Keresés

Részletes keresés

farkaslik Creative Commons License 2009.12.03 0 0 12
Azt hiszem,igazad van. Köszi!
Előzmény: hannabori (11)
hannabori Creative Commons License 2009.12.03 0 0 11

Én nem vagyok virágüzletes.

De ez olyan /szerintem/ dolog hogy nyitsz amikor az anyagiak megengedik nem?

Tavaszi?  szalagavatók,  pedagógusnap, ballagás,  húsvét, anyáknapja, nőnap.....májusban rengeteg esküvő..amit csak akarsz. És az sem lenne egy utolsó szempont ha ezek előtt már hónapokkal ismernék az üzleted.

Előzmény: farkaslik (10)
farkaslik Creative Commons License 2009.12.02 0 0 10
Sziasztok! Virágüzletet szeretnék nyitni,de nem tudom hogy  a tavaszi vagy inkább őszi nyitás a kedvezőbb. Ha tud valaki tanácsot adni,kérem segitsen! Köszi!
nyubocs Creative Commons License 2007.11.09 0 0 9
Hali

Nem bántásképpen akarom mondani, de ha egyenlőre mindenféle szakmai ismeretnek híján vagy, akkor most még ne alapíts vállalkozást!

Előzmény: Caprice (3)
Szhajni Creative Commons License 2007.11.09 0 0 8
Szia Patek.Engem is nagyon érdekel a virágkötészet,ezét beiratkoztam egy virágkötő tanfolyamra.Igaz még csak az alapfoknál tartok,de szeretnék továbbmenni a szakvizsgáig.Azt tervezem,hogy felmegyek a Szentmiklósi piacra,de nem tudom,hogy kell-e oda kártya vagy belépő,amivel beengednek.Venni szeretnék itthonra többféle kelléket,(pl:szárazvirágot,szalagot,oázist,dekorációs kellékeket)mert itthol szeretnék készíteni adventi koszorút,mozartgömböt,ünnepi asztaldíszt,ilyeneket gyakorlás képpen,és a családban elajándékoznám.Van a városunkban virágkötészeti bolt,de az nagyon drága ezért jobb lenne a nagybani piacon megvenni.azt szeretném kérdezni,hogy ha felmegyek kiszolgálnak-e engem is.Előre is köszi a választ
patek Creative Commons License 2000.10.01 0 0 7
Hali!

Szakmabeli vagyok, ugyhogy némi info:
Virágboltot alapos szakismeretekkel rendelkezo nyisson, mert ha nem figyelsz oda, akkor konnyen a nyakadon maradhat a nagyon draga arukeszleted. A "nagy" nevnapok alkalmaval (maria, erzsebet..stb) nagy "rohamokra" szamithatsz, igy a nyitast erdemes ezek ele tenni v.mennyivel. Pontosan merd fel a varhato forgalmat, vegezz allandokoltseg kalkulaciot, a hitelek felvetelet lehetoleg mellozd.
Vigyazz a "mar bejaratott viragbolt kiado" tipusu hirdetesekkel!
A novenyeket a Szigetszentmiklosi Flora Hungaria nagybani viragpiacon szerezheted be. Ki kell tapasztalni, kinel erdemes a vagottat, cserepeset meg a csetreszeket venni, ki milyen aron ad, milyen minoseget. Mindig, mindennek megvan a piaci ara, az olcsot felejtsd el, mert amikor kiderul, hogy "dzsuva" akkor mar dobhatod is ki.
Mindig tarts nagy arukeszletet, akkor is, ha ugy tunik, hogy nem fog elfogyni, mert a nagyobb valasztekbol sokkal tobbet visznek el, mint amennyi elore lathato volt!! Nezd meg, van-e a varosodban viragnagyker, de szerintem jobban jarsz, ha felmesz Szigetszentmiklosra, mert nagyobb a valasztek (arban nem olcsobb). Az arkepzesnel arra ugyelj, hogy nem erdemes olcson tartani az arakat, mert aranyaiban nem vesznek annyival tobb viragot, ha olcson adod, mint amennyit buktal az arengedmenyen, mert a virag nem igazan szamit a "normaljavak" koze. Tarts egy normal arat, termeszetesen a konkurencia araihoz igazitva! Az arkepzes tekinteteben meg megjegyeznem, hogy legyel rugalmatlanabb mint a konkurencia, ha ma lejjebb megy a virag ara, akkor te raersz a jovo heten is csokkenteni, mert az emberek csak azt veszik eszre, hogy "altalanossagban" lement a virag ara, azt nem, hogy nalad is lement-e, vagy nem?
Na. most ennyi, kerdezz batran!

gbrl Creative Commons License 2000.07.14 0 0 6
hi caprice .....
bt alapításhoz: keress egy MEGBÍZHATÓ ügyvédet, aki megcsinálja neked a társasági szerződést. ez tartalmazza a bel- és kültag(ok) viszonyát egymáshoz és a társsághoz, a haszon/veszteség viselését, tevékenységi köröket, és a társaság működéséhez szükséges egyéb pontokat.
mint irtam a beltag egyetemlegesen (tehát magánvagyonával is felelős) a társaság üzletmenetéért (ha pl megbírságol az adóhatósáh, mert nem adtál be egy bevallást vagy egyáb és a bt nem tudja kifizetni, akkor pl elviheti a végrehajtó a tv-det is.... !!!) .... - ezértfontos, hogy légy tisztába az üzletmenet mind anyagi,jogi, könyvviteli és szakmai részével.
az anyagi részhez viszonylag egyszerűbb, bár ez az egész lelke: veszel 10ft-ért virágot, eladod 12-éert: itt 2 ft a hasznod.de ha pl ezért a virágért 3 ft-ot autóztál, akkor már buktál rakta 1 ft-ot. - gondolom, világos.
a jogi részét rábízhatod egy megbízható ügyvédre, kb 30-40 e ft-ért megalapítja neked a társaságot, rendezi a különböző illetkékeket és tanácsot ad hogy hova, melyik hatósághoz kell bejelentkezned
(fontos, hogy minderről számlát kapj).
utóbbit (bejelentkezések) a könyvelőd is meg tudja tenni, akit (szintén megbízható, szaktudással!!!! rendelkező) érdemes foglalkoztatni. kezdő társaságot, kb 3-10e ft-ért vállalnak havonta - de megegyezés kérdése.
a könyvelővel legyen szerződésed, amiben részletesen le legyen írva, mik a teendői és hogy felelősséget vállal a munkááért.
ezekután viszed neki a számlákat, amiket te adsz ki (bevételi számlák pl ha eladsz egy virágot) és amikiet te kapsz (költség számlák pl virág számlája, autó benzin, ha virágért voltál, vizszámla - szóval ami a bt működéséhez szükséges és a tevékenységéhez szorosan kapcsolódik).
ezeket a könyvelő megfelelően lekönyveli, és a bevallásokat beadja - pl midnen negyedévben áfa bevallás (-érdemes áfakörösnek lenned), máj31 társasági adó, havonta tb .....stb...
ezzel letudtad a könyvviteli részt.
a szakmai részét pedig meg kell tanulni - jobb mielőtt belevágsz. pl menj el kiségítő alkalmazottnak egy kertészetbe és tanulj..... vagy iskola. előbbi gyorsabb, utóbbi papírt ad....
........
hááát, nagyjából ennyi amit tudok javasolni.....

Előzmény: Caprice (5)
Caprice Creative Commons License 2000.07.14 0 0 5
És, hogy tudnám megszerezni ezeket a szakmai ismereteket?
Előzmény: Komárom- (4)
Komárom- Creative Commons License 2000.07.13 0 0 4
Caprice most hulyéskedsz??? vagy komolyan kérdezed ezeket tőlünk??
Javaslom, hogy a Bt. alapításával bízz meg egy ügyvédet, hogy kit, azt nem tom. Keress egyet Nyíregyházán. Ők ezzel is foglalkoznak többek között.
Az már szakmai, ... ill. "szakmai" kérdés, hogy egy virágboltba honnan veszed az árut.
Csak akkor vágj bele, ha vannak alapos ismereteid.
Elmúltál már 18 éves?? Mert szerintem csak ezen korhatár felett lehetsz vállalkozó.
Előzmény: Caprice (3)
Caprice Creative Commons License 2000.07.13 0 0 3
Nem Budapesten szeretném nyitni, hanem Nyíregyházán.
Milyen engedélyek kellenek hozzá? (Betéti társaság...)
Milyen szakirodalma van? Milyen újságot érdemes járatni? Hol érdemes a virágokat beszerezni?
Előzmény: Maci (2)
Maci Creative Commons License 2000.06.03 0 0 2
Ha nincs saját üzlethelyiséged, mindenekelőtt azt kell kisakkozni mekkora forgalomra számíthatsz, mekkora profittal számolhatsz, nehogy a bérleti díj elvigye a hasznot. Hol lesz a bolt, van-e ott forgalom, vagy csak elhúznak az emberek előtte. Ez fontos, mert ha csak az autóból vagy buszból csodálkoznak hogy jé nyílt egy bolt, de nem tud megállni, akkor gáz lesz. Helyileg hol lesz Bp vagy vidék? Az nem mindegy szerintem, mást várnak az emberek falun, és mást a városban. Erre biztos ad majd valami eligazítást Éva vagy Komárom.
Előzmény: gbrl (1)
gbrl Creative Commons License 2000.06.03 0 0 1
a szakmai részéhez nem értek, de jó ha értesz valamit a virágokhoz.
a gazd.-i része: kelle egy üzlethelyiség, amit vagy bérelsz vagy a sajátod. ha még nincs semmi, akkor először bérelned jobb, kevesebb befektetés és kisebb rizikó. (ha nem megy a bolt, még mindig felmondhatod a bérleti szerződést).
aztán kell valami céges formát választanod. ez lehet vállalkozó, egyéni cég, bt, (kft és rt). utóbbi kettő nem célszerű erre a tevékenységre kezdetként.
én vagy a válllalkozói engedélyt vagy a bt cégformát javaslom neked.
a válllalkozóihoz kell szakmai végzettség is (?), míg ha alapítasz egy bt-t, nem kikötés ez a végzettség.
a kft-het kell 3mill alaptőke, ezért nem ajánlottam neked.
a válllalkozói engedélyt pl a helyi kereskedelmi kamaránál tudod teljesen elintézni (központ: bp, krisztina krt 99).
a betéti társaság alapításához kell egy ügyvéd, aki megírja a társasági szerződést. kell legalább egy beltag és legalább egy kültag. (több mindkettőből lehet, de 1-1 min. kell). a beltag egyetemleges vagyoni felelősséggel tartozik a cégügyekért. - azaz a saját privát vagyonával is felel, ha a cég pl fizetésképtelen lesz. - a válllalkozónál ugyanez a helyzet.
a bt.-ben a kültag csak a betétje erejéig felelős.
...nagyjából ennyi mára.........
....ha van valami még, irj....

Előzmény: Caprice (-)
Bumpy Creative Commons License 2000.06.02 0 0 0

Ha virágboltot szeretnél nyitni,az első amivel rendelkezned kell szakmai végzettség:
kertész szakmunkás vagy virágkötő minimálisan.Ennél magasabb végzettség előny.
Kereskedői végzettség.
Ha ezek megvannak ki kell váltani a vállalkozói
igazolványt.
Most el kell mennem majd folytatom.
Előzmény: Caprice (-)
Caprice Creative Commons License 2000.06.01 0 0 topiknyitó
Virágboltot szeretnénk nyitni, de fogalmam sincs, hogy kezdjek hozzá. Érdekelne az adószabályok, meg minden olyan - virágnagyker, tapasztalatok - ami segítségével hozzákezdhetnék.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!