést. Bebizonyította, kevés a sárból, fából tákolt kunyhó, földsáncból épített kikötő, mert sepillanat alat eltünteti a víz, így komolyabb építkezésekbe kezdett.

Az építészet megkívánta a díszítést -mindig is mániája volt a grafittizés, már első barlangjait is összefírkálta-, és a tervezést. A létrejött közösségek, társadalmak között kereskedelmi kapcsolatok születtek, igény támadt a különböző információk rögzítésére, tárolására mások, és a következő generációk számára, így létrejött az írásbeliség.

Az építészet, a mezőgazdaság, kereskedelem rávezette a számolás szükségességére az embert, megszülettek a számok, számtan a geometria pedig az építészeti tervezés egyenes következménye.

A csillagászat, a mezőgazdaság, az élet alapja az idő múlásának eszköze, kialakultak a különböző időmérő eljárások...

A többiről már egyre több, ma is tanulmányozható dokumentáció van bírtokában a mai embeiségnek...

joy Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2

Dínók:

http://hirek.csillagaszat.hu/fold_es_hold/20070911_dinokihalas.html

 

http://www.sulinet.hu/tart/fncikk/Kiad/0/3365/start.htm

 

http://hu.wikipedia.org/wiki/Dinoszaurusz

 

Ha figyelembe vesszük a hosszab távú Föld-történetet, beláthatjuk, hogy nem egyedi eset a planetáris katasztrófa okozta kihalás a Föld élővilágában, és valószínűleg mindenkor összetett, hosszan, évszázezredekig tartó folyamatról van szó.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Perm-tri%C3%A1sz_kihal%C3%A1si_esem%C3%A9ny

 

Minden esetben az újabb élet összetettebb, fejlettebb volt a megelőzőeknél, míg végül a melegvérű emlősök váltak uralkodó fajjá.

Ebben egyúttal jól nyomonkövethető az evolúciós fejlődés. Sőtt azt is be kell látnunk, hogy az evolúció lassú folyamatát jelentősen fölgyorsítja egy-egy katasztrófa. Amíg nincs baj "elvan, mint tehén a herén" az élet lassan csordogál. Előfordulhatnak különböző genetikai variációk, de míg nincs halálos kényszer a változásra az nem lesz dominánssá. Ám amikor egy pld meteor becsapódik a Földbe, világméretű katasztrófát okozva, nagyon megritkítja az addig prosperáló élővilágot. Ezt fokozza az általa okozott tenger-földrengés sorozat, és a hirtelen megnövekedő vulkanikus tevékenység -nem nehéz belátni, hogy azt a kérget, amely körül veszi a fortyogó belső részeket, milyen alaposan megrázza egy méretes ütés, és mennyi helyen repedhet meg olyankor. Az évszázadokon, sőt évezredeket át tartó légkör-letisztulás végére javarészt már az új, életerősebb faj van jelen, és lassan az írmagját is kiírtja elődeinek. Csak véletlen folytán maradnak túlélők az előző "szériából".

Márpediglen a szaporodás-utódgondozás egyértelműen biztonságosabb módja a környezettől védett tesben nevelés, és a testen átszűrt, és rendkívüli ingadozásoktól mentes táplélás az anyatejjel szoptatás, mint a tojásolás, és "konzerv-étkeztetés".

joy Creative Commons License 2009.05.15 0 0 1

Ilyenkor 10' a nullázásig!

Gratula, nem is számítottam rá.

:o)

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.15 0 0 0
Y0 szt0ri én m0nd0m
joy Creative Commons License 2009.05.15 0 0 topiknyitó

Itt van mindjárt a Hold születése.

Lehet, hogy tényleg a Nap vöröstörpe ikercsillag-testvére A NEMEZIS bekavart, és egy általa a Naprendszer belsejébe rántott méretes darab az OORT felhőből telibe találta a Phaetont, az fölrobbant / ma kisbolygóöv/ maradványai közül egy pályája rendszeresen áthalad elnyúlt elipszisével a Földén, 3,5 MD évvel ezelőtt épp akkor, amikor az ott tartózkodott, és az ütközés robbantotta ki a még fortyogó földi massza anyagából a mai Holdat, amely így csak a földköpenyből szakadt ki, és mára javarészt lehülve -de belül még forrón- mászkál körülöttünk, és az akkori földi atmoszférából elragadott víz valahol a Hold kőzetekben megtalálható?

 

És a Nemezis azóta is "tervszerűen" alakítgatja a földi életet?

 

http://astro.u-szeged.hu/ismeret/nemezis.html

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!